"Alege-ti cu grija ..." -ep. 2
Raspunsuri - Pagina 3
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl Subtil sau nu, eu una protestez. Aratarile alea de voteaza, pun stampilele pe acelasi buletin de vot, deci votul e anulat ! Tztztztz! Asta nu se poate! |
Eu parca am vazut ca e o banda rulanta, se schimba buletinele de vot dar nu si stampila pe care scrie XY. Deci nu e cu voturi nule
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
nuschu spune:
Ileana, cand arata acele "urale" in p-ta care seamana cu a Constitutiei, pe ecran apare scris "Victorie 0135..." cu portocaliu (undeva pe la secunda 55). Un portocaliu destul de clar, as spune.
Eu poate sunt mai speriata de ideea ca nu exista presa libera, cu atat mai putin Antenele si nu pot disocia clipul asta de intentiile electorale PC-iste. Nu cand ei duc o lupta fixa si inversunata in numele unor idei fixe ale lor, lupte in care transpare atat de straveziu 'al de sus' - vezi cazul ICR. Din nefericire, vad un mesaj subtil la adresa portocaliilor! In primul episod nu mai stiu ce am vazut.
Clipul nu cred ca mi se pare exceptional. Mi se pare exceptional de spooky si scary, 'personajele' imi par a fi schelete umblatoare
CristinaT spune:
nu imi place, nu isi are rostul acum, daca ar fi avut un rost era inainte de 89
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
iileana spune:
citat din mesajul lui nuschu Ileana, cand arata acele "urale" in p-ta care seamana cu a Constitutiei, pe ecran apare scris "Victorie 0135..." cu portocaliu (undeva pe la secunda 55). Un portocaliu destul de clar, as spune. |
Sigur ca da. E un portocaliu destul de clar, l-am vazut cu totii.
Dupa cum in fata "sediului puterii" flutura niste ditamai steagurile, extrem de rosii; iar in interiorul salii "tronului" predomina un rosu mai mult decit clar.
Ca sa nu mai amintim ca atit oitzele cit si lupii au o culoare care, adesea, bate in galben. Buletinul de vot e, la rindu-i, pe un carton galben, oarecum clar si el.
Cele trei mari flamuri din piata sint, si ele, de un alb cam limpede. (cu alb cine-o fi? m-am incurcat... Sa fie Lavinia Sandru? :)))
...."vad un mesaj subtil la adresa portocaliilor!"... si, in egala masura, la adresa celor cu rosu, si a celor cu galben, si...
Stii, Nuschu, televiziunile noastre mari, ca si trusturile noastre de presa, au cam toate cite un proprietar. Cam toti proprietarii astia au preferinte politice destul de explicite.
A suspecta insa orice produs si orice angajat al trusturilor respective de manipulare respectiv inregimentare politica mi se pare cam mult.
Poate ca e un semn de naivitate, insa Dan Pavel (art-directorul de la antena 3, realizatorul spot-urilor astora si a altora -premiate de APTR) imi pare a fi pur si simplu un profesionist, si nu-l suspectez nicicum ca la ureche-i susoteste, marunt, Felix, dindu-i, in rastimpuri, cu rigla peste degete.
Sigur ca spoturile au legatura; mai mult, cumva primul l-a pregatit pe al doilea. Al doilea reprezentind o poveste care, am putea zice, ii urmeaza si cronologic cele dintii.
Daca primul spot surprindea o situatie cumva statica, si putea duce cu gindul la dictatura, cel de-al doilea este istoria unui proces in derulare, a validarii unei votari facute, in aparenta!, dupa uzante democratice; yeps, "supusii" chiar isi exprima parerea, si chiar cistiga, si chiar exulta! In naivitatea lor...
Si nu, evident ca spotul nu se adreseaza in nici un fel situatiei dinainte de '89, chiar nu pricep de unde s-ar putea intelege una ca asta....
Dar nu vreau sa m-apuc sa povestesc propriile-mi perceptii / interpretari, ca nu de-aia am deschis topicul;
ce cred eu stiam deja :), eram curioasa sa vad ce credeti voi.
nuschu spune:
Ileana, da, e mult rosu, e si alb etc., DAR victorie scrie cu portocaliu... Eu pe Felix il banuiesc de ORICE; daca PRul sau (sau cine Dzeu se ocupa de "imaginea", actiunile lui) a ajuns sa dea materiale in Cancan, chipurile Felix surprins de paparazzi cand pune la cale o actiune caritabila alaturi de Chiliman si Negoita .
Si e normal sa ne ducem cu gandul inainte de '89, istoria se mai si repeta, din cand in cand; numai ca in '48 n-au prea fost alegeri libere, asa ca nu liberul arbitru popular a luat decizia.
In fond, e un clip al carui mesaj, dincolo de culori si scheletroni, e rezumat in titlul lui. "Stapanii" se subintelege de data asta, deci ai grija pe cine alegi, ca ajunge sa te asupreasca, nu sa tina carma. Iar tu, ca supus, ajungi, prin exercitiu sarguincios, sa crezi in alegerea ta si sa te simti parte a sistemului, sa nu mai cracnesti, sa ti se para totul daca nu firesc, imposibil de carmit.
Si de 20 de ani, maine-poimaine, de cand ne-au pus stampila de vot in carca (chipurile), cam asta se intampla; fie ca-s rosii, portocalii, stravezii, sau alb-galbui, se urca precum purcelul in salcie, uita de unde si cum au plecat si incalca tot ce-au propovaduit a fi imuabil si de nestirbit (justitia etc etc). Iar noi, masa, avem din ce in ce mai putina marja de manevra: de ales, nu putem alege decat ce ne "dau" ei, iar ei ne dau de ales aceleasi caractere si apucaturi, numai ca invelite in alte zambete, alte plete, alte chelii... Si multi bani presei, magistratilor, ONGurilor*, celor ce ar mai putea avea un cuvant de spus.
Nu cred ca e pe atat de subtil, cat atingator prin "personaje", coloana sonora...
* Off topic: Apropo de ONGuri, BEC a scos o decizie prin care observatorii la alegeri din partea societatii civile nu pot sta si umbla decat in "locurile special amenajate" , de parca ar fi biciclete, sau catei. Ma intreb, o sa le faca niste tarcuri si culoare de trecere?
cl spune:
citat din mesajul lui iileana Nu e vorba de dictatura, mai degraba in primul episod s-ar fi putut pune asa problema, acum nu. Claudia, ca tot ai zis de stapinul antenelor, eu nu "citesc" clipul asta ca o invitatie de a vota PC ( ), sau, mai precis, PSD+PC ( !!! ) -ca tura asta se servesc la pachet. Daca l-as fi interpretat o singura secunda in acest fel, in nici un caz nu-l postam aicea, in vazul lumii, sa-i fac reclama! www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Ileana, nici nu am zis ca tu il interpretezi asa, Doamne fereste! Ti-am spus numai cum l-am vazut/simtit eu. Si il percep si pe motanas si pe clip, exact asa cum a spus si Liana. Dar ea a explicat mult mai bine decat mine.
mimonix spune:
Ambele promouri sunt exceptionale , la fel si alte promouri ale Antenei 3 ( de exemplu cel cu coloana sonora "mad world/tears for fears" mi se pare genial pentru un post de televiziune de stiri) Realizatorii (promourilor) sunt niste oameni de nota 100, orice s-ar spune.
Tema pe care au avut-o in realizarea celor doua clipuri "alege-ti cu grija" n-a fost usoara.Pe de o parte ,mesajul este unul de indemn la vot, ceva de genul somnul "natiunii" naste monstrii ... producatorul a incercat sa fie cat mai impartial...apar toate culorile partidelor, toate portretele presedintilor...dar mesajul subliminal este foarte clar ...unul singur este dictatorul despre care tot vorbesc antenele :Base (PDL)....e un promo anti base 100% ! Si implicit, vazand procentele sondajelor si proaspata alianta , este pro PSD+PC!
Pe de alta parte , reactia CNA si argumentarea jalnica ne arata clar cine "trage sforile" pe acolo ...din ciclul teoria conspiratiei, eu asa vad lucrurile!
In rest...toate cele care concura la transmiterea mesajului...oile nu sunt sigura ca sunt oi...e vorba de uniformitatea comunista a personajelor ,absenta personalitatii individuale....EL, conducatorul, mai mare ca restul...muzica ruseasca ....totul sugereaza dictatura!
Despre muzica ruseasca, eu nu vad de ce n-am recunoaste ca un anumit gen va fi relationat mult timp de acum inainte cu mizeria comunista...asa cum marsurile nemtesti vor fi asociate cu hiterismul...asa cum "baletul spartacus" va fi asociat cu "linia maritima onedin"
Edit: scuze pentru raspunsul "global", eu am citit aseara ambele topicuri si am raspuns general valabil nu numai referitor la al doilea si la comentariile de aici ...M-am mai uitat o data numai la al doilea...tot uniformitate, tot comunism...in plus fondul de culoare e clar portocaliu...mie tot asta imi inspira ANTI BASE (daca e sa ating limita de paranoia, seful e si "adus de spate", are acelasi mers )
Realizatorul (Dan Pavel, daca asa se numeste...) nu trebuie sa aiba neaparat aceste convingeri politice sau sa fie un om slab , usor de manipulat...el isi face doar datoria ireprosabil si pentru asta primeste bani...eu nu l-as acuza de nimic !
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
iileana spune:
....DAR victorie scrie cu portocaliu |
Eu cred ca aveti pur si simplu o parere mult prea buna despre Felix, daca va imaginati ca el si-a propus sa faca propaganda PSD+PC cu asemenea clipuri subtile, in vreme ce restul participantilor la campania electorala se multumesc sa-si taie bannerele si sa-si invineteasca ochii pe strazi, in dulcea traditie dimboviteana.
Si aveti o parerea prea buna si despre electoratul PSD+PC, daca va imaginati ca prin asemenea fine mijloace de persuasiune va fi convins sa iasa la vot. Da da, ei, marea masa a fanilor lui iliescu si ai lui Felix sint exact, da' exact cei care gusta astfel de realizari artistice ....
off-topic: Sorry, dar daca e sa ne coborim in prezentul sordid, s-ar parea ca PSD+PC va cistiga multumita electoratului sau fidel, rural in mare parte, care se va prezenta constiincios la vot, in vreme ce electoratul dreptei (vorba vine) va sta botos acasa, dezamagit si descumpanit. Nu, nu artisticarii de genul filmuletului astuia vor face diferenta.
Dar am retinut ideea: daca spotul era produs de echipa de la RealitateaTV iar "victorie" ar fi fost scris cu rosu sau galben, ar fi fost o realizare impecabila. Asa, deh, nu. Pai, la cit de "mobili" sint profesionistii din mass-media azi, daca pina si Adelin Petrisor s-a mutat de la antene la realitatea, nu-i exclus sa ...
Lasa, data viitoare studiem mesajele subliminale din "'neata cu Razvan si Dani", ca tot interesele lui Felix le reprezinta si aia...
Hai ca o luaram razna .
Eu cred ca spotul nu e electoral -in sensul ca ar "tine spatele" unora sau altora dintre "lupi", ci, mai degraba, social, pentru ca incearca responsabilizarea "oitelor". Iar ca realizare artistica, e de exceptie.
Poate ar fi bine sa continuam discutia despre spot dupa alegeri :))))))
Acum, ii coboriti intelesurile nefiresc de jos. Ii arestati semnificatia in zona "Romania 2008", cind, de fapt, el bate mult mai departe.
Sabina spune:
pai da, adica portocalii sunt in fond niste rosii
Ileana, pai oricum nu felix gandeste clipurile, nu trebuie sa-l duca pe el capu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
mimonix spune:
Ileana, se stie ca cei din mediul rural reprezinta un electorat fidel PSDului si se vor prezenta la vot...miza este electoratul din mediul urban, care data trecuta a iesit in masa si a rasturnat situatia votand Base ca marea speranta anti-psd-ista si care intelege mesajul clipului... care POATE ,va merge la vot in ciuda sndajelor care arata sila si plictiseala ,si de data asta nu va mai face aceeasi "greseala"...ei stiu bine cine face audienta postului antena 3 si acelora se adreseaza ...asa cred eu , cel putin!
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze