Cum privesc romanii alcoolul?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
si NU, nu sunt de acord ca beneficiile alaptatului indelungat scad daca bei o bere sau o cana de cafea..in afara de acele beneficii nutritionale, care se intind pana in jurul varstei de 2 ani..mai exista si beneficiile psihice ale alaptatului, siguranta data de san, afectivitate, unitatea cu mama,(nu tre sa le insir eu ca probabil le cunosti)...lucruri care din punctul meu de vedere ii asigura un fond emotional si psihic bun, un start sanatos in viata! deci de la mine se vede NU ca i-am omorat un neuron band o bere , ci i-am dat cativa neuroni in plus, foarte sanatosi!

Daca tu crezi ca alaptatul imbogateste camara cu neuroni a copilului, punand eventual inapoi neuronii distrusi de gurita de bere, tine-ti te rog parerea pentru tine!!
Chiar daca imbogatirea cu neuroni a fost o figura de stil, neuronii distrusi ireversibil din dorinta de a dovedi ca avem dreptate, raman neuroni distrusi ireversibil.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

Eu stiu un singur lucru,in momentul in care am ramas insarcinata,domnul medic mi-a recomandat
:NU ALCOOL
:NU FUMAT
:NU COCA COLA SAU ALTE BAUTURI CU COFEINA
SI SA INCERC SA MANAC CAT MAI SANATOS

Eu binenteles ca le-am urmat si incerc acum ca am un copil,sa-l aduc in asa fel sa vada si sa distinga dintre bine si rau,care binenteles este una dintre responsabilitatile noastre.
Nu ma cred o mamica perfecta,dar incerc sa-mi educ fiul cat mai bine posibil,si sper din tot sufletul sa-mi iasa bine.

Si daca printre noi sunt mamici care nu stiu,ca alcoolul,fumul de tigara,etc.... face rau unui copil,sper ca deacum incolo cu acest subiect sa fi invatat ceva bun si educativ..
VA doresc numai bine,si copii sanatosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

denizel, cand tu ti-ai exprimat opiniile, si cineva ar fi venit sa-ti spuna sa-ti tii gura, cand tocmai asta nu trebuie sa facem cand se discuta un topic, cum te-ai fi simtit? este umilitor cum uitam de fiecare data sa facem polemica fara sa ne umilim adversarii si fara urma de respect fata de opinia lor

nici nu ai inteles macar esenta mesajului meu

da un google si afla despre ce vorbeam, eu am obosit si cu astfel de oponenti, mai bine ma duc sa beau o bere :) si sa numar punctele de pe tavan :)

vreti sa va sustineti pana in panzele albe un punct de vedere si pentru asta uitati sa treceti si prin filtrul gandirii si sa incercati sa intelegeti ce a vrut sa spuna tanti asta..dar nooo.....sa nu o ascultam, sa-i dam in cap, numai fiindca a indraznit sa spuna ca a dat sa guste bere copilului o data..am explicat si de ce, am dat de inteles ca nu am incurajat acest comportament, am spus ca nu e o regula, am spus ca ies basma curata cand cere, dar nimic nu conteaza pentru audienta...pt care doar INTERZICEREA VEHEMENTA si eventual si cateva palme peste manutze cand baga mana in pahar este o metoda de a nu iti invata copilul alcoolic!

eu una ma retrag

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Total offtopic as vrea sa va intreb daca ati depasit vreodata viteza legala cu copilul in masina. Poate ar trebui deschis un subiect pe tema asta, sa ne puteti trage de urechi ptr cum punem in pericol viata minorului gonind cu 51 km la ora in localitate.
Comparatia mi se pare edificatoare.

Anca si Alex 14 decembrie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Total offtopic as vrea sa va intreb daca ati depasit vreodata viteza legala cu copilul in masina. Poate ar trebui deschis un subiect pe tema asta, sa ne puteti trage de urechi ptr cum punem in pericol viata minorului gonind cu 51 km la ora in localitate.

deci te rog sa pui problema foarte clar: copilul e in scaun special de masina sau nu?
hai, astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

obligatoriu in scaun de masina...nu credeam necesara o asemenea precizare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui desiree

denizel, cand tu ti-ai exprimat opiniile, si cineva ar fi venit sa-ti spuna sa-ti tii gura, cand tocmai asta nu trebuie sa facem cand se discuta un topic, cum te-ai fi simtit? este umilitor cum uitam de fiecare data sa facem polemica fara sa ne umilim adversarii si fara urma de respect fata de opinia lor

nici nu ai inteles macar esenta mesajului meu

da un google si afla despre ce vorbeam, eu am obosit si cu astfel de oponenti, mai bine ma duc sa beau o bere :) si sa numar punctele de pe tavan :)

vreti sa va sustineti pana in panzele albe un punct de vedere si pentru asta uitati sa treceti si prin filtrul gandirii si sa incercati sa intelegeti ce a vrut sa spuna tanti asta..dar nooo.....sa nu o ascultam, sa-i dam in cap, numai fiindca a indraznit sa spuna ca a dat sa guste bere copilului o data..am explicat si de ce, am dat de inteles ca nu am incurajat acest comportament, am spus ca nu e o regula, am spus ca ies basma curata cand cere, dar nimic nu conteaza pentru audienta...pt care doar INTERZICEREA VEHEMENTA si eventual si cateva palme peste manutze cand baga mana in pahar este o metoda de a nu iti invata copilul alcoolic!

eu una ma retrag

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

1. Desiree, te rog sa-mi dai si mie link-uri (sau macar un link) despre sinteza neuronala din timpul alaptarii sau, in general despre sinteza neuronala si conditiile in care aceasta poate avea loc.

2. nu inteleg de ce daca faci un lucru bun (alaptezi copilul) trebuie neaparat sa "echilibrezi" aceasta, mai facand si cate un lucrusor daunator.
Orice parinte face destule greseli neintentionate fata de copiii sai. Daca acestor greseli neintentionate se adauga si altele, facute cu intentie, nu pot avea vreo intelegere. Imi pare rau!

3. Daca tu nu poti interzice ceva daunator unui copil decat vehement si cu palme peste manute, atunci da, mai bine ii dai sa bea o gura de bere de cate ori bei de fatza cu el (sau de cate ori il apuca pofta ).

anca_a, departe de mine gandul de a apara mersul cu viteza. Mai ales cand e si copilul in masina.
Numai ca, daca mergi cu viteza, sunt putine sanse sa o patesti. Iar daca [] chiar ai un accident, iarasi s-ar putea sa nu o patesti. Depinde de masina pe care o ai, depinde de ce viteza aveai, depinde de accident, depinde de cate air-bags ai in masina etc.
Alcoolul nu da copilului la fel de multe sanse ca circulatul cu 51 km/h in oras.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:

DA, am depasit-o (fetita mea face kinetoterapie de 2 ori pe saptamana si pentru a o duce acolo tai Bucurestiul pe unde e iuresul mai mare in trafic; deseori nu as putea ajunge daca nu as apasa un pic acceleratia, desi sunt un sofer extrem de prudent de felul meu. Cand ne intoarcem acasa si n-am graba nu depasesc viteza niciodata)
NU, comparatia nu mi se pare edificatoare...A depasi, cu moderatie, viteza legala poate fi uneori necesar; a consuma alcool, chiar si cu moderatie, nu este necesar...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

nu este nici o legatura intre viteza cu care conduci masina si bautura data copilului, chiar si in cantitati mici.

adica daca vrea cineva sa gaseasca o justificare si sa se simta mai bine pt ca accepta "gustatul" poate sa zica ca uite si restul care ma fac cu ou si otet incalca legea si pun copilul in pericol.

dar a nu da copilului nici o picatura de alcool nu trebuie sa aiba legatura cu legea - pur si simplu asa (mi se pare) este normal. alcoolul nu este pentru copii. nici tutunul, nici drogurile, nici mancarea nesanatoasa. daca un adult alege sa bea/fumeze/manance chipsuri o face in deplina cunostinta de cauza. copilul de 2-4-6 ani nu stie ce stim noi ca adulti. si daca de sanatatea noastra ne batem joc, de a lor nu avem dreptul.

a merge cu 51 de km in localitate cu copilul in masina - nu dauneaza sanatatii. tocmai de asta nu iei amenda si puncte decat de la 60 de km in sus in localitate (si nu, nu circul niciodata cu mai mult, in principiu pt ca nici nu prea se poate intre 2 stopuri sa accelerezi la mai mult, si pentru ca imi e frica sa nu imi apara pietoni in fata. si ca sa nu fiu ipocrita - imi e frica si sa nu iau puncte si sa imi ia carnetul ca nu stiu cum as trai fara).

in ambele cazuri legea exista pentru ca unii sunt atat de inconstienti si de nepasatori cu viata lor si a celor din jur ca trebuie sa existe o amenintare/constrangere ca macar asa sa ii faca sa se gandeasca putin mai bine (uneori... nu foarte des ca strica...)

24+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:

Sheannamp, pe undeva zau daca nu iti inteleg inversunarea ... probabil, ca medic vezi multe.
1-2 drinks tine de bunul simt. Eu cred ca mamicile care intra pe forumul acesta il au din plin, sunt mamici care doresc sa se informeze si sa dea copiilor lor o educatie cat mai buna...fiecare cat si cum se pricepe.
Desiree, ai sintetizat esenta mesajului meu si anume moderatie si echilibru.
Iar pe stimata doamna cu pseudonim de detergent o rog respectuos cand emite judecati de valoare sa o faca citind cu atentie tot ce s-a discutat si nu facand poliloghii pe marginea unei fraze extrase din context. Si ca sa inteleaga la ce ma refer: citatete scrise cu rosu nu erau ca sa incurajez consumul de alcool in timpul sarcinii sau al alaptarii dar nici nu pot fi de acord cu sfaturile privind intreruperea alaptatului in conditiile consumului unei beri pe saptamana.

PROMIT ca incerc sa nu fac iar o polologhie:)) cam greu intr-adevar, dar poate imi iese! uite, incerc cu liniutze:

1. vad ca te-ai prins! ca medic cred ca a vazut multe, inclusiv bebelusi afectati de consumul de alcool al mamei care-i poarta in pantece sau al mamei care-i alapteaza...nu cred ca ce a spus a spus din pura inversunare...dar Sheana, este mare si se va apara sigura, nu are nevoie de mine ca avocat...
2.1-2 drink (s)??? la ce se refera? cat inseamna 1-2 drinks-uri "decente" , 100-200 de votka, de liquor (oops, asta nu e bun!!! contine zahar, care dauneaza sanatatii!!!) sau la ce? m-am prins! era vb de apa pura, de izvor! sau de un suc proaspat de fructe! nu am vazut "soft" pus inainte...
3. da, asta e ideea forumului...cu educatia mai buna! care si cum se pricepe! oare in ce se sustine aici este o educatie mai BUNA?? baut in sarcina si alaptare (ehhh 1-2 drink-suri, 1 berica...de ce nu fara alcool daca e pofta atat de mare??)
4. "stimata d-na cu pseudonim de detergent" - asta pt mine a fost gluma zilei! super!! exista un motor de googaleala, poate daca-l folosesti, vei avea revelatia sa descoperi, ca ARIEL poate semnifica si altceva....te sfatuiesc, ca pe la 3-4 anisori ai copilului sa savuratzi impreuna desenele animate Disney! pe langa faptul ca sunt splendid realizate, ajuta si la "largirea orizonturilor" si mai tocesc si din gherutze si ne mai aducem si noi aminte de copilarie...poate asa reusim sa intelegem CE anume are nevoie un copil, in locul "banalei guritze de bere"...
din partea mea potzi alapta in continuare, cu sau fara bere, dar...de ce nu bere fara alcool? eu asta zau ca nu pricep! de intrerupt alaptarea, eu as fi ultima persoana din lume care sa recomande asa ceva, tinand cont ca mi-am alaptat fata pana la 7 luni direct de la sursa, apoi din cauza ca nu a mai vrut (a avut eruptzie dentara si dureri asociate ei...) si m-am chinuit pana la 2 ani sa ma mulg si sa-i dau acel lapte cu linguritza, pt ca nu accepta biberon...cat despre bebe 2, Dumnezeu mi-e martor ca am facut tot ce s-a putut ca sa-l alaptez, am reushit cu eforturi disperate din partea mea sa o fac pana la 3.5 luni...sa-ti mai zic ca nu a vrut sa suga direct de la san decat 1 luna si ca in rest m-am muls si am inghtzit zeci de preparate, ceaiuri, homeopate, etc pt a-mi mentzine lapticul? stiu, stiu...sunt "fanatica"...recunosc,am incercat si cu bere, ca asa se zice prin popor, dar FARA alcool...sau de asta a secat laptele??

na ca a iesit tot polologhie!!! uffff! altceva mai avem de lamurit? despre fumat in sarcina si alaptare? despre droguri?

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Mergi la inceput