despre salarii
Raspunsuri - Pagina 8
cl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manon ... a propos de telefoane...mai, dragele mele, pai voi sunteti generatia care umbla cu cheia de gat, va trezea (eventual) mama cu telefonul ca sa nu intarziati la scoala, dadea (eventual) mama telefon sa vada daca ati ajuns acasa (si facea tensiunea 13-14 cand va luati cu vorba cu cate o colega pe drum sau in fata casei), nici nu se punea problema de telefon mobil si vad ca v-ati facut mari, v-ati maritat, aveti cariere (frumoase), aveti copii (sa traiasca si sa aibe noroc!!). cum ati putut trai fara mobil ?? |
apropos de telefoane, mai, draga mea... asta ca sa te citez.
Iti pun niste intrebari, nu e obligatoriu sa si raspunzi:
-cati ani ai?
-ai copii?
Si mama mea stiu ca ma inebunea cu telefoanele (e adevarat, era doar fix!) pana ajungea acasa, sa vada ce fac!
Da-mi voie sa-ti spun ceva, dpdv al unui parinte de copil de 9 ani si ceva. Credeam ca mobilul e un moft. Cand era el in clasa intai cred ca nu erau 10 copii fara telefon. Mie, in prostia mea, recunosc, mi se parea aiurea. Credeam ca pana la liceu n-are rost sa-i iau copilului meu un telefon, ca e prea mic! Slava Domnului ca m-am mai desteptat! Stii ce inseamna sa aiba copilul febra 40 de grade, sa zaca cu capul pe masa la after scool si sa ti se spuna :"a, am crezut ca e obosit si doarme!"???? Draga mea, in ziua de astazi un telefon inseamna SIGURANTA! Da, in clasa a doua i-am luat copilului meu telefon, sa ma anunte in caz de ceva!
Si inca ceva, nu compara traficul din ziua de astazi (cand si pe trecere de pietoni, pe culoarea verde era sa fiu calcata! sau cand masinile circula pe trotuare ca pe strazi!)!!!!
Sa revin la subiect. Am lucrat in invatamant si in cercetare si stiu cum e sa fii acolo. Cine spune ca ai numai un anumit numar de ore, se inseala amarnic! Pentru un amarat de seminar (era domeniul nou, trebuia sa citesc mult, sa compun probleme etc) munceam o saptamana. Munceam! Si stiu ca oricine isi face cum trebuie aceasta meserie citeste si munceste mult pe langa. Profesorii merita salarii mai mari, dar trebuie sa se faca si putina curatenie printre cadrele didactice si trebuie facuta o reforma serioasa a invatamantului care e in moarte clinica!
Un ultim lucru, pentru acei/acele care sunt cadre didactice si care pretind respect: acordati la randul dumneavoastra respectul! Nu va faceti elevii dromaderi si parintii elevilor dvs imbecili! Daca un parinte munceste si ii ia bona copilului sau il da la after school, nu inseamna ca-si iubeste mai putin copilul si ca nu e interesat de educatia lui. E de preferat un parinte care sta acasa, sa-si creasca copilul si care e frustrat ca n-are ce pune maine copilului pe masa sau nu poate sa-l trimita in excursie, alaturi de colegii lui sau unul care munceste si are cateva ore frumoase pe zi petrecute cu copilul? Cine spune ca daca ai un job, care intamplator e si binisor platit, nu poti sa-ti verifici copilul la teme si sa discuti cu el neintelegerile si sa-l ajuti acolo unde s-a impotmolit? Sau ca nu te poti juca cu copilul sau nu poti discuta cu el despre ce-l framanta sau nu poti sa-i dai un sfat???? Cine?????
Doamne, cate prejudecati! Si nu ma asteptam sa le gasesc aici!
ANDREEA11 spune:
Cand am intrat in invatamant eram plina de vise, acum s-au spulberat. Cand sunt in timpul servicului sunt lipsita total de chef. Motivul nu sunt stimulata si nu sunt singura. Asa ca, ganditi va cat de bine sunt indrumati si pregatiti copii vostri de niste dascali scarbiti de sistem. Ganditi va ce note se iau la examenul de titularizare sa va dati seama cine sunt dascali in ziua de azi. Toata lumea fuge de invatamant si eu vreau sa iau startul imediat ce termin CIC, desi profesionl si didactic consider ca sunt f bine pregatita. Pentru ce sa stau sa-mi irosesc eu cunostiintele intr-o scoala pe un salariu de 1000 ron?? De ce coatele mele tocite de facultate, masterat si doctorat sa valoreze doar atat??? De ce sa fiu apreciata ca valorez doar 1000 de ron in conditiile in care m-am titularizat cu 9.90 si mi-am luat definitivatul cu 10???? De ce sa fiu nevoita sa lucrez cu materiale vechi de zeci de ani, sa stau in sali mucegaite??? De ce si iar de ce??? Pentru simplu fapt ca iubesc copii??? Da, ii iubesc si ii voi iubi in continuare, insa cand vad parerea parintilor, vis a vis de noi, cadrele didactice, imi dau seama ca sacrificile mele nu au meritat nimik.
Bine ar fi sa plece toate cadrele competente din invatamant sa vedem, atunci, poate am fi si noi apreciati si nu am mai fi scursurile societatii.
Oameni buni, invatamantul si domeniul sanitar sunt de baza in orice stat. Pentru a putea functiona optim trebuie sa existe motivatie, iar daca aceasta nu exista angajatii acestor domenii vor depune eforturi nule.
diarux spune:
citat din mesajul lui cl Un ultim lucru, pentru acei/acele care sunt cadre didactice si care pretind respect: acordati la randul dumneavoastra respectul! Nu va faceti elevii dromaderi si parintii elevilor dvs imbecili! Daca un parinte munceste si ii ia bona copilului sau il da la after school, nu inseamna ca-si iubeste mai putin copilul si ca nu e interesat de educatia lui. E de preferat un parinte care sta acasa, sa-si creasca copilul si care e frustrat ca n-are ce pune maine copilului pe masa sau nu poate sa-l trimita in excursie, alaturi de colegii lui sau unul care munceste si are cateva ore frumoase pe zi petrecute cu copilul? Cine spune ca daca ai un job, care intamplator e si binisor platit, nu poti sa-ti verifici copilul la teme si sa discuti cu el neintelegerile si sa-l ajuti acolo unde s-a impotmolit? Sau ca nu te poti juca cu copilul sau nu poti discuta cu el despre ce-l framanta sau nu poti sa-i dai un sfat???? Cine????? Pai tocmai am crezut ca am lamurit treaba asta, dar se pare ca iar se citeste selectiv. NU DESPRE PARINTII ASTIA VORBESC EU! CI DESPRE CEI CARE ISI ABANDONEAZA EFECTIV COPIII! Tu ai putea sa nu treci UN AN DE ZILE pe la scoala sa vezi ce face copilul tau? sau macar sa dai un telefon sa te interesezi de el> Nu cred, pentru ca tu iti iubesti copilul si il pui mai presus de orice altceva.Eu despre astfel de parinti vorbesc Doamne, cate prejudecati! Si nu ma asteptam sa le gasesc aici! Mare dreptate ai! |
Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
cl spune:
citat din mesajul lui diarux Pai tocmai am crezut ca am lamurit treaba asta, dar se pare ca iar se citeste selectiv. NU DESPRE PARINTII ASTIA VORBESC EU! CI DESPRE CEI CARE ISI ABANDONEAZA EFECTIV COPIII! Tu ai putea sa nu treci UN AN DE ZILE pe la scoala sa vezi ce face copilul tau? sau macar sa dai un telefon sa te interesezi de el> Nu cred, pentru ca tu iti iubesti copilul si il pui mai presus de orice altceva.Eu despre astfel de parinti vorbesc ... Mare dreptate ai! |
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
[/quote]
Crede-ma ca am citit cu foarte mare atentie! Ma deranjeaza orice persoana (si e si mai deranjant cand aceasta este si cadru didactic) atunci cand vorbeste urat despre cei din jur. Da, nu mi se pare normal sa-i jignesti (si tu ai facut-o!), pe copii si pe parinti, orice ar face! Nu ai voie, nu ai dreptul! Menirea ta care este? Spune-mi, te rog, ai stat de vorba cu acea mama care vroia sa-si trimita copilul la nu stiu cate meditatii si il trimitea si la 2 antrenamente pe saptamana? I-ai explicat (ei, nu noua!) ca acel copil are dreptul si la un timp de joaca? Realizezi ca nu toata lumea e la fel si ca, uneori, cei din jurul tau pot gresi si ca tu nu trebuie sa-i judeci sau sa le pui etichete, ci sa cauti sa-i ghidezi? Poate femeia aceea vroia ce e mai bine pentru copilul ei si nu realiza ca-l suprasolicita. Ai stat de vorba cu ea? Si mai e ceva. Nu toti suntem inzestrati la fel. Unii gandesc mai mult, altii mai putin... Ei bine, cred ca de multe ori o vorba buna sau un sfat ajuta! Nu contest, sunt convinsa ca sunt si parinti dezinteresati complet de educatia copiilor lor, dar sunt si care gresesc fara sa vrea si atunci nu trebuie decat discutat cu ei si indrumati.
diarux spune:
citat din mesajul lui cl Crede-ma ca am citit cu foarte mare atentie! Ma deranjeaza orice persoana (si e si mai deranjant cand aceasta este si cadru didactic) atunci cand vorbeste urat despre cei din jur. Da, nu mi se pare normal sa-i jignesti (si tu ai facut-o!), pe copii si pe parinti, orice ar face! Nu ai voie, nu ai dreptul! Menirea ta care este? Spune-mi, te rog, ai stat de vorba cu acea mama care vroia sa-si trimita copilul la nu stiu cate meditatii si il trimitea si la 2 antrenamente pe saptamana? I-ai explicat (ei, nu noua!) ca acel copil are dreptul si la un timp de joaca? Realizezi ca nu toata lumea e la fel si ca, uneori, cei din jurul tau pot gresi si ca tu nu trebuie sa-i judeci sau sa le pui etichete, ci sa cauti sa-i ghidezi? Poate femeia aceea vroia ce e mai bine pentru copilul ei si nu realiza ca-l suprasolicita. Ai stat de vorba cu ea? Si mai e ceva. Nu toti suntem inzestrati la fel. Unii gandesc mai mult, altii mai putin... Ei bine, cred ca de multe ori o vorba buna sau un sfat ajuta! Nu contest, sunt convinsa ca sunt si parinti dezinteresati complet de educatia copiilor lor, dar sunt si care gresesc fara sa vrea si atunci nu trebuie decat discutat cu ei si indrumati. |
Deci nu ai citit cu atentie deloc, scuze ca insist. dar tocmai asta spumneam, ca am vorbit cu ea si i-am explicat ca este prea mult pentru el.6 ore la scoala plus cel putin inca 2 de pregatire sau antrenament zilnic inclusiv sambata. Ce fel de mama nu isi cunoaste copilul? si e o mama cu pretentii , nu din alea care" gandesc putin" cum le zici tu. Crezi ca daca folosesti eufemisme ideea nu e aceeasi?Cat priveste ceilalti parinti DA, AM VORBIT DE NENUMARATE ORI CU EI. Cel putin cu cei a caror fata plecase de acasa anul trecut in clasa a 7a...nici nu vreau sa stiu cate minute de pe telefonul personal am "cheltuit" pentru ca sunt asa un cadru didactic defectuos cum ma acuzi tu pe mine.In clasa a 5a cand a venit mama la scoala in sfarsit sa vada ce mai face fetita (in semestrul al doilea) i-am spus cat am putut de frumos. "Doamna, mi se pare putin exagerat felul in care se machiaza la varsta asta".(De remarcat ca nu am spus :sa nu se mai m,achieze ca o dau afara!). Un negru atat de puternic pe la ochisorii ei atat de frumosi incat ziceai ca e batuta. Plus ca fata a venit cu paduchi la scoala si nu a vazut-o nimeni acasa. Si ea ce imi spune? Ca am eu ceva cu fata ei."Ce daca se machiaza? e fetita si e normal." "Bine, zic, daca asta credeti ca e normal...dar ceilalti colegi care au vazut-o fumand in scoala,....?" "Vai de mine! eu nu cred asa ceva!" "Doamna, a fost anuntata directiunea despre asa ceva." "Nu e adevarat", mi-a taiat-o scurt.
"Aveti ceva cu fata mea." Si am lasat-o balta. Cine eram eu sa ma contrazic cu mama fetei care se presupune ca trebuie sa stie mai bine ce face acasa, nu? In clasa a 7a a fugit de acasa si au gasit-o intr-un apartament cu fete mai mari...cu ocupatii...vulgare. Au adus-o acasa cu politia si a fugit din nou cu un baiat de 17 ani sustinuti de parintii lui(!?) care nu intelegeau ce au parintii fetei de nu vor sa ii lase sa traiasca impreuna. WHAAAAAT?????La 13 ani????
Sa inteleg ca esti si avocata mamelor care isi abandoneaza copiii in maternitate sau si mai rau? Cu riscul de a ma repeta ca un papagal:DESPRE ASTFEL DE PARINTI VORBESC EU!!!. Si nu ai idee nici tu nici altele care critica fara sa stie despre ce vorbesc, cate am facut eu pentru elevii mei la care sunt sau am fost diriginta. Am scos si bani din buzunar pentru unii cand a fost cazul si fara sa imi parta rau de nimic. I-am ajutat sa invete pentru examene fara sa le iau bani cand nu a fost de unde...Asa ca nu merit teoria voastra nefondata.Habar nu aveti ce este in scoli si nu priviti decat ce este in curtea voastra, ce va deranjeaza in mod direct. dar uitati ca nu sunt toti la fel.Ma rog...fiecare are dreptul la o opinie...dar lasati o rezerva cand v-o exprimati , asa cum am facut si eu de fiecare data. De aia se intampla cate se intampla. Pentru ca sunt tolerati tot felul de "oameni" printre noi, fara a fi trasi la raspundere pentru ceea ce (nu) fac. Da , sunt indreptatita sa ii desconsider, pantru ca vad prin ce trec copiii astia. Vad ceea ce voi nu aveti sansa sa vedeti. Si nu pentru amaratii aia de 50%, ci pentru ca imi este mila de ei si ciuda ca nimeni nu face nimic.
Porumbita spune:
Cl am avut si eu o astfel de mamica la clasa unde eram diriginte... imi era tare draga fetita si am incercat cat am putut sa ii explic mamei ca sunt prea multe activitati extrascolare ca urmare are un copil epuizat, care nu mai poate (avea mereu niste cearcane enorme si era vesnic obosita)... nu a fost chip sa ma inteleg cu ea... rezultatul... in cl a 8 fetita a facut o depresie de toata frumusetea pe fon de surmenaj si a fost la un pas sa piarda anul si intrarea la liceu;
si zici tu sa nu vb niciodata rau de parinti... hai sa iti mai dau cateva exemple... avem in una din clase o fetita de 13 ani frumusica foc si f isteata...avea o sora cu 7 ani mai mare...la 13 ani stia mai bine decat mine (care aveam 26) discotecile din bucuresti, isi incepuse viata sexuala si in general copia cam tot ce putea de la sorasa... am incercat sa discut cu ambii parinti.. si nu doar eu, inca 2 profesoare.. reactia mamei a fost ca suntem noi niste idioate geloase pe relatia dintre fetele ei... a, cand pustoica asta mica a facut avort ghici pe cine cauta sorsa disperata la scoala? pe mine... si parintii lor nu lucrau 14 ore pe zi si nici nu erau muncitori in fabrica....
la una din sedinte am incercat sa explic parintilor ca e f important timpul care il petrec cu copii, mult putin, dar sa faca diverse chestii impreuna, nu doar uitat la TV, sau macar dc e uitat la TV sa selecteze atent programele; din 24 de parinti prezenti 6-7 ce au fost de acord, in rest am auzit de la ..cand o sa am eu copii o sa vad cum e...pana la pai si ce sa facem dsoara profesoara, tr sa ne mai relaxam si noi si la... ei, si telenovelele sunt bune ca mai invata un cuvant doua in spaniola...
cand la dirigentie am incercat sa ii fac responsabili pe copii cu privire la relatiile sexuale, boli etc 2 luni de zile am fost penalizata de director ca am putut sa aduc astfel de subiecte in discutie (si le-am adus dupa ce am ascultat confesiunile copiilor, dupa ce m-am luat cu maine de par cand am vazut ca una din fetele de a 7 imi povestea ce facea ea vara cu baietii in sat la bunici, cum unul din pusti imi zicea ca se imbata in vacante ca nu au cum sa il prinda ai lui etc exemplele ar putea continua)... si sa stii ca am predat la o scoala cotata ca fiind f buna, cu pretentii...
nu iau pararea profesorilor, in nici un caz... am avut colegi care nu luasera nici 5 la repartizarea, dar aveau post pt ca nu avea cine sa tina orele, am avut colegi profesori de sport care tineau si pre de biologie peste norma lor tot din lipsa de cadre (fiind salarizarea care e nu mai exista competitie, interesul sa ocupi posturi)... dar am nici parintii nu sunt usa de biserica (dc ai vedea cati sunt care trateaza cadrele didactice mai rau ca pe gunoierii care curata strada)... singurii carora nu le gasesc nici o vina sunt copii... ei au de pierdut...
diarux spune:
Si mai erau doua probleme pe care voiam sas le punctez si promit ca incerc sa nu va mai bat la cap cu ale mele. Imi cer scuze dar nu mai stiu cine ridicase problema...si nu am rabdare sa mai caut acum.
1. Spunea cineva ca la privat nu le da nimeni bani sa isi ia carti si au nevoie si ei sa se mai deshtepte, nu numai profesorii.
Ei bine...cel putin in cazul materiei pe care o predau apar tot felul de dracovenii noi, care de care mai aiurite, dar cu care trebuie sa fii pus la punct. daca pe cei din alt sistem nu ii veridfica nimeni daca au mai citit ceva sau nu, ci vor doar pentru ei sa se perfectioneze (ceea ce este de foarte laudat)eu nu imi permit sa ma prezint in fatza elevilor mei stiind ca ma vor putea intreba ceva despre care nu stiu. Am patit o data acum cativa ani cand la o tema data acasa, o eleva de clasa a a5a a scris ceva despre proaspat aparutul Harry Potter. Si in pauza, dupa ce termin cu ora,(cum am "prostul obicei" de a sta cu ei de vorba despre una despre alta...) ma intreaba daca mie mi-a placut cartea cu Harry Potter.M-am simtit ca ultimul om, pentru ca eu nu citisem cartea. evident nu era asta printre preocuparile mele.Foarte gresit! Ce am invatat de aici? ca trebuie sa imi imbogaTESC biblioteca cu noutati editoriale, imediat ce apar, ca sa fiu in rand cu lumea si sa nu mai patesc din astea. Bineinteles ca a trebuit sa imi iau toate dictionarele aparute. Toate costau peste un milion. Plus cartile de specialitate si manualele,ca nu mi le da nimeni. Cu astea lucrez, nu sunt un moft...
Am scris asta ca sa lamuresc nu pentru ca as cere eu bani mai multi. Cum m-0am descurcat pana acum...m-oi descurca si de acum incolo. De foame nu o sa mor niciodata , am pretentia ca sunt fata deshteapta contrar aparentelor
2.Problema cu testele personalizate.
De acord ca unii nu se mai deranjeaza si ca nici nu mai fac foi de lucru ci dicteaza subiectul care de obicei inseamna reproduserea a ceea ce s-a predat la ora. dar eu...(v-am plictisit deja cu cate fac eu, nu???)Am foldere intregi pe calculator cu teze si teste pentru fiecare an in parte. Nu reusesc niciodata sa dau aceeasi teza cu anul trecut pentru ca nu reusesti sa faci aceleasi lucruri in egala masura . Depinde de nivelul clasei si de fiecare elev in parte. De obicei testele si tezele le pot da fara sa le cer sa ascunda carti si caiete, pemntru ca nu ma intereseaza ce au memorat, ci ce sunt in stare sa aplice pe baza aceea ce au invatat. ca o faza...sa zicem glumeazta, ii si intreb inainte (lucrarile sunt 99% anuntate din acelasi motiv. Prefer ca ei sa fi citit ceva inainte acasa) ce vor: lucrare cu caiete si carti deschise sau lucrare cu ele inchise? ce credeti ca aleg?
Si intotdeauna le aduc rosii inapoi (lucrarile), cu punctajul facut, astfel incat sa stie fiecare de ce a luat cat a luat. Aveti idee cat dureaza sa corectezi asa? faceti un calcul cate 6 clase a cate 25 de elevi (in medie). Tezele trebuie corectate in timp scurt...
Nu ma plang, dar vreau sa subliniez niste lucruri aici...
sper sa ma pot abtine si sa nu mai intervin...
o zi buna va doresc.
cl spune:
citat din mesajul lui diarux Deci nu ai citit cu atentie deloc, scuze ca insist. dar tocmai asta spumneam, ca am vorbit cu ea si i-am explicat ca este prea mult pentru el.6 ore la scoala plus cel putin inca 2 de pregatire sau antrenament zilnic inclusiv sambata. Ce fel de mama nu isi cunoaste copilul? si e o mama cu pretentii , nu din alea care" gandesc putin" cum le zici tu. Crezi ca daca folosesti eufemisme ideea nu e aceeasi?Cat priveste ceilalti parinti DA, AM VORBIT DE NENUMARATE ORI CU EI. Cel putin cu cei a caror fata plecase de acasa anul trecut in clasa a 7a...nici nu vreau sa stiu cate minute de pe telefonul personal am "cheltuit" pentru ca sunt asa un cadru didactic defectuos cum ma acuzi tu pe mine.In clasa a 5a cand a venit mama la scoala in sfarsit sa vada ce mai face fetita (in semestrul al doilea) i-am spus cat am putut de frumos. "Doamna, mi se pare putin exagerat felul in care se machiaza la varsta asta".(De remarcat ca nu am spus :sa nu se mai m,achieze ca o dau afara!). Un negru atat de puternic pe la ochisorii ei atat de frumosi incat ziceai ca e batuta. Plus ca fata a venit cu paduchi la scoala si nu a vazut-o nimeni acasa. Si ea ce imi spune? Ca am eu ceva cu fata ei."Ce daca se machiaza? e fetita si e normal." "Bine, zic, daca asta credeti ca e normal...dar ceilalti colegi care au vazut-o fumand in scoala,....?" "Vai de mine! eu nu cred asa ceva!" "Doamna, a fost anuntata directiunea despre asa ceva." "Nu e adevarat", mi-a taiat-o scurt. "Aveti ceva cu fata mea." Si am lasat-o balta. Cine eram eu sa ma contrazic cu mama fetei care se presupune ca trebuie sa stie mai bine ce face acasa, nu? In clasa a 7a a fugit de acasa si au gasit-o intr-un apartament cu fete mai mari...cu ocupatii...vulgare. Au adus-o acasa cu politia si a fugit din nou cu un baiat de 17 ani sustinuti de parintii lui(!?) care nu intelegeau ce au parintii fetei de nu vor sa ii lase sa traiasca impreuna. WHAAAAAT?????La 13 ani???? Sa inteleg ca esti si avocata mamelor care isi abandoneaza copiii in maternitate sau si mai rau? Cu riscul de a ma repeta ca un papagal:DESPRE ASTFEL DE PARINTI VORBESC EU!!!. Si nu ai idee nici tu nici altele care critica fara sa stie despre ce vorbesc, cate am facut eu pentru elevii mei la care sunt sau am fost diriginta. Am scos si bani din buzunar pentru unii cand a fost cazul si fara sa imi parta rau de nimic. I-am ajutat sa invete pentru examene fara sa le iau bani cand nu a fost de unde...Asa ca nu merit teoria voastra nefondata.Habar nu aveti ce este in scoli si nu priviti decat ce este in curtea voastra, ce va deranjeaza in mod direct. dar uitati ca nu sunt toti la fel.Ma rog...fiecare are dreptul la o opinie...dar lasati o rezerva cand v-o exprimati , asa cum am facut si eu de fiecare data. De aia se intampla cate se intampla. Pentru ca sunt tolerati tot felul de "oameni" printre noi, fara a fi trasi la raspundere pentru ceea ce (nu) fac. Da , sunt indreptatita sa ii desconsider, pantru ca vad prin ce trec copiii astia. Vad ceea ce voi nu aveti sansa sa vedeti. Si nu pentru amaratii aia de 50%, ci pentru ca imi este mila de ei si ciuda ca nimeni nu face nimic. Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor poezici pentru mamici si pepenasi www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story |
Mda. Tonul face muzica! Depinde si cum ai discutat, dar nu mai conteaza. Dupa ce am vazut cum mi-ai raspuns (vezi partea ingrosata!)...hmmm.... Cred ca e prima data cand ne intersectam si daca iti permiti sa-mi vorbesti astfel... Chiar ca nu mai are sens sa discutam! Poate citesti postarea Porumbitei si o sa vezi cum se poarta o discutie (in contradictoriu sau nu!)in mod civilizat.
Porumbita, . Cred ca sunt tot felul de parinti, dar cred, in continuare, ca nu etichetarile sunt solutia. Sunt convinsa ca de multe ori luptati cu morile de vant, din pacate. Iar directorul acela, of... chiar n-are sens sa mai spun nimic! Sistemul are mari probleme. Prea multi copii in clasa, lipsa consilierilor din scoli, materii prea multe sau inutile sau prost predate (chestia asta cu manualele alternative si-a adus si ea aportul din plin!), lipsa cadrelor competente si cu har (nu spun ca lipsesc, dar sunt destul de putine, trebuie sa recunoastem) si multe altele. Daca nu se face ceva, o sa fie vai de copiii nostri!
Ce este ciudat (sau normal pentru noi!) este ca "alesii" nostri au bani pentru masini noi, telefoane noi, laptopuri(unii nu stiu nici sa le dea drumul!), case, chirii, diurne uriase, etc, dar cand vine vorba de invatamant si sanatate (unde nu ai voie sa faci rabaturi!), nu sunt bani!
Traim in tara tuturor posibilitatilor!
diarux spune:
CL se pare ca prea m-am..."ambalat" pe tema asta. Si cum se mai intampla de obicei pe forum...cand scrii si nu vorbesti se intelege total pe dos. Boldurile voiau sa atraga atentia nu sa"tipe".Probabil daca m-ai cunoaste nu ai mai fi atat de inversunata impotriva mea....
Pentru ca tonul tau fatza de PORUMBITA (pe care o salut) a fost altul,(desi a spus acelasi lucru ca si mine) m-a facut sa inteleg ca nu esti tocmai contra profesorilor.. Asta ma multumeste.
carla2005 spune:
Mai, nu are nimeni nimic cu profesorii, sau cu salariile lor, dar felul in care se mediatizeaza in fiecare an problema asta este de-a dreptul enervanta! Zici ca sunt singurii din tara asta cu salarii mici care muncesc pe branci, nedreptatiti etc... ori nu e asa, pestetot sunt aceleasi probleme numai ca se fac publice altfel...asta e parerea mea!
Cat despre carti, fara sa se supere nimeni, daca vrei sa te instruiesti, mai exista si biblioteci, exista anticariat (nu gasesti cele mai recente aparitii, dar gasesti carti bune), exista internet si daca mai ai si ceva prieteni poti sa citesti o carte cu imprumut de la unul la altul! Eu rareori mi-am permis sa cumpar o carte, cel putin cat am fost in scoala pot sa numar pe degete cartile cuparate , dar asta nu inseamna ca nu am citit...si cred ca multi de aici stiu despre ce vorbesc!
O zi buna!
mama din 16 nov 2006
Draga mea