Diversificarea (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

De acord ca, la un moment dat,toata lumea ajunge sa manance din belsug,fructe si legume (si nu numai)injectate sau cu continut de pesticide si alte porcarii,dar daca se poate sa mai aman momentul asta la Teodora,o fac.Dar asta,fara sa cad in paranoia,ci pur si simplu sa fiu mai atenta la ce cumpar.De exemplu,eu nu cumpar pentru fata mea legume si fructe din import,evident,cu exceptia celor care nu cresc la noi.Iau in primul rand din piata.In plus,sunt atenta sa nu iau ce arata perfect.
Si,ma feresc sa-i dau banana Teodorei(i-am dat de vreo 2 ori numai o bucata mica pasata in iaurt.

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=641612f5d169402f415057&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Minunea noastra,Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Naty,biscuiti din astia ii dai Iuliei? http://www.chic bebe. ro/products/264-desert/3441-nestle_biscuiti_ptit_24_buc_150g.mbs

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=641612f5d169402f415057&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Minunea noastra,Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

da, piscoturi de alea a papat si Alessia, se topesc usor in saliva.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

ellis...doamne prin cate ati mai trecut. azi am patit-o si noi cu vomitatul, prima data. lui de obicei ii plac bucatile mari de fruct, sa le suga si m-am gandit eu ca il pacalesc asa. i-am dat o bucatica de mar si l-a primit cu incantare asa ca am zis sa risc si sa-i zdrobesc o bucatica intre degete si sa i-o bag in guritza fara sa se prinda in timp ce el molfaia la bucata mai mare...a mers o data, s-a cam strambat el dar am zis ca mai mege. a doua oara a vomitat cu un jet care a ajuns pe mineimi vine sa mor saracu' pui. facem pauza de orice mancarica vreo 2 zile dupa care incerc sa i le pun in biberon amestecat cu lapte cu tetina de semisolide. asta e, daca ajungem sa mancam cu biberonul la gadinita, mergem la una particulara sa ne primeasca eu una ma simt depasita...nu merge nimic, nici un amestec. aprope ca nu deschide gura, la cereale care stiu ca-i plac tre sa-l fortez sa deschida gura priemle 2-3 lingurite sa simta gustul ca dupa aia mancaca singur. offff doamne. nu ma asteptam sa fie asa greu,mama la mine n-are experienta, si io eram din aia care manca in continuu, se ascundeau de mine sa nu-i vad mancand. oare cum o fi?
in ce priveste polemica fructe tratate/vs fructe bio, eu voi merge pe bio cat de mult se poate. ori borcanele, ori ce-mi trimite socara-mea si o familie de prieteni care au o livada la cornu si care nu trateaza morcovi/fasole/mere/pere etc. si ce nu gasesc asa, mai caut la magazine bio sau daca nu la borcanel. nu inseamna ca la 2-3 ani nu va manca fructe si legume din comert dar parerea mea e ca orice inceput conteaza. la poluarea care e in jur, eu prefer sa-l feresc cat imi sta in putere pana devine un pic mai marisor si cu un sistem imunitar mai bun. macar sa inceapa sa manance el, ca deocamdata le fac si le mananc io

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Despre borcanele multi spun ca e ceva in neregula, ca sigur au conservanti de rezista atat, etc. Se prea poate. Ma gandesc insa ca sunt totusi fructe si legume alese mai cu grija, nu cele mai stropite. Si mai au un avantaj, poti da copilului fructe si legume ce nu sunt de sezon si nu le gasesti proaspete in piata. Asa ca nu sunt contra. Sigur, cata vreme stau acasa ii fac cat mai des mancarea in casa, ca doar de-asta stau cu ea. Uneori insa sunt utile din multe puncte de vedere.
Stela, nu, sunt ceva asemanator (adica produse tot de Nestle dar care in Germania sa cheama Alete)-fara spatii: http://www. babypoint. ro/index.php?ct=prod_display&id_proddef=111 Sunt excelenti si pentru calmarea durerilor de dinti.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
Despre borcanele multi spun ca e ceva in neregula, ca sigur au conservanti de rezista atat, etc.

Da, au conservanti , dar putin. Aici , in galaxie egzista si borcanele organice, la pret dublu, am cumparat eu, e diferenta mare la gust intre cele normale si cele organice.
Azi, socara-mea , m-a facut sa ma simt cea mai nenorocita mama din lume ca-i nu-i dau fetei sa pape mere rase cu biscuiti , iar mama, tocanita de cartofi cu ulei de masline.
I-am dat mar si i-a ramas in gat, prefer sa i-l dau sub forma de suc. Alte fructe exotice nu am incercqat pentru ca mi-e frica de alergii.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

RALU - sincer, mi se pare ca te grabesti cu bucatelele...lasa copilul..acum eu vad altfel licrurile prin prisma a ceea ce am patimit..eu zic sa ai bucatele dupa 9 luni...iar cu papica in bibe...offf, stii ca nu e bine, vezi daca vrea di paharut...

Eu de fructe si legume bio nu prea am tinut cont, nu am de unde sa le iau, cumpar din piata ce imi trebuie, am grija sa nu iau turcesti, dar cam atat...asta e lumea in care traim, iar doctorii cu care am tot vorbit despre acest aspect mi-au zis ca ei , fiind obisnuiti de la bun inceput cu acestea, asa cum sunt acum, vor fi mult mai putin afectati decat noi, care in copilarie, in vremea raposatului, mancam sanatos(asta e alta discutie....avand in vedere ca eram diversificati la doua luni jumate) ...eu i-am dat si ananas si mango(facute un pic la steamer), iar acum doreste pepene galben, iar cum pe campiile patriei nu mai gasesc il iau din piata de la negustori; sunt si eu pro borcanele, dar nu pt a inlocui total mancarea sau fructele de zi cu zi, ci la nevoie, sau daca nu papa altceva; azi i-am dat fructe din borcanel, spre ex, ca era prea obosita sa mestece si ii picau ochii.

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Aminace mama denaturata estiiiiii. Da-i draga mea ce crezi tu...daca era sa ma iau dupa mama sau soacra-mea...tu faci regulile!!! este copilul tau! Responsabilitatea ta!
In alta ordine de idei vin sa va contrazic cu borcanele - partial. Eu eram super reticenta la borcane cand am nascut-o pe Catinca pana cand, profesorul de la Grigore Alexandrescu despre care v-am mai zis si la alte subiecte mi-a explicat foarte clar ce-i cu borcanele (cel putin cu astea de la nestle)- de ce tin asa mult! Nu au e-uri!!!! Sunt facute la bain-marie si ca orice chestie facuta la bain-marie nu este nevoie de eu-ri sa tina o bucata buna de vreme!!!In acelasi timp...mi s-a recomandat sa evit celelalte marci (mai putin humana si nestle)!!!!

Oana si Cati mica

Mergi la inceput

OANA - este exact ca si cu compoturile de casa,de cand ma stiu tata sterilizeaza compoturile, asa tin...peste un an, iar daca desfaci unul si il pastrezi in frigider cateva zile, inca e bun; asa e si cu borcanelele, eu stiu ca sunt bune, i-am dat si inca ii dau, dar nu ca regula, acum e mare si as vrea sa pape si mancarea noastra.

POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellis

OANA - este exact ca si cu compoturile de casa,de cand ma stiu tata sterilizeaza compoturile, asa tin...peste un an, iar daca desfaci unul si il pastrezi in frigider cateva zile, inca e bun; asa e si cu borcanelele, eu stiu ca sunt bune, i-am dat si inca ii dau, dar nu ca regula, acum e mare si as vrea sa pape si mancarea noastra.

Sau, alt exemplu: zacusca-ce uneori tine si doi ani, nu unul...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput