Cariile dentare
Raspunsuri - Pagina 3
karligutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 La fetitza mea (2 ani si 8 luni) i-a aparut o carie recent la o masea de jos.A stat foarte cuminte la dentista ,ca norocul ca era o carie superficiala,doar la smaltz si nu a durut-o.I-a pus plombitza de calciu,cica asa se pune la copiii mici. Si la noi cauza e laptele,ca degeaba se "spala" pe dinti (nu ma lasa pe mine) ca dupa aia bea laptele si adoarme cu bibele in gura I-l scoatem dupa ce adoarme,dar degeaba. Dentista nu e pentru copii,e cea la care umblu eu.Eu i-am explicat inainte ca vom merge la dentist sa ii repare dintele,ca ii va barai cu ceva in gura care o va gadila si care face galagie cam ca storcatorul de fructe etc.Evident i-am promis si surpriza daca sta cuminte ... si culmea ca a stat. Bafta si voua! MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI "Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank"> |
foarte frumos cum ai "invaluit-o" pe fetita ta ca sa stea cuminte la dentist... daca mi-ar fi facut si mie cineva comparatiile de mai sus, nu ma mai temeam asa tare cand eram mica (acum mi-a trecut frica de dentist, dar asta numai pe baza de DENTIST BUN - ca daca nu-s la dentista mea, iar ma ia cu lesin ... ce bine totusi ca sunt si dentisti buni!)
offtopic o intrebare.. cred ca esti singurul membru pe DC cu asa o steluta inaintea numelui.. ce semnificatie are? si de ce esti unica? sper ca nu am pus o intrebare care n-are raspuns
karligutza
sunt mamica Adelutei
monica70 spune:
KARLIGUTZA ce spirit de observatie ai Pai am mai fost nevoita sa mai explic de cateva ori pe la diverse topicuri.La un moment dat atinsesem 10000 de mesaje si cum indrazneam sa scriu la vreun topic,cum ma trezeam ca ma ia careva la intrebari de cum am reusit performanta . Eu sunt (sau incerc macar) sa fiu cat mai invizibila .Si am facut cererea la admin sa ma scape de punctele alea multe,ca mi-a vandut o tipa un pont ca a mai existat un caz.Asa a restetat contorul si mi-au lasat doar cca 100 de puncte ca sa mai am macar o stelutza.Daar s-au pus sa imi puna in frunte steluzta aia galbena pe care daca dai click scrie "membru veteran".Deci din lac in putz Ziceau ca la toate cele ce vor atinge 10000 de mesaje or sa faca ceva iconitze nu stiu cum si mai stiu eu ce si ca pana atunci imi lasa doar stelutza.N-au mai facut nimic, desi de-atunci au mai depasit cateva baremul ala si nu le-au pus macar stelutza cu pricina,dar eu am tacut malc de teama ca ma trezesc cu ceva si mai si pe-acolo cum au promis ,macar steluzta asta e mai greu observabila Asa ca sssst!!!
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
diana 20 spune:
Si eu am alaptat fetita pina la aproape 2 ani si jumate si avem aceeasi problema:carii dentare la 12 dintisori desi ne spalam de 2 ori pe zi pe dintisi desi facem de la 2 ani tratament cu flour pentru dinti.Anul trecut i-am plombat toate cariile, in 5 sedinte,Copilul merge cu placere la dentist pentru ca i se pun ochelari de soare, se vorbeste si se ride cu ea, unele cabinete sint dotate cu televizoare si copii pot privi un film de desene animate.Cred ca nu neaparat e problema alaptatului cit cea genetica :eu am probleme cu dintii desi merg regulat la dentist.Cariile trebuiesc facute imediat ce apar chiar daca sint dintii de lapte.Noi de curind am facut 2 infectii dentare si am luat antibiotic in 2 reprize din cauza ca dintisorii se cariasera sub plomba.
pitecantrop spune:
Buna seara.
Cind spuneti ca faceti tratament cu flor, va referiti la tratament local sau la pastile de flor? Intreb asta, fiindca si Adi a luat pastile de flor de la nastere si pina cind i-au iesit toti dintii dupa care medicul mi-a spus sa intrerup fiindca nu mai are nici un sens sa ii dau fiindca isi ia florul necesar din pasta de dinti. Voi reincepe tratamentul in momentul in care incepe sa-si schimbe dintii (cred ca asta e bine de stiut). Ma gindesc ca un tratament local cu flor ar fi mult mai eficient decit pastilutele la virsta asta.
Acum pregatesc si eu terenul ptr vizita la dentist(cred ca ii voi spune ca e sotul zinei Maselute).
Numai bine va dorim.
karligutza spune:
citat din mesajul lui monica70 KARLIGUTZA ce spirit de observatie ai Pai am mai fost nevoita sa mai explic de cateva ori pe la diverse topicuri.La un moment dat atinsesem 10000 de mesaje si cum indrazneam sa scriu la vreun topic,cum ma trezeam ca ma ia careva la intrebari de cum am reusit performanta . Eu sunt (sau incerc macar) sa fiu cat mai invizibila .Si am facut cererea la admin sa ma scape de punctele alea multe,ca mi-a vandut o tipa un pont ca a mai existat un caz.Asa a restetat contorul si mi-au lasat doar cca 100 de puncte ca sa mai am macar o stelutza.Daar s-au pus sa imi puna in frunte steluzta aia galbena pe care daca dai click scrie "membru veteran".Deci din lac in putz Ziceau ca la toate cele ce vor atinge 10000 de mesaje or sa faca ceva iconitze nu stiu cum si mai stiu eu ce si ca pana atunci imi lasa doar stelutza.N-au mai facut nimic, desi de-atunci au mai depasit cateva baremul ala si nu le-au pus macar stelutza cu pricina,dar eu am tacut malc de teama ca ma trezesc cu ceva si mai si pe-acolo cum au promis ,macar steluzta asta e mai greu observabila Asa ca sssst!!! MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006) "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele." www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank"> |
hm... bag seama deci ca nu sunt singura cu spirit de observatie , sunt doar una din putinele "tupeiste" sa te intrebe ce-i cu "steluta" .... dar daca zici tu ca de-acuma ssst.. atunci ssst sa fie!
n-ai cum sa treci neobservata chiar daca nu s-ar vedea nr.mesajelor.... atata timp cat intri in vorba cu multe persoane, ele te vor tine minte si pentru ce le transmiti prin cuvintele tale!
karligutza
sunt mamica Adelutei
diana 20 spune:
Buna seara,
Ma refer la tratament local cu fluor.Nu i-am dat niciodata pastile cu fluor pentru ca ei considera ca e suficient in apa.De un an de zile insa nu am mai avut probleme cu cariile pina acum.......Conteaza sa gasiti un dentist care sa stie sa se poarte cu copii.Oricum la virste mici ei nici nu realizeaza ce le face dentistul.De exemplu fetitei mele nu i s-a spus ca ii face anestezie, dentista i-a explicat ca o sa ii faca un balon>.Ea a considerat ca e foarte amuzant....LA finalul sedintei a pus-o sa isi aleaga un cadou dintr-un cos plin cu jucarii asa ca ea acum isi aminteste cu placere de dentist.
gazzella spune:
citat din mesajul lui peanut Am alaptat fetitza mea pana la doi ani. Am spalat-o pe dintzisori in fiecare seara dupa ce i-au dat primii dintzi, iar pe la un an i-a aparut un punctuletz negru. Am fost la dentist cu ea si a zis ca nu e nimic. La un an si jumatate vazand ca se tot mareste iar am dus-o, de data asta la un alt dentist si a zis ca e din cauza alaptatului de noapte, ca degeaba o spal eu pa dintzi ea bea lapte iar. Facem tratament cu fluor si o spal mereu, dar au aparut cariile deja, micutze dar totusi pe mine ma sperie.Locuim in provincie si nu este dentist pentru copii. Reactia celor mai multi doctori/dentisti e ca sunt dintii de lapte si oricum o sa cada, dar pe mine nu ma multumeste. S-ar putea sa o doara sau sa-i afecteze dintii permanenti. A mai trecut cineva prin asta? Imi spuneti si mie ce ati facut si care a fost rezultatul? Si imi e o ciuda ca am dus-o la dentist de la primul semn si daca imi zicea atunci sa opresc alaptatul de noapte nu mai patzeam asta. |
pe langa alaptatul de noapte ce mai avea/are fetita in alimentatie?
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
buciurlerica spune:
Am o mare rugaminte la acei parinti care au gasit un dentist bun pentru copii-care stie cum sa se poarte cu ei sa-si invinga frica, sa-mi raspunda si mie unde ii pot gasi daca cumva sunt din Bucuresti.Am o fetita de 5,5 ani cu 1 sau 2 cariute.
crangutalil spune:
Te pot ajuta eu.Am fost la dentist cu copil de trei ani care avea doua carii.Nu numai ca a stat foarte cuminte la dentist, dar acum ma intreaba cand mai mergem?Dentistul este undeva in zona aparatorii patriei,daca te intereseaza da-mi pm si iti spun exact.Mult succes.