Puscariasii mananca mai bine ca pensionarii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Sunt multi care fac mici infractiuni ca sa se mai intoarca in puscarie pt ca acolo este mai bine decat pe strada sau sa te gandesti la ziua de maine,ai un pat cald o mancare cat de cat si daca vrei sa muncesti bine daca nu,nu,oricum nu are cine sa te impinga de la spate.Asta este gandirea unora dintre puscariasi deci traiul acolo nu este chiar asa de groaznic,mizeria nu ii deranjeaza.

Am intalnit un pesionar in Bucuresti care se vedea ca a fost un om respectat candva si l-am intrebat de ce cerseste?Mi-a spus ca a fost inginer in domeniu agricol si a iesit cu o pensie de nimic,cica asa a calculat statul,sotia are o pensie de ceape,deci foarte mica,este foarte bolnava,din pensie isi plateau cheltuielile ca sa nu fie dati afara si medicemente iar pt mancare nu mai aveau.Copii ii ajutau si ei cum puteau dar nu erau prea instariti,nu stiau ca cerseste,ii era rusine pt ce facea dar era nevoit.Asa ca ststul nu tine cu nimeni,nu are grija de drepturile nimanui,daca nu te agiti tu sa asiguri si sa muncesti cat mai mult sa le oferi ceva copiilor traiesti in saracie.
Munca nu este platita asa cum trebuie si mai esti nevoit sa iti mai iei un servici ca sa poti sa iti duci traiul.
Asta este viata in tara noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Libertatea este o fituica de trei lei, reporterii nu mai stiu ce sa scorneasca, da' eu tot m-am saturat de super drepturile animalelor care ne musca, puscariasilor care ne dau in cap si altii plini de drepturi. Ce sa fac, eu am invatat democratia mai mult teoretic, iar in carti nu spune ca poti face ce te taie capul, iar consecintele faptelor tale sunt povesti de adormit copiii.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Ah,nu retin nick-ul sa ma adresez direct,dar Rahova e un penitenciar-spital,deci cine se duce acolo se duce pentru o problema de sanatate.Nu stiu cum e cu refuzul muncii daca omul respectiv era bolnav.Poate stie cea care a scris postarea respectiva.

Aniela
[/quote]

Hello!
Cred ca eu eram cu Rahova dar doar ziceam ca cred ca e mai bine acolo. Persoana cu care am vorbit eu fusese inchisa la Colibasi. Era mai mult decat multumit de conditii. Si nu glumesc, din pacate.
Dar, subliniez, eu personal nu am vazut nicio inchisoare din interior ca sa ma pot pronunta fara sa fiu influentata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Scuze,am citit pe sarite.Dar acum am cautat pe google si amindoua sint spitale-penitenciar.Conditii super bune,la Colibasi,dupa cum arata ei.Ideea de baza este ca daca vrem sa traim dupa standarde europene trebuie sa o facem in toate privintele.Si fara discriminare: ca ala e puscarias,deci stigmatizat pe viata,ca celalalt e tigan si face numai nenorociri.

Si parintii mei sint pensionari,chibzuiti cu banii,au muncit o viata intreaga,au doua pensii de nivel mediu.Isi permit sa isi plateasca toate darile,sa manince destul de bine,sa isi ingrijeasca sanatatea,ba chiar sa isi mai ajute si copii:)).Si asta pentru ca isi socotesc foarte bine banutii,mai dau o fuga vara pe la tara unde le face bine aerul si nu mai sint aceleasi cheltuieli ca in oras.Iarna isi inchid casuta de la tara si se muta in oras.

Oricum fituica Libertatea e de toata jena((:.Se exagereaza mult.Prea mult!

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Libertatea ar trebui boicotata,nu sa-i luam articolele ca punct de referinta!
In ceea ce priveste subiectul,nu ne-a amenintat lumea buna ca avem penitenciare jenanate,fara conditii decente asigurate detinutilor?E,acum incepem sa le avem,astea sunt!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Exista totusi o dilema: se tot pe tema cu drepturile puscariasului. Bine frate, dar drepturile unui pensionar, care a muncit o viata intreaga, sau ale unui tanar angajat, cu familie, poate unic sustinator financiar, poate al unei mame singure cu 1-2 copii, nevoita sa se intretina din salariu + alocatie(ii) UNDE E?

Pai UE, care sare in cererea de "respectare a drepturilor celor din inchisori" de ce nu face acelasi lucru pentru ceilalti, adevaratii muritori de foame, care, poate din cauza lor au ajuns asa?

Cine a cerut alinierea preturilor la orice cu cele similare in UE? De ce nu cer si alinierea salariilor? A pensiilor? A alocatiilor si a indemnizatiilor pentru mamici?

Ca de-aia a ajuns sa manance un pensionar, tanar, mama, copil si alta categorie sociala din patura medie si saraca a societatii noastre romanesti mai prost, muuult mai prost decat un puscarias!!!

Si-apoi noi ii hranim, din banii nostri, care ni se retin la impozit, din salariile noastre de romani - ii hranim si le asiguram traiul comod, (ca trebuie sa ii respectam, nu-i asa?)din salariile noastre de romani, parca (sic) neintrati in UE in privinta remuneratiei(fie ea pensie sau salariu).

N-am citit articolul, asa gandesc!
Nu tin cu pensionarii,nici n-am ceva cu ei, dar iata, din punctul meu de vedere,detinutii nu ar merita asa conditii - gen mancare buuuna, tv, caldurica, curatenie, tigari, bautura, etc, decat daca AR MUNCI pentru ele!
Sunt privati de libertate ca sa plateasca pentru ce au facut;pentru ca sa manance, sa aiba un pat caldut si ce-si mai doresc ei, ar trebui sa plateasca prin munca!

Mie daca nu muncesc, nu-mi da nimeni nimic - nici mancare, nici un loc unde sa-mi pun capul. NIMIC!

Pentru ei de ce-ar fi altfel?

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

dar de unde stiti voi ca detinutii au caldura? Tigarile sant primite de acasa, mancarea mai buna tot la fel( cei care au drept de pachet ) In rest...daca era asa bine in penitenciare, de ce am vazut la stiri ca un detinut invoit pt 2 zile acasa( treaba asta nu o inteleg nici eu, cum sa invoiesti un detinut=? ) si care mai avea de facut 2-3 luni din pedeapsa, a " dezertat " si nu s.a mai intors in puscarie. De ce ar fi riscat el atat de mult inca n luni de libertate daca este asa bine in penitenciar?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu zice nimeni ca e asa de bine in penitenciar pentru ca intr-adevar libertatea este mai importanta decat orice (bine mai importanta este santatatea, dupa parerea mea, dar asta este alta discutie).
Dar daca legitimam evadarea doar din cauza conditiilor....
Cum vi se pare faptul ca detinutii au dreptul la invoiri? Nu este iar dovada ca nici macar libertatea nu le este incalcata in totalitate? Daca mi se raspunde ca sunt detinuti care nu primesc invoiri, asa este. Acei detinuti sunt inchisi pentru infractiuni prea grave ca sa se riste cineva sa ii lase sa iasa.
Deci nu contest drepturile omului. Chiar militez pentru. Dar cand sunt oameni care iau viata altor oameni, zau daca mai sunt de acord cu aplicarea drepturilor omului in sensul de a li se indeplini anumite conditii de trai.
Cand va ganditi la detinuti, incercati sa va ganditi nu numai la cei care savarsesc gainarii ci la cei care omoara, violeaza (femei sau copii), talharesc!
Si apoi ganditi-va la pensionarii pe care ii vedeti in farmacii si-si calculeaza banii de medicamente. Iar detinutii fac tot posibilul sa ajunga la infirmerie pentru ca sunt tratati foarte bine acolo.
In fine, sper sa fi fost inteligibila ca sunt cam obosita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

De ce ar fi riscat el atat de mult inca n luni de libertate daca este asa bine in penitenciar?

Din acelasi motiv pentru care copiii ce traiesc pe strada nu vor sa stea in centrele de minori, unde au (si nu vorbesc din auzite) conditii pe care sunt sigur ca multi dintre voi nu le aveti acasa.
Pentru cei obisnuiti sa faca numai cum ii taie capul, fara sa dea socoteala, detentia ii omoara cu zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui maraki

De ce ar fi riscat el atat de mult inca n luni de libertate daca este asa bine in penitenciar?

Din acelasi motiv pentru care copiii ce traiesc pe strada nu vor sa stea in centrele de minori, unde au (si nu vorbesc din auzite) conditii pe care sunt sigur ca multi dintre voi nu le aveti acasa.
Pentru cei obisnuiti sa faca numai cum ii taie capul, fara sa dea socoteala, detentia ii omoara cu zile.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Corect, ai dreptate!

Totusi nu pot sa inteleg cum de se fac invoiri la detinuti? mai exista asa ceva si in alte tari?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput