FIV de toamna 7
Raspunsuri - Pagina 12
denisa73 spune:
Cloe, tie ti-a iesit testul la urina pozitiv?In a cata zi de la ET l-ai facut?Cum se numeste testul care l-ai facut?
Cat trebuie sa fie temperatura corpului si cum trebuie sa arate colul uterin atunci cand ai sarcina?
Cine urmeaza prima(primele) sa faca fiv acum?
monbb1 spune:
Buna fetelor, cred ca au fost ceva probleme cu forumul sau cel putin eu n-am putut sa ma conectez dar vad ca au fost 2 fete harnice.
Ce-i drept ma cam sperii Gabi. O sa merg sa citesc articolul.
Ce probleme zici ca ai avut tu cu Simona?
Urmatoarea la FIV cre dca este Corina caci deja a inceput injectiile de suprimare.
Denisa: iti tin pumnii, trebuei s afie bine.
Va pup pe toate
Corina G spune:
Buna fetelor, nici eu nu am putut intra pe forum ieri deloc. Defapt nu am putut intra nici pe pagina desprecopii.com. Acum se pare ca totul s-a 'reparat'.
Da, cred ca eu sint urmatoarea 'pe lista'... Sint deja la injectia a 7-a (diseara) de supresie. In citeva zile voi incepe si injectiile de stimulare. Dupa calculele mele, pe la mijlocul lui Sept. voi avea punctia si transferul, daca toate decurg normal. Cu Dumnezeu inainte!!!
Denisa, iti tinem pumnii in continuare, sa stii. Cum ti-a spus si Karula, numai de tine depinde starea ta generala de stress si frustrate. Poti sa ti-o transformi intr-un calvar, cu griji si suparare, sau poti sa ti-o transformi intr-o asteptare frumoasa plina de optimism si de ginduri pozitive si placute. Dupa cum mi se pare mie, de aici de departe, :o) , nu ai inca nici un motiv sa fii asa pesimista. Mai ai putintica rabdare pina pe 8.
Mult noroc la toate fetele, si sa ne rugam sa iasa cu ochisori la toate toamna asta.
Corina G spune:
Cloe, tu cum mai esti?
Mai tii cumva minte zilele (aproximative, macar) ???
- Ziua (ciclului) in care ai inceput medicatia de supresie (Lupron)
- Apoi, ziua cind ti-a venit menstuatia
- Apoi, ziua cind ai inceput medicatia de stimulare (Gonal F) - adica ziua 'nr. 1 de ciclu IVF'
- Apoi, ziua in care ti-a facut punctia
Vreau sa imi fac si eu o idee de cum decurge 'calendarul'.
Merci mult de tot.
Corina G spune:
Monbb si Gabid, si eu m-am cam speriat si am inceput sa citesc si mai abitir decit inainte pe web. Este un studiu f. renumit facut in Australia care a aratat ca approx 8-9% din copiii facuti prin IVF au un fel sau altul de malformatii si probleme (versus 3-4% la copiii nascuti pe cale naturala). Altul a fost facut la Johns Hopkins Children's in Baltimore, Maryland. Studiul din Australia pare MAI serios, mai ales ca s-a facut pe approx 1000 copii, daca nu ma insel, si ca au gasit asa diferenta mare de %. A fost publicat in New England Journal of Medicine (Martie 2002).
Cind te gindesti ca asta e singura noastra sansa, nu vreau sa ma gindesc ca o sa intram noi in cei 8-9%. Doamne fereste!
Gabid, si eu sint curioasa, ce probleme ai avut cu Simonica?
monbb1 spune:
Inainte de a ne hotari am tot cautat pe internet, pe subiectul asta caci am o teama groaznica. Iar rezultatele de la ultimul congres international de infertilitate de la Madrid, de anul asta, spuneau ca nu sunt riscuri mai mari prin FIV. Singura exceptie era ICSI la care pare sa se fii dovedit ca permite transmiterea eventualelor defecte genetice (de aceea am insistat sa facem testele de genetica).
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fii sa fie probleme.
Corina: ai ajuns in ziua 9 de Lupron. Bravo! Ai simtit schimbari, stari de rau? (senzatii de caldura, menopauza)?
Poti sa-mi trimiti si mie linkul la articolul despre studiul facut in Australia, te rog?
Unde sunt celelalte fete, ne e dor de voi!
Oare sa fie inca probleme de access la site, in Romania?
Va asteptam aici.
Corina G spune:
Monbb, articolul propriuzis a fost publicat in New England Journal of Medicine. Trebuie sa fii membru la ei ca sa poti citi articolul intreg pe website-ul lor. Eu am citit multe referinte si comentarii la acest articol, ca de ex. aceasta: http://www.dadi.org/ivf_baby.htm. Sau asta: http://www.uwa.edu.au/media/statements/2002/03/birth_defects_double_in_ivf_babies_(7_march). Sau asta: http://www.uwa.edu.au/media/statements/2002/july/second_study_underway_onivf_birth_defects_(3_july).
Si asta e interesant: http://www.aphroditewomenshealth.com/news/20021018010610_health_news.shtml.
Eu sint in ziua a 7-a de Lupron si nu am absolut nici un simptom. Ca si cind nu as lua nici o medicatie, n-am nimic diferit de normal.
Corina G spune:
Am incercat link-urile care le-am postat adineauri si evident ca nu te duc exact unde trebuie. Dar poti sa te duci la google.com si sa scrii "IVF birth defects" si o sa apara multe articole interesante in paginile 1 si 2 de rezultate.
gabid spune:
Nu vreau sa va sperii,nu stiu daca este de la FIV.Defapt eu cred ca nu este de la FIV.Simona s-a nascut la 7 luni cu 2800g.si 50 cm.Era ca un copil de 9 luni.Dr din Bacau erau speriati mai ales ca stiau ca e un bb FIV.Am stat 3 saptamani in spital pana i-a trecut infectia luata de la mine si a invatat sa suga.Singurul lucru care este din cauza FIV este ca s-a nascut la 7 luni.Banuiesc ca din cauza hormonilor.Din luna a 6-a se opresc hormonii de orice fel.Daca stateam cumnite in pat poate ca nu nasteam la 7 luni jumatate.
Problemele au inmceput sa apara la 3 luni cand Simona mea numai manca nimic.Dupa ce papa un biberon intreg il vomita si asa m-am chinuit pana la 4 luni.Dr de familie imi spune sa-i dau altceba dar fetita mea nu stia decat sa suga,nu stia sa manance cu lingurita.La 4 luni am mers la alta dr si mi-a spus ca are otita si din cauza asta nu mananca.Mi-a dat antibiotic si dupa a inceput sa pape.Numai luase in greutate normal.Se instalase deja distrofia musculara.La 6 luni nu-si tinea capul.Am mers la alta dr si mi-a dat vit B.Am urmat o cura de 2 luni si a inceput sa-si tina capul la 8 luni.La 9 luni jumatate de capul meu am inceput sa-i fac chinetoterapie .La 11 luni a stat bine in fund si la un an si 4 luni a facut primii pasi.La un an si jumatate a mers perfect.
A fost un chin care nu-l doresc la nimeni pe lumea asta!Probabil ca m-am calit!Nu imi doream sa fac alt bb!Tot timpul am vrut un singur copil.Acum m-am schimbat si imi doresc cu disperare sa reusesc iarasi.
Distrofia musculara eu nu cred ca este din cauza FIV-ului.Eu cred ca este din cauza incompetentei doctorilor!Decand s-a nascut era mare pt varsta ei si trebuia tratata cum trebuie.Probabil ca nu a avut sistemul muscular dezvoltat complet.
Copii nascuti la 8 luni sunt cei mai vulnerabili.
Asta este povestea Simonei.Acum este bine.Spuneam zilele trecute ca merge,alearga,danseaza si vorbeste.Chinul a trecut!
Sunt pregatita pt al treilea FIV.
Pentru mine articolul acela nu valoreaza nimic.Pentru noi este singura sansa.Prima fetita FIV care are 25 de ani este perfecta.Si prin sarcini normale se pot naste copii cu defecte majore.Cum vrea Dumnezeu pana la urma.
Luni fac primele analize pt FIV.La inceputul lui octombrie sunt la Ancar.
Gabi.
karula spune:
Eu sunt aici, dar pana nu incep tratamentul de ET nu am mari noutati. Si nici framantari.
Corina, suntem cu ochii pe tine!
Denisa - numaratoarea inversa a inceput.
karula.