Cum privesc romanii alcoolul?
Raspunsuri - Pagina 15
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 daca apare un barbat pe forum si posteaza subiect:"mersul la casa de toleranta la copil" si scrie: "stiti, l-am luat pe baiatul meu de 12 ani (nu pot sa zic 2 ani!!!) cu mine la un astfel de loc...doar 1 data! si acum nu se mai poate abtine! de cate ori vede locuri d-astea vrea acolo!" oare ce reactii ar fi starnit??? caci tot despre un viciu este vb. , tot despre o ilegalitate, tot despre "fructul oprit"...hmmm, ia spuneti doamnelor? acum mai stati lejer in scaunul din fata monitorului? |
Asta e o comparatie mai edificatoare decat aia cu sofatul cu 51 km/ora. Dar cu siguranta ca si la o astfel de postare s-ar gasi destule (poate si mai multe) voci care sa spuna: "ei si ce, daca ii e pofta", "e baiat, viitor barbat", "e foarte sanatos sa faca asta", etc, etc. Asa ca tot in jurul cozii ne invartim...Daca vrem musai sa ne contrazicem, gasim cum sa o facem, chiar daca orice evidenta arata ca incurajam un lucru rau/nepermis/imoral, etc, etc, etc...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ariel_7000 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
Asta e o comparatie mai edificatoare decat aia cu sofatul cu 51 km/ora. Dar cu siguranta ca si la o astfel de postare s-ar gasi destule (poate si mai multe) voci care sa spuna: "ei si ce, daca ii e pofta", "e baiat, viitor barbat", "e foarte sanatos sa faca asta", etc, etc. Asa ca tot in jurul cozii ne invartim...Daca vrem musai sa ne contrazicem, gasim cum sa o facem, chiar daca orice evidenta arata ca incurajam un lucru rau/nepermis/imoral, etc, etc, etc...Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
am facut comparatia aceea voit EXAGERATA, tocmai pt a sublinia "Asa ca tot in jurul cozii ne invartim...Daca vrem musai sa ne contrazicem, gasim cum sa o facem, chiar daca orice evidenta arata ca incurajam un lucru rau/nepermis/imoral, etc, etc, etc..."....de fapt cred ca asta este si ideea pe care in sfrasit am prins-o: "se discuta discutii, se analizeaza...", doar de dragul de a fi gica-contra...putem noi sa ne dam cu f...l de pamant pana maine, ca de fapt in polemica nu este vb despre cat de daunator este, caci asta este EVIDENT, ci despre faptul ca musai TREBUIE sa mi se dea dreptate...ca nu suport sa fiu contrazis! mai ales de un "detergent"
denizel, eu fac paralelisme si zic de jointuri!!! si tu imi spui ca jointu' e bun??? ha? de ce nu mi-ai zis acum multi ani cand mergeam la vama veche si jointu' era la moda??? bagam o bere, bagam un joint! daca stia bietul jim morrison asta...nu se mai baga la d-alea dure!!! o tinea cu jointu' si repara gaura de la alcool! ai vazut ce a patit bon scott, daca nu a fost cuminte si a baut numai alcool?
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
gabriella1 spune:
http://www.youtube.com/watch?v=C8-RKRg-mVA&feature=related
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
denizel spune:
citat din mesajul lui gabriella1 http://www.youtube.com/watch?v=C8-RKRg-mVA&feature=related Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. ajutati-l pe Bogdanel! http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245 |
Nu-i bai ca n-ai vreo parere, le zice maestrul si pentru tine .
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui gabriella1 http://www.youtube.com/watch?v=C8-RKRg-mVA&feature=related Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. ajutati-l pe Bogdanel! http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245 |
nu am inteles ...bea si soacra?
io ma duc inapoi in dulap unde-mi sta bine...sa sortez niste hainute, nu sa trag vreo duschca!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Adela99 spune:
stiu ca s-a specificat ca nu e relevant cum privesc altii decat romanii alcoolul ... dar :) ... am intrat pe un forum suedez pentru parinti unde se discuta cam aceeasi problema: au voie copii vostri sa guste bautura? in spetza bere. raspunsurile variau ca si pe aici: da, o inghitzitura; da, o linguritza; da, sa-si inmoaie degetul; da, in functie de varsta; nu niciodata. am constatat cu uimire ca si pe aici (adica Suedia) unii lasa copiii sa guste, sa inmoaie degetul in pahar - ca dovada ca si io am prejudecatile mele :)
da' nu asta am vrut sa spun. am ramas placut surprinsa ca nimeni nu a tabarat pe nimeni doar pentru ca a raspuns intr-un fel sau altul, sau sa zicem pentru ca a gresit si a lasat copilul de nici doi ani sa guste. cel mult au explicat de ce nu e bine si cum sa procedeze in continuare. ceea ce si initiatoarea subiectului inspirator voia sa afle. majoritatea au spus ca si aici (pe forum), sa i se spuna copilului ca berea e pentru adulti ... si apoi in mod relaxat au putut rade impreuna despre diverse intamplari ca:
mama cu fetitza de patru ani in sala de asteptare la cabinetul medical. fetitza se joaca de-a servitul ceaiului, serveste pe ceilalti pacienti care intra in jocul ei; cand ii vine randul mamei, o intreaba: mama tu ce doresti? o bere? aici au fost cu totii de acord ca e o situatie penibila, da' nicidecum nu au tras concluzia ca mama fetitzei e vreo alcoolica ci ca cc copiii fac diverse asocieri si scot perle cand nici nu te astepti
o alta fetitza, prima data cand a gustat coca-cola a izbucnit: gusta aproape ca si berea :)
no, nici io nu mai stiu ce voiam sa spun :) sper ca totusi s-a-nteles ceva …aaa, ba stiu!
ca suedezii nu au darul dramatizarii ei din contra incearca sa “desdramatizeze” o situatie.
si daca au solutii/sfaturi concrete sa le prezinte. nu au nici talentul invartirii in jurul cozii, coada trasa, lungita, rasucita, impletita pana la absurd. na, generalizez si io :)
Sabina spune:
apropos de alaptare si a;lcool:
daca bei o bere la 3 saptamani nu e motiv sa intarci, Doamne ferste.
eu am baut asa: la Botezul copilului, la Craciun, de Pasti, de ziua mea, f rar la mare (cam 3 beri in 3 sapt, de fapt cate 250 de ml, odata mi-am luat un leffe de 330 da nu am reusit sa-l beau pe tot)
bine, n-am baut pana n-a avut macar 2 luni bebe, e adevarat, dar niciun studiu n-a zis ca din niste alcool absolut ocazional are copilul de suferit.
de fapt, eu mi-am vazut de viata mea exact asa cum era, nici inainte de bb nu beam mai mult. Juma de phar de vin e pt mine ultra arhisuficient.
in rest, s-a cam zis ce cred si eu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Rufus spune:
citat din mesajul lui Adela99 no, nici io nu mai stiu ce voiam sa spun :) sper ca totusi s-a-nteles ceva …aaa, ba stiu! ca suedezii nu au darul dramatizarii ei din contra incearca sa “desdramatizeze” o situatie. si daca au solutii/sfaturi concrete sa le prezinte. nu au nici talentul invartirii in jurul cozii, coada trasa, lungita, rasucita, impletita pana la absurd. na, generalizez si io :) |
Ei, si tu acuma...oamenii aia sunt relaxati si obisnuiti (de muuuulta vreme) cu ideea de calm. In plus, din cate stiu eu (si uite, pot primi-sau nu-confirmarea), suedezilor le place (mai ales in we) sa traga la masea.
Pot sa-ti spun ca asistand la discutii in care parerile se sustin asa de abrupt, mai ca-ti vine sa faci contra, chit ca pana atunci nici nu gandeai asa.
In orice caz, faptul ca, nu cu foarte multi ani in urma, copiii aveau frecvent parte de cate un gat de alcool, nu inseamna ca au iesit alcoolici sau au probleme cu capu'. Dar stiu sigur ca stressul omoara tinerii pe capete. Fara alcool...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
denizel spune:
ca suedezii nu au darul dramatizarii ei din contra incearca sa “desdramatizeze” o situatie. |
Aparent, Adela, aparent . Ca sa nu mai spun ca, unii dintre ei pot foarte bine sa fie suedezi care s-au stabilit in Finlanda :-)).
Serios acuma, da, tu ai dreptate. Lumea a sarit cam tare in sus.
Dar iti pot spune si de ce, cel putin din punctul meu de vedere: in Romania copilul nu are drepturi.
Adica, ba da, are! Are dreptul de a fi batut de parinti pana pe acestia ii dor palmele, are dreptul de a fi batut de profesori, are dreptul de a fi considerat subalternul parintilor, are dreptul de a fi abandonat, are dreptul de a fi neglijat sau prost tratat in spitale, are dreptul de a fi chinuit fara sa i se faca vreo anestezie fiindca nu sunt bani la buget, are dreptul de a fi abuzat in fel si chip.
Cand mai auzi ca are si dreptul la o gura de bere, uite-asa ti se face parul ...
Cand copiii din Romania nu vor mai avea "drepturile" de mai sus, eu una promit ca o s-o tin numai in bancuri cu mamicile care dau copiilor alcool cu moderatie si cu cele care si-au propus ca, pana la 18 ani sa invete copilul sa bea un pahar pentru relaxare (scuze pentru parul meu...)
stefaniya spune:
Asa cum a spus cineva,nu ma asteptam sa fie atata contrazicere la un topic ca asta.
Eu nu le inteleg pe acele mamici care spun ca " eu nu-s de acord sa dau alcool la copil,dar ii inteleg si ep altii de ce o fac,sau ceva de genul.. " Pai foarte rau,ca atunci cand cineva abuzeaza de un copil si nu constientizeaza pericolul,e nevoie ca cei din jur sa se sesizeze.
Asa cum multe mamici si nu numai si-au pus intrebarea " la ce folos nene sa-i dai sa alcool" asa mi-o pun si eu! Pt distractia parintilor si a prietenilor? Eu nu mi-as dori pt nimik in lume sa stiu ca voi avea un copil acoolist si numai gandul ca unii chiar ajung,ma opreste de la astfel de glume.Gluma in sine e proasta,copilul nu e o jucarie.
Cat despre Bfly au scris si alte mamici,s-a plans ca nu stie cum sa-l opreasca de la a cere bautura (copil de 2 ani),a specificat niste cantitati acolo.Faza ca era la misto,a spus-o pt ca s-a tabarat pe ea.Ea a deschis topicul si cand faci asta iti asumi si riscul ca vor fi multe pareri,pro si contra.
Mirela,greseli se fac cu siguranta,dar in nici un caz alcool,tigari...
Cat despre mancare,aici uite ma puteti lua pe mine pe sus pt ca daca va spun ce meniu are baietelul meu,ma vor asteapta mesaje "grele".Aici si in alte tari se dau multe din ce in Romania sunt interzise.Dar pe cuvant ca nu am auzit ca vreun aliment sa-ti ia mintile ca alcoolul.
Adela99 - pai suedezii nu dramatizeaza atat pt ca si la ei,a se abea e ceva normal.In Suedia ca si in Danemarca sunt acele beri julřl pt copii cu alcool 1%,de mici invata ca pot bea. Si se stie cum pustii de 14 ani se imbata mai tot timpul cu beri alcoolizate destul.Din cate stiu eu in Suedia nu poti gasi beri in magazine cu un procent prea ridicat,dar asta ii face sa-si faca nene tuiculica acasa.Si aici poate fi dezbatut,drogurile de-asta au asa cautare,ca ofera acea euforie pe care o gasesc si in bautura.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya