despre salarii

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

doi...da sunt absolut intotdeauna ZEN cu clientii mei. Le datorez jobul meu si painea pe care o mananc. Recunosc ca uneori ma mai enervez dar in veci nu m-am manifestat de fata cu ei si nu m-am dus sa ii barfesc colegilor sau nu o sa ma gasesti pe cine stie ce forum comentandu-le actiunile. Prima lectie pe care am invatat-o in viata mea profesionala a fost sa ii respect pe cei cu care lucrez.

Marina

Marina,

Aceasta afirmatie este o premiera pentru mine,pe un forum public.
Daca ar gandi mai multi asa ca tine, multe se vor schimba in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

"Prima lectie pe care am invatat-o in viata mea profesionala a fost sa ii respect pe cei cu care lucrez."
de acord, si as mai adauga: "...si sa invat cate ceva de la cei cu experienta".
din pacate, lectia imediat urmatoare a fost ca cei mai destoinici fac mai multa treaba (si mai de calitate) decat cei mai putin "destoinici". n-am putut, si nu pot, sa nu-i "etichetez" macar in forul meu interior (sa ma iertati daca nu pot fi ipocrita, dar eu nu sunt dumnezeu sa iert orice), declar sub juramant ca niciodata n-am comentat, cu atat mai putin sa "torn" superiorilor anumite persoane/aspecte/rezultate/..., dar mi s-a parut de bun simt cand acele persoane, mai EGALE si mai SMECHERE decat altii, au fost 'eliberate" din posturi. fara rautate. pe sfanta dreptate. si la urma urmei nu stiu de unde pudibonderia de a nu-i taxa pe oameni, atunci cand merita, cu cate un apelativ potrivit.
uite, premierul ii face pe profesori "pomanagii" tot vorbind despre "pomeni electorale". dl. ministru vosganian...la fel, mai sunt si altii. eu nu i-am auzit pe liderii sindicatelor din invatamant sa se dea "loviti" de aceasta ofensa la adresa unei mari categorii socio-profesionale. ar avea atatea dovezi si scrise si video sa-i dea in judecata...
asa ca, stimata doamna marina si voi, dragele mele forumiste interesate de subiect, citind multe comentarii am avut impresia ca ma aflu de-a dreptul in gradina raiului cand de fapt, eu, pacatoasa, astept mintea cea de pe urma si judecata de apoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui manon

"Prima lectie pe care am invatat-o in viata mea profesionala a fost sa ii respect pe cei cu care lucrez."
de acord, si as mai adauga: "...si sa invat cate ceva de la cei cu experienta".
din pacate, lectia imediat urmatoare a fost ca cei mai destoinici fac mai multa treaba (si mai de calitate) decat cei mai putin "destoinici". n-am putut, si nu pot, sa nu-i "etichetez" macar in forul meu interior (sa ma iertati daca nu pot fi ipocrita, dar eu nu sunt dumnezeu sa iert orice), declar sub juramant ca niciodata n-am comentat, cu atat mai putin sa "torn" superiorilor anumite persoane/aspecte/rezultate/..., dar mi s-a parut de bun simt cand acele persoane, mai EGALE si mai SMECHERE decat altii, au fost 'eliberate" din posturi. fara rautate. pe sfanta dreptate. si la urma urmei nu stiu de unde pudibonderia de a nu-i taxa pe oameni, atunci cand merita, cu cate un apelativ potrivit.
uite, premierul ii face pe profesori "pomanagii" tot vorbind despre "pomeni electorale". dl. ministru vosganian...la fel, mai sunt si altii. eu nu i-am auzit pe liderii sindicatelor din invatamant sa se dea "loviti" de aceasta ofensa la adresa unei mari categorii socio-profesionale. ar avea atatea dovezi si scrise si video sa-i dea in judecata...
asa ca, stimata doamna marina si voi, dragele mele forumiste interesate de subiect, citind multe comentarii am avut impresia ca ma aflu de-a dreptul in gradina raiului cand de fapt, eu, pacatoasa, astept mintea cea de pe urma si judecata de apoi.

A-ti respecta clientii si a-i tratat cu seriozitate nu e gura raiului,doamna draga.Se cheama buna crestere si mai ales, intelegerea sistemului comercial.
(comentariu strict pe tema politicii comerciale)

Ce scrii tu aici, este despre mancatoria din cadrul colectivelor.Alta mancare de peste,unde subiectivismul atinge cote alarmante.
Intotdeauana G va considera ca-i mai apt decat V, iar V va considera ca G e increzut si prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Aseara am auzit o stire la TV, legata de raportul Ministerului Educatiei cu privire la starea invatamantului. Va dau linkul unde puteti citi ce s-a spus:
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=67624

Ii intreb pe profesori care cred ca sunt cauzele si solutiile.

Si ii mai intreb pe profesorii care citesc aici... Cat la suta din profesorii de azi (din cei tineri, nu din cei iesiti la pensie care inca tin ore) au si vocatie, pentru ca eu consider ca stiinta nu este suficienta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Nebunia continua!
Nu am nimic in general cu profesorii si ii respect pe aceia care isi fac meseria asa cum trebuie, dar prea fiecare toamna incepe cu "noi suntem cei mai nedreptatiti!".
Nici nu s-a solutionat cazul lor ca au aparut asistentii medicali -"si noi suntem nedreptatiti!".
Probabil ca vor urma si alte categorii profesionale!

http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

eu nu sunt de acord sa mareasca salariile la profesorii , mai ales cei cu vechime au niste salariiii sau cei din universitatii , sa dea celor care acum sunt iesiti de pe bancile scolii noi profesori caci aia chiar ca au salarii mici nu celor care au vechime, am vazut asa din gresala un stat de plata de la uni profesorii si noroc ca am stat pe scaun
sa de-a celor tineri caci si asa ramanem fara ei si raman tot profesorii invarsta
mami de miruna & andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Pestetot salariile celor iesiti de pe bancile scolii sunt foarte mici, sunt salarii de debutanti-cel putin asa a fost la mine- iar salariile astea de debutanti sunt minimul pe economie, dabea dupa 3 ani de zile eu am ajuns la un salariu apropiat de al celorlati colegi, insa, tot nu am cum sa castig egal cu ei, fiindca e vorba de sporuri, de vechime, etc...mie mi se pare corect sa ajungi la un anumit nivel al salariului dupa o anumita vechime in munca, dupa ce dovedesti ca esti bun (la noi in sistem este si salariul de merit de exemplu, dar pentru asta trebuie sa fii excelent sau sa te ai bine cu seful :))!

Ma intreba cineva daca am idee despre ce se intampla in invatamant! Cunosc destule persoane care lucreaza in invatamant si stiu cum gandesc, am neamuri care lucreaza in invatamant si toata viata m-au batut la cap sa intru in sistem ca macar sunt linistita- am fost o dezamagire pentru ei ca am ales altceva pe motiv ca nu am rabdare... de parca rabdare iti trebuie ca dascal!! Avem prieteni sot sotie care lucreaza in invatamantul universitar si au salariile extrem de mici, cand le-am zis sa se mute (fiindca au avut ocazia) ne-au zis ca ce sa "ii frece altii la creier"-exact asta a fost expresia!

Iar asa cum zicea altcineva ca vede meseria de profesor ca ceva part-time, eu zic ca in 50% din cazuri chiar asa ar trebui sa fie! Exemplu, un profesor de sport, mie mi se pare ca se plafoneaza daca nu face si un sport de performanta ceva, sau unul de muzica, sau unul de limba romana care ar putea sa scrie de exemplu, in invatamantul universitar nici nu are rost sa mai zic, ca a fi doar profesor mi se pare jenant, acolo chiar trebuie sa ai experienta sa tii cursurile, sa fii medic (la medicina), avocat, jurist etc (la drept)etc! Un invatator ar putea sa-si ia sub observatie cativa copii in sistem after school-si pe vremea mea se practica numai ca nu se stia denumirea asta...si cred ca si asa tot ca-si face meseria pentru care are inclinatie se numeste! Eu tot plec de la ideea ca se poate castiga destul de bine daca vrei, fata de alte categorii, cei din invatamant chiar au posibilitatea sa faca si un ban in plus! Asa vad eu lucrurile pur si simplu!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citesc, citesc, si nu imi vine sa cred...Initial am deschis subiectul, am vazut despre ce e vorba, si am zis "ei, aci toata lumea o sa fie de acord" - da' cand am vazut ca s-au facut 9 pagini, am devenit curioasa.
Credeam ca io fac parte dintr-o categorie "defavorizata" de opinia publica, ha! Pai fata de cum e privit personalul didactic, vaz ca medicii inca stau bine. Cel putin nimeni nu a avut inca tupeul sa ne trimita la anticariat sau imprumutat carti, desi ni s-a spus sa ne mai luam un job - chiar, doamnelor invatatoare/profesoare, va pastrez un loc la matura de langa mine.
Isi bat gura fetele care lucreaza in invatamant sa explice cum e cu programul ala de 4 ore, ca nu-i chiar asa, ca mai sunt o gramada de chestii care tre facute pe langa, si degeaba.
Pentru numele lui Dumnezeu (na, ca am zis-o) oamenii astia se presupune ca deschid orizontul copiilor vostri! Voi le-ati dat aripi, da, ei ii invata cum sa dea din ele (scuze, ma lovi poezia).
Cu siguranta ca sunt profesori incompetenti, plictisiti, ignoranti, etc. Dati-mi voie sa va spun un lucru: la salarizarea actuala, numarul lor va creste.
Nu stiu cum ganditi voi, dar daca prin absurd as putea eu decide cui sa se mareasca salariile, medicilor sau profesorilor, as hotara ca profesorilor (luati termenul la modul general).
Ma opresc aci, ca m-am enervat prea tare si mie ca scap vreun porumbel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Asa e, iti trebuie un tupeu fantastic sa gasesti solutii la unele probleme atat de complicate, daca stau bine sa ma gandesc in cativa ani e posibil sa nu mai pot sa-l citesc pe Rebreanu decat din colectia de lux a Jurnalului National, caci daca e de la anticariat, rafturile mele din lemn de cires se prafuiesc iar creierul nu mai proceseaza informatia din cauza acestui aspect (e prea stresat). Iar daca il citesc pe Harry Potter imprumutat de la biblioteca e posibil sa nu-mi ramana nimic in cap ca, de, cartea aia au citit-o si altii si informatia se pierde... Hai sa fim seriosi, nu interpreta mai departe decat ce am vrut sa spun, iar ideea e ca cine vrea sa se informeze cu orice pret are si alte optiuni, ca e umilitor sa fie asa sunt de acord, dar deocamdata asta e situatia, toti si-ar dori o biblioteca completa cel putin pe domeniul pe care lucreaza, dar asta nu inseamna ca ma culc pe o ureche ca nu am bani si nu mai citesc nimic!

Acum cu riscul de a-mi lua o multime de rosii, ma intreb ce s-ar fi intamplat daca atunci cand elevul care si-a intrebat profesoara daca a citit cartea, aceasta ii spunea :"Nu, dar poate mi-o imprumuti tu sa o citesc si eu iti dau la schmib alata, in catvea zile fiecare va povesti ce a inteles din cartea imprumutata!"-eu una cred ca asa reactinam, personal cred ca copilul respectiv ar fi fost magulit de onoarea si de importanta care i se da si ar mai fi citit o carte in plus, poate se ambitionau si altii, se crea o legatura mai stransa intre dascal si elev...repet asta cred eu, dar dascalul frustrat probabil de salariul mic s-ar fi simtit umilita sa spuna asta...nu stiu!
mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

carla de acord cu tine in unele aspecte (de ex Harry Potter primele 3 volume, sau Hobbitul le-am citit imprumutate de la elevii mei, le vroaim in engleza si sincer era enorm pt salariul meu de profa sa le cumpar - a, si sa ma duc la biblioteca era o gluma buna, evident ca nu au fonduri sa ia ultimele aparitii de pe piata)

dar sa sustii ca multi din profesori ar trebui sa considere meseria lor ca fiind part time... ma scuzi da' e o mare aberatie...

Mergi la inceput