despre salarii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

1. exigenta in invatamintul superior, de la admitere si pina la absolvire, este mult redusa fata de cea de cu ani in urma; prin urmare, calitatea noilor absolventi este adesea sub cea a celor care au terminat acum 10-15 ani
2. invatamintul, mai ales cel preuniversitar, a trecut prin atitea reforme, si s-au gasit atitia destepti sa vina cu idei "inovatoare", incit oricum s-a transformat intr-o bulibaseala ingrozitoare, dupa parerea mea
3. pregatirile, dupa parerea mea, sint de cele mai multe ori consecinta unor copii lenesi cu parinti ocupati/dezinteresati. cum dumnezeu, eu si colegi de-ai mei de generatie (am 27 de ani) faceam in particular cite o sedinta pe saptamina, o limba straina care nu se facea in scoala, iar acum parintii isi cara copiii la pregatire din clasele primare?? CE este de MEDITAT la un copil care invata sa scrie si sa citeasca, invata ceva aritmetica elementara, judetele din romania, citeva riuri mari din tara si ca a existat un Stefan cel Mare?

Te rog da-mi voie sa te contrazic, meditatiile sunt rezultatul predarii defectuoase.
4. nu stiu daca salarii mai bune ar insemna automat profesori mai buni; salarii mai mari ar duce insa la un interes crescut pentru aceasta meserie, ca sa ramii pe piata muncii in acest domeniu ar treui sa fii competitiv si sa ai rezultate mai bune decit altii...si uite-asa am ajunge si la "profesori mai buni"
5. FOARTE MULTI copii si tineri din prezent nu mai au insuflat, de acasa, un minim respect pentru cei din jur, o doza minima de politete si de bun simt. mi se face GREATA cind vad in clasa I copiii cu telefoane mobile, cind la 18 ani vii la scoala conducind ditamai jeep-ul, cind la 14 ani tusesti daca blugii nu sint de firma (scumpa), adidasii de alta firma (scumpa), cosmeticele, tricourile, gentile, totul...la fel. ma apuca disperarea cind acum, grupurile de amici de la scoala se fac pe baza disponibilitatii parintilor de a te duce in vacanta la ski in austria si vara intr-o tabara din Elvetia. si toate astea, in sine, nu sint lucruri rele (desi ceva moderatie n-a ucis pe nimeni inca), dar ele se aduna, iar copiii cresc cu ideea ca A) totul li se cuvine, B) asa e normal, C)cei care nu au tot ce au ei sint niste "necajiti", au parinti despre care proprii parinti voresc cu superioritate si condescendenta... ce succes mai are in conditiile astea un profesor sa indrume (si-asa cei mici le stiu mai bine pe toate), sa corijeze (cum isi permite??), sa pretinda un anumit nivel de pregatire?

e mult mai complicat decit ne imaginam "de pe margine". in fond, 7 ani de zile ne-am crescut copiii cum am stiut mai bine (unele mame stind acasa 7 ani, altele luind bona si in concediu ca sa nu le deranjeze plodul), apoi ii "predam" la scoala, unde profesorul trebuie sa fie si educator, si invatator, si exemplu, si model, si ...parinte, si toate alea. si asta nu pentru UN copil, si pentru 25. si asta in conditiile in care, din start, prezinta mai putina...credibilitate in fata copilului decit proprii lui parinti.

apoi, aceiasi parinti care nu au timp sa isi intrebe copilul ce a facut la scoala, dar il trimit la 5 pregatiri si ii cumpara tzoale de firma ca sa fie fericit, incep sa emita pretentii si judecati de valoare. acei parinti care se bateau cu pumnul in piept ca au muncit ani de zile pentru un salar bun si ca 600 ron pt crestere copil este o bataie de joc PENTRU EI, CARE AU MUNCIT, (dar nu si pentru altii, ca toti altii stau oricum degeaba), vin aici acum si tipa ca 1300 ron/luna, luna de luna, este DESTUL pentru un profesor...ca ala nu are si el familie si copii, e un fel de maimutzoi angajat sa streseze aiurea pruncii perfecti, obisnuiti cu un anumit "standard de viata"...

Pisigri, salariul cadrului didactic caruia ii ‘predam’ copilul la scoala este platit din taxele si impozitele pe care le incaseaza lunar statul asa ca da, am pretentia sa fie educator/invatator/model. In plus, lucreaza cu sufletul unor copii, nu cu saci de cartofi. Daca dacalii au probleme cu numarul de copii din clase sa mearga la inspectorat si sa-si sustina cauza! Am obosit sa vad in scoli dascali indiferenti, apatici. Astfel de oameni nu vor fi motivati de nici un salariu.
Copilul meu, clasa a doua, este lipsit de motivatie, nu intelege de ce trebuie sa mearga la scoala, de ce trebuie sa invete. Invatatoarea vine, preda, le da teme, teme suplimentare la after school dar cei care nu isi fac temele sau gresesc nu patesc nimic. La sfarsitul clasei I toti copiii au primit diplome cu calificativele Bine si Foarte Bine. Ce ii poti explica unui copil care vede ca X a primit diploma cu ‘Bine’ in conditiile in care are dificultati la citit si scris?

apoi, aceiasi parinti care nu au timp sa isi intrebe copilul ce a facut la scoala, dar il trimit la 5 pregatiri si ii cumpara tzoale de firma ca sa fie fericit, incep sa emita pretentii si judecati de valoare. acei parinti care se bateau cu pumnul in piept ca au muncit ani de zile pentru un salar bun si ca 600 ron pt crestere copil este o bataie de joc PENTRU EI, CARE AU MUNCIT, (dar nu si pentru altii, ca toti altii stau oricum degeaba), vin aici acum si tipa ca 1300 ron/luna, luna de luna, este DESTUL pentru un profesor...ca ala nu are si el familie si copii, e un fel de maimutzoi angajat sa streseze aiurea pruncii perfecti, obisnuiti cu un anumit "standard de viata"...

Eu ii verific zilnic copilului caietele si am descoperit de exemplu ca doamna respectiva bifeaza cu rosu rezultatul gresit dar nu explica si unde este greseala. Sa generalizez? Sa nu generalizez? Sa va povestesc depre profesorii de educatie fizica pe care i-am vazut eu in curtea scolii? Sau despre cei care nu sunt in stare sa se impuna in fata unor copii din clasele V-VIII decat urland?

Personal cred ca este vorba de o neintelegere. Cadrele didactice vor salarii mai mari dar nu se intreaba daca acest lucru este posibil. Celelalte categorii se simt discriminate iar principiul aplicat de guvernanti este unul simplu ‘Dezbina si stapaneste’.
Si pentru ca vreau ca lucrurile sa fie clare: nu am un salariu de bugetar, venitul meu nu creste anual in functie de inflatie sau deprecierea euro, nivelul de trai scade si pentru mine ca pentru toti ceilalti de la un an la altul. Pentru a il mentine am cautat un al doilea job. Ca toti ceilalti parinti voi face tot posibilul sa le ofer copiilor tot ceea ce le este necesar indifferent ca in acceptiunea mea necesar inseamna un telefon mobil sau o excursie in strainatate. Ma uit in jur, vad ca pensionarii cer mariri de pensii, bugetarii salarii mai mari, parlamentarii – no comment ca nu este cazul si, ma intreb de unde? Nu uitati ca mare parte a bugetului de stat este finantata de impozitele si taxele platite de cei ce lucreaza in sistemul privat, sistem unde salariile sunt ceva mai mari dar nu uriase. Singurul lucru pe care il cerem este sa ne tratati copiii cu respect si sa va faceti meseria. Din pacate multe, foarte multe cadre didactice au cam uitat ca meseria de dascal inseamna sa lucrezi cu suflete nevinovate, ca toti copiii sunt egali. Copiii sunt responsabilitatea noastra, a parintilor dar in cele 4 sau 6 ore cat sunt in scoala sunt a dumneavoastra. Ne permitem sa va evaluam munca pentru ca este vorba de copiii pe care ii crestem asa cum ne pricepem, cu sau fara bone. Poate nu ar fi rau ca salarizarea sa fie facuta in invatamant in functie de performanta, poate este necesar ca un procent de 30% din evaluarea unui cadru didactic sa o fie data de feedback-ul dat in scris de parinti.
eu si ofer la toata lumea de pe aici; dar...amintiti-va ca si cei din jur au nevoi, si cei din jur muncesc, asa cum o presupune munca lor, si pentru cei din jur o piine/o banana/un carucior/un pachet de pampers/un sapun au acelasi pret. e greu, atunci cind problema ta financiara principala este ca nu iti permiti de Craciun in Alpi, de Paste in insule grecesti si vara in concediu doua saptamini in Bahamas, sa te gindesti ca din banii pe care ii dai tu in 2 seri la restaurante de fitze, altii trebuie sa traiasca o luna...dar e vina lor, ca nu-s destul de orientati, de adaptati la capitalism, si....in general, nici nu prea muncesc...

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Cum toate costa la fel, propun sa se stabileasca un salariu unic pentru cei fara studii, un salariu unic pentru cei cu studii medii, un salariu unic pentru cei cu studii superioare si, desigur, salariu unic pentru cei cu studii postuniversitare.
Evident, salariul minim, pentru cei fara studii, trebuie sa acopere toate nevoile primare (chiar no comment). Si cei care au studii postuniversitare, indiferent de meserie, sa poata toti sa-si cumpere cate o insula.

In toate domeniile exista o pregatire continua si nimeni nu-ti cumpara carti ca sa te pui tu la curent sau ca sa te destepti o tzara, cum spunea cineva. Si eu daca nu sunt profesoara inseamna ca nu mai citesc nimic ? Nu inteleg povestea cu planurile, cu testele, cu orele pregatite care ocupa asa de mult timp. Si eu imi incep fiecare dimineata cu sedinta, pentru care trebuie sa ma documentez... tot in timpul meu liber, nu ma plateste nimeni suplimentar. Sincer, eu nu am vazut inca teste/lucrari personalizate... S-a schimbat ceva in invatamant si sunt atat de in urma ? Nu se mai preda aceeasi lectie la toate clasele a V-a si nu mai dau toti copiii aceeasi lucrare ? Imi aduc aminte ca unele clase aveau, sa zicem, ora de chimie lunea si dadeau lucrare. Noi aveam chimie miercurea... Uite cum aflam din timp ce urma sa avem la lucrare ! Nici macar intre clasele din acelasi an profesorii nu se oboseau sa schimbe subiectul...

Pisigri, daca esti profesoara, ma bucur ca nu suntem din acelasi oras.
Si da, o sa-i iau copilului meu mobil din clasa I, ca sa il pot verifica si sa-l stiu in siguranta. Mi-e groaza de ce se intampla azi in scoli, unde niciun profesor nu intervine si habar n-are ce se intampla, afla eventual de la stiri ce s-a petrecut in scoala in care preda el.

"Fitzele" unora din cei din sistemul privat, care e musai sa aiba salarii mai mari decat ale profesorilor (de la stat), provin dintr-o explicatie simpla, niste mecanisme pe care orice profesor ar trebui sa le inteleaga: lucreaza in PRIVAT.

In toata lumea asta, salariile profesorilor din sistemul de stat sunt mai mici decat cele ale profesorilor din privat. Si, in general, mai mici decat ale celor care lucreaza in sistemul privat. Ca la noi aproape toate salariile sunt mici in comparatie cu cat costa viata... Asta e alta poveste ! Nu incurcati borcanele. Ia cautati pe INS cam pe unde se situeaza salariile profesorilor comparativ cu celelalte categorii. Profesorii au un salariu care depaseste binisor media pe economie ! Daca pentru ce fac eu as avea un salariu ca in Franta, UK, Germania sau alte tari... n-as mai munci 20 de ore pe zi si as putea si eu sa dorm mai mult de 3 ore pe noapte ! Si avea mai mult timp liber pentru "plodul meu rasfatat". Daca nu imi convine, am optiunea sa plec din tara asta. Dar, deh, soarta... Puteam sa ma nasc in Africa sau in Elvetia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catale

In toata lumea asta, salariile profesorilor din sistemul de stat sunt mai mici decat cele ale profesorilor din privat.

Afirmatia nu este adevarata pentru Italia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

se incing spiritele pe aici.!!!

Ideea e ca fiecare are o parere si este firesc sa fie asa. privim din punctul de vedere al propriei vieti sau a propriei experiente. Ceea ce se discuta aici imi da dreptate cand spun: nu e normal sa se faca generalizari!. Exista cazuri si cazuri.

MARINA daca mi-ai bagat pumnul in gura cu "poti sa-mi dai mii de explicatii ca tot nu inteleg...", asa ca nu mai incerc, pantru ca banuiesc ca nu vei mai citi. probabil ca tu esti mereu "zen" si le vorbesti tututor clientilor tai numai in complimente, la tine toata lumea e perfecta si buna. Eu am spus mereu in fata celorlalti ce am avut de spus. Daca crezi ca are sens, numai sa imi spui si iti dau zeci de exemple de imbecilitate in cazul parintilor.Nu stii cu ce fel de oameni am eu de a face asa ca...Si nu, nu le spun "Buna ziua mai imbecililor" si incep sa dau in ei. dar le aduc la cunostinta ca le lipseste o calitate importanta pentru ei ca parinti: grija pentru copiii lor. Totusi nu ma pot abtine...Iarat-ma dar trebuie sa iti mai spun una si ies pana nu imi vine sa iti dau si celelalte zeci de exemple sa ma scoateti de pe forum: Doi frati in clasa a 5 a , repetenti , ajung la mine in clasa. Mama, divorteaza si pleaca in Italia sa munceasca. Raman cu o matusa, care pleaca si ea in Italia, raman cu o verisoara handicapata. Normal, copiii nu fac fatza, ii cauta politia, lipsesc de la scoala, protectia copilului ii are in evidenta dar doar pe hartie. Ii trimit mamei mesaj pe telefonul din Italia si ii spun ca este o problema cu copiii si ca vor ramane iar repetenti daca nu face ceva . Ma suna, rugaminti ca sa ii ajut eu , sa nu ii las...de astea. La mine au trecut, nu se punea problema...era vorba de alte jde obiecte la care nu aveau note. Si ce fac eu, dobitoaca de mine????Umblu o vara intreaga sa ii caut si sa ii chem la scoala sa isi incheie situatia. Ajung la protectia copilului care ma plimba de colo colo si nu reusesc sa dau de ei. Trimit iar mesaj mamei in Italia. Nu m-a mai sunat veci pururi nici pana in ziua de azi. Ma duc la scoala, cer colegilor clementa pentru ca bietii nu au nicio vina.(mi-a fost cumplit de mila de ei!) si ce imi spune o venerabila colega cu muuulta experienta in spate: "da cat ti-au dat draga sa te stresezi asa pentru ei"

pana la urma i-am salvat in anul acela.I-am gasit, i-am adus de mana la scoala, si au dat corigentele, si-au incheiat situatiile.Copiii nu sunt prosti deloc. Si ce a facut mama lor? Floricica de ea. (poate asa e mai bine. Aaaa si nici macar nu sunt platita din impozitele platite de ea ca nu e cazul). I-a abandonat. 4 copii. i-a lasat pe drumuri. acum sunt din nou repetenti si din nopu la casa de copii. So???Nici acum nu am dreptate?Maybe not.Da mai am exemole din astea. Cu astfel de oameni lucrez eu, draga Marina, nu cu altfel de "clienti". Eu la scoala asta sunt su parinte pentru ei. Cand a plecat o fata de acasa in clasa a 7a, retine, nu a apelat la mama ei, nu la tatl ei, ci la ine! cu mine a stat de vorba. De ce oar? unde sunt acesti parinti deosebiti care marita sa fie respectati?

scuza-ma, dar pentru mine, mai ales de cand am si eu un cop[il, cei care nu au grija de ai lor, nu merita sa fie numiti oameni.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

LALA sunt de acord cu tine, dar doar in anumite privinte.
"Te rog da-mi voie sa te contrazic, meditatiile sunt rezultatul predarii defectuoase."

te rog si eu sa imi dai voie sa te contrazic, in calitate de profesor, dar meditatiile in proportie de 80% sunt un moft!!! am mai precizat asta. Pentru ca am sopus ca nu trebuie generalizat, nu vorbesc de cazurile cand sunt intr-adevar profesori incompetenti care nu fac nimic la ore. Cunosc si din astia din pacate si recunosc ca de la asta ni se trage ura intregii societati.
Sunt meditatii pentru cei care vor sa stie mai mult opentru o scoala ulterioara, si intr-adevar timpul la ora nu permite si nici clasa foarte mare ca sa se ocupe profesorul numai de el.Uneori elevii merg la pregatire tot la profesorul de la clasa in aceste cazuri.
Sunt meditatii pentru ca altfel "profu' nu ma trece clasa". Cunosc si cazuri din astea, de aceea 90% din elevii pe care i-am avut la prgatire NU au fost de la clasele mele, si in niciun caz corigenti.
Sunt meditatii pentru ca profesorul "ne da sa conspectam" la ora si nu face nimic. Aici , cu rusine si cu capul plecat pentru aceasta parte a colegilor mei, nu pot comenta nimic.

si exemplele pot continua.

As vrea sa am si eu parinti atat de interesati de copii lor la scoala...dar...

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

am deja un gust amar dupa cate am citit...S-A DUS RESPECTUL PENTRU PROFESOR! Iau lectii particulare la engleza cu o colega...Ozi tot la engleza lucreaza cu alta colega...la germana invata cu un student la Litere...ii respect si le multumesc ca ne-au acceptat ca elevi, apreciez efortul lor de a ne determina sa iubim fiecare ora. Va uitati la cei 50%...dar sunt 50% dintr-o micime (vorba Ozanei), nu din salariile luate la firme...va uitati la cele 20 de ore/sapt (eu am doar 9.5 ca sa fie si mai greu de suportat)...adaugati 5 ore de bantuit pe net, 5 ore de forumit (ca vad ca mai toate forumiti de la servici), 5 de fumat si 5 de socializat la o cafea si ajungeti tot la 40 de ore/sapt. Unde-i diferenta? Va spun eu...multi profesori incompetenti v-ar putea lua locul dar cati ar putea fi inlocuiti de dumneavoastra?!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

unul la mana nu bag pumnul in gura nimanui. am si eu dreptul la o opinie mai ales ca am 2 copii unul caruia ii caut scoala si deja sunt cu mainile in par si calare pe 2 scaune plina de groaza

doi...da sunt absolut intotdeauna ZEN cu clientii mei. Le datorez jobul meu si painea pe care o mananc. Recunosc ca uneori ma mai enervez dar in veci nu m-am manifestat de fata cu ei si nu m-am dus sa ii barfesc colegilor sau nu o sa ma gasesti pe cine stie ce forum comentandu-le actiunile. Prima lectie pe care am invatat-o in viata mea profesionala a fost sa ii respect pe cei cu care lucrez.
Exact asta m-a surprins aici ...felul in care puneti problema (nu numai tu de asta folosesc pluralul) si felul in care vorbiti despre parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nu cred ca mi-am folosit calitatile de moderator pe la subiectul asta ci pe acelea de mama...asa ca draga Ruxandra poti sa zici ce vrei ca nu te da nimeni afara (atat timp cat respecti regulamentul normal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

diarux hai sa-ti spun si eu una, asa de-a rasu plansu...ca m-ai atins cu chestia cu spaga...fiindca sistemul asta este asa cum este, eu lucrez in justitie (acum sunt in concediu de crestere a copilului), e jale...dar jale...nu zic ca acces la nustiu ce functii (avocat, notar, magistrat) sunt niste vise imposibil de realizat oricat ti-ar placea meseria, la privat poti sa castigi ceva mai bine, la stat insa innebunesti efectiv, lucrez cu publicul 8 ore /zi desi legea prevede doar 6 ore, in momentul in care cedez psihic sau nu reusesc sa ma inteleg cu un client trebuie sa fie oricand un coleg care sa imi ia locul (subtil, astfel incat clientul sa fie multumit si functionarul public sa ramana cu zambetul pe buze)-acest coleg nu exista din lipsa de personal! Intri in contact cu o gramada de oameni zilnic carora la o simpla intrebare le vorbesti o ora de ti se usuca gura, cand m-am angajat mi s-a spus ca programul incepe la ora 8 (efectiv, ca daca vreau sa-mi deschid calculatorul, sa-ma pregatesc o zi de lucru trebuie sa vin cu 15minute mai devreme), la ora 4 termin cu publicul, dar lucrarile luate trebuiesc rezolvate pana a doua zi asa ca programul se prelungeste cu vreo 2 ore-si nu exagerez la 4 se inchid usile institutiei, efectiv anagjatii raman acolo sa-si termine treaba si nu ies decat cu acordul sefului, un sef care nustiu de unde are putere sa urle 10 ore non -stop si sa dezirganizeze activitatea in asa hal! Apoi mai sunt sedinte, apar legi noi (nici nu-ti imaginezi cat de des), daca azi apare o lege noua, maine eu trebuie sa stiu ce are omul de facut ca imi da clientul in cap si ma ameninta cu puscaria ca nu sunt competenta etc! Venita de pe bancile facultatii, plina de entuziasm, m-am lovit de un sistem imposibil de imaginat, oameni ramasi acolo de cand lumea, cu mentalitatea aia ca timpul trece leafa merge si ei sunt juristi cu experienta deci tu un nimeni nu ai nimic de spus, si aici incepe frumusetea...caci daca vorbesti frumos cu contribuabilul esti acuzat imediat in sedinta si facut in vazul tuturor in toate felurile ca iei spaga si de aia te porti frumos (ca asa se tiu pe ei si ii considera pe toti la fel), daca pastrezi un anumit ton ii se pare clientului ca nu e tratat cum trebuie si iara esti facut in toate felurile! Ce sa mai zic, ca daca initial stiam ca acolo exista un birou de consultanta iar eu trebuie sa-mi fac meseria cu oricine, am aflat ca nu e asa, ca daca vorbesc cu X (care e nustiu ce boss) ii fur clientela colegului cu experienta, nici nu stii cat mi-a luat sa inteleg ca nu are nimeni nimic cu mine (eu credeam ca nu ma suporta asa ca om), dar ca trebuie sa fac de asa natura ca cei apti sa dea sa ajunga unde trebuie, sau mai bine zis la cine trebuie...si ar mai fi! Si iti spun ca salariul era jenant, insa imi trebuia o experienta sa plec de undeva, nu?, iar eu asa nu o consider "prostitutie " asa cum spunea cineva pe aici, eu o consider reorientare, merg pe domeniul meu dar in sistemul privat, iar datoria mea de mama este sa-i asigur un trai decent copilului, fiindca stiu sigur ca nu-mi ridica nimeni statuie, sau cel putin functionarului public nu i se va ridica statuie in veci! ce am reusit in 5 ani de munca, am reusit ca cei care au ajuns la mine sa fie multumiti, sa ma salute pe strada, sa am un renume, ca sa zic asa, iar acum ca trebuie sa ma intorc in campul muncii, am 3 oferte de munca, si sunt oferte bune...nici nu voi sta pe ganduri sa ma mut, nu-mi pasa ca la locul meu de munca e criza de personal, se dau examene si nu se ocupa posturile...sincer sa fie sanatosi, salariile acum sunt acceptabile dar as pleca si pe un salariu mai mic(dar decent) numai sa vin linistita la copil acasa!

Nu salariile sunt problema, alea pot sa creasca oricat, calitatea oamenilor este adevarata problema ... dar totodata, avand sau nu idee de ce se intampla, eu cred sincer, ca in sistmul asta "ticalosit"cum este, daca esti bun profesional, reusesti sa castigi bine facand ceea ce-ti place!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

nu cred ca mi-am folosit calitatile de moderator pe la subiectul asta ci pe acelea de mama...asa ca draga Ruxandra poti sa zici ce vrei ca nu te da nimeni afara (atat timp cat respecti regulamentul normal)

Marina

stiu!glumeam. Ca vad ca lumea tare a devenit serioasa aici. si uneori prea brutala si rautacioasa. As vrea mult sa ma cunosti si sa poti vedea cum e.Ca io zoc ca nu sunt o tipa asa de nasola cum ti-ai format tu parerea . si nici nu jignesc oamenii aiurea. dar sincer, cand vine vorba de copii, nu pot sa cred ca unii sunt atat de...inumani!daca i vedea si tu cum sunt neglijati copiii in scoli...si cum oamenii astia cred ca daca le dau bani copiilor nu le mai trebuie absolut nimic...Mi-e o mila de ei... Repet, e vb de o alta categorie de oameni, nu cea cu care intri tu in contact in fiecare zi.

Mergi la inceput