Cum privesc romanii alcoolul?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

cand am spus ca n-au darul dramatizarii, ma refeream in general nu doar la bautura. despre obiceiurile lor se pot spune multe ca si despre felul de a-si creste copiii ... dar sa revenim la oile noastre: invartitul in jurul cozii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

stiu ca s-a specificat ca nu e relevant cum privesc altii decat romanii alcoolul ... dar :) ... am intrat pe un forum suedez pentru parinti unde se discuta cam aceeasi problema: au voie copii vostri sa guste bautura? in spetza bere. raspunsurile variau ca si pe aici: da, o inghitzitura; da, o linguritza; da, sa-si inmoaie degetul; da, in functie de varsta; nu niciodata. am constatat cu uimire ca si pe aici (adica Suedia) unii lasa copiii sa guste, sa inmoaie degetul in pahar - ca dovada ca si io am prejudecatile mele :)
da' nu asta am vrut sa spun. am ramas placut surprinsa ca nimeni nu a tabarat pe nimeni doar pentru ca a raspuns intr-un fel sau altul, sau sa zicem pentru ca a gresit si a lasat copilul de nici doi ani sa guste. cel mult au explicat de ce nu e bine si cum sa procedeze in continuare. ceea ce si initiatoarea subiectului inspirator voia sa afle. majoritatea au spus ca si aici (pe forum), sa i se spuna copilului ca berea e pentru adulti ... si apoi in mod relaxat au putut rade impreuna despre diverse intamplari ca:

mama cu fetitza de patru ani in sala de asteptare la cabinetul medical. fetitza se joaca de-a servitul ceaiului, serveste pe ceilalti pacienti care intra in jocul ei; cand ii vine randul mamei, o intreaba: mama tu ce doresti? o bere? aici au fost cu totii de acord ca e o situatie penibila, da' nicidecum nu au tras concluzia ca mama fetitzei e vreo alcoolica ci ca cc copiii fac diverse asocieri si scot perle cand nici nu te astepti

o alta fetitza, prima data cand a gustat coca-cola a izbucnit: gusta aproape ca si berea :)

no, nici io nu mai stiu ce voiam sa spun :) sper ca totusi s-a-nteles ceva …aaa, ba stiu!
ca suedezii nu au darul dramatizarii ei din contra incearca sa “desdramatizeze” o situatie.si daca au solutii/sfaturi concrete sa le prezinte. nu au nici talentul invartirii in jurul cozii, coada trasa, lungita, rasucita, impletita pana la absurd. na, generalizez si io :)

pai...ce sa mai zic??? sunt curioasa cum decurge o discutie ANTI alcool acolo!!! cred ca stau calmi, fiecare cu votka si berea lui si discuta daca e grav ca bebe sa bea o cinzeaca sau 1 suta!

eu zic sa vedem ce parere au si fratii nostri de la est???

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Asa cum a spus cineva,nu ma asteptam sa fie atata contrazicere la un topic ca asta.
Eu nu le inteleg pe acele mamici care spun ca " eu nu-s de acord sa dau alcool la copil,dar ii inteleg si ep altii de ce o fac,sau ceva de genul.. " Pai foarte rau,ca atunci cand cineva abuzeaza de un copil si nu constientizeaza pericolul,e nevoie ca cei din jur sa se sesizeze.
Asa cum multe mamici si nu numai si-au pus intrebarea " la ce folos nene sa-i dai sa alcool" asa mi-o pun si eu! Pt distractia parintilor si a prietenilor? Eu nu mi-as dori pt nimik in lume sa stiu ca voi avea un copil acoolist si numai gandul ca unii chiar ajung,ma opreste de la astfel de glume.Gluma in sine e proasta,copilul nu e o jucarie.
Cat despre Bfly au scris si alte mamici,s-a plans ca nu stie cum sa-l opreasca de la a cere bautura (copil de 2 ani),a specificat niste cantitati acolo.Faza ca era la misto,a spus-o pt ca s-a tabarat pe ea.Ea a deschis topicul si cand faci asta iti asumi si riscul ca vor fi multe pareri,pro si contra.

Mirela,greseli se fac cu siguranta,dar in nici un caz alcool,tigari...

Cat despre mancare,aici uite ma puteti lua pe mine pe sus pt ca daca va spun ce meniu are baietelul meu,ma vor asteapta mesaje "grele".Aici si in alte tari se dau multe din ce in Romania sunt interzise.Dar pe cuvant ca nu am auzit ca vreun aliment sa-ti ia mintile ca alcoolul.

Adela99 - pai suedezii nu dramatizeaza atat pt ca si la ei,a se abea e ceva normal.In Suedia ca si in Danemarca sunt acele beri julřl pt copii cu alcool 1%,de mici invata ca pot bea. Si se stie cum pustii de 14 ani se imbata mai tot timpul cu beri alcoolizate destul.Din cate stiu eu in Suedia nu poti gasi beri in magazine cu un procent prea ridicat,dar asta ii face sa-si faca nene tuiculica acasa.Si aici poate fi dezbatut,drogurile de-asta au asa cautare,ca ofera acea euforie pe care o gasesc si in bautura.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

1. te astept eu cu placere, dar la alt topic:))
2. touche!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

off-topic, pentru denizel :)
aici
si www.pnas.org/content/104/47/18860.abstract" target="_blank">aici

acu astept si eu link cu gurita de bere care ataca neuronu :)

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Desiree, multumesc pentru linkurile in care se vorbeste despre IQ-ul si capacitatile cognitive care par sa fie superioare la copiii alaptati fata de copiii nealaptati.
Dar eu nu asta voiam sa citesc. Iti repet, voiam sa citesc o teorie care sa sustina afirmatia ta referitoare la neurogeneza din timpul alaptarii :-).

Citat:

acu astept si eu link cu gurita de bere care ataca neuronu :)

:)
Apreciez gluma, dar am promis sa fac bancuri pe tema asta oleaca mai tarziu...

Totusi, Desiree, care e explicatia faptului ca sustii gurita de bere? :-)
Efectele benefice ale achizitiilor de tip cognitiv sunt net superioare efectelor negative? (reale sau presupuse).
Sa presupun ca sustii si atinsul cu limba al balsamului de rufe, domestosului, tixului sau spumei de par precum si a stropului de spray contra mustelor la incheietura manutei?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Link-uri cu gurita de bere care ataca neuronul sunt destule, Desiree. Dinspre partea ta, nu de link cum ca e f buna alaptarea aveam nevoie nici una, ci de unul care sa demonstreze cat de benefica e gurita de bere pentru neuronel...De e musai sa i-o dam copilului; ca poate s-or fi terminat lucrurile bune de pe lumea asta pe care i le putem da.
Dar tu nu vezi Denizel ca-ti racesti gura de pomana? Dorinta de a contrazice si de a avea ultimul cuvant ajunge sa duca pe unii in situatia absurda de a apara un principiu/obicei in care nici macar nu cred. Doar asa, de distractie...
Apropo, imi lipsesc Guestus si Amina Marina de la subiectul asta...n-are haz fara ei!-nimeni nu se pricepe mai bine sa contrazica

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

natunic, te-ai simtit cumva vizata de mesajuil meu? denizel mi-a cerut ceva si eu i-am dat..in urma faptului ca mi-a zis clar sa imi tin gura...:)..de aia am postat din nou...neurogeneza? ai mai multe cunostinte medicale ca mine,recunosc, denizel, dar o sa caut:)...nu sustin nici o gura de bere, detergent, domestos sau mai stiu eu ce..berea e alimentara, asa ca nu exagerati...o gura de cafea amara a luat, totusi, si nu i-a mai trebuit, ca prea era curios....nu incurajez pe nimeni sa dea gurita de bere la copil..asa am procedat eu si atat....postarea mea de azi nu are darul de a incuraja ci se referea la cu totul altceva...am si zis ca era off-topic..dar sunteti atat de orbite unele sa vedeti numa ce va convine, incat omiteti esentialul....

natymic, inainte de a ma rastalamaci, reciteste te rog, toate mesajele mele de la acest topic, ok? mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui desiree

dar sunteti atat de orbite unele sa vedeti numa ce va convine, incat omiteti esentialul....

Alina, uite, lasam ceea ce tu consideri poate filozofie si vorbim despre chestii practice si masurabile.

Ma iau de exemplu pe mine. Mie imi trebuie 3 (trei) guri de bere ca sa incep sa incep sa ma relaxez . Dupa 3 guri de bere, numai dupa 3!!, simt asa o caldurica in interiorul ochilor , if you know what I mean .
Eu am 50 de kg.
Un copil de 2 ani, daca nu e obez, are maxim, da' maxim 15 kg. Cat ii trebuie ca sa simta caldurica in jurul ochilor? Mai putin de o gura....
Ti se pare normal ca tu, mama copilului, sa-i creezi astfel de stari la 2 ani? Raspunde sincer, te rog! :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Desiree, eu personal nu m-am simtit vizata de nimic...ca si daca toate mamele din lume ar da alcool copiilor eu tot n-as face-oPur si simplu imi spuneam parerea participand la discutie-sau n-am voie si discutia a ajuns sa fie strict un dialog (al surzilor) intre tine si Denizel?
Si nu spun si nu repet decat un singur lucru si nu sunt singura: in afara de amuzamentul adultilor ce alt beneficiu are consumul de alcool de catre un copil? E o intrebare extrem de simpla numai ca, din motive evidente pt mine, nimeni nu poate sa-i raspunda...Asta-i tot, ok? Ma scuzi ca m-am bagat ca musca in lapte, dar credeam ca suntem pe forum, nu pe PM...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

denizel, eu nu mai am demult 50 kg :(((, dar tot simt caldurica aia daca beau juma' de pahar de bere...nu mai vb de altceva:)) noroc ca nu-mi place sa beau, asa ca nu ma relaxez des si vin aici si stresez lumea:))...
nu sunt ANTI baut un pahar, la o ocazie, unul seara la un pahar de vorba...sunt ANTI baut in situatii in care NU se face asta! adica: in cazul de fatza, la volan, la servici, la scoala, pe strada, in mijloacele de transport, in parcuri....DA, o poti face la tine acasa, la o petrecere, intr-un bar /restaurant, atata timp cat nu faci rau cuiva(ca in acest caz) si-ti vezi de treaba...
si recunosc ca mi-e pofta sa beau un pahar de vin roshu dulce acrishor ,cum facea bunica mea!! dar cum bunica nu mai e, vinul ei nu mai e, ce e pe piata nu suport, ce e facut de altii, pana acum nu am intalnit ceva sa ma atraga...asa ca , renunt...am avut o tentativa la mare, in concediu sa beau sprite cu liquior de menta, ca arata fain verdele ala, nu mi-a placut! avea gust de pasta de dinti...am gustat din pahar de la al meu mastica cu sprite, nu mi-a placut, , avea gust de apa de gura:)) ...asa ca prefer intotdeauna un suc natural, o limonada, ....

Mergi la inceput