Diversificarea (4)
Raspunsuri - Pagina 14
oanamada spune:
Buunnn, ma bucur ca sunteti de acord cu borcanelele...am auzit atata lume care le blameaza...nici eu nu-i dau fetei pentru ca-i gatesc eu, dar cand am "urgente" si nu am timp de gatit bagam un borcanel!
pupici
Oana si Cati mica
Danicris spune:
Servus, fetelor.
Sunt noua pe aici si nu am avut timp sa citesc subiectul cap-coada. Probabil ca s-a mai discutat despre asta. Baietelul meu are 5 luni si 1 sapt, la 6 luni vom incepe si noi diversificarea. Pediatra mi-a dat o lista cu ceea ce pot sa-i dau insa am o mare nedumerire : de ce mi-a scris sa fierb morcovii (cu acestia incep) 2 ore ??? Voi cum ati gatit legumele la inceput ? Bineinteles ca o sa o intreb si pe dansa cand ne vom vedea data viitoare insa vreau si parerea unor mamici cu experienta. Va multumesc.
ralu_t spune:
io morcovii ii fac la steamer-babycook mai precis, cca 15min. poti sa-i faci la oala cu presiune dar dupa 2 ore cred ca deja sunt piure. ideea e sa fie fierti bine, banuiesc ca doar la lumanare dureaza 2 ore si mai si lasa in apa abs. orice vitamina sau minerala. eu n-am auzit de 2 ore pana cum, dar am remarcat ca nu se potriveste nici o lista de la un pediatru la altu, sa nu mai vorbesc de la o tara la alta...in state nu se dau morcovi pana la 1 an....
ralu-
de bebe albastru
tudor ![]()
![]()
15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra 
oanamada spune:
Habar nu am de ce ti-a zis sa fiebi 2 ore...vorba lui ralu_t se fac piure. Ideea este ca daca-i tai bucatele (feliute) firb mult mai repede. Cat despre cum si cat si ce...vei vedea ca sunt o suta de mii de pareri...pana si noi intre noi ne mai "haraim" pe diverse teme![]()
!!!! Eu fetitei mele i-am fiert intotdeauna legumele la un loc cu puiul...(asta cand i-am bagat puiul) nu i-am schimbat nici macar o apa (desi unii pediatrii spun sa schimbi doua ape la fiert) pentru ca m-am gandit ca se duc naibii vitaminele si mineralele la trei fierberi consecutive...si nu am avut probleme. Ce te pot sfatui este sa-i bagi legumele una cate una in supa pentru ca in acest fel vei vedea ce nu-i place. Eu cand i-am facut prima supa i le-am pus pe toate cele recoamnadate de pediatru si nu i-a placut...ulterior am descoperit ca telina era de vina....nu-i place!!! La prima supa eu am pus asa: morcov, radacina de patrunjel, telina, cartof si ceapa (cand ajungi la crema de legume scoti ceapa- asta se da in mancare mai tarziu!). Urmatoarele introduse in supa au fost cartoful, rosia si ardeiul gras si pe urma gogosarul.
Oana si Cati mica (23.08.2007)
Danicris spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Ralu_t, la ce mai folosesti steamerul ? Este util ? As vrea sa gatesc si eu in acest fel, da-mi te rog mai multe amanunte. Din cate stiu, e o metoda buna de a gati si in acelasi timp a pastra vitaminele. Ce mai gatesti la steamer in afara legumelor ? Spui ca in 15 minute legumele sunt gata la steamer ?
puisorul spune:
DaniCris, si eu folosesc tot steamerul pentru mancarea fetitei mele. La steamer ii fac legumele 15-20 de minute, carnea si ficatelul, gutuile, dovleacul, pestele. La final le mixez cu apa care se colecteaza si gata. La noi a fost o revelatie steamerul pentru ca initial ii fierbeam mancarica si nu era incantata deloc. Dar la steamer se pastreaza gustul legumelor si vitaminele si sunt mult mai bune.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Danicris spune:
Buna dimineata.
Multumesc, Puisorul, cred ca o sa-mi cumpar si eu un steamer, varianta cu fierberea legumelor 2 ore nu mi se pare OK.
Pentru a pasa legumele, ce folositi, mamicilor ? Mixer, blender ?
ellis spune:
eu am folosit blender-ul pana pe la 10 luni, acum mai papa usor pasat cu furculita;
steamerul il recomand cu caldura, desi acum il folosesc mai rar, mai ales pt peste, ficatei, sau piure de cartofi, totusi e diferenta considerabila ca gust;
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
galu spune:
Medicul meu mi-a spus sa-i dau fetitei mele de 7 luni branza de vaci, dar in acelasi timp imi zicea ca la ultimele congrese de pediatrie se vehicula ideea ca laptele de vaca ar fi interzis pana la 1 an..Pai si atunci din ce lapte sa-i fac branzica?? Eu alaptez inca si am inceput sa-i dau copilului de la 4 luni suc de mar, portocala si ulterior mar ras simplu si tot asa pana la 6 luni cand am introdus supa de zarzavat, respectiv radacinoase. Acum de 1 sapt. am introdus carnea de pui, cartoful si ceapa in supa si i le dau toate pasate cu blenderul, mai putin ceapa, plus 1 ml de ulei de masline.Deci pana acum am reusit sa scoatem 2 mese..cea de 11 si cea 15...cu mofturile de rigoare, cateodata vrea, alteori ba..etc. Ma rog una peste alta sa zicem ca e in regula..o sa mai diversificam ulterior supita ca am vazut multe idei in cele postate de oanamada, dar problema mea cea mai mare ramane branzica de vaci...din ce lapte o fac? Voi cum ati procedat? Cat de des trebuie data carnea? De 3-4 ori pe saptamana, dar galbenusul de ou? Apoi mai e si ficatelul? Ufff!!! Tre' s-o scot la capat cumva![]()
oanamada spune:
Galu, laptele de vaca este interzis pana la un an sa i-l dai asa neprocesat (ca sa zic asa)...ca lapte de sine statator...branzica de vaci eu i-am facut-o cu lapte de vaca la punga gras -e la cutie nu merg pentru branzica...l-am fiert bine si cand era gat puneam 4-6 pastile de calciu lactic pisat...am fost sfatuita de pediatru sa nu-i fac cu lamaie ca e mai nociv pentru burtica....cand luam branzica cu lingura cu scurgator o puneam intr-un tifon steril pus intr-o sita de ceai ...la final ii puneam o lingura de iaurt...asta tot pediatrul mi-a zis pentru ca cica mai ia din asprimea branzei care altfel este fada rau ( o sa vezi e cam nasoala la gust!)...fata mea a refuzat branza de vaci in orice combinatie fapt pentru care am renuntat si i-am bagat iaurtul foarte repede...il adora!Eu ii luam lapte OKe la punga! In ceea ce priveste oul, eu nu i-am dat mai mult de o data pe saptamana cand avea 7 luni...carne, i-am dat o zi da, o zi ba sau foarte putina cate doua zile la rand si apoi pauza...o zi!Ficatelul mi l-a refuzat si frecat cu unt si ca atare...il manca numai cu piure (un ficatel in portia de piure!!!). Azi am avut meniu ficatel la cuptor si cartofi la cuptor si nu prea merge...nu-i prea place nici acum cand este mai mare, dar o pacalesc ca-i dau cu cartofior care iar ii place foarte mult...cam asta...daca mai ai intrebari pune-le ca-ti spun ce si cum am mai facut!!! Cu supele noi suntem perfomere pentru ca ne plac mult asa ca incercam tot felul de retete de supe si ciorbe
Oana si Cati mica (23.08.2007)