masina personala versus transport in comun
ideea mi-a venit citind un alt subiect in care se vorbea despre ecologie si salvatul planetei...
in ultima vreme tot aud facandu-se caz de faptul ca romanul prefera masina personala si nu mijloacele de transport in comun. buuun. asa ar fi frumos: mai putina poluare, trafic normal, etc. dar ce ne facem cu autobuzele noastre care circula la ce ore si cat de des vor ele, care sunt super pline la orele de varf, care circula in acelasi trafic infect ca noi toti.
eu recunosc ca sunt una dintre acele persoane care nu au mai pus piciorul in mijloc de transport in comun de multa vreme. daaar... as merge cu ratb-ul cu conditia ca acesta sa aiba banda separata- deci sa am avantajul ca ajung la job mai repede decat cu masina personala si intr-un timp rezonabil; sa vina la ore fixe- deci sa stiu exact cand plec ca sa ajung la ora X unde mi-am propus; sa nu mai fie supra-aglomerate- sa ajung unde am de ajuns cu pantofii curati, cu hainele nesifonate si mai ales nestresata.
ar trebui sa ma simt vinovata ca merg cu masina personala si sunt o indolenta care nu se gandeste la poluare/ trafic/etc? voi cum procedati?
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Raspunsuri
Brigit spune:
exact ca tine.
Locuiesc intr-un cartier care nu are metrou si ca urmare ar trebui sa apelez la mijloacele de transport de suprafata. O perioada am incercat varianta 41, ca ma enervam cand vedeam ca stau pe loc si tramvaiul circula f bine.
Ei.... sincer, dupa mai putin de o saptamana m-am lecuit. Cu toate ca 41 e unul din tramvaiele care circula la intervale foarte mici de timp este extrem de aglomerat, stai inghesuit si te umpli de nervi la prima ora.Fereasca sfantu sa fii nitel claustrofobic ca intri in criza
In plus, desi intre statii circula f bine, pana pleaca din statie e prapad, pentru ca astepti cateva minute pana se inchid usile, oamenii nu vor deloc sa renunte la ideea de a se urca in tramvai desi nu mai e nici un cm liber -si da-i si-mpinge!Deci mare economie de timp nu faceam.
Asa ca am revenit la masina personala. Macar am loc berechet si ascult niste melodii relaxante decat certurile matinale din tramvai.
April
Emma are nevoie de ajutor !
diana11 spune:
Si eu as merge cu transportul in comun la lucru daca as ajunge intr-o jumatate de ora sa zic si nu intr-o ora.
Orasul nostru este spart peste tot si ca sa ajung la lucru trebuie sa merg intai cu tramvaiul o statie, apoi ma urc in autobuz pentru ca e in reparatii linia de tramvai, cobor si astept un alt tramvai care ma duce catre cel mai fericit loc: locul de munca
Ei, in conditiile acestea merg cu masina si ajung in 15 min.
Deborah77 spune:
Noi ne-am mutat intr-o localitate langa Bucuresti, in NV. Transportul in comun este la pamant - exista niste microbuze care ajung pana la metrou 1 MAi, dar sunt atat de aglomerate si circula atat de haotic incat, la orele de varf, cand lumea pleaca / vine de la servici, nu se pot lua decat din capat, si acolo stand la o coada imensa...daca ai noroc, te urci cam in al 6-lea microbuz. Pe traseu nu mai pot lua pe nimeni, sunt super-full. Cu masina, pana la servici, fac max 45 de min, fara sa prind cine stie ce aglomeratie. Daca insa as lucra mai in oras, Unirii / Universitate, probabil mi-as lasa masina la metrou si as lua metroul...
Bicicletele nu -s o solutie in Bucuresti, ori te omoara vreo masina, ori mori in chinuri de cancer dupa ce inspiri toate gazele de esapament. Ma amuza cei care compara Bucurestiul cu 2.5 mil locuitori cu Amsterdamul, care are cel mult 700,000, si este intins cat de cat la orizontala, nu cu sute de blocuri cu 12 etaje lipite unele de altele....e ca si cum ai compara Miziulul cu Cairo...normal ca nu poti merge pe bicicleta in aiureala noastra de oras
ni-na spune:
Daca nu sunt din Bucuresti se pune?Da,folosesc transportul in comun pentru ca in zona in care lucrez nu sunt locuri de parcare si ar trebui sa las masina foarte departe,si mi-e mai simplu sa iau microbuzulul.Insa in acest an electoral cand toti pensionarii au legitimatii de transport gratuite,indiferent de ora,ajung pachet de nervi.La ora la care plec doar unul din cinci calatori e platitor de bilet si au un chef de vorba dimineata de numa-numa.Nu ma deranjeaza ca nu platesc,nu ma deranjeaza ca ma imping pe mine care stau si astept sa platesc biletul(la noi se plateste la sofer)ma deranjeaza barfa si toata vorba lor de dimineata..aaa,si mirosul de naftalina......
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui addinel ideea mi-a venit citind un alt subiect in care se vorbea despre ecologie si salvatul planetei... in ultima vreme tot aud facandu-se caz de faptul ca romanul prefera masina personala si nu mijloacele de transport in comun. buuun. asa ar fi frumos: mai putina poluare, trafic normal, etc. dar ce ne facem cu autobuzele noastre care circula la ce ore si cat de des vor ele, care sunt super pline la orele de varf, care circula in acelasi trafic infect ca noi toti. eu recunosc ca sunt una dintre acele persoane care nu au mai pus piciorul in mijloc de transport in comun de multa vreme. daaar... as merge cu ratb-ul cu conditia ca acesta sa aiba banda separata- deci sa am avantajul ca ajung la job mai repede decat cu masina personala si intr-un timp rezonabil; sa vina la ore fixe- deci sa stiu exact cand plec ca sa ajung la ora X unde mi-am propus; sa nu mai fie supra-aglomerate- sa ajung unde am de ajuns cu pantofii curati, cu hainele nesifonate si mai ales nestresata. ar trebui sa ma simt vinovata ca merg cu masina personala si sunt o indolenta care nu se gandeste la poluare/ trafic/etc? voi cum procedati? mama lu' maria Ajutati-o pe Sonia! |
Aici stii la secunda cand vine autobuzul dar.....si asa mi.e lene sa ma deplasez pana in statie Tot cu masina personala ma duc la sv
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui addinel ar trebui sa ma simt vinovata ca merg cu masina personala si sunt o indolenta care nu se gandeste la poluare/ trafic/etc? voi cum procedati? |
Mi se pare aiurea pusa intrebarea. Din rspunsurile primite deduc ca majoritatea ar merge cu ratb-ul dar nu se poate din diverse motive.Daca ar renunta mai multi la folosirea masinilor personale in practica,nu in teorie traficul ar fi mai lejer si ratb-ul ar merge mai bine.Si,de cele mai multe ori,nu autobuzele blocheaza centrul intersectiei ci celelalte masini,creand haos.Uneori insa,este adevarat,ai nevoie de masina personala.
Habar n-am care este ratiunea acestui subiect.
bertha spune:
Oameni buni, am facut ieri cu autobuzul 2 ore pana acasa, pe o distanta de 20 min. Autobuzul nu era f aglomerat, dar nu avea unde sa se miste din cauza masinilor care blocau intersectii, linii de tramvai etc. Traim intr-un oras unde fiecare circula cum vrea si pe unde vrea. Va rog sa priviti masinile din trafic si sa remarcati ca in majoritatea se gaseste o singura persoana. Pana nu vom intelege ca nu e injositor sa mergi cu transportul in comun, pana nu vom arunca un ochi in curtea celorlalti europeni care tin masina in garaj si merg cu autobuzul (si sa nu-mi spuneti ca e mai civilizat, ca va spun si eu ca si ei sunt mai civilizati, ca merita ce au), situatia nu se va schimba si ne vom petrece viata in trafic, indiferent ca vom sta in autobuz sau in masina personala.
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
capcaunul spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Mi se pare aiurea pusa intrebarea. Din rspunsurile primite deduc ca majoritatea ar merge cu ratb-ul dar nu se poate din diverse motive.Daca ar renunta mai multi la folosirea masinilor personale in practica,nu in teorie traficul ar fi mai lejer si ratb-ul ar merge mai bine.Si,de cele mai multe ori,nu autobuzele blocheaza centrul intersectiei ci celelalte masini,creand haos. |
Nu ai dreptate! Si iata de ce: desi nimeni nu blocheaza tunelele de metrou, metroul circula rar si este foarte aglomerat in orele (multe) de varf.
Transportul in comun este subdimensionat. Ar fi nevoie cel putin de dublarea tuturor mijloacelor de transport in comun si injumatatirea intervalului dintre plecarile de la cap de linie a metrourilor/autobuzelor/troleelor/tramurilor/microbuzelor. Cel putin!
Primaria sa ofere mai intai alternative pertinente si abia dupa aceea sa se planga de soferii care blocheaza intersectiile!
unboticutz spune:
azi pentru mine a fost de departe cea mai groaznica zi din punctul de vedere al traficului! pe toata ruta s-a stat efectiv, bara la bara, pana in centru! am mers in mare parte pe jos dar aerul este infect! abia am ajuns la serviciu dupa 2 ore si..
sa nu-i uitam!
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui bertha Pana nu vom intelege ca nu e injositor sa mergi cu transportul in comun..., poze |
Se vede ca nu te-a inghesuit nimeni prin autobuze, nu te-a calcat in picioare sau nu te-a injurat pentru ca existi :-) Mie nu-mi mai trebuie autobuze, multumesc frumos..