retete din italia

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Cesara
Bine ai venit
Reteta ce mi-ai cerut se cheama melanzane alla parmigiana
este grea de facut adica trebuie cam mult timp si sigu
primele ori ce vei incerca nu o sa iti vina bine.
Cind am un pic de timp o sa scriu reteta cea simpla ce o fac din
cind in cind si eu.
Saluti da Rimini Italia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao
OSNA
Este aproape scrisa un pic de tim mai am nevoie cred ca pe miine
este on line.
ARHISTEFY
La ciccolata !!!ummmmm
sigur ca am dar te rog sa imi aduci aminte mai incolo am de dat
prioritate la Osma si Mimitzu dupa aceea hop Cioccolata per tutti...
Mimitzu
cred ca ai observat ca sint gazat, am primit scrisoare della mamma
de la Phoenix.
Ne distram din cind in cind ca de restul trebuie sa fac de mincare
vin cam toti la noi acasa la masa se subintelege, dumineca socri si prieteni, toata saptamina merge cu prieteni.
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Acum am descoperit topicul si mi-a crescut temperatura de poftaMa apuc din noaptea asta sa incerc ceva! Alex retetele tale par superrrr!!!!! Stia sotul meu de ce ma tot bate la cap sa mergem in Italia!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Ralucami si bine ai venit din japonia
Eu cam sint 10 ani ca zic sa vin in Japonia si in Polinezia
dar vazind pe satelit preturile din Japonia am lasat balta.
Este cam o saptamina ca am vazut un articol la TV din Japonia
si a zis ca un pepene costa 500 de euro, o para costa 45 de euro
cifre ce noi aici in Italia visam cistigam pe luna cam 800 de euro
cam un pepene si citeva pere!!!
Ma bucur ca vei proba spor la treaba...
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao
Torta di mele

2 oua intregi
zahar (echivalentul a 2 pahare de yogurt)
faina alba (echivalentul a 3 pahare de yogurt)
un pahar de yogurt intero (sau cu fructe)
un pliculet de drojdie pentru torturi
o fiola de aroma de lamiie- esenza de lamiie
ulei de floareasoarelui ( 1/4 pahar de yogurt)
2 mere galbene


Prepararea Preparazione
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un vailing bateti ouole cu
zaharul pina obtineti o compozitie alba si cremoasa.
Adaugati faina, drojdia, aroma de lamiie, yaurtul, si uleiul.
Amalgamati bine pina ce sau dizolvat toate gogoloasele, compozitia
devine foarte fina.
Tot amestecind dar bu cu robotul, adaugati merele decojite si taiate
cubulete poate fi si rasa la partea mara dar in acest caz nu puneti
zeama ce se va forma cind se rad merele.
Foderati o tortiera unghindo cu unt si dupa aceea spolverata cu
faina, adaugati compozitia in tortiera daca va place puteti taiati 1 mar feli si acoperiti in acest caz trebuiec acoperite cu zahar tos.
Eu o fac de obicei fara mere deasupra.
Timpul coacerei este de cam 40 minute, primele 20 de minute nu
deschideti cuptorul. Cine are cuptor cu geam vede cum procedeaza
coacerea deci va deschde cuptorul ca sa incerce prajitura dula 30
min. attenzie la scobitoare pentru ca in prajitura avem mere si este
riscul ca veti nimeri marul si batul iasa ud, nu lasati torta mai
mult de 40 minute.
Deasupra se pune zahar pudra la care azi adaugat un pliculet de
vanilie. este stupenda si noi am mincato si calda, se serveste rece.
Un lucru cind scoateti de la cuptor dupa citeva minute puneti
prajitura pe un gratar ca daca se raceste in tava va revini si da
senzul de crud.
Vinul adapt este un vin tare 12,5 13 grade rosu.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimitzu spune:

Hei, Alex, m-ai facut sa rad cu pepenele si perele tale, gandeste-te ce cura de slabire se poate tine in fiecare luna in Japonia cu salariul de care vorbeai!!! Ce lasagna, ce melanzane parmigiana, ce semifreddo si alte bunatati???? Ei, mai glumesc si eu.... Ciao si toate cele bune! Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by adamalex

Cus Cus TABULè
Este o reteta estiva
250 de grame de cus cus
250 g de crenvusti
2 rosi de salata
1 ardei rosu
1 ramura de menta
1 borcan de verdure pentru salata de orez aici se chiama condiriso
sare, piper, 1/2 lamiie si ulei extravergine de masline.

Pregatiti cus cus-ul cum este explicat pe cutie, trebuie sa faceti multa atenzie pentru ca se intimpla des ca se face cocoloase,
folositi telul si nu furculita cum scrie pe cutie, si cind este pe foc tinetio alte 2 minute in plus pina se separa bine.
Cin este gata si s-a racit adaugati toate ingrediente faceti exact ca la salata de orez amestecati sucul lamii se pune in toate retete la sfirsit cred ca stiati!!!
Se serveste rece si cam dupa o ora de cind ati pregatito timp in care
menta a dat parfum mincari. Este o BOMBA!!!
Vin tot alb si la temperatura de max 18°.

alex


Ceau Alex si bun venit printre noi,bucataresele :-)))
Wow sunt incintata de retetele tale,miam-miam...
Sunt inebunita dupa cus-cus,de aceea as vrea sa te intreb,ce fel de crenvursti,sa folosesc ? Crenvursti (vienezi) de aia de se fierb, sau de care ?
Sotzului meu nu-i place menta,merge si fara ?
Ce este acest condiriso mai exact ?
Merci mult !


***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Vai Alex, ce am mai ras cu pepenele tau si cu perele!!! Dar sa sti ca nu e deaprte de preturile din Romania cand ciresele erau asta primavara la piata 700 000 lei Kg. Asta e cam o treime din pensia mamei mele. Deci din pensia pe o luna isi poate lua si ea, 3 kg de cirese.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina spune:

quote:
Originally posted by adamalex

Ciao Luminita
Succes pentru pizza margherita, dar nu se pune busuioc
si se pune origano, nu stiu cum se numeste in RO cautal
intrun dictionar online cred ca il vei gasi eu de obicei
traduc din italiana in engleza ca in RO este dificil de tradus.

Unde stai in USA maicamea este in Pheonix Arizona
Ciao

alex




Draga Alex,
am inceput sa citesc retetele postate de tine si desi nu ma pricep foarte mult la gatit da-mi voie sa te contrazic: Pizza Margherita se face cu BUSUIOC nu cu origano. Toate cele trei ingrediente: mozzarella, rosii si busuioc impreuna reprezinta culorile steagului Italiei si este pizza cea mai veche si cea mai mancata in Italia. Daca te-ar auzi italienii ca schimbi reteta te-ar spanzura. Imi pare rau dar asta este adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao
Raspund la Mimitzu si la Adela P
Trasmisiunea era adevarata si nu glume, se vede ca in Japonia
nu se gasesc si le importeaza, a uitasem era un fel de butik.
Dar si pe piata lor prezurile erau piperate prea scumpe.
Eu am un prieten italian ce s-a mutat in Noua Zeelanda si
si-a deschis un rench are cam 900 de vaci si vinde carne in
Japonia a facut o groaza de bani, mi-a zis la telefon in Mai
ca vindea carnea la gross la 54 de euro...
Pentru mine nu ar fi probleme eu sint la tara si noi mincam multe
"buruieni" asa le-a chemat matusa din RO cind a fost in vizita la
mine. Si cel mai groaznic stiti ce mi-a facut? A intrat in gradina
unde tin toate plantele aromatice si mi le-a taiat cu sapa, cind
m-am intors acasa stiti ce mi-a zis? Vezi ca tiam facut curatenie in
gradina am taiat toate buruienile! Am plins de m-am rupt ca aveam
plante in via de extincti ca Salvia al ananas, rabarbaro, timo serpillo, Salvia Sclarea, rucola selvattica, borragine etc.
Inspre luna lui octombrie-noiembrie va voi da retete la care trebuiesc aceste buruieni si altele.
Daca va intereseaza va dau linkul la situl meu unde am o sectiune
in italiana logic, a plantelor spontanee
http://www.saperiesapori.it/erbario/index.htm
home page www.saperiesapori.it
Ciao

Mergi la inceput