Cum privesc romanii alcoolul?
Raspunsuri - Pagina 2
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia O imagine pe care mi-am facut-o citind unele subecte de pe forum, este ca in Romania copiii trebuie sa stie sa bea si sa stie sa se bata, iar un parinte bun, atent, prevazator, trebuie sa isi initieze copilul in ambele directii. Copilul trebuie sa stie sa se apere atunci cand i se smulge lopatica din mana la groapa de nisip, sa descurajeze orice alt atac asemanator, iar mai tarziu... peste vreo cativa ani, trebuie sa faca fata unei sticle de bere, sa nu i se faca rau si sa fie in stare sa vina acasa pe doua picioare de la ziua de nastere a unui prieten. Am auzit nu de mult de o cunostinta care la petrecerea de 14 a fiului a cumparat bautura, bere si sampanie, pentru ca altfel ar fi ras toti copiii de sarbatorit... ce chef de 14 ani mai e si ala la care lipseste alcoolul? Iar parintii organizatori au fost socati cand si fetele de la petrecere s-au revoltat ca ele nu primesc alcool! Adica ar fi fost de inteles pentru un copil baiat de 14 ani, dar nu si pentru un copil fata de 14 ani... Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
din pacate, multe din cele de mai sus sunt adevarate....
eu tin minte ca am baut prima mea bere intreaga la 18 ani jumatate, dupa ce am dat bacul, admiterea si am ajuns la primul meu festival la Sighisoara.
in generatia sora-mii (cu 6 ani mai mica decat mine), alcoolul era un must la petreceri inca de prin clasa a 9a, cand au avut primul caz de coma alcoolica in clasa....
ionica spune:
Donia,
Fza cu smulsul lopetii din mana ,am vazut-ö si aici, si multe ex.enumarate de tine.
Nu cred ca numai in romania se practica "lipsa de educatie a parintilor",exista peste tot.
Vorbesc din proprie experienta, am trait in 5 tari ultimii 12 ani si am vazut agresivitate si alcoolism peste tot.
citat din mesajul lui Donia O imagine pe care mi-am facut-o citind unele subecte de pe forum, este ca in Romania copiii trebuie sa stie sa bea si sa stie sa se bata, iar un parinte bun, atent, prevazator, trebuie sa isi initieze copilul in ambele directii. Copilul trebuie sa stie sa se apere atunci cand i se smulge lopatica din mana la groapa de nisip, sa descurajeze orice alt atac asemanator, iar mai tarziu... peste vreo cativa ani, trebuie sa faca fata unei sticle de bere, sa nu i se faca rau si sa fie in stare sa vina acasa pe doua picioare de la ziua de nastere a unui prieten. Am auzit nu de mult de o cunostinta care la petrecerea de 14 a fiului a cumparat bautura, bere si sampanie, pentru ca altfel ar fi ras toti copiii de sarbatorit... ce chef de 14 ani mai e si ala la care lipseste alcoolul? Iar parintii organizatori au fost socati cand si fetele de la petrecere s-au revoltat ca ele nu primesc alcool! Adica ar fi fost de inteles pentru un copil baiat de 14 ani, dar nu si pentru un copil fata de 14 ani... Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
Sophia 2ani
+12
Deianira spune:
Sigur nu e la misto mesajul acela de Bfly?
Adica... sunt parinti care dau copiilor de 2 (!!!) ani bere "sa guste"?
Trecand peste faptul ca in urma cu ani, cam toti copii gustau cu degetul , ma gandeam ca nu se mai practica asta in zilele noastre, fiind zilnic bombardati de informatii cu privire la efectele alcoolului...
Speachless...
miereamara spune:
citat din mesajul lui natynic Miereamara, in calitate de fosta mare fumatoare, as zice ca O tigara pe zi nu inseamna a fi fumatoare Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Si eu am fost mare fumatoare, dar m-am lasat cand am ramas insarcinata.
Dupa mine, daca acum as fuma o tigara pe zi, ar insemna ca sunt fumatoare. Ar fi linistitor pt constiinta mea sa nu ma numesc fumatoare la o tigara pe zi (numai eu stiu cat de mult o poftesc si cum ma trezesc noaptea visand ca fumez).
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Deianira spune:
Am citit acum si subiectul initial care mi se pare ca are postari sterse.
In orice caz, daca chestia asta e pe bune, atunci, Bfly, inclusiv eu, care nu sunt mama, nu ma jenez sa-ti spun ca esti inconstienta .
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mirona
asta e de-a dreptul strigator la cer. de regula primeste copilul doar un pahar. in rest - daca ar putea ar fi lasat sa termine acea bere cumparata special pentru el??? Dumnezeule mare!!! Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006 |
Gabrielama spune:
N-am citit celalalt subiect, dar am citit ce s-a scris aici + citatul postat din subiectul respectiv si sincer, sunt ingrozita. Si indignata. Sa dai copilului de 2 ani (sau de 4, 10, 15) sa bea este o dovada de inconsienta si un rau intentionat facut copilului tau. Sa-ti imbolnavesti copilul si sa te mai si amuzi, sa negi cand ti se spune ca este ceva gresit...
N-am cuvinte... Sau am, dar sunt impotriva regulamentului.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Deianira Am citit acum si subiectul initial care mi se pare ca are postari sterse. In orice caz, daca chestia asta e pe bune, atunci, Bfly, inclusiv eu, care nu sunt mama, nu ma jenez sa-ti spun ca esti inconstienta .
Good things happen to good people. |
Mey yo nu pot crede ca e adevarat!Hai sa fim seriosi cum sa-i cumperi copilului o bere!Si mai ales ca am intzeles(sper sa fi intzeles bine)ca are 2 ani!
Dana
desiree spune:
fetelor, cititi cu atentie subiectul de la parintii intreaba....cand a afirmat ce a afirmat bfly a facut realmente misto..spune mai incolo treaba asta....cititi....si acolo erau mamici la fel de oripilate si de asta a postat asa ceva
personal nu imi imbat copilul, a gustat o data sau de 2 ori din paharul meu de bere
cand vomita si matzele din el singurul lichid cu care am putut sa-i administrez cateva picaturi de metoclopramid a fost o lingurita de bere, ca era la fel de amara..si asa nu l-a vomitat si si-a putut face efectul
sunt perfect de acord ca alcoolul este foarte daunator pt copii...este el nociv pt noi adultii daca o facem regulat, dar pt ei...
totusi trebuie avut grija cum le punem problema copiilor, adica grija cu fructul interzis...vehementa prea mare poate crea efect exact invers..in timp...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
Claudi@ spune:
Pustiul meu a primit la nici un an suzeta inmuiata in bere, nu am fost pe faza si nici sotul meu, doar cand radeau de grimasa lui am inteles si m-am suparat, asa ceva nu accept iar nasicul lui a inteles. La un alt gratar vreo 2 luni mai tarziu a incercat altcineva sa-i duca paharul la gura, ca na e barbat si barbatii tre sa bea de mici. Atunci chiar am facut scandal urat, mai ales ca persoana nu renutza si zicea ca-l prinde cand nu-s atenta, ca ce naiba doar nu-i face rau. M-am ridicat si am vrut sa plec,caci eu sunt total ANTI_ALCOOL.
Cica, ce face alcoolul, ca doar nu e periculos, ha, ia sa se uite pers care zic asta, putin in jur, sa-si destupe oleaca urechile si poate atunci vor auzi tipatele inabusite ale copilasilor batuti de parinti alcoolici.
E inconstienta totala, sa dai unui copil macar o suzeta inmuiata in bere.
Scuze ca m-am intins cat o zi de post.
17+
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
Deianira spune:
Desiree, am scris ca nu sunt sigura ca e pe bune sau la misto pentru ca subiectul celalalt e o varza, plin de citate din mesaje sterse deja de autoare.
Bfly, sper ca a fost o gluma toata "chestia" asta, iar daca nu, sper ca ai inteles acum ca nu e de joaca si pe viitor te documentezi inainte sa-i dai sa guste unui copilas anumite mancaruri/bauturi despre care nu stii sigur cum il pot afecta .