masina personala versus transport in comun

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Ba da, si sunt gravida in 33 sapt si f rar ma lasa cate un crestin sa stau pe scaun. Dar ajung intr-o ora la serv si cu masina as face 2 ore jumate. Si diferenta o petrec si eu cu baietelul meu.

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

loryi1974 ideea era sa vad si eu daca gandesc aiurea sau nu. poate ca nu m-am exprimat bine sau ce nu ai inteles? pe mine nu ma intereseaza sa fie traficul mai lejer, in teorie, ma intereseaza sa stiu ca luand ratb-ul ajung sigur mult mai repede unde am nevoie. nu am timp de loterii gen "daca azi renunta mai multi la masini, atunci ajung mai repede". daca ratb-ul ar avea banda separata as fi prima care l-as folosi.

bertha vezi, tu cu ratb-ul ajungi intr-o ora, cu masina in 2 ore si jumatate. la mine e invers. ajung mai repede cu masina ptr ca merg pe stradute mici, ocolitoare, pe care probabil nici nu ar incapea un autobuz. chiar nu sunt snoaba si as renunta cu palcere la masina daca as avea ceva conditii.

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariucha spune:

Cum iti poti transforma cel mai bun prieten in cel mai mare dusman ?? Simplu ...Ii faci cadou o masina !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Ba da, si sunt gravida in 33 sapt si f rar ma lasa cate un crestin sa stau pe scaun.

Eu eram in 39, cu un bb de aproape 4kg in burta, deci iti dai seama ce dimensiuni, si nu s-a ridicat absolut nimeni sa-mi dea locul...

Si problema nu e ca e injositor, dar de ex eu mai vreau sa aud de metrou vara.
Anul trecut am avut masina in service 2 luni, mi-a intrat o toanta in spate. Nu asta conteaza, dar alternativa a fost metroul.
A insemnat 2 luni de sufocare dimineata, lipit de altii la fel de transiprati si morti de caldura, de intins mainile la maxim dupa barele de sustinere care nici alea nu ajungeau la toata lumea, de sauna efectiv - dusul de dimineata era o dulce amintire dupa ce ieseam la aer...

Pana nu vor introduce un sistem de minim bun-simt de ventilatie, mai ales pentru perioada de vara, nu merci metrou.
Cu autobuzul nu mai vorbesc, nu stiu cum sa stau sa-mi vina nitel aer pe fata. Iar cand mergi cu 20km/h ca merge si el tot bara la bara... adio racoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Oameni buni, am facut ieri cu autobuzul 2 ore pana acasa, pe o distanta de 20 min.

Dupa parerea mea singurul avantaj al transportului in comun de suprafata e ca poti sa te dai jos in situatia asta si sa mergi pe jos ca sa ajungi mai repede.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Pe vremea cand nu aveam masina eu una deseori procedam asa, Sirimie!
Bun, acum eu din proprie experienta nu prea pot vorbi pt ca am norocul sa stau la 7 minute mers pe jos de serviciu (din care, nu glumesc!, cel mai mult timp il consum incercand sa traversez bulevardul in intersectia in care si masini si autobuze si troleibuze SE BAGA si deci STAU, sau pur si simplu nu te lasa sa treci)...In fine!
Cu masina circulam mai rar dar acum, cu bebe mic fiind, inclusiv pt niste drumuri pe care le am de facut pentru ea la medic, am luat mult mai bine cunostinta cu traficul, in buricul Bucurestiului si la ore de varf. E un cosmar si insist sa cred ca e asa nu numai din cauza ca sunt atat de multe masini ci si pentru ca nimeni nu vrea sa respecte nimic, pe nimeni, cu rautate nu e lasat altul sa circule, cu ambitie oarba se blocheaza intersectiile, ti se taie calea, se depaseste coloana pe linia de tramvai, etc, etc. Un alt cosmar sunt parcarile; pai este posibil ca intr-o luni dimineata la ora 11!! intr-o mare parcare publica din spatele unor blocuri, inclusiv cu multe locuri rezervate, sa nu gasesti NICI UN LOC si sa te invarti ca prostul aproape 10 minute ca sa-ti lasi masina?? Si sa nu-mi ziceti ca toti crestinii de acolo erau constiinciosi la serviciu unde s-au dus cu RATB-ul lasand masinile acasa...Deci sunt si prea multe.
Metroul circula rar, pe un traseu total insuficient, dar de bine de rau cand l-ai prins e singurul care te duce mai repede la destinatie.
Transportul de suprafata...hai sa nu mai vorbim. Bineinteles ca trebuie benzi separate (ati vazut pe Bd Unirii sau pe Elisabeta sa le respecte cineva????) si ca ar trebui mai multe masini. DAR...
Dincolo de ideea ca ar trebui disciplinati muuuulti soferi (idee ce inca mi se pare complet utopica) singura solutie pe care deocamdata as intrevedea-o, cel putin pentru Bucuresti ca nu ma pot pronunta pt alte orase-unde insa nebunia nu se compara!-este tot dezvoltarea retelei de metrou. Asta daca nu cumva "iese" autostrada suspendata a lui Oprescu!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

din Tineretului si pana in Pipera... traiasca metroul ! 20 de minute, pe ceas... iar daca plec mai tarziu de acasa (insemnand sa fiu pe la ora 9 la metrou) e chiar lejer, am si loc pe scaun.

Ingrid si Cristi 5 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic
[Dincolo de ideea ca ar trebui disciplinati muuuulti soferi (idee ce inca mi se pare complet utopica) singura solutie pe care deocamdata as intrevedea-o, cel putin pentru Bucuresti ca nu ma pot pronunta pt alte orase-unde insa nebunia nu se compara!-este tot dezvoltarea retelei de metrou. Asta daca nu cumva "iese" autostrada suspendata a lui Oprescu!

Naty

Of, of, nu cred sa apucam noi dezvolatrea retelei de metrou. In orasul asta si sa se astupe o groapa facuta pt repararea conductelor dureaza 2 luni. Ati vazut cum merg treburile la pasajul Baneasa? Cum sa mai speram sa faca magistrale noi de metrou, cand sa construiasca un pasaj dureaza mai mult de un an?>

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Aveti dreptate si unii si ceilalti.
Va asigur, insa, ca-s multi care merg aiurea cu masina si nu-s nici gravizi, nici grabiti, nici bolnavi. Le este, pur si simplu, lene.
Dar, ca sa nu polemizez la nesfarsit, vreau doar sa va intreb, in conditiile in care orasul nu se schimba (sau prea putin), iar zilnic se inmatriculeaza zeci, poate sute de masini, pe unde credeti ca o sa circulam in curand cu masina proprie sau cu tramvaiul?
Eu am renuntat, de la inceputul anului, la drumul cu masina la servici, iar problemele pe care le am de rezolvat cu masina le grupez in cate o zi mai libera. Pentru drumuri scurte folosesc numai transportul in comun, am abonament.
Am constatat ca se poate, nu mor in tramvai, mai greu mi-a fost sa invat traseele.
Per total, merg mai putin cu masina in proportie de aprox. 50%
E drept, i-am luat si sotiei o masina...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Alta chestie...desi risc sa ajung putin off topic...Din multe puncte de vedere inteleg moda actuala de a-ti lua teren in afara Bucurestiului si a-ti face acolo casa, cu spatiu mult si deseori cu bani mult mai putini decat cei pe care ii dai pe un apartament de 3 camere intr-o cutie de chibrituri numita bloc; cu curte si loc de joaca pentru copiii tai, fara pericolul carosabilului si al infractorilor; cu putina verdeata si aer mai curat.
Totusi, eu una gandindu-ma ca asta ar insemna ca zilnic sa depind NUMAI de masina personala, atat pt serviciu cat si pt orice alte treburi, asta insemnand sa strabat acest infern de circulatie al capitalei, in ruptul capului n-as alege sa stau la periferie. Si poate ca, in alte conditii de trafic, n-ar fi deloc normal sa judec asa...

Naty

Mergi la inceput