Diversificarea (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Dar despre cereale? I-am dat aseara primele lingurite de cereale Humana mar fara lapte..i-a placut tare, pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau deja la masa de 18. Sincer, nu prea am stiut pe care sa le aleg, desi, spre rusinea mea, sunt farmacist, dar cand vine vorba de copilul meu, parca nu mai stiu ce e mai bun. Cel putin stiu ca laptele formula Humana e f bun si m-am gandit ca ar trebui sa fie si cerealele. Oare as putea sa folosesc pt prepararea lor in loc de apa lapticul cu care este ea obisnuita, de mama?
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Galu si eu tot cereale Humana ii dau! Diferenta este ca fata mea a intrat pe formula de lapte Humana la 2 luni si jumatate ca nu am mai avut lapte...asa ca i-am dat din start cereale humana cu lapte...cele cu mar sunt singurele de la humana care nu au lapte...eu cred ca poti fara probleme sa-i dau cu lapticul tau...
cand treceti la formula da-i humana cu maracuja ...catinca le adora! I-am dat de toate felurile, dar alea ii plac cel mai mult! Am incercat la un moment dat sa-i dau si cereale nestle, dar nu le-a vrut...s-a obisnuit cu astea de la Humana si pe astea le vrea...Intreab-o pe pediatra daca nu poti sa-i dai de pe acum cereale humana cu lapte ca nu se bat cap in cap cu lapticul tau...in felul asta ai o varietate mai mare de gusturi de ales....

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui galu

Dar despre cereale? I-am dat aseara primele lingurite de cereale Humana mar fara lapte..i-a placut tare, pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau deja la masa de 18. Sincer, nu prea am stiut pe care sa le aleg, desi, spre rusinea mea, sunt farmacist, dar cand vine vorba de copilul meu, parca nu mai stiu ce e mai bun. Cel putin stiu ca laptele formula Humana e f bun si m-am gandit ca ar trebui sa fie si cerealele. Oare as putea sa folosesc pt prepararea lor in loc de apa lapticul cu care este ea obisnuita, de mama?
Merci

pai daca cerealele pe care le-ai luat tu se prepara doar cu apa inseamna ca au lapte, ceea ce nu e bine pt un bebe alaptat, trebuia sa iei cereale fara lapte si le faci in laptele tau; de preferat se au la ultima masa, cea de seaa, pt ca sunt mai satioase si asa creste pauza de peste noapte pt stomacel; pui 2 mas de cereale in 100 ml laptic si apoi ii dai san; pot recomanda Milupa 3 cereale, nutriben - au porumb orez si tapioca;

- despre carnita, dr mea recomandase la inceput de 4 ori pe sapt, in rest puneam branzica in supa(facuta din zuzu + iaurt cand fierbe laptele), apoi am introdus oul de doua ori pe sapt, apoi ficatel; pe la 8 luni dr zicea 3z carne, 3 z ficat, 3 zile ou(adica out si la masa de ora 18); insa eu mai mult de 1-2 oua pe sapt nu ii dau si nici ficat, decat 1 data, in rest crnita de pui, vita, iar dupa 8-9 luni peste;

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Galu, si eu ii dau fetitei mele cereale Humana. Desi este in continuare alaptata ii dau cereale cu lapte la care adaug doar apa. Mi s-a parut prea complicat sa ma mulg de fiecare data cand ii dau cereale. Nu a avut nici o reactie negativa la ele si o alaptez fara probleme.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Ellis, cerealele cu mar de la Humana sunt singurele care nu contin lapte (de la humana)..de altfel scrie si pe ele...
Nu vad de ce crezi tu ca este o problema sa-i introduca chiar si cereale cu lapte chiar daca bb este alaptat...este un plus de lapte si nu contracareaza cu nimic laptele de mama si nici nu-l exclude...In plus...ceea ce vrea ea sa faca...sa se mulga si sa prepare cu laptic de mama este foarte greu si complicat si de aia m-am gandit sa-i zic...eu una asa cred!!!
Seara buna!

Oana si Cati mica (23.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ellis, majoritatea mamicilor care alapteaza pe care le stiu, dau copiilor cereale cu lapte. Tocmai pt ca, asa cum spune si Oana, mulsul zilnic e destul de incomod. Singura problema cu cerealele cu lapte este sa nu le prepari cu...lapte (de orice fel), adica sa nu pui lapte peste lapte, ci doar apa. Cat despre ceea ce faci tu comparativ cu ceea ce ti-a zis pediatra, te felicit pentru bunul simt. Pai cum, ou si la ora 18?? Cand toti stim ca oul e bine digerat doar dimineata, maxim la pranz? Si apoi, atatea proteine animale intr-o singura zi (si ou si carne/ficat) mi se pare prea solicitant pentru bebe. Asa ca ai facut ff bine.
Galu, cerealele Humana cu mar se fac intr-adevar numai cu lapte, nu cu apa. Am avut si noi. Sunt bune dar personal mi se par prea dulci. Nici Iulia nu s-a omorat dupa ele, in schimb ea e fan Nestle (drept dovada ca nu-i un copil precum altul)

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fetelor.
Apelez din nou la experienta voastra. Baietelul meu papa exclusiv san si am de gand sa nu-i dau altceva pana la 6 luni, adica peste 2 saptamani. Pediatra mi-a recomandat ca marul sa i-l dau copt. Nu stiu care este motivul, urmeaza sa o intreb la urmatoarea vizita. Voi cum ati procedat la inceputul diversificarii cu merele ? Le-ati dat crude sau coapte ?
Inca ceva : aceeasi pediatra permite copiilor care papa formula sau mixt sa manance mar crud de la inceput.
Multumesc.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Dani, san sau formula, e mai bine sa fie copt la inceput, crud e cam acid pt stomacel, plus ca nu se paseaza ff bine si bebe mic se paote ineca. Eu insa destul de repede am inceput sa-i dau fructe crude, ca sa nu se piarda vitaminele. Daca nu ai nimic impotriva bananei, e o buna varianta de fruct ce-l poti da toata iarna, crud.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

mai, cunosc pediatri care asa au ecomandat in privinta cerealelor pt copii alaptati, iar ca sa scoti 100 ml de lapte pt cereale la masa de seara nu mi se pae un capat de tara, dar fiecare face cum considera ca e bine; eu foloseam pompa dupa fiecare masa ca sa golesc sanul si nu mi-a fost greu;

NATY- faza cu outul a fost recomandat de pediatra in ideea ca fii-mea avea carenta de fier, dar cum am zis, acum nu trebuie sa luam de bun tot ce zice dr, am rezolvat carenta si fara 3 oua pe sapt; mai citim si noi o carte-doua, mai intrebam si prin alti medici, cunostinte, mamici de pe forumuri

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Daniciris, la fel ca si tine, am inceput diversificarea cu ambii copii la 6 luni, iar cand a venit vremea de mar am dat mar crud, nu l-am copt niciodata. Nu stiu ce motive poate sa aiba pediatra, poate se gandeste ca marul crud e prea acid, dar de ce nu e prea acid si pentru copiii pe formula? Iar daca e prea acid, de ce sa nu mai astepti, in loc sa ii dai un fruct caruia i-ai distrus parte din vitamine prin preparare termica?

galu, la baietel eu am inceput diversificarea cu cereale si am cautat in mod special cereale pe care sa le pot prepara cu apa. Dar la fiecare masa de cereale il si alaptam, pentru ca la inceputul diversificarii totusi laptele e inca alimentul principal.
Daca totusi vrei sa folosesti laptele tau pentru preparare, e foarte bine si asa, doar ca mie mi s-a parut mai complicat, iar baietelul a acceptat foarte bine cerealele cu apa.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput