Nu bea lapte. Cum il intarc?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Oana,suntem exact in aceeasi situatie.Aaron nu vrea nimic,am incercat zeci de tetine,zeci de biberoane si zeci de canitze...nu vrea lapte de vaca,nu lapte praf,nu cereale....Dar m-am hotarat,pt ca nu mai rezistam,nu i-am mai dat ziua,i-am zis ca i-a papat catelul,a plans un pic,aiurea e ca au fost amandoi bolnavi,si am revenit un pic cu sanul,ca nu papa nimic ziua.Acum e mai bine si azi nu i-am mai dat deloc.ii mai dau cateva nopti-el acum isi scoate parlelela noapte-si cam pe vineri se va trezi sotul sa il ia,eventual sa-i dea papa pt ca el nu vrea nici iaurt ci numai branza.Sunt convinsa ca va fi super greu,dar va fi si mai greu de mine,daca nu ne oprim acum,ca depresia e la usa....LA un moment dat stiu ca va bea si lapte.
Am vrut de multe ori ca Victor seamana in foarte multe privinte cu Victor...Succes iti doresc si multa putere,eu te inteleg perfect,dar vom reusi,si cum au spus fetele cand va incepe sa planga si te-ai hotarat sa nu-i mai dai,gata,ca el va sti ca daca plange va primi din nou.Eventual trezeste-l de tot si du-l la bucatarie si da-i papa.In timp se va obisnui...eu nu am crezut ca va fi usor ziua cand i-am spus ca a papat sanul ham -ham,si el chiar a crezut.Tragic va fi noaptea.O sa-ti spun ce si cum a fost.

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Scuze,am vrut sa spun ca Aaron seamana in multe privinte cu Victor,dar se subintelege,nu?

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Vladut al meu are un an jumate si tot se trezeste noaptea de multe ori. Eu l-am alaptat la cerere de cand s-a nascut si, in pofida faptului ca mananca foarte bine mancare, dupa fiecare masa tot mai vrea tzitzi.
Cum eu am inceput serviciul cand Vladut avea 8 luni si eram terminata de sculatul de nspe-ori pe noapte....asa ca l-am exilat pe sot si dorm cu copilul. Asa pot si eu sa dorm mai linistita (a sa citi ca nu ma trezesc de tot cand vrea Vladut tzitzica si el este fericit ca are laptic non-stop la dispozitia dumnealui).
Deocamdata am amanat intarcatul pana face Vladut 2 ani dar va citesc cu interes pentru ca vreau sa fie cat mai putin traumatizant intarcatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Am citit si eu cu interes....mi-ar prinde bine un sfat, pentru ca nu prea mai am laptic si fi-mea nu bea altceva, nici lapte praf nici lapte de vaca, nici cu bibe nici cu altceva, nici cu papa nu se omoara, abia abia cateva lingurite. As vrea s-o intarc dar nu stiu nici cum si nici ce va manca daca nu-i mai dau san. Suge noaptea de vreo cateva ori cate putin, si ziua mai mult la san desi ne apropiem de 1 an.
Ce ma sfatuiti?

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Oana voi cum mai sunteti? ii mai dai sa suga?

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Si eu am aceasi problema. Baietelul meu are 1 an si 5 luni si se trezeste cam din 2 ore ca asa suga. El doarme in camera separata in patutul lui de bebe si cand il aud ca plange noaptea merg la el, incerc sa-l linistesc dar nu reusesc pana nu-i dau sa suga. Cum intru in camera incepe sa zica titi-titi si asa face si dimineata dupa ce se trezeste si in cursul zilei de cate ori e marait. El adoarme doar la san asa ca nu stiu cum o sa reusesc sa-l adorm daca-l intarc.
As vrea sa-l intarc mai ales acum dupa ce sora mea a fost la dr si i s-a spus ca a gresit ca a alaptat asa mult( ea a alaptat pana la 2 ani). Au trecut 2 ani de cand a intarcat copilul dar tot a mai ramas cu lactatie dupa toate tratamentele pe care le-a luat. I s-a spus ca a suprasolicitat glanda mamara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

ai incercat tetina avent cu mai multe gauri? al meu are 9 luni si aseara a acceptat pentru prima data lapte praf dupa lungi incercari pe parcursul a 2 luni.
am incercat milumil, nan, humana fara nici un rezultat. aseara am cumparat similac si tetina cu 4 gauri (ca sa semene cu tzatza). a baut 120ml dintr un foc fara sa protesteze. a acceptat biberonul imediat dupa ce l am lasat sa vada cum il prepar si dupa ce i am facut pofta turnandu mi in gura din bibe al lui, si mie si lui taica su.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

citat din mesajul lui ioanacarmen

Fetita mea are 8 luni si o saptamana si este alaptata la san. Din motive medicale trebuie sa intrerup definitiv si cat mai repede alaptatul. Din pacate nu stie cum sa manance din biberon - e foarte nedumirita cand il bag in gurita, linge tetina, o musca cu gingiile dar sub nici o forma nu vrea sa incerce sa suga. I-am picurat lapte in gurita sa-i simta gustul ca sa-si dea seama despre ce este vorba, nu vrea sub nici un chip. Dupa ce plimba tetina cateva secunde prin gura ( se joaca cu ea) o da afara cu limba, inchide strans buzitele si daca tot insist incepe sa planga rau.
Cum sa procedez? Practic e nemancata pentru ca-mi refuza cu indarjire si fructele, carnea ,pireul de legume, practic tot ce nu e san, deci am un mare esec si pe partea cu diversificarea.
Si mai am o intrebare- la aceasta varsta ce cantitate de apa si/ sau ceai ar trebui sa-i dau? Alaptand-o, nu i-am dat pana acum niciodata apa si nici ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

citat din mesajul lui ioanacarmen

Fetita mea are 8 luni si o saptamana si este alaptata la san. Din motive medicale trebuie sa intrerup definitiv si cat mai repede alaptatul. Din pacate nu stie cum sa manance din biberon - e foarte nedumirita cand il bag in gurita, linge tetina, o musca cu gingiile dar sub nici o forma nu vrea sa incerce sa suga. I-am picurat lapte in gurita sa-i simta gustul ca sa-si dea seama despre ce este vorba, nu vrea sub nici un chip. Dupa ce plimba tetina cateva secunde prin gura ( se joaca cu ea) o da afara cu limba, inchide strans buzitele si daca tot insist incepe sa planga rau.
Cum sa procedez? Practic e nemancata pentru ca-mi refuza cu indarjire si fructele, carnea ,pireul de legume, practic tot ce nu e san, deci am un mare esec si pe partea cu diversificarea.
Si mai am o intrebare- la aceasta varsta ce cantitate de apa si/ sau ceai ar trebui sa-i dau? Alaptand-o, nu i-am dat pana acum niciodata apa si nici ceai.

de apa/ceai - cantitatea de lichid(incluzand laptele, suc, zeama supa) pe care ar fi optim sa o consume este de 90* nr de kg bebe; ex fata mea are 9 kg, deci 810 ml lichid; asta ca la carte, dar stii ca e ok daca e pe acolo...

avand 8 luni, incearca de ex cu o cana cu cioc- eu am avent, dar are o supapa de plastic ce lasa lichidul sa curga doar cand suge, ei bine, eu i-am scos supapa si bea asa, adica ii curge in gurita; la inceput incet ca se ineaca;

eu cred ca de la inceperea diversificarii ar fi trb sa guste apa, ca laptele nu mai e suficient pt sete.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA[http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117356&whichpage=1]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreeass spune:

nu trebuie sa va stresati prea mult daca nu mai vor copii laptik, nu este o problema mare daca au peste 6 - 7 luni si s-a inceput diversificarea deoarece sunt destule produse cu care se poate inlocui laptele, va spun acest sfat din propria experienta, copilul meu are 1 anisor si 3 luni nu mai vrea sa bea laptik de la 8 luni si ii dau o masa pe zi de branzica sau iaurt facut in casa sau danonino sau budinca sau cereale cu lapte, daca este mai marisor este mult mai usor ca sa inlocuim laptele cu un aliment.
Este super sanatos si vioi.

Mergi la inceput