Cum privesc romanii alcoolul?
Raspunsuri - Pagina 3
karula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desiree personal nu imi imbat copilul, a gustat o data sau de 2 ori din paharul meu de bere cand vomita si matzele din el singurul lichid cu care am putut sa-i administrez cateva picaturi de metoclopramid a fost o lingurita de bere, ca era la fel de amara..si asa nu l-a vomitat si si-a putut face efectul Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic |
Si mai bine! Medicamente administrate cu alcool la "un anisor si un pic"... Caci o lingurita la un anisor si un pic e fix cat paharul la adulti :(
columbiana spune:
Fiu'meu are opt ani impliniti si n-a gustat la viata lui nici un strop de alcool, de nici o categorie, nu cred c-a pierdut ceva, m-a intrebat de cafea (asista dimineata la ritualul nelipsit, am avut o discutie, i-am explicat ca numai oamenii mari- si cit mai putina de preferinta, si n-a mai cerut niciodata- dar nu i-am dat sa guste; eu am suflat usurata cind am plecat din Romania (pentru ca sotul meu consuma alcool cam odata pe an in Romania- si atunci barbatul super-ok pe care-l am se transforma intr-o bruta, un inconstient);
din pacate in Romania se bea mult alcool, si din nefericire exista aproape un cult al paharului; nu exista intilnire, sarbatoare, bucurie intre romani sa nu fie stropita din belsug...acum ma stringe in spate gindul la vacanta in Romania de sarbatori si inevitabilul pahar de palinca ce va aparea automat pe masa la orice vizita! nu exista suficiente campanii de sensibilizare asupra pericolului alcoolului asupra tinerilor mai ales!
eu am in trecutul familiei oameni extraordinari a caror energie s-a focusat initial in teluri nobile legate de politica si-au innecat iluziile pierdute (legate de politica) in alcool, si s-au autodistrus; din pacate e atit de usor sa treci de la un pahar la dependenta si autodistrugere....
http://www.floriinro.ro/
Sheannamp spune:
LadyJ, ai rezumat foarte bine ceea ce cred.
Stiu ca si in alte tari se bea pe rupte dar sunt convinsa ca sunt mai putine mamici sau tatici care sa considera ca raul din bere nu este alcoolul ci faptul ca il supara la burtica.
Si ca berea fiind slab alcoolizata nu e chiar asa de rea la un copil.
Am ales mesajul de la inceput (al carui autor l-am sters acum, imi cer scuze pentru intarzierea cu care am facut-o, nu am avut nici un moment intentia sa o comentez pe ea ci mentalitatea care duce la asemenea acte iresponsabile) tocmai pentru ca reflecta ceea ce gandeste omul obisnuit, cu sau fara acces la internet.
Aici e vorba de un lucru periculos pentru sanatate nu o moda.
Cum sa reusim sa ii facem sa inteleaga pe omul simplu de langa noi daca cei care au posibilitatea si accesul la informatie nu realizeaza cat de periculos e....
Vorbeam de linia subtire dintre ocazional si dependenta.
In general, toata lumea se ascunde in spatele sfatului ca un pahar de vin pe zi face bine.....
Da, e vorba de un singur pahar, adica nu mai mult de 150ml de vin pe zi. Atat.
Exista persoane care au deficit de lactat dehidrogenaza (enzima care metabolizeaza alcoolul) iar acelea sunt foarte sensibile la cantitati chiar foarte mici de alcool.
Pe urma, eu nu inteleg si nici nu stiu cum am putea sa le scoatem din minte celor care fac munca fizica intensa ca nu e nevoie sa bea dupa ce au terminat ziua de munca.......
Si multe altele.....
Am dat cateva exemple cred eu general valabile iar daca cineva ma va acuza ca fac poporul roman betiv ii raspund de pe acum: sunt convinsa ca alte popoare beau si mai mult decat noi dar pe mine ma intereseaza in principal de tara unde traiesc, pe romani ii vreau putin mai constienti ca a bea nu e o virtute ci poate fi un cosmar, si mai apoi de restul.....
Sanatate!
ladyJ spune:
citat din mesajul lui desiree fetelor, cititi cu atentie subiectul de la parintii intreaba....cand a afirmat ce a afirmat bfly a facut realmente misto..spune mai incolo treaba asta....cititi....si acolo erau mamici la fel de oripilate si de asta a postat asa ceva personal nu imi imbat copilul, a gustat o data sau de 2 ori din paharul meu de bere cand vomita si matzele din el singurul lichid cu care am putut sa-i administrez cateva picaturi de metoclopramid a fost o lingurita de bere, ca era la fel de amara..si asa nu l-a vomitat si si-a putut face efectul sunt perfect de acord ca alcoolul este foarte daunator pt copii...este el nociv pt noi adultii daca o facem regulat, dar pt ei... totusi trebuie avut grija cum le punem problema copiilor, adica grija cu fructul interzis...vehementa prea mare poate crea efect exact invers..in timp... Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic |
Desiree,cu atentie am citit.Nu ii ia o bere pe zi, insa il lasa sa guste din bere la varsta de 2 ani,cea ce e RAU.
Iar daca si tu iti lasi copilul sa guste din bere,este la fel de rau!Nu trebuie sa ´´il imbeti´´ pentru a comite nebunia, e suficient sa-i dea sa guste!
Spui ca esti de acord ca alcoolul e daunator si TOTUSI ii dai copilului sa guste bere.Ma scuzeati doamnelor, ori nu mai inteleg eu limba romana ori Einstein avea dreptate...
desiree spune:
sigur ca citind mesajele lui noe si sheannamp, o sa fiu mai reticenta pe viitor la a-i mai da..sunt deschisa la invataminte, asta fara urma de misto...informatiile argumentate bine de regula le diger cu placere...
da, i-am dat sa guste, nu e o regula si nu cred sincer ca o sa fie alcoolic din cauza asta sau ca prinde gustul sau ca o gura de bere i-a afectat vreun neuron...i-am dat sa guste tocmai pt a nu crea efectul fructului interzis..dar atat..asa prefer eu sa-l cresc (nu mai zic ca poftea la cafeaua mea si i-am dat o guritza de cafea amara rau si nu i-a mai trebuit)....
cred ca mai degraba l-ar afecta mai rau daca i-as da cartofi prajiti in ulei la un anisor si un pic.....doar o data..sa guste :)
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
xenocid spune:
Desiree, departe de mine gandul de a'ti incuraja comportamentul - vreau doar sa'ti atrag atentia ca exista o mare doza de ipocrizie in jurul tau: mai mult de jumatate din cele ferm convinse ca un strop de alcool in orice forma afecteaza grav dezvoltarea copilului ii administreaza regulat VIN in biserica incepand de la cateva luni de viata.
Atât!
miereamara spune:
Xenocid, ai perfecta dreptate. Si macar de ar fi numai lingurita de vin....dar mai e si lingurita care trece prin gura tuturor participantilor. Chiar citeam odata un post al unei mame care isi impartasise (a se citi alcolizase) copilul de numai doua luni (care se nascuse si cu ceva probleme de sanatate)si care mama spunea ca s-a linistit copilul dintrodata si a dormit asaaaaa...de bineeee si ajunsese chiar la concluzia ca ii place la impartasanie, ca dupa ce ii da preotul lingurita de vin, copilasul deschide gura mare ca mai vrea una.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
ladyJ spune:
citat din mesajul lui xenocid Desiree, departe de mine gandul de a'ti incuraja comportamentul - vreau doar sa'ti atrag atentia ca exista o mare doza de ipocrizie in jurul tau: mai mult de jumatate din cele ferm convinse ca un strop de alcool in orice forma afecteaza grav dezvoltarea copilului ii administreaza regulat VIN in biserica incepand de la cateva luni de viata. Atât! Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Oaaa,Xeno iar intri unde nu trebuie
Imi amintesc ca a fost un subiect larg dezbatut,asta cu vinul din biserica.
Pe aceasta cale, eu cred ca se intelege clar din mesajele fetelor: NU ALCOOL inseamna NU bere, NU VIN, NU rachiu,NU nimic alcolizat,chiar daca a ´´binecuvantat´´ preotul.
Desiree, draga mea, nu este vorba de faptul ca, copilul devine neaparat alcoolic.Este vorba despre faptul ca alcoolul nu este pur si simplu pentru copii! Uite,Shanna a scris cam ce se poate intampla in corpul copilului caruia i se da alcool.Daca o rugam frumos,poate ne detaliaza,ca sa se inteleaga DE CE nu e bine sa bea copiii alcool(asta in cazul in care nu se intelege pur si simplu)
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miereamara
Si eu am fost mare fumatoare, dar m-am lasat cand am ramas insarcinata. Dupa mine, daca acum as fuma o tigara pe zi, ar insemna ca sunt fumatoare. Ar fi linistitor pt constiinta mea sa nu ma numesc fumatoare la o tigara pe zi (numai eu stiu cat de mult o poftesc si cum ma trezesc noaptea visand ca fumez). “Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.” Martin Luther King Jr. www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album Aidan |
Alcoolic este altceva , nu inseamna ca daca un om bea alcool zilnic e alcoolic , altfel se cuantifica.
Si eu am primit spuma de la bere cand eram mica si nu beau decat foooarte rar.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Sheannamp spune:
Xeno, interesant si extrem de util mod de a intoarce discutia pe caile nebanuite ale polemicii religioase, in care excelezi de altfel.
Intr-adevar nu m-am gandit niciodata ca de aceea romanul considera ca a bea alcool este un musai al existentei, fiindca a fost impartasit de mic.
Si de aceea ii face "botezul" de cat mai fraged, ca sa il pregateasca pentru "dezmatul" de la Pasti sau Craciun......
lasand ironia la o parte, Xeno chiar mi-a adus aminte ca vroiam sa mai scriu despre un aspect.
Probabil ca multi se bazeaza pe faptul ca a-i da sa guste nu e periculos fiindca aceea cantitate e mica. Dar, uita de fapt ca atunci cand copilul este in formare, el trebuie sa invete ceea ce e bine si ceea ce e rau. Ce e permis si ce nu... Ori daca el de mic stie ca are voie sa guste alcool pentru ca parintii ii permit ce il va impiedica sa traga o bauta cativa ani mai incolo.....
Asta e problema cea mai mare, urmata de repetitie, azi o gura, maine alta, poimaine se serveste singur......
Daca tot suntem parinti si nu le permitem sa bage in gura de pe jos sau sa isi infiga mainile in priza haideti sa ii invatam ca ceea ce beau oamenii mari nu e bun, ca le face rau si ca nu au voie....
Mai stii, poate tine si ii va feri de multe necazuri si cand or sa fie adulti.....