Cariile dentare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Topic despre fluor

Pasta de dinti pentru copii mici e fara fluor pentru ca un copil mic o inghite pe toata, si in felul asta poate ingurgita fluor in exces, ceea ce i-ar fi daunator.

Pasta de dinti pentru copii mai mare are fluor la noi.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Inteles..saru'mana de informatii...

Sorana 32+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Din cate stiu eu, cei mici pot fi spalati pe dinti numai cu apa, fara pasta. Motivul e simplu: fie ca are sau nu fluor, pasta de dinti are tot felul de substante chimice daunatoare, pe care cel mic le inghite, nestiind sa scuipe. Asadar, e suficient periajul cu o periuta de cauciuc spalata din cand in cand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui pity77

Din cate stiu eu, cei mici pot fi spalati pe dinti numai cu apa, fara pasta. Motivul e simplu: fie ca are sau nu fluor, pasta de dinti are tot felul de substante chimice daunatoare, pe care cel mic le inghite, nestiind sa scuipe. Asadar, e suficient periajul cu o periuta de cauciuc spalata din cand in cand...

Cine decide ce inseamna "cei mici" ?
Medicii stomatologi recomanda de la primul coltisor de dinte pasta fara fluor pt periaj, iar mai incolo pastele de dinti pe diferitele categorii de varsta (la fel si periutele de dinti sunt pe grupe de varsta).
Nu zic nimic de periatul cu periuta de cauciuc "spalata din cand in cand".
Scuze, dar nu sunt absolut de acord cu asa ceva.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Notiunea de "medicii stomatologi" este una des uzitata in advertising, pentru a arata ca exista o unanimitate in a afirma si sprijini o idee, evident pentru a ridica un produs "in slavi".
Nu iti inteleg radicala dezaprobare a celor scrise de mine. Pana la urma, la un copil mic, alimentat corect (fara "bombardarea" sistematica a dintelui cu dulciuri, de pilda) poate fi aparat de carii prin simplul periaj. Actiunea mecanica indeparteaza resturile alimentare, evident daca este facuta de o persoana care are rabdare si indemanare.
Parerea altor medici stomatologi (decat sutele de mii consultate de tine) este ca pasta de dinti la copiii mici (care inca nu scuipa) este nerecomandata.

Mergi la inceput

Nu fac publicitate la absolut nimic, pur si simplu nu cred ca un periaj facut cu apa are efect mai bun sau macar egal unui periaj facut cu pasta de dinti adecvata varstei copilului. Atat. De altfel, asta ar insemna ca la aorice varsta ne-am freca cu periuta, am fi ok, nu ?! Dat fiind ca la unii copii cariile apar chiar si cu o alimentatie absolut sanatoasa si corecta, fara rontait de bomboane si ciocolata noaptea. Sa nu mai vorbim de suplimente de fluoruri recomandate tot de "altii". Oare dc ?! ... Apa n-o fi la fel de buna ?!

Parerile vor fi impartite. Cred ca un medic va putea spune la fatza locului ce recomanda unui copil care are / sau nu, probleme cu dintisorii. Pana atunci, ne dam cu parerea si atat.

Mergi la inceput

Cu atat mai mult, pentru ca parerile sunt impartite trebuie sa fim mai atenti la tendinta noastra de a ne impune o parere celorlalti care, iata, vorba ta, isi dau cu parerea! By the way, si eu sunt medic.

Mergi la inceput

Esti medic stomatolog ??? Pe bune ???

Mergi la inceput

Nu, dar esti pe aproape.

Mergi la inceput

Ma speriasem ca asta recomanzi pacientilor ... sa se spele cu periuta si cu apa ... huhhh

Mergi la inceput