Hipospadias (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Multumim mult de tot pe urari .

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Buna Cristina si sa-ti traiasca bebele.

Daca penisul este curbat atunci cand se face deflectarea uretra nu mai ajunge, deci trebuie marita...adica practic aceeasi operatie.
Se pare ca la voi gradul de flectare a penisului este destul de mare. Si la noi dr. a fost foarte rezervat privind reusita din prima si ne-a spus ca este o operatie grea atat pentru pacient cat si pentru medic, dar el va incerca sa o faca din prima. Insa noua nu ni s-a parut nimic in neregula dupa cum am mai povestit, fusesem la cei mai buni medici si ne dadusera minim 2 operatii.
Normal ca toate operatiile sunt reusite...cine o sa recunoasca ca nu a fost reusita????

In afara de fistula mai sunt stenoza, revenirea curburii, respingerea uretrei noi... si pot apare si dupa ani de la operatie...probabilitatea este muuult mai mica, dar exista.
De aceea este bine sa nu va "culcati pe o ureche" si sa urmariti permanent copii ... cum de altfel eu fac si acum la 4 ani dupa operatie...si o voi face mereu, apoi se va urmarii singur...eu asa l-am invatat pe Adi.

Monituta, complicat rau cu dilatarea asta...va doresc sa nu mai treceti prin asa ceva.

Roxxy pentru comoara voastra, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de baietelul vostru!

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

Mergi la inceput

Am si eu nevoie de sfaturile voastre. Am inceput si eu decalotarea la matei. In fiecare seara dupa baita (ca in cada este imposibil), trag usurel si de fiecare data face pipi pe fata mea . Sa nu radeti dar eu chiar nu stiu cum sa fac sa-l decalotez.
Acum sa va zic si procedura ca poate nu fac bine: cu degetul mare si degetul aratator trag usor de piele in jos. Ce ma surpinde este ca pielea deja descopera bine capul (asta dupa 3 zile de procedura ). Asa se face decalotarea? In timpul asta el rade si face pipi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Roxxy, in timp ce citeam intrebarea ta..." cum se face decalotarea", mi-am adus aminte de mine. Uffff, greu mi s-a mai parut! Mie mi-a spus sa-l decalotez si asa, decalotat sa-i dau cu Nidoflor, dupa care sa trag pielea la locul ei, cum era. Faci bine cum faci, vei vedea ca la inceput vezi doar capul putzei, nici ala tot, dar in timp se va decalota din ce in ce mai usor si mai mult. Ii mai dau si acum cu Nidoflor uneori, dupa baia de seara, cand e iritat , nu cred ca-i face rau.

Si chiar daca-i cu intarziere, La multi ani ptr Matei, sa fie sanatos si norocos.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

L-am surprins in ultimele 2 zile pe Calin facand pipi si mi s-a parut jetul mai subtire decat pana acum. Treaba e ca in ambele situatii a facut putin, probabil ca mai facuse si in pampers si l-am deranjat, nu stiu ce sa zic. ( a inceput sa ceara pe wc, unde are reductor, dar nu stiu daca cere dupa ce-i da drumul jumate in pampers sau nu). Jetul e puternic, nu mai face cu intreruperi de ceva vreme, doar ca inainte era mai gros, poate fi mai subtire din cauza ca mai avea doar putin?

Deci intrebare: poate aparea stenoza acum, dupa aproape 9 luni de la operatie? Deja mi-a intrat un morcov stiti voi unde si voi cauta si azi, cand ajung acasa, sa-l prind cand face.

Restul puilor sunt bine? Bafta celor care merg azi la control

Mergi la inceput

Eu chiar nu cred ca mai poate aparea stenoza la atatea luni dupa operatie (dar e doar o parere, nu stiu sigur). oricum eu cred ca jetul se subtiaza cand mai e putin pipi. Sfatul meu: intr-o dupa amiaza cand esti acasa si se trezeste din somn, lasa-l imediat fara pampers (inainte de somnic indoapa-l cu lichide). Matei face imediat pipi cum se trezeste (mi-a luat ceva vreme pana am aflat acest secret . Ca sa te linistesti trebuie sa vezi un pipi de la inceput pana la sfarsit.

Citat:
citat din mesajul lui roxana c.

L-am surprins in ultimele 2 zile pe Calin facand pipi si mi s-a parut jetul mai subtire decat pana acum. Treaba e ca in ambele situatii a facut putin, probabil ca mai facuse si in pampers si l-am deranjat, nu stiu ce sa zic. ( a inceput sa ceara pe wc, unde are reductor, dar nu stiu daca cere dupa ce-i da drumul jumate in pampers sau nu). Jetul e puternic, nu mai face cu intreruperi de ceva vreme, doar ca inainte era mai gros, poate fi mai subtire din cauza ca mai avea doar putin?

Deci intrebare: poate aparea stenoza acum, dupa aproape 9 luni de la operatie? Deja mi-a intrat un morcov stiti voi unde si voi cauta si azi, cand ajung acasa, sa-l prind cand face.

Restul puilor sunt bine? Bafta celor care merg azi la control

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radusca spune:

Am ajuns si la control.....zice dl. dr ca e bine, preputul arata bine, glandul la fel. Deci VINDECAT. Trebuie sa facem decalotare, mi se pare cea mai grea " tortura" pe care trebuie sa o aplic, nu ma simt in stare sa fac asta, cu siguranta aceasta sarcina ii va reveni lui taty (pentru mamy e mult prea mult).
Cand l-a decalotat dr. a fost JALEEEEE, a plans copilul meu pana a transpirat, cand l-am ridicat de pe masa era ud ud ud parca ii turnase cineva apa pe el.
Despre stenozare....e putin probabil sa ma apara dupa 9 luni de la operatie, dar...poate apare din pacate.
Ca si concluzie, dr Basca si Niculescu spun ca putza arata FOARTE bine. Eu ma rog acum sa fie asa si sa consider "putza de milioane" a copilului meu ca fiind darul cel mai frumos de la Mos Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radusca spune:

Nu stiu inca nimic de ceilalti copii, doar de Yonacr stiu ca va maerge la control dupa sarbatori.

Mergi la inceput

Dupa ce l-am urmarit ieri si astazi, concluzia: are jetul ceva mai subtire decat pana acum, dar cu presiune si continuu.

Acum....Emilia , spuneai ca Adi are jetul subtire, asa l-a avut de la inceput sau in timp s-a mai subtiat putin decat dupa operatie? Acum este mai gros?

Monituta, te rog, spune-mi, la voi cum a fost , ce te-a facut sa-l suni pe d-nul dr ? Facea mai greu, mai subtire....( cat de subtire)...mai...intr-un fel anume?

Mamicile cu baieteii operati la Zalau, cum sunt copiii? Si v-as mai intreba ceva: operatia are o singura cusatura sau 2? Intreb ptr ca am auzit pe cineva spunand ca dr. Hadidi practica o alta metoda ptr operatie decat dr. Basca, iar metoda asta presupune 2 taieturi de-a lungul putzei, asa este?

Era un site al dr. Hadidi, il mai stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta1 spune:

Roxana, la noi a fost cam asa: copilul oricum plangea sau cel putin il jena atunci cand facea pipi. Nu chiar tot timpul, dar de cele mai multe ori. Inainte de a-l suspecta ca are ceva (tot ziceam ca e din cauza ca e proapspat operat) Tudor era parca din ce in ce mai agitat cand facea pipi si noaptea se trezea mai des si scancea prin somn. Ba chiar cu cateva zile inainte de a merge la Bucuresti s-a trezit sotul si l-a plimbat prin camera. Ei, cand am vazut ca e mai altfel decat pana atunci l-am lasat fara scutec si am sta cu ochii pe el pana a facut pipi si am vazut ca facea picaturi dese si mari (ca si cum ar face intrerupt). Apoi l-am mai urmarit si din ce in ce era mai rau. Adik picaturile erau mai mici si facea cate putin. Ajunsese sa nu mai picure aproape, ci sa se prelinga. Cam asa a fost. Dr. Basca a zis ca dak nu mai poate sa faca pipi, pana ajung la Bucuresti, sa merg la noi la pediatrie sa ii puna o sonda. Am fost si l-au consultat si mi-au zis ca nu ii pun ca deocamdata goleste vezica si mi-a aratat ce trebuie sa simt si dak nu goleste vezica sa il duc sa ii puna sonda ca sa o golim. Da multumim lui Dumnezeu nu a fost nevoie si am ajuns la Bucuresti si s-a rezolvat. Inca un semn (mai silentios) ca facea pipi era ca juca de pe un picior pe altul. Sa dea Dumnezeu sa nu fie nik, mergi pe instinctul de mama si o sa faci ce trebuie. Dak simti ca nu e in regula mai bine suna la unul dintre doctori. Eu asa am facut, am sunat-o si pe dr. Niculescu si pe dr. Basca. Acuma zic eu ca o sa fie bine. Sanatate si numai bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta1 spune:

http://www.hypospadias-surgery.com/
Asta e site-ul lui Hadidi.

Mergi la inceput