Cum privesc romanii alcoolul?
Raspunsuri - Pagina 14
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ancuta-Maria din pacate si eu stiu parinti care dadeau copiilor alcool, pentru ca plangeau ca vor... pt ca era dulce . Si decat sa planga, le punea putin in pahar... e adevarat, aveau 4 si 6 ani, nu 2... ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima. |
nu pot sa cred asa ceva!!! dulce!! zaharul nu este bun!!! dauneaza clar sanatatii! trebuia numai alcool fara zahar! NTZNTZ! :))
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
ariel_7000 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natynic
Excelent spus! Ei, dar s-au incins rau spiritele, iar e lumea jignita, iar o luam toti personal...Cred ca discutia urmareste 2 aspecte: 1)daca alcoolul, in orice cantitate, face sau nu rau copilului; si sub ce aspecte face rau; si 2)cum e treaba cu "datul sa guste"...ORICE! POate ca in multe cazuri 1-2 degete bagate in bere nu dauneaza cu nimic sanatatii. Poate ca nici a bea in timp ce alaptezi nu dauneaza in multe cazuri. Da, poate ca si criminalul obicei de a fuma in timpul sarcinii, daca ai noroc, nu va avea urmari asupra copilului; asta e, iti asumi riscul daca pofta/viciul sunt mai importante, nu? Ca in viata asta unii "are noroc, altii nu are". Atunci la ce bun sa mai cercetam, sa vedem ce ne face bine si ce nu? Hai sa le halim si sa le prizam pe toate si scapa cine poate! Exista destule dovezi stiintifice ca alcoolismul ar putea fi, cel putin partial, determinat genetic. Exista si o buna documentare asupra aspectului pe care il tot aminteste Sheanna, anume ca nu toti metabolizam alcoolul la fel. O gura de alcool poate: 1)sa nu dea dependenta si sa nu dauneze in nici un fel daca e bine si rapid metabolizat; 2)sa bage sub masa pe cineva care il metabolizeaza prost; 3)ca sa o citez pe o, de regula, contraopinenta a mea dar cu care aici sunt perfect de acord: poate sa "imprime informatia"; sa fie punctul de start catre dependenta viitoare. Deci sunt niste riscuri cand dam acea gura copilului, ok?! Intrebarea e deci: CHIAR avem curajul sa ne asumam aceste riscuri?! Revin la problema nr 2, satisfacerea poftelor, in general...aici ma intreb eu cat e de diferita mentalitatea romaneasca de altele. Deci dincolo de alcool: CARE e beneficiul sa guste copilul sosul de la sarmale la 7 luni? sa bea sucuri cu zahar cand nu a implinit nici 1 an? sa manance gravida cu diabet prajitura pentru ca e gravida si are pofte? sa fumeze sau sa bea alcool gravida (nu ma intereseaza cantitatile si frecventa!!) pentru ca nici dragostea pentru puiul din fiinta ei nu poate invinge dependenta? Ok, in X la suta din cazuri le facem si nu se intampla nimic, desi stim teoretic ca e rau. Dar pentru numele lui Dumnezeu, cantarind fata de riscuri, care e beneficiul? Si apoi, cum zicea si Bird: oare ne descurcam mai bine in viata daca de mici suntem invatati ca daca ne e pofta TREBUIE, TREBUIE sa capatam acel lucru? Asa o fi in viata, le capatam pe toate si nu avem interdictii? Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
era culmea sa nu fii de acord! mai am si dreptate din cand in cand...
ariel_7000 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Daca tu crezi ca alaptatul imbogateste camara cu neuroni a copilului, punand eventual inapoi neuronii distrusi de gurita de bere, tine-ti te rog parerea pentru tine!! Chiar daca imbogatirea cu neuroni a fost o figura de stil, neuronii distrusi ireversibil din dorinta de a dovedi ca avem dreptate, raman neuroni distrusi ireversibil. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
am un (alt) mare defect...cand citesc ceva, cand vb cu cineva despre ceva vizualizez scena!! imi inchipui mama cu copilul la san el papand laptic, ea sorbind cu pofta din sticla de bere sau alta licoare bahica....hrrrr. inchideti ochii si faceti o proba de imaginatie! ... mai bagam si o tigara in peisaj??
sunt o gramada de mame care au ales sa fumeze sau sa-i bea gura de bere, dar au intrerupt alaptatul! e regretabil ca au facut-o, dar e bine ca au constinetizat pericolul la care isi supun copilul...si sa nu mai vb. iar despre "informatzia " intiparita in subconstientul copilului...
ancuta-maria, hai ca incepem sa intelegem ce era cu freud si ferigile!!!
denizel spune:
Gata, nu ne mai contrazicem! Am gasit www.pcfarm.ro/articol.php?id=489" target="_blank">antidotul!!
La o gura de bere, un fum de neurogenetic si am rezolvat-o si pe asta . Da' sa aplicati moderatia si in cazul antidotului, ca nici cu prea multi neuroni nu-i a buna p-orma .
natynic spune:
citat din mesajul lui ariel_7000 NOROC! [/font=Arial Black][/red] |
era culmea sa nu fii de acord! mai am si dreptate din cand in cand...
[/quote]
Ei, uite ca nu e asa culmea...cand am inceput sa citesc subiectul, ma gandeam ca nu prea-si are rostul pt ca absolut toate vom fi de aceeasi parere in privinta alcoolului la copil dar se vede treaba ca m-am inselat...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Sheannamp spune:
Anca, 1 drink este o unitate de masura si se refera la o cantitate exacta de alcool pur, care variaza intre 8 si 15 grame de alcool in functie de tara.
De exemplu, in SUA (de unde ai scris tu citatul de mai sus)
1 drink se gaseste in 350 ml de bere, 147 ml de vin.
cristi_2003 spune:
citat din mesajul lui denizel Gata, nu ne mai contrazicem! Am gasit www.pcfarm.ro/articol.php?id=489" target="_blank">antidotul!! La o gura de bere, un fum de neurogenetic si am rezolvat-o si pe asta . Da' sa aplicati moderatia si in cazul antidotului, ca nici cu prea multi neuroni nu-i a buna p-orma . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
acuma ne spui denize???
oricum, niciodata nu e prea tarziu. sa vezi ce desteapta ma fac si scap de alea 2 restante care ma omoara...
24+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui desiree denizel, cand tu ti-ai exprimat opiniile, si cineva ar fi venit sa-ti spuna sa-ti tii gura, cand tocmai asta nu trebuie sa facem cand se discuta un topic, cum te-ai fi simtit? este umilitor cum uitam de fiecare data sa facem polemica fara sa ne umilim adversarii si fara urma de respect fata de opinia lor nici nu ai inteles macar esenta mesajului meu da un google si afla despre ce vorbeam, eu am obosit si cu astfel de oponenti, mai bine ma duc sa beau o bere :) si sa numar punctele de pe tavan :) vreti sa va sustineti pana in panzele albe un punct de vedere si pentru asta uitati sa treceti si prin filtrul gandirii si sa incercati sa intelegeti ce a vrut sa spuna tanti asta..dar nooo.....sa nu o ascultam, sa-i dam in cap, numai fiindca a indraznit sa spuna ca a dat sa guste bere copilului o data..am explicat si de ce, am dat de inteles ca nu am incurajat acest comportament, am spus ca nu e o regula, am spus ca ies basma curata cand cere, dar nimic nu conteaza pentru audienta...pt care doar INTERZICEREA VEHEMENTA si eventual si cateva palme peste manutze cand baga mana in pahar este o metoda de a nu iti invata copilul alcoolic! eu una ma retrag Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic |
1.nu i-a dat nimeni in cap! doar a fost "certata" pt un gest iconstient! de ce a postat subiectul? ca sa auda: "vai ce bine ai facut?", "vai ce dragut era cel mic cu halba in mana!"...nu cred! cred ca se astepta si la reactii d-astea!
daca apare un barbat pe forum si posteaza subiect:"mersul la casa de toleranta la copil" si scrie: "stiti, l-am luat pe baiatul meu de 12 ani (nu pot sa zic 2 ani!!!) cu mine la un astfel de loc...doar 1 data! si acum nu se mai poate abtine! de cate ori vede locuri d-astea vrea acolo!" oare ce reactii ar fi starnit??? caci tot despre un viciu este vb. , tot despre o ilegalitate, tot despre "fructul oprit"...hmmm, ia spuneti doamnelor? acum mai stati lejer in scaunul din fata monitorului?
2. DA, interzicerea vehementa si nu palme! ci explicarea efectului nociv si in functie de varsta exemplificarea! ca la joaca la aragaz! nu-ti lasi copilul sa bage mana in foc! ii explici ca focul arde! ii arati, cum focul arde si distruge, in poze, filme...
polologhie mai mica...
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui anca_a Total offtopic as vrea sa va intreb daca ati depasit vreodata viteza legala cu copilul in masina. Poate ar trebui deschis un subiect pe tema asta, sa ne puteti trage de urechi ptr cum punem in pericol viata minorului gonind cu 51 km la ora in localitate. Comparatia mi se pare edificatoare. Anca si Alex 14 decembrie 2007 |
am carnet de 8 ani, dar nu conduc DELOC pt ca realizez ca sunt un dezastru la volan si ca mi-as pune in pericol viata, a mea, a copiilor, a celor din masina si a pietonilor...am bunul simt sa recunosc ca nu sunt facuta sa conduc nici in viteza, nici ca melcul. am ales varianta DELOC, chiar daca mi-ar fi mai comod decat sa alerg dupa tramvaie, sa schimb metrouri, sa ma rog de taximetristi sa ma ia cu copiii mici si sa le promit ca nu le vomita in masina, sa merg in excursii cu autocarul (aici e avantaj, ca am loc mai mult de bagaje:)))...de ce??? eu o numesc constiinta!
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui cristi_2003 nu este nici o legatura intre viteza cu care conduci masina si bautura data copilului, chiar si in cantitati mici. adica daca vrea cineva sa gaseasca o justificare si sa se simta mai bine pt ca accepta "gustatul" poate sa zica ca uite si restul care ma fac cu ou si otet incalca legea si pun copilul in pericol. dar a nu da copilului nici o picatura de alcool nu trebuie sa aiba legatura cu legea - pur si simplu asa (mi se pare) este normal. alcoolul nu este pentru copii. nici tutunul, nici drogurile, nici mancarea nesanatoasa. daca un adult alege sa bea/fumeze/manance chipsuri o face in deplina cunostinta de cauza. copilul de 2-4-6 ani nu stie ce stim noi ca adulti. si daca de sanatatea noastra ne batem joc, de a lor nu avem dreptul. a merge cu 51 de km in localitate cu copilul in masina - nu dauneaza sanatatii. tocmai de asta nu iei amenda si puncte decat de la 60 de km in sus in localitate (si nu, nu circul niciodata cu mai mult, in principiu pt ca nici nu prea se poate intre 2 stopuri sa accelerezi la mai mult, si pentru ca imi e frica sa nu imi apara pietoni in fata. si ca sa nu fiu ipocrita - imi e frica si sa nu iau puncte si sa imi ia carnetul ca nu stiu cum as trai fara). in ambele cazuri legea exista pentru ca unii sunt atat de inconstienti si de nepasatori cu viata lor si a celor din jur ca trebuie sa existe o amenintare/constrangere ca macar asa sa ii faca sa se gandeasca putin mai bine (uneori... nu foarte des ca strica...) 24+ cu T. Carol sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png |
corect!!! factorul legal apare ca sa constranga cetateanul sa nu mai comita fapta.
constiinta ar trebui sa ne dicteze ca NU trebuie sa ne supunem copilul la pericole, ca el NU discerne ce e bine se ce e rau, ca SUNTEM responsabili direct de viata si sanatatea lui si atat cat putem sa evitam sa-l expunem pericolelor de orice fel.
p.s.: sunt anti cipsuri, snacksuri si alte gogomanii d-astea! nu am dat NICIODATA alexutzei si cu toate astea i-au fost oferite de catre altii, direct sau pe ascuns! am refuzat de fiecare data, nu m-am lasat impresionata de argumentul ca "pofteste", cu toate aste i s-au dat pe ascuns, copilul meu s-a simtit foarte rau, a fost internat in spital, cu indigestie grava, a fost perfuzat...acum sunt apriga cu persoanele care mai incearca...