retete din italia

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimitzu spune:

Ciaooooooooo, Alex! Multumim pentru minunatele retete veritabil italienesti! Am o singura intrebare, despre aluatul de pizza, spuneai ca in Italia se face cu 24 de ore inainte...pai atunci se lasa sa creasca atat de mult, ori se tine la frigider peste noapte?
Eu l-am facut in weekend de dimineata si am copt pizza margherita la pranz... a iesit o minunatie, am facut si cu oregano proaspat si e intr-adevar superba! Eram curioasa despre facutul aluatului cu 24 de ore inainte...iese aluatul mai deosebit, mai bun, mai pufos, mai cum? Este vreo deosebire?
In alta ordine de idei, ai niste retete deosebite de semifreddi? Eu am o reteta de semifreddo de alune pralinate, si il fac ff des, ne place la nebunie, dar as mai vrea si alte feluri, te rooooooooooog!
Mille grazie, Alex, esti number 1!!! Toate cele bune,
Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Mimitzu
Aluatul de pizza este mult mai bun daca se face
24 de ore inainte, exact cum ai scris tu este
mult mai pufos si cel mai important nu se simte
gustul de la drojdie. Daca faci pizza rotunda intinde
bine coca si lasa bord alb adica fara sa pui nimic
rosi sau alte ingrediente, pizza va face un bord inalt
si va deveni crocant. Aluatul nu trebuie sa creasca
24 se baga la frigider in partea de los unde stau
verdurile ca sa nu fie prea frig de obicei unde
sta verdura sint cam 8-9 grade. Trebuie scoasa din frigider
3 ore inainte de a incepe preparatia ii este deajuns 3 ore
de crescut.
Un lucru pizza trebuie sa fie condimentata cu orice deasupra
binenteles respectind gusturi comensalilor...la sotia mea io
place pizza napoletana si marinara cea cu usturoi...foarte buna...
Ciao si aduti aminte ca bucatarul exte OK cind comensali(cei ce stau la masa ta) sint fericiti si apreciaza ceeace tu cu drag faci
pentru ei...
Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimitzu spune:

Alex, mama draga, da-mi si mie reteta pt sosul marinara cu usturoi, te rog. Pe pizza marinara se pun si sardele? Atata de bine im pare ca in sfarsit pot sa fac si eu o pizza buna, eu aluatul nu-l nimeream niciodata, nu iesea niciodata bun ca la pizzeria, dar acuma s-a schimbat povestea! Inca odata iti multumesc ! Auguri! Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Mimitzu
este ora 23:37 si mam intors din oras am fost la Pizzerie
am mincat Pizza funghi delle Apli(sotia) si eu am
mincat Pizza Magnona stupende, dupa aceea am mers sa facem
o plimbare la port si la prezentarea unei carti ce prietenul
meu bun(un ziarist) a fost relator, autorul Gianni De Michelis
era prezent, ne-am distrat un pic.
A sotia mea nu vorbeste romaneste si intelege putin scrisul
doar cuvintele ce se aseamana cu italiana si m-ia zis scriele
in latina ca sa inteleg si eu...glumesc.
Am uitat de semifreddo in zilele urmatoare iti voi da cite o
reteta aici sint sute de semifreddo vara merg fff mult.
Mie imi place semifreddo al caffè eu sint un amant al cafelei...
Noi in casa mai facem unu care se cheama al torroncino e cu alune.
Salutari din Rimini, California italiana...
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Alex, multumesc pentru reteta de canneloni, dar ceea ce am cumparat eu sunt tuburile gata facute, nu aluatul. Banuiesc ca nu trebuie fierte inainte, pentru ca s-ar inmuia si nu as mai putea pune umplutura, nu? Nu se moaie de la sosul besamel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Cindy,
Tuburile trebuiesc fierte altfel nu se vor coace.
Te-am intrebat pentru ca cu tuburile este mai greu
de umplut, un stat fai pasta in casa este de 1000 de ori
mai buna decit cea cumparata(dozele si procedarea o vezi la
reteta ce am dato de la lasagne pasta este identica, din aceeasi
pasta poti face Tagliatelle Tagliollini, Fluturasi, pasta batuta
pentru supe, si cu cit fantazie ai cu atita iasa mai bine este
important gustul.
Nu-mi amintesc dar mai sus cineva mi-a zis de ravioli pasta este tot
aceias se face doar 1 mm mai groasa, peste citeva zile va voi da rezeta regiunea unde eu lociuesc este numarul 1 in pasta facuta in casa, ravioli tortellini, capelletti, strozapreti,gnocchi, si ca sa
nu las mai la urma PIADINA un fel de popoi ca in oltenia.
Te salut... si spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

aleeeeexxxxxxxxxxxxxx!!!!!!!!!
salivez dupa prajitura cu mere.te rog fa-ti putin timp si scrie-mi reteta caci as vrea sa o incerc sambata cand am musafiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Dar prajituri cu ciocolata stii? Barbatul meu nu mai vede altceva in fata ochilor!

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezara spune:

Buna tuturor!
Alex,
am si eu o rugaminte...culinara.
Nu stiu precis cum se cheama mancarea "Melanzane....( am servit-o odata intr-un restaurant cu specific italian si de-atunci mi-a ramas gandul la ea), e cu vinete, mozarela, sunca..etc . Se face in cuptor banuiesc. E o nebunie....

Cu mii de multumiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimitzu spune:

Norocosi sunteti ca va mai si distrati, Alex...bravo voua!!! Despre semifreddi scrie cand ai mai mult timp, nu-i nici o graba. Auguri tie si sotiei tale!

Mergi la inceput