Hipospadias (8)
Raspunsuri - Pagina 15
Roxxy80 spune:
Buna, Cristina!
Imi pare rau sa aud de inca un baietel cu hipospadias. M-au socat totusi vorbele dlui profesor. Forma de hs a baietelului tau este cea mai usoara (daca pot spune asa). Noi am avut hs penian. Dl profesor ne spusese ca sunt sansa mari de reusita dac aoperatia se efectueaza pana in varsta d eun an. Noi facem 3 luni de la operatie si totul a decurs super bine si sper din tot sufletul sa nu ma mai intalnesc cu dl profesor decat pt operatia de coborare a testicolului drept. Mie sufletul imi spune ca operatia de hs a reusit din prima si ca nu o sa mai reapara.
Dar de ce ti-a recomandat Pregnyl? Noua ne-a recomandat pt coborarea testicolului, dar din pacate nu a coborat. Vezi ca in perioada in care ii faci injectiile, puta creste incredibil de mult, dar la noi si-a revenit la dimensiunile normale dupa vreo 2 sapt d ela terminarea injectiilor (Matei oricum are o puta destul de mare
).
Bafta multa!
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristidogaru Buna seara dragelor! Ma inscriu si eu alaturi de voi. Sunt din Constanta, iar baietelul meu -Darius Stefan- este nascut pe 10 aprilie 2008 si a fost diagnosticat inca de la nastere cu hipospadias- nu ni s-a spus care tip. Face pipi drept, numai ca e curbata puta si pielea de sub ea este adunata. Pe 13 octombrie 2008 am fost la Bucuresti la Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru a-l vedea dl. dr. Basca. Ne-a primit insa dl. dr. Andriescu Mircea, care din cunostintele mele l-ar urma pe dl. Basca-este mana lui dreapta. Tot dansul l-a si vazut, in aceeasi camera cu dl. Basca. Diagnosticul pus a fost HIPOSPADIAS BALANIC. Operatia nu s-a putut face, deoarece a zis dl. dr.,citez, "nu are pe ce sa lucreze". Mi s-a recomandat tratamentul cu Pregnyl 500 - 6 injectii- cate 1 pe saptamana. Operatia mi-a spus ca o va pune pe agenda in februarie 2009 (cand are 10 luni)-sa-l sun in prealabil in ianuarie 2009 sa-i amintesc, iar tratamentul sa-l incep in luna decembrie 2008 pentru a fi pregatit "terenul" inainte de operatie. Din discutia avuta cu dl. dr., am inteles foarte clar ca "este o boala grea, care nu se trateaza cu o singura operatie". Ne vom mai intalni pe parcursul trecerii anilor pentru operatii (chiar daca operatiile anterioare sunt succese), probabil pentru ca ii va creste puta. A fost greu sa intru in posesia injectiilor, o filiera super incurcata, numai in strainatate se mai gaseste Pregnylul. In plus a fost nevoie de transport special, pentru ca injectiile trebuiau tinute la "rece". Doresc tuturor sanatate multa, sa treceti cu bine peste toate necazurile. Cristina Dogaru |
Roxxy si
Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
roxana c. spune:
| citat din mesajul lui cristidogaru . Din discutia avuta cu dl. dr., am inteles foarte clar ca "este o boala grea, care nu se trateaza cu o singura operatie". Ne vom mai intalni pe parcursul trecerii anilor pentru operatii (chiar daca operatiile anterioare sunt succese), probabil pentru ca ii va creste puta. Cristina Dogaru |
M-ai bagat in boala cu asta. Ori n-ai inteles tu bine, ori...nu stiu ce sa mai zic
Te rog, spune-mi cine ti-a zis tie chestia asta: Andriescu sau Basca?
In alta ordine de idei, hs balanic este cea mai usoara forma de hs.
Sa fie sanatos bebele tau, ca treceti voi si peste asta

Fetele cu baieteii proaspat operati, cum sunteti?
Radusca se duce luni la control, Alina siCristina, voi?
Fetele cu Zalaul, voi sunteti bine?
Monituta, cum a fost cu dilatarea aia? A fost cu anestezie, cat a durat?Ati fost si internati?
Gata, nu mai scriu ca nu-mi merge space-ul deloc, mi l-a "aranjat" Calin
Roxana,
de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
Monituta1 spune:
Da Roxana, a fost cu anestezie. A durat cam 3 sferturi de ora. A avut sonda si a fost ancorata de gland cu un fir pe care l-a taiat d-l prof. vineri si am plecat cu ea acasa si am scos-o eu luni ca mai era doar un pic bagata si mi se parea ca il cam jeneaza. Am stat si internati cateva zile. Marti a fost operat si vineri ne-ar fi dat drumul acasa, dar sotul a putut sa vina sa ne ia abia duminica, dar din spital am plecat de sambata pentru ca a venit prietena mea din Bucuresti si ne-a luat la ea. Tudor e bine acuma si sper sa nu mai facem complcatii.
Monituta1 spune:
In legatura cu ce s-a zis mai sus...cica exista o forma de hipospadias care se cheama: hipospadias fara hipospadias si asta ar fi cea mai usoara. E ceva de genul ca uretra se deschide in varful glandului, dar e incurbat sau nush exact ce are.
cristidogaru spune:
Buna ROXY!
Ne-a dat Pregnyl 500 pentru a-i creste puta, pentru ca altfel nu ar avea pe ce sa lucreze.N-as putea sa ma pronunt cat are de mare puta, pentru ca e primul copil. Mie mi se pare normala, ca sa zic asa. Mi-a spus sa incep tratamentul in decembrie, dureaza 6 saptamani, adica pana in ianuarie 2009, iar in februarie il opereaza.
Mai multe nu stiu sa-ti spun.
In ceea ce priveste discutia cu dl. dr., intr-un fel mi s-a parut corect, pentru ca stiu la ce ma astept. Am uitat sa spun ca a agaugat ca e OK totusi ca incepem interventiile la o varsta frageda si vom spera ca vizitele la dansul sa nu fie foarte dese, insa cu siguranta vor fi.
Cam asta a fost.
Am fost ingrozita cand am vazut ce era pe lista dansului pe 13 oct.-vreo 40 persoane.
Te rog, spune-mi cum e la spital cu mancarica pentru bebe si la ce varsta ati facut operatia. A, si cu persoana insotitoare. Eu ma internez cu el, dar daca stau cu el doua saptamani singura si rudele il pot vedea doar in programul de vizite, cred ca o iau razna sigur. Nu de alta, dar nazdravanul nostru este exagerat de activ, nu doarme deloc, deloc - inca de la nastere el nu a dormit ziua decat o jumatate de ora maxim, iar noaptea se trezeste tot timpul.
O zi buna.
Cristina
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Roxxy80 Buna, Cristina! Imi pare rau sa aud de inca un baietel cu hipospadias. M-au socat totusi vorbele dlui profesor. Forma de hs a baietelului tau este cea mai usoara (daca pot spune asa). Noi am avut hs penian. Dl profesor ne spusese ca sunt sansa mari de reusita dac aoperatia se efectueaza pana in varsta d eun an. Noi facem 3 luni de la operatie si totul a decurs super bine si sper din tot sufletul sa nu ma mai intalnesc cu dl profesor decat pt operatia de coborare a testicolului drept. Mie sufletul imi spune ca operatia de hs a reusit din prima si ca nu o sa mai reapara. Dar de ce ti-a recomandat Pregnyl? Noua ne-a recomandat pt coborarea testicolului, dar din pacate nu a coborat. Vezi ca in perioada in care ii faci injectiile, puta creste incredibil de mult, dar la noi si-a revenit la dimensiunile normale dupa vreo 2 sapt d ela terminarea injectiilor (Matei oricum are o puta destul de mare Bafta multa!
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007) |
cristidogaru spune:
Discutia a fost in cabinet cu dl. dr. Andriescu in prezenta dlui. dr. Basca..Mai erau in jurul lor alti studenti, cred, care se uitau curiosi la cazurile avute.
Nu mi-a spus motivul operatiilor ulterioare, ci doar ca ne vom mai intalni, dar ca e foarte bine ca incepem de cand el e mic.Ar fi trebuit sa-l opereze in decembrie la sfarsit (8 luni), dar a zis ca nu vrea sa-i strice sarbatorile si a zis sa o lasam pe februarie 2009.
Cam asta a fost.
Eu am inteles din alte discutii purtate cu cunostinte de-ale mele, ca de fapt diagnosticul corect s-ar pune la operatie.
O zi buna.
[/quote]
M-ai bagat in boala cu asta. Ori n-ai inteles tu bine, ori...nu stiu ce sa mai zic
. Treaba asta ti-a spus-o dr.Andriescu sau dr. Basca? Ptr ca la ultimul control chiar am vorbit de asta si dr.Basca mi-a spus -de fapt era vorba de fistule, dar presupun ca doar fistula e motiv de alta operatie, sau ma insel?- ca sunt putine cazurile cand apar complicatii dupa ani de la operatie.
Te rog, spune-mi cine ti-a zis tie chestia asta: Andriescu sau Basca?
[/quote]
cristidogaru spune:
Roxy, am vazut ca nu accepti mesaje private. Vroiam sa-ti spun ca am vazut intre timp ce varsta are puiul tau - un anisor si un pic. Sa fie sanatos. Mama mea este nascuta pe 29 noiembrie.
filofteia spune:
Buna Cristina si sa-ti traiasca bebele.
Daca penisul este curbat atunci cand se face deflectarea uretra nu mai ajunge, deci trebuie marita...adica practic aceeasi operatie.
Se pare ca la voi gradul de flectare a penisului este destul de mare. Si la noi dr. a fost foarte rezervat privind reusita din prima si ne-a spus ca este o operatie grea atat pentru pacient cat si pentru medic, dar el va incerca sa o faca din prima. Insa noua nu ni s-a parut nimic in neregula dupa cum am mai povestit, fusesem la cei mai buni medici si ne dadusera minim 2 operatii.
Normal ca toate operatiile sunt reusite...cine o sa recunoasca ca nu a fost reusita????
In afara de fistula mai sunt stenoza, revenirea curburii, respingerea uretrei noi... si pot apare si dupa ani de la operatie...probabilitatea este muuult mai mica, dar exista.
De aceea este bine sa nu va "culcati pe o ureche" si sa urmariti permanent copii ... cum de altfel eu fac si acum la 4 ani dupa operatie...si o voi face mereu, apoi se va urmarii singur...eu asa l-am invatat pe Adi.
Monituta, complicat rau cu dilatarea asta...va doresc sa nu mai treceti prin asa ceva.
Roxxy
pentru comoara voastra, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de baietelul vostru!
Roxxy80 spune:
Matei a fost operat la 9 luni. Eu sunt din Bucuresti si sotul a venit zilnic cu mancarica calda pentru el. In rest, aveam iaurturi si fructe+laptele praf (pe care-l preparam cu apa la temperatura camerei). Sunt 2 frigidere acolo, dar eu te sfatuiesc sa bagi mancarea in frigiderul din salonul 18 (parca acolo era) si nu in cel de pe hol (unde sigur dispare tot).
Fiind din afara Bucurestiului, sfatul meu este sa vorbesti de la internare cu dl profesor si cu asistenta sefa pt o camera in casuta Mc Donalds. Ar fi ideal daca ai pe cineva de la inceput cu tine cu care sa faci cu schimbul (intr-o seara dormi tu in spital si persoana respectiva in casuta si invers in urmatoarea seara). La casuta ai baie proprie si bucatarie jos. la cateva zile dupa operatie puteti sa va mutati cu totii in casuta, dar sfatul meu e sa nu faci asta pt ca daca, doamne fereste, apar complicatii, sa nu te cari cu copilul pana in spital. E bine ca ala mic sa stea acolo in permanenta.
| Citat: | ||||
| citat din mesajul lui cristidogaru Buna ROXY! Ne-a dat Pregnyl 500 pentru a-i creste puta, pentru ca altfel nu ar avea pe ce sa lucreze.N-as putea sa ma pronunt cat are de mare puta, pentru ca e primul copil. Mie mi se pare normala, ca sa zic asa. Mi-a spus sa incep tratamentul in decembrie, dureaza 6 saptamani, adica pana in ianuarie 2009, iar in februarie il opereaza. Mai multe nu stiu sa-ti spun. In ceea ce priveste discutia cu dl. dr., intr-un fel mi s-a parut corect, pentru ca stiu la ce ma astept. Am uitat sa spun ca a agaugat ca e OK totusi ca incepem interventiile la o varsta frageda si vom spera ca vizitele la dansul sa nu fie foarte dese, insa cu siguranta vor fi. Cam asta a fost. Am fost ingrozita cand am vazut ce era pe lista dansului pe 13 oct.-vreo 40 persoane. Te rog, spune-mi cum e la spital cu mancarica pentru bebe si la ce varsta ati facut operatia. A, si cu persoana insotitoare. Eu ma internez cu el, dar daca stau cu el doua saptamani singura si rudele il pot vedea doar in programul de vizite, cred ca o iau razna sigur. Nu de alta, dar nazdravanul nostru este exagerat de activ, nu doarme deloc, deloc - inca de la nastere el nu a dormit ziua decat o jumatate de ora maxim, iar noaptea se trezeste tot timpul. O zi buna. Cristina
|
Roxxy si
Roxxy80 spune:
Cum nu accept mesaje private? Primesc zilnic mesaje private. Ia mai incearca.
Multumim pentru urari 
| citat din mesajul lui cristidogaru Roxy, am vazut ca nu accepti mesaje private. Vroiam sa-ti spun ca am vazut intre timp ce varsta are puiul tau - un anisor si un pic. Sa fie sanatos. Mama mea este nascuta pe 29 noiembrie. |
Roxxy si