Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ioana, .
Oricum cred ca amandoi ne miram cat de putini au fost romanii care, atunci cand si-au facut calculele, s-au intrebat dar daca ...?. Cea mai mare parte nu visa decat cresteri, cresteri si iar cresteri (creste cererea, creste pretul, creste salariul, creste nivelul de trai, creste populatia Bucurestiului, creste numarul de studenti, creste numarul pensionarilor norvegieni infometati dupa casele noastre, creste numarul capsunarilor dornici sa-si zideasca banii acasa in case, creste numarul britanicilor avizi de investitii in casele noastre, samd.) fara sa-si imagineze, si fiind gata sa sara la bataie daca indrazneai sa-ti imaginezi tu in locul lor, ca orice crestere are limite. Deja-vu? Caritas? FNI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca cei mai multi si-au luat case ca sa nu mai plateasca chirie, nu ca sa se imbogateasca. Era prima oara cind imprumuturile la banca le permiteau sa faca asta (un apartament in Bucuresti valora 8 mii inainte de aparitia firmelor de finantare si 60 de mii dupa) . Cum in Romania imprumuturile nu s-au dat la intimplare si erau acordate numai daca iti permiteai sa platesti, e greu de crezut ca preturile vor scade f jos.
Un bun indicator e si pretul la inchiriat, atita timp cit sint mari, si preturile la apartamente vor fi amri.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

bine ca s-au trezit si americanii a doua zi cu planul copiat de la uk si alti europeni... se vede ca gordon brown cu mai putina carisma si mai multa eficienta ne fu mai de folos prin experienta lui de 10 ani la finante...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Da si mie mi-a placut Gordon! Fantastic tipul. Mare noroc a avut Anglia ca daca era pe vremea lui Tony...
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
daca eu am cumparat anul trecut,sa zicem, un apartament in valoare de 200.000 euro, si acum apartamentul meu valoreaza (deci acum) 170.000 euro(sunt indulgenta)..inseamna ca am pierdut deja 30.000 euro din valoarea initiala.

Calculele se fac dupa ce devii proprietar. Dupa 30 de ani de exemplu, cand tu constati ca ai platit ~2,5 x 200.000 (avans + imprumut + rate), adica 500.000 Euro. Daca atunci casa valoreaza sub 500.000 se cheama ca iesi in pierdere. Daca va valora doar 200.000 inseamna ca ai luat tzeapa. Daca va fi 170.000 e o tzeapa ceva mai mare.
Doar daca ti-ai luat casa ca sa stai in ea, nu s-o vinzi in timp, poti spune si dupa 30 de ani ca este ok indiferent de pretul ei.
Insa prea multi romani s-au infundat pana peste cap in credite ca sa se imbogateasca (au crezut ei) de pe urma vanzarii ulterioare a casei. Vom vedea in curand cati sunt!

vezi tu.. nu intotdeauna e asa... multi in USA s-ar fi calificat cu usurinta la ceea ce zici tu dar gandirea e total diferita. X a cumparat casa cu 400k$ si dupa 2 ani valora 250k$... pai ce era prost sa plateasca rate 3500$ pe luna cand vecinul a cumparat peste drum cu 250 si platea 1500$? A mai luat un credit, a cumparat a doua casa si pe prima a "predat-o" la banca. sunt articole destule pe net.

ideea e ca nu conteaza la sfarsit cat valoreaza casa f. mult. Poate casa aia e 500 de mii cum zici tu dar vecinul care a platit pe aceeasi casa 300 nu 500 ca tine are o casa de aceeasi valoare si 200 de mii diferenta in contul de pensie. Daca acea casa e 10-25% din bugetul tau nu te mai intereseaza asta... dar in general la o famile obisnuita casa e cam cea mai mare "valoare" in buget.

Nu stiu cum s-au dat credite in USA dar in Canada nu prea am auzit sa iti dea credit la care rata sa fie mai mult de 30% din salariu nu 70% ca in Ro. In plus orice credit in Ro e suprime considerand regulile din America de Nord. ( vezi rata de schimb, dobanzi care variaza in f. de rata de schimb si toate cele). Sunt alte chestii de creditare ca HELOC etc dar la mortgage asta e standardul. Si aici vorbim de case nu de apartamente.
De inventivitatea romanilor nu ma mai leg:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974
Hai sa zicem ca le puneau bani in cont.DAr cred ca aveau o chestie,un contract ceva acolo.Si daca le puneau bani in cont,ce,trebuiau cheltuiti?
Nici RBS,nici Fortisul si nici Dexia nu sunt neaparat banci de investitii.

Pai nu, le puneau bani in cont ca sa se califice la un credit, le dadeau creditul si dupa aia luau banii din cont.. Pe urma cel care trebuia sa plateasca creditul nu avea bani cum sa plateasca. Iar cind bancile au vrut sa vinda casa pe care aveau ipoteca si pretul caselor a scazut foarte mult, nu au avut cum sa isi recupereze banii. Asta e "bad mortgage".

Inteleg ca ei vroiau sa ia credit ,nu banca le baga bani si ii silea sa faca asta.Normal,bancile au partea lor de vina,dar vinovati sunt si cei care luau credite fara sa-si faca niciun calcukl:ba,da eu trebuie sa platesc o rata timp de n ani,oare pot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriuta

Chestia cu PRIMARIA a evaluat o casa si banca saraca a platit... nu e adevarat.
BANCA ARE PROPRIUL EI OM (sunt oameni platiti si scoliti care numa asta fac) CARE INAINTE DE A-TI DA IMPRUMUTUL VINE SI VEDE CASA. Se numeste EVALUATOR. Nici o banca nu semneaza actele pentru un imobil inainte de a-si trimite acest "appraiser".

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mie nu mi se pare deloc imposibil ca bancile, in evaluarile facute, sa tina cont de aceste evaluari ale statului, facute de cine stie ce mari somitati in evaluari. Sigur ca au propriile grile de evaluare, dar aceste grile sunt revizuite anual si au si diferiti indicatori care nu au legatura cu constructia propriu-zisa, ci cu valoarea de piata la momentul X, cota zonei, etc., indicatori mai mult decat subiectivi.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:

Citat:

Daca aici cumperi f multe cu cartea de credit nu e pt ca nu ai avea banii necesari in cont, ci pt ca asta e mersul lucrurilor si pt ca folosirea unei carti de credit iti ofera f multe avantaje. In Ro insa creditul este o necesiate. Omul de rand nu are nici cash si nici garantia ca va putea returna fara probleme un credit facut pe 20-30 ani.

Si totusi Rokefeler, fondatorul creditului american, este cel care a spus "cei mai ieftini bani sunt banii tai". Si ceea ce a spus el atunci este cat se poate de valabil astazi.

Sigur ca bancile iti intind fel de fel de plase (unii le zic avantaje) si te indeamna in toate reclamele sa traiesti pe credit, dar omul ar fi bine sa mai gandeasca si cu capul lui si sa se intrebe daca se merita sa-i dea bancii ianpoi 300% pentru o plasma pe care o vrea acum, urgent, sau se merita sa mai astepte cateva luni pana strange el insusi banii. Am uitat ca de fapt o firma, o familie, o societate, merge inainte si prin economiile pe care este capabila sa le faca. Nu numai prin consum de dragul consumului, totul in detrimentul mediului inconjurator, si al copiilor subnutriti din tarile subdezvoltate.

Desigur, pentru lucrurile importante (casa, afacerea ta care are nevoie de lichiditati pentru a face pasul urmator, o problema urgenta de sanatate, studii, etc.) creditul este benefic. Dar pentru consum, e o aberatie.

alice

alice

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ioana, .
Oricum cred ca amandoi ne miram cat de putini au fost romanii care, atunci cand si-au facut calculele, s-au intrebat dar daca ...?. Cea mai mare parte nu visa decat cresteri, cresteri si iar cresteri (creste cererea, creste pretul, creste salariul, creste nivelul de trai, creste populatia Bucurestiului, creste numarul de studenti, creste numarul pensionarilor norvegieni infometati dupa casele noastre, creste numarul capsunarilor dornici sa-si zideasca banii acasa in case, creste numarul britanicilor avizi de investitii in casele noastre, samd.) fara sa-si imagineze, si fiind gata sa sara la bataie daca indrazneai sa-ti imaginezi tu in locul lor, ca orice crestere are limite. Deja-vu? Caritas? FNI?

Nu sint prea multi care au cumparat apartamente speculativ, doar cei care au avut bani. Si aia nu au luat apartamentele pe credit la banca.

Restul care au credite lungi sint ca mine asa, care nu vrea sa plateasca chirie, mai bine rata la banca decit chirie. Si m-am gindit "ce-ar fi daca costa mai mult", dar oricum eu sint in avantaj.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
In plus orice credit in Ro e suprime considerand regulile din America de Nord.

Ce bine ca nu sint si la noi regulile din America, poate am fi fost si noi in criza din cauza asta.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput