retete din italia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Draga GabiG
in Italia inghetata nu o face nimeni in casa pentru ca
in gelaterie asa se cheama magazine unde se vinde inghetata
o fac fff buna si bine, acasa nu vine prea bine si nu se
gaseste in comert stabilizatri, sint niste prafuri chimice
ce fac ca inghetata sa nu devina tare si sa nu faca cristale de
ghiata, eu am gasito o data dar mam lasat balta ca cu masina
de facut inghetata se fac cantitati prea mici.
Eu am un Agriturism fac de mincare doar pe prenotatie si am
clienti mei ficsi, fac de mincare mult mai eleborat in anumite
cazuri ca sa am totul gata pentru dumineca incep de luni cu
pregatirea sint anumite mincaruri BUNE ce au nevoie de timp si
de manualitate. Meniul meu este local si cel din Sardegna.
Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao,
SPAGHETTI ALLA CARBONARA
reteta clasica
150 g sunca becon afumata taiata strise sau cuduri,
500 g de spaghete numarul 3
4 ouoa, parmezan, sare si piper

Intro tigaie larga puneti un pic de ulei extravergine de masline
si beconul si datio la fript, doar un pic sa se rumeneasca,
agungeti un pic de piper si datio la oparte de la foc.
Fierbeti spaghetele intr-o oala mare cu multa apa putin sarata
(vezi indicatiile pe pachetul de spaghete).
Intre timp rupeti ouale intr-un castron adaugati un pic de sare si piper, bateti cu o furculita, cind ouale sint batute bine adaugati
un pumn de parmezan amestecati bine.
Strecurati spaghete si punetile in tigaie incepeti invirtitul spaghetelor cu o furculiza lunga, eu le arunc in sus cu tigaia, profesionalitatea, adaugati compozitia de ou si alestecati bine
punind tigaia pe foc, ca sa stringa un pic oul.
Serviti imediat.
A se abina la un vin alb rigurios sec sau fritant sec.
Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

CALAMARI GRATINATI
1 kg de calamari(mittelgroße Tintenfische (Calamari))
traducere doar in nemteste am gasti.
150 de pesmet, patrunjel, 1 pahar de vin alb sec,
sare, piper, cine vrea poate sa puna si un pic de ardei iute.

Spalati bine calamari si scoatetii osul de cartilagina are
aspectul unei pelicole dar nu este indispensabil, taiati
tentaculele, puneti sacul calamarului adica corpul la scurs intro strecuratoare. Tentaculele taiatile pe un fund de lemn fff marunt,
intr-un castron puneti pesmetul, eu rad piine cea veche la mixer si o
cern cu o stracuratoare, patrunjelul taiat fff marunt si usturoiul tot marunt taiat, ajungeti sarea piperul si un pic de ulei de masline tot extravergine, amestecati bine si gustati compozitia trebuie sa fie pe gustul vostru ma refer la sare si piper.
Umpleti calamari cu aceasta compozitie si inchidetii cu o scobitoare.
intr-o tigaie puneti ulei (de masline) la fript cind incepe sa friga
puneti calamari, invirtitii din cind in cind, ei vor lasa un pic de apa, cind s-a evaporat adaugati vinul acoperiti si invirtiti calamari. Nu va preocupati ca ese un pic de pesmet, dimpotriva acesta in ulei va face acel sos care va insoti calamari la masa.
Timpul coacerei depinde de marimea calamarilor cam 15-20 de minute la foc potrivit, adica nu prea mare.
Se servesc calzi si se bea un vin alb sec sau frizant nu spumos
ca de exemplu chardonnay.
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

A am uitat in reteta de Calamari ingredientul
USTUROI cam 3-4 catei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

VINETE PANč

1 Vinata mare
2 ouoa
sare, piper, faina si pesmet

Preparare:
asemanator a snitelor
spalati vinata taiatio pe lung in feli de 1 cm.
intro farfurie bateti ouale cu un pic de sare si piper.
datile in faina si apoi in ou dupa aceea in pespet si apasati
un pic pesmetul ca sa se lipesca bine.
Frigetile in ulei de floarea soarelui la foc potrivit.
Punetile dupa fript pe hirtie de bucatarie.
Servitile calde sint mai bune decit snitele, sint
FENOMENALE si se fac foarte repede.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Cus Cus TABULč
Este o reteta estiva
250 de grame de cus cus
250 g de crenvusti
2 rosi de salata
1 ardei rosu
1 ramura de menta
1 borcan de verdure pentru salata de orez aici se chiama condiriso
sare, piper, 1/2 lamiie si ulei extravergine de masline.

Pregatiti cus cus-ul cum este explicat pe cutie, trebuie sa faceti multa atenzie pentru ca se intimpla des ca se face cocoloase,
folositi telul si nu furculita cum scrie pe cutie, si cind este pe foc tinetio alte 2 minute in plus pina se separa bine.
Cin este gata si s-a racit adaugati toate ingrediente faceti exact ca la salata de orez amestecati sucul lamii se pune in toate retete la sfirsit cred ca stiati!!!
Se serveste rece si cam dupa o ora de cind ati pregatito timp in care
menta a dat parfum mincari. Este o BOMBA!!!
Vin tot alb si la temperatura de max 18°.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Draga Alex, mii de multumiri pentru retetele tale senzationale, multi romani au devenit dependenti de bucataria italiana, si nu vorbesc numai de pizza si de pasta!
Te rog mult, cand ai putin timp, scrie-ne o reteta de canelonni (eu am pastele cumparate, de la Barilla) cu carne, crema zabaglione si sosul pentru ravioli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Draga Cindy
Ma bucur ca esti interesata la retetele italiene noi sintem
latini si bucataria mediterana o folosim si in Romania,
mai putin verdurile, ma refer la cicoare, frunze de dovlecei, urzici
si altele ce nu le stiu numele in ramana.
Ce pasta ai? Este foaie sau este rotunda?
Oricum canelloni se fac su sosu ragų il vezi mai sus in reteta de lasagne si se adauga ricotta este o brinza proaspata produsa
prin fierberea zarului(este dulce si fff buna).
Se adauga sosul besamel tot in lasagne il vezi. Pasta trebuie sa fie fiarta, se pune ragu un pic de ricotta si un pic de besamel si parmezan se arotoleaza se pun in tava, pe fundul tavi pui ragų.
Se da la cuptor la 160 de grade per 15 minute.
Sint foarte buni si este ideal ca mincare unica este completa
are carboidrate, proteine si gras piat unic...
Pofta buna!
Ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Mii de multumiri Alex

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Nu uita, te rog frumos, de desert amaretti!!!!

OMM

Mergi la inceput