Puscariasii mananca mai bine ca pensionarii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui maraki

De ce ar fi riscat el atat de mult inca n luni de libertate daca este asa bine in penitenciar?

Din acelasi motiv pentru care copiii ce traiesc pe strada nu vor sa stea in centrele de minori, unde au (si nu vorbesc din auzite) conditii pe care sunt sigur ca multi dintre voi nu le aveti acasa.
Pentru cei obisnuiti sa faca numai cum ii taie capul, fara sa dea socoteala, detentia ii omoara cu zile.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Corect, ai dreptate!

Totusi nu pot sa inteleg cum de se fac invoiri la detinuti? mai exista asa ceva si in alte tari?Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

se pare ca da, si chiar aproape de casa uite astia se facusera agricultori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andruskandu

Exista totusi o dilema: se tot pe tema cu drepturile puscariasului. Bine frate, dar drepturile unui pensionar, care a muncit o viata intreaga, sau ale unui tanar angajat, cu familie, poate unic sustinator financiar, poate al unei mame singure cu 1-2 copii, nevoita sa se intretina din salariu + alocatie(ii) UNDE E?

Pai UE, care sare in cererea de "respectare a drepturilor celor din inchisori" de ce nu face acelasi lucru pentru ceilalti, adevaratii muritori de foame, care, poate din cauza lor au ajuns asa?

Cine a cerut alinierea preturilor la orice cu cele similare in UE? De ce nu cer si alinierea salariilor? A pensiilor? A alocatiilor si a indemnizatiilor pentru mamici?

Ca de-aia a ajuns sa manance un pensionar, tanar, mama, copil si alta categorie sociala din patura medie si saraca a societatii noastre romanesti mai prost, muuult mai prost decat un puscarias!!!

Si-apoi noi ii hranim, din banii nostri, care ni se retin la impozit, din salariile noastre de romani - ii hranim si le asiguram traiul comod, (ca trebuie sa ii respectam, nu-i asa?)din salariile noastre de romani, parca (sic) neintrati in UE in privinta remuneratiei(fie ea pensie sau salariu).

N-am citit articolul, asa gandesc!
Nu tin cu pensionarii,nici n-am ceva cu ei, dar iata, din punctul meu de vedere,detinutii nu ar merita asa conditii - gen mancare buuuna, tv, caldurica, curatenie, tigari, bautura, etc, decat daca AR MUNCI pentru ele!
Sunt privati de libertate ca sa plateasca pentru ce au facut;pentru ca sa manance, sa aiba un pat caldut si ce-si mai doresc ei, ar trebui sa plateasca prin munca!

Mie daca nu muncesc, nu-mi da nimeni nimic - nici mancare, nici un loc unde sa-mi pun capul. NIMIC!

Pentru ei de ce-ar fi altfel?

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Subscriu!

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Uite unde s-a ajuns de la o stire de 2 bani.
Iar, voi pur si simplu habar nu aveti ce si cat mananca puscariasii.
Maine poimaine o sa aud ca mananca, de fapt, icre rosii si ca puscariile sunt hoteluri de lux.

Toti defavorizatii soartei sunt intretinuti din salariile noastre ca se cheama pensionari, orfani, copii cu dizabilitati sau detinuti. Si asa trebuie sa fie indiferent ca ne place sau nu.

In momentul in care un stat incalca drepturile oricarei dintre aceste categorii este clar ca le va incalca si pe ale celorlalte.

Am spus si repet: ceea ce face libertatea prin acest articol este o mare porcarie. Asmutirea unei categorii sociale asupra alteia incita la dezbinare sociala, la dusmanie si ura nationala.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

[size=1] Viviana said: Toti defavorizatii soartei sunt intretinuti din salariile noastre ca se cheama pensionari, orfani, copii cu dizabilitati sau detinuti. Si asa trebuie sa fie indiferent ca ne place sau nu./size=1]

Da de cind pensionarii sint defavorizatii soartei, la cot cu cei enumerati mai sus? Ei au muncit si contribuit cu bani o viata la pensia asta. Deci cind o sa iesi la pensie o sa fii si tu o defavorizata a soartei, "intretinuta" de cei care au servici?
Eu muncesc tocmai ca la batrinete sa am pensia mea, sa nu depind de nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pensionarii reprezinta o categorie defavorizata. Si i-am pus laolalta cu ceilalti pentru ca ei, momentan, ca si celelelate categorii isi primesc pensiile de la bugetul de stat.

Aici cred ca ai gresit. Iti scapa ceva. Pensionarii nu-si primesc pensia in functie de cat au muncit ci in functie de cat este statul de bogat. Pensionarul isi primeste pensia din contribuitia mea si a altor angajati la bugetul de stat. Si uite asa intervine discrepanta: cei aproximativ 4 milioane de angajati cu carte de munca si deci contribuitori la buget "intretin" cele 6-7 milioane de pensionari. De aceea este suparat guvernul pe cei care lucreaza la negru.

Sper, din toata inima, ca atunci cand vom ajunge noi la pensie sa fie functional un sistem de pensii private si ca Romania sa fie ceva mai bogata si ca cetatenii sa nu mai accepte un salariu pe carte de munca si completarea in mana, pentru a sunta bugetul.

Dar, aici era vorba de cu totul altceva.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Pensionarii reprezinta o categorie defavorizata. Si i-am pus laolalta cu ceilalti pentru ca ei, momentan, ca si celelelate categorii isi primesc pensiile de la bugetul de stat.

Dar ei au cotizat din salar o viata la bugetul de stat pentru fondul de pensii. Ce au facut celelalte categorii cu care i-ai amestecat? Cu citi bani au contribuit la buget?

Mergi la inceput

Si inca o chestie, in legatura cu ce ai spus: Pensionarii nu-si primesc pensia in functie de cat au muncit ci in functie de cat este statul de bogat.
Nici asta nu mi se pare 100% adevarat, caci cineva care a muncit 15 ani are sigur o pensie mai mica ca unul care a muncit 30 de ani, dar desigur bagatia statului joaca un rol foarte important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

eu nu ii sustin pe nici unii pe puscariasi desi manamca bine mai au si multe facilitati inclusiv financiare ,iar pe pensionarii ii urasc cand aud tot vor sa le mareasca pensia ,mareasca salariile si alocatiile copiilor ca asa nu se poate trai , iar dintr-o alocatie la un copil dupa varsta de 2 ani ce poti sa-i cumperi? eu am gemenii si primesc indemnizatia pt mine si 2 alocatii da e corect , in final ii detest si pe puscariasi si pe pensionarii cu pensiilor lor cu tot sa dea la cei tineri sa poata sa isi cresca copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexas

eu nu ii sustin pe nici unii pe puscariasi desi manamca bine mai au si multe facilitati inclusiv financiare ,iar pe pensionarii ii urasc cand aud tot vor sa le mareasca pensia ,mareasca salariile si alocatiile copiilor ca asa nu se poate trai , iar dintr-o alocatie la un copil dupa varsta de 2 ani ce poti sa-i cumperi? eu am gemenii si primesc indemnizatia pt mine si 2 alocatii da e corect , in final ii detest si pe puscariasi si pe pensionarii cu pensiilor lor cu tot sa dea la cei tineri sa poata sa isi cresca copii

si daca ii urasti pe pensionari...si daca ii detesti pe puscariasi, tie iti e mai bine? te ajuta cu ceva?...

asa subiect trist si urit de mult n-am mai citit....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

si daca ii urasti pe pensionari...si daca ii detesti pe puscariasi, tie iti e mai bine? te ajuta cu ceva?...

asa subiect trist si urit de mult n-am mai citit....

Uite ce cred eu: nu ajuta pe nimeni sa urasca o categorie de oameni (sau orice altceva). Dar pur si simplu, in conditiile in care, oricum o luati, viata de zi cu zi este o jonglerie sofisticata, multi nu mai au timp si energie sa fie toleranti, cerebrali si nici macar nepasatori.
Si astfel, desi normalitatea spune altceva, ar vrea ca pe tigani sa-i deporteze, pe puscariasi sa-i trateze cu paine si apa (iar pe cei care violeaza, omoara sau chinuie copii-sa-i omoare direct) si sa le dea drumu mai spre batranete, poate le mai vine mintea la cap, pe caini sa-i faca sapun...adica exact fenomenele care ne fac viata amara, peste cat putem duce ca sa traim in conditii umane.
Pe mine nu ma mira, dar ma intriga usurinta cu care se dau sfaturi, teoretic corecte, dar care nu au acoperire reala. Asta nu este o scuza, nici nu trebuie tratata asa, dar este o realitate.

M-am folosit de citatul lui Noe, precizez insa ca este o observatie generala. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, stim toti care e realitatea.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput