Cariile dentare
Am alaptat fetitza mea pana la doi ani. Am spalat-o pe dintzisori in fiecare seara dupa ce i-au dat primii dintzi, iar pe la un an i-a aparut un punctuletz negru. Am fost la dentist cu ea si a zis ca nu e nimic. La un an si jumatate vazand ca se tot mareste iar am dus-o, de data asta la un alt dentist si a zis ca e din cauza alaptatului de noapte, ca degeaba o spal eu pa dintzi ea bea lapte iar. Facem tratament cu fluor si o spal mereu, dar au aparut cariile deja, micutze dar totusi pe mine ma sperie.Locuim in provincie si nu este dentist pentru copii. Reactia celor mai multi doctori/dentisti e ca sunt dintii de lapte si oricum o sa cada, dar pe mine nu ma multumeste. S-ar putea sa o doara sau sa-i afecteze dintii permanenti. A mai trecut cineva prin asta? Imi spuneti si mie ce ati facut si care a fost rezultatul? Si imi e o ciuda ca am dus-o la dentist de la primul semn si daca imi zicea atunci sa opresc alaptatul de noapte nu mai patzeam asta.
Raspunsuri
monica70 spune:
La fetitza mea (2 ani si 8 luni) i-a aparut o carie recent la o masea de jos.A stat foarte cuminte la dentista ,ca norocul ca era o carie superficiala,doar la smaltz si nu a durut-o.I-a pus plombitza de calciu,cica asa se pune la copiii mici. Si la noi cauza e laptele,ca degeaba se "spala" pe dinti (nu ma lasa pe mine) ca dupa aia bea laptele si adoarme cu bibele in gura I-l scoatem dupa ce adoarme,dar degeaba.
Dentista nu e pentru copii,e cea la care umblu eu.Eu i-am explicat inainte ca vom merge la dentist sa ii repare dintele,ca ii va barai cu ceva in gura care o va gadila si care face galagie cam ca storcatorul de fructe etc.Evident i-am promis si surpriza daca sta cuminte ... si culmea ca a stat.
Bafta si voua!
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
peanut spune:
Dentistul zice ca dupa ce face 3 ani are curajul sa o puna pe scaun. Daca i-as promite o bicicleta precis ca ar sta! Nu prea ii promit eu cadouri ca sa faca ceva dar pentru asta chiar ca merita. Ar intelege daca ii explic ca doar stie ce e ca a mai fost(cum vede pe cineva cu masca pe gura zice ca ii dentist) , dar parca vad ca ar incepe sa planga si mi-e ca se sperie si dupa aia nu o mai ducem usor, mai ales ca nu as vrea sa o anestezieze. Oare sa mai asteptam putin?
monica70 spune:
Nu stiu ce sa zic,poti incerca si acum.Prima oara cand am dus-o nu i-a facut nimic,tocmai sa nu o sperie din prima,doar s-a uitat la ea in gura. A doua oara mi-a bazait mie intai demonstrativ ,abia pe urma am pus-o pe ea pe scaun.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
anacami spune:
Peanut,
ca sa-mi dau cu parerea: cred ca depinde si de mostenirea genetica.Sunt multi care nu se spala dupa laptele de seara (san sau formula) si nu fac nimic.Si mai degraba fac carii cei cu formula (eu stiu de cariile de biberon).
Apropo,astea sunt carii sau pete pe dintisori?De la ce varsta ii dai suplimentul de flour,inainte de aparitia problemelor ?(din cate am citit, si un exces poate da asa-numita flouroza a smaltului, care este o decolorare sau o patare a acestuia)
Un raspuns avizat poti gasi la subiectul Cabinet Stomatologic
Multa sanatate,poate nu vor avea legatura cu cei definitivi!
mami de Sebastian si Stefania
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
peanut spune:
Sunt carii si numai la cei trei dintisori de sus. Dintotdeauna am spalat-o cu pasta de dinti cu fluor, dar Zymaflour am inceput sa ii dau acum de curand. Nu cred ca e de la fluor ca atunci ar trebui sa aibe pete albe, nu? La dentist am mai fost si stie sa stea pe scaun dar pana acuma nu a avut nimeni curajul sa ii curetze dintzisorii si chiar nu as vrea sa se sperie de dentist.
khrisu spune:
Prin alaptat inteleg san, nu?? Eu stiam ca laptele matern nu provoaca carii.
Aceeasi problema o am si eu cu baietelul meu (distrofie dentara)... mi s-a spus ca biberonul e de vina. La numai 3 luni dupa ce i-au iesit dintii de sus (cand avea 1 an si 3 luni) am observat ca i se macina smaltul de la baza dintilor si ceva depuneri pe partea inferioara. Am inceput mai in forta periatul pe dinti cu periuta electrica iar acum... (dupa juma de an) se pare ca boala asta nu a evoluat. Nu e tocmai recomandat periuta electrica la copil asa de mic dar mi-am zis ca aleg raul cel mai mic... decat dinti retezati, abcese dentare, calmante, plans, mai bine risc dintisori strambi si aparat dentar.Periatul cu periuta normala sau degetar de silicon cum faceam pana la un an si 3 luni era vax albina.
KHRISU 34+, mamik de baietel
ivanoiuadela9 spune:
Si eu am alaptat fetita mea pana la 1,2 luni dar nici nu a simtit acest lucru pentru ca deja manca de toate . Primii dintisori i-au dat la 4 luni si pana la 1 an deja dintisorii de sus i se innegrisera putin . Am fost cu ea la un stomatolog care mi-a zis ca nu este nici o problema deoarece acestia o sa se schimbe . Acum are 6 ani si deja 2 dintisori de sus ne-au cazut si au aparut altii foarte frumosi si albi , nu mai au nici o pata pe ei . In schimb avem la primele maselute carii si acelasi medic ,cand am fost cu ea la control ,a zis ca nu-i pune plombite ca e prea devreme si acestea o sa se schimbe . Sa speram ca asa este si nu o va durea .
Va pup si numai bine .
sirimie spune:
Eu am citit de carii ca apar daca adultii si copiii folosesc aceleasi tacimuri, pentru ca bacteriile care se transmit de la adulti provoaca copiilor carii. Copii trebuie sa foloseasca numai tacimuri curate si personale.
Eu as zice ca nu e bine sa folosesti periuta electrica la copii mici, daca dintii devin strimbi e un defect de care va suferi toata viata.
Eu recomand sa le dati fluor copiilor, de preferinta dupa ce consultati un medic (sau mai multi). Asta ar stopa extinderea cariilor la dintii de lapte.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
lorellay spune:
Oare chiar e recomandat fluorul la copii?
Nu stiu ce sa mai cred..Atunci pasta de dinti pentru copii de ce e fara fluor?
Sorana 30+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
szivarvany spune:
Mergeti cu o mamica si copil - prieteni. La noi asta a functionat.
Din pacate eu merg fff des la dentist, asa ca fi`mea este si ea "abonata", abia asteapta sa plec eu sa se urce ea sa i se faca un control de rutina cu tot ce implica asta. Am mers cu alti copilasi care vazand-o au prins curaj si au stat la periaje profesionale (pt indepartarea petelor) si la pus plomba. Trebuie un medic cu multa rabdare si drag de copii mai mici :-)
Si neaparat sa mergeti la stomatolog sa rezolve cariile !!! Chiar daca ii promiti ceva pompos, sa te tii de cuvant, sigur va mai merge !!!
Daria & GIULIA(2004 08 16)