Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 32
ionica spune:
Eu tocmai ma gandeam sa investesc in bursa,am un portofoliu dar este in scadere, am si cash pe care-l pot investi.
Ce cred analistii?
Sophia 2ani
+15
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui sirimie
Banii vin de la banci. Si in perioada de dinainte, singurul mod de finantare pentru cumpararea de locuinte tot de la banci a venit. Deocamdata bancile nu mai sint agresive in a da credite, dar vor fi in curind, pentru ca ele cistiga dind credite. Si atunci se vor gasi din nou cumparatori care au nevoie si pot sa se imprumute din banci. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
Bancile au comis-o deja,in perioada care a trecut.A dat credite relativ usor.Sunt multi indatorati la banci cu mai bine de 50% din salariu.Mai urca si euro...
Desigur ca bancile castiga din credite,insa riscuri mari nu-si vor mai permite.Asa ca vor imprumuta pe cei care au garantii suficiente astfel incat banca sa se puna oarecum la adapost.
Nu se va mai duce nea Marin sa-si ia credit la banca.Se vor duce companiile care vor sa investeasca,oamenii de afaceri,cei cu venituri mari.
Bancile au si ele niste reguli venite de la banca mama.Plus regulile impuse de banca Nationala.Cred ca aceasta criza este rezultatul faptului ca bancile jucatoare nu au stiut sa se opreasca la timp(vorbesc de America)
Vazand ca nimeni nu este invincibil,bancile europene vor avea grija ce si cum fac.Mai bine bani mai putini dar siguri decat riscul unor castiguri mari care se clatina.
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Azi bursele europene au inregistrat cresteri: http://www.zf.ro/zf-24/bursele-europene-castiga-peste-5-dupa-aprobarea-planului-de-garantare-nelimitata-a-creditelor-interbancare-3303578/ si BVB a crescut in aceasta dimineata: http://www.zf.ro/zf-24/bursa-de-la-bucuresti-creste-spectaculos-in-primele-minute-de-tranzactionare-3303489/ Sper ca situatia sa se stabilizeze, sa nu fie doar baloane de sapun... |
Mie cel mai mult mi-a placut urmatorul paragraf din ZF:"cei mai mari finantisti ai lumii au decis sa sprijine nelimitat cu bani din bugetele statelor ".Asa ca ,cetatene Popescu sau Smith sau ....care nu te-ai avantat la credite peste puterile tale cand toti se inghesuiau cu buletinul , acuma vei fi nevoit sa participi si tu la "salvarea" sistemului bancar mondial in loc ca banii tai sa fie directionati spre alte domenii:sanatate,invatamant,infrastructura etc.
Oare cum credeti ca or sa arate bugetele statelor dupa "salvarea" aceasta?
loryi1974 spune:
A si inceput distractihttp:
//www.adevarul.ro/articole/royal-bank-of-scotland-a-fost-nationalizata.htmla:
Din cate imi aduc aminte eu,RBS a preluat ABN-AMRO si erau in rebranding.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loryi1974
Mie cel mai mult mi-a placut urmatorul paragraf din ZF:"cei mai mari finantisti ai lumii au decis sa sprijine nelimitat cu bani din bugetele statelor ".Asa ca ,cetatene Popescu sau Smith sau ....care nu te-ai avantat la credite peste puterile tale cand toti se inghesuiau cu buletinul , acuma vei fi nevoit sa participi si tu la "salvarea" sistemului bancar mondial in loc ca banii tai sa fie directionati spre alte domenii:sanatate,invatamant,infrastructura etc. Oare cum credeti ca or sa arate bugetele statelor dupa "salvarea" aceasta? |
Care crezi tu ca e motivul pentru care statul alege sa salveze bancile?
Mie motivul mi se pare foarte simplu.Fara interventia statului s-ar duce draq´toata economia.
loryi1974 spune:
Oricum economia se duce draq.Deocamdata in RO nu este asa vizibil.
Sa acorzi sprijin pentru iesirea din criza e una,dar sa-l faci nelimitat e alta.Nu poti sa folosesti bani din buget sa salvezi toate bancile cu probleme.Unele trebuie sa dea faliment pentru ca au fost conduse prost,sunt supradimensionate.Pai in RO la fiecare colt de strada e o banca cu macar 3 salariati,multi dintre salariati din afara invatamantului economic,adica n-au avut nicio treaba in facultate cu notiuni macar teoretice de natura financiar-bancara.Deci,sprijinul statului ar trebui sa fie limitat,bancile ar trebui sa-si restranga costurile ,sa adopte chiar si o alta politica salariala decat cea practicata pana in acest moment.Sistemul bancar trebuie primenit,reasezat,iar sprijinul statului,in afara garantarii depozitelor,trebuie facut cu moderatie.
sirimie spune:
Eu cred ca e mai mult o declaratie de intentii ca sa tempereze panica de pe pietele de capital.
Pentru ca in sua si in europa de vest e foarte important sa existe investitori, acolo majoritatea oamenilor sint investitori la bursa, si daca toti vind si nu cumpara nimeni cade valoarea la orice si dau toti faliment. Ei au nevoie sa stringa bani de la investitori ca sa se redreseze, si pentru asta au nevoie sa le spuna ca oricum ar fi ei o sa sustina piata de capital si bancile neconditionat ca sa nu intre in colaps.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loryi1974
Mie cel mai mult mi-a placut urmatorul paragraf din ZF:"cei mai mari finantisti ai lumii au decis sa sprijine nelimitat cu bani din bugetele statelor ".Asa ca ,cetatene Popescu sau Smith sau ....care nu te-ai avantat la credite peste puterile tale cand toti se inghesuiau cu buletinul , acuma vei fi nevoit sa participi si tu la "salvarea" sistemului bancar mondial in loc ca banii tai sa fie directionati spre alte domenii:sanatate,invatamant,infrastructura etc. Oare cum credeti ca or sa arate bugetele statelor dupa "salvarea" aceasta? |
In Europa nu e in general vorba de criza ca cea din America. Acolo da, contribuabilul va plati scump. Dar contribuabilul inseamna si persoane fizice si juridice, atentie. Exista si firme supaindatorate care vor falimenta ca persoanele fizice ce s-au indatorat nerealist, dupa cum exista si firme mai prudente care se vor mentine dar sunt cu impozitele la zi.
In Europa insa e mai mult o declaratie care "ataca" criza si modul ei de propagare, decat o declaratie care se doreste a fi pusa imediat in practica. Marea majoritate a hotararilor luate vizeaza evitarea crizei, evitarea colapsului bancar si nu rezolvarea pagubelor produse de un eventual colaps. Asa ca bugetele nu cred (sper) ca vor fi in acest fel afectate, adica prin plati directe.
Guestus spune:
Deci cum ramine....e criza..vine anul 1930...porumb in pod..sau ce facem? Sau vine ceva mai incolo?
Deci pretul la apartamente scade...benzina scade..pretul la materia prima scade...si hop...apar cei 1% nemultumiti si incepe boceala...vine apocalipsa ca se vind apt ieftine si etc
acu 2 episoade toti de aici vorbeau ca trebuie sa fie masini mai putine...de ursii polari care mureau ...de planeta verde ...de aia de aia....
acum e criza si se va injumatati nr de masini fortat...deci sa fiti happy
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Deci cum ramine....e criza..vine anul 1930...porumb in pod..sau ce facem? Sau vine ceva mai incolo? |
Se mai amana putin pana-si fac ai mai mari stocurile de porumb in pod, caci au fost prinsi pe picior gresit.