Si totusi ... ce va face fericiti?
Raspunsuri - Pagina 2
tlaura spune:
Nu cred ca Mirela a vrut sa spuna ca ar fi rau faptul sa iti doresti mai mult, sa aspiri la mai mult; astea sunt lucruri normale, pamantesti; problema este ca se doresc numai lucruri materiale, fara a face vreun efort, fara dorinta de a evalua si spiritual. Dupa care, odata ajunsi sa avem ce ne-am dorit, le afisam ostentativ, ca sa crape celalalt de ciuda!
hai sa fim seriosi, cam asa stau lucrurile in romania ! Oameni care nu au pic de cultura, care nu vorbesc romaneste corect, care au 4 clase, (unii); se vantura in masini de sute de mii de euro, (cu muzica data la maxim, bineinteles, pentru ca daca cumva, Doamne fereste, merege careva cu capul in pamant si nu vede masina, macar sa auda), so, femei (si barbati) care isi pun kilu' de aur pe ei (pentru ca trebuie sa-l poarte pe tot odata daca tot il au), viloaiele, palatele, crescute peste noapte precum ciupercile dupa ploaie, toate acestea fac din unii romani un soi de maimute poleite in chestii stralucitoare.
Eu am umblat destul de mult, dar credeti-ma, nu am vazut pe nicaieri, in nici o tara civilizata sau mai putin, vile imense ca in Roamania. Omu' isi face acolo o casa, o vila pentru familile, nu pentru tot cartierul! Nu le trebuie, dar daca pot de ce sa nu isi faca? Si de ce nu ar fi a lui cea mai mare? Si tot asa.
M-am intins cam mult, ma enervez de cate ori vine vorba de naravurile romanilor, nu toti sunem asa bineinteles; dar majoritatea celor care au facut bani peste noapte, cam asa se manifesta.
Fara suparare, nu e vorba de mine, de voi care traim din salarii sau mici afaceri; asa cum spuneam s-au inmultit foarte mult cei cu bani, cu milioane de euro (de unde naiba, habar nu am, dar sigur nu din munca cinstita), oameni care Dumnezeul lor e banul si altul nu au: iar pentru ei nu exista nici legi, nici justitie nici dreptate. Si nu se vor opri aici cu siguranta!
Edit: hai ca m-am incins si am deviat complet de la subiect: eu sunt fericita; tot ce am in jurul meu ma face fericita: copilul, sotul, prietenii, apartamentul meu de 3 camere, masina! Da, mi-as dori si eu o casuta, dar nu mi-am facut un scop din asta! Nu ma rog la Dumnezeu decat sa ne tina tot asa, sanatosi, fericiti, impreuna, caci restul vine de la sine!
LoraG76 spune:
Sa avem cat mai mult timp sa vizitam locuri noi...cat mai mult concediu si sanatate multa...deci tot la a avea se reduce totul... Nu-mi doresc case mari, masini tari etc.etc....daca am bani ii cheltui plimbandu-ma!
Lora, mami de Iustina
anangel_lexi spune:
Pe mine una ma fac fericita copilul si sotul meu. Imi doresc doar sa fim sanatosi toti 3 iar noi, adultii sa fim in putere ca sa putem sa o crestem frumos pe Maria.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?
anamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii M-am intors acasa dupa un concediu in Romania. Ca o parere personala, am remarcat, ca de fiecare data - ca romanii nu stiu sau nu vor sa defineasca in cuvinte exacte ce anume ii face fericiti. Romania este, in umila mea parere obsedata de verbul: a avea. Nu pot sa cred insa ca fericirea consta numai in aspectul material: care cine are cel mai mare viloi, ce masina noua sta la poarta, ce piscina sau ce salarii cu nu stiu cate cifre intra pe card. Intr-un anume fel, romanii sunt mereu in alerta si alergare. TVul este dat la maxim si vorbeste intr-una, parlamentarii fura si nu ii prinde nimeni, show-urile cu fuste scurte sunt pe alese, micii sfaraie pe gratare in munti sau pe marginea paraielor. Si chiar in curtea bisericilor. Plin de hramuri, popime hapsana si nemiloasa ... si jeepuri. Oamenii cara, vin, se duc, transporta, alearga, se streseaza si se aprovizioneaza. Cei mai multi nu au timp sa se gandeasca la fericire. La acele lucruri simple care conteaza ... cine mai are timp si de asta? Va intreb pe voi: ce anume va face fericiti? |
sa inteleg ca in timpul vacantei ai intrebat in stanga si-n dreapta cunoscuti/ prieteni ce-i face pe ei fericiti, asa ca intr-un sondaj?! sau doar ti-ai format asa, o parere generala despre cei de-acasa?
ce pot sa-ti spun este ca in general ai dreptate, cam asta e peisajul si ce ma scoate si pe mine din sarite: 'neamuri proaste' plini de bani si decapotabile rosii cu boxe calibrate ca pt un stadion din care se aud, invariabil, manele, plus lanturi de aur de multe kile atarnand la gat...
DAR daca stai sa cugeti... (cu toate ca-s blonda, uneori mai 'gresesc' si incep sa GANDESC?! ) totul se limpezeste!
oamenii cu bun simt muncesc din greu ca sa AIBA o casa, o masina, strictu' necesar sau un pic mai mult, dupa buget ! dar o fac cu discretie, nu doar in scopul 'sa crape capra vecinului' de ciuda! DECI nu se vede pt ca sunt discreti, nu???
tragem din greu 11 luni pe an, DA, alergam ca bezmeticii la serviciu, in delegatii, la cumparaturi, sa ducem/ luam copiii de la gradinita/ scoala/ bunici... plecam dimineata de acasa si ne intoarcem tarziu, in noapte! si sunt constienta de asta in fiecare zi, pe cuvand ca daca as gasi alta solutie ca sa fiu mai relaxata as face-o!
si apoi am o luna de vacanta, cand sunt cu adevarat fericita pt ca sunt alaturi de cei dragi si departe de alergatura zilnica, pt ca imi pot privi copiii sarind in valuri in timp ce sorb dintr-un frappe, sau ca pot sa 'alerg' de bezmetica prin vaticam, sau prin venetia, sau ca transpir la greu in timp ce urc pe acropole la 50 de grade in august...
dar acum serios, in alte tari nu e la fel???
povesteste-ne de exemplu cum e la voi! poate invatam cate ceva...
si, in final, incerc sa raspund si la intrebarea ta: "ce ma face pe mine fericita?!" as avea nevoie de cel putin 2 'nuante' vis-a-vis de ce ma face fericita!
a) fericita sunt asa, in general, pt ca am o familie INTREAGA, pt ca suntem sanatosi toti 4, pt ca ne 'permitem' sa traim decent si chiar putin mai mult (gen cate un we la munte/ la mare, vacante in tara sau pe alte meleaguri...), pt ca am un job bunicel care-mi ofera si satisfactii pe langa problemele si stressul zilnic
b) tot fericita sunt ACUM, in momentul prezent, ca am reusit sa ne luam un apartament de 3 camere (4 pers in 2 camere era cam 'inghesuit', tre' sa recunoastem ) - deci DA, in unele cazuri A AVEA contribuie la a fi fericit, cel putin pe moment, cand restul 'cerintelor' sunt indeplinite (vezi punctul a)
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
LoraG76 spune:
Pai daca n-am avea...n-am putea merge in excursii multe, daca n-am avea bani n-am avea masina buna cu care sa ne deplasam...
M-am saturat sa se tot auda de la romani afirmatii de genul: romanii sunt/romanii fac/romanii dreg...mda, noi, care vorbim aici, nu facem parte din categoria romanilor alora...suntem speciali... Pana la urma toate lumea e fericita daca are cu ce-si construi fericirea...e o notiune relativa...daca nu ne-am gandi la partea materiala ne-am transforma toti in pustnici si-am trai pe munte si ne-am hrani cu plante si fructe salbatice si ne-am declara fericiti ca nu traim pentru lucruri materiale...
Lora, mami de Iustina
desprecopii spune:
Va multumesc pentru schimbul de idei.
E greu insa sa iti faci o opinie globala, obiectiva, bazata pe sondaje nationale sau pareri unanime. Fiecare parere e subiectiva. Eu una merg de fiecare data in Romania cu dorinta arzatoare de a inregistra sau de a admira un succes. De a constata ca lucrurile se misca in directia cea buna si sa gasesc tot mai multe motive pentru a reveni.
Poate, involuntar si temporar, am fost inconjurata de oameni superficiali de la care nu am putut sa inteleg ce anume ii face fericiti in afara achizitiilor materiale. Poate sunt putin dezamagita de faptul ca orasul copilariei arata tot mai rau de la an la an, ca drumurile in zona sunt ca dupa un bombardament... ca dorintele mele in ceea ce-mi privesc patria par de la an la an mai imposibile...
Daca voi insa aveti dovezi clare (unanime sau stiintifice) ca lucrurile nu sunt asa... e ok. La urma urmei voi stiti mai bine adevarul pentru ca locuiti acolo. Nu am generalizat. Mi-am rostit doar o dezamagire. Iar dezamagirile nu trebuie pedepsite.
va pup
Mirela
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
bubi spune:
asa cum zicea cineva mai sus, ei sunt mai vizibili, e clar ca nu se poate generaliza la nivelul "romanii sunt..."
Tendinta de show off exista si va mai exista o vreme.
pe mine ma face fericita armonia in familie, un copil sanatos si fericit si timpul liber (mult).
LoraG76 spune:
Acum sincer..m-ar face muuult mai multumita, ca nu pot spune fericita, daca cineva ar interzice manelele, dar nu putem noi dicta altora ce gen de muzica sa asculte, nu??? Insa macar de-ar asculta-o doar pentru ei, sa nu ma oblige si pe mine s-o fac... Si mai multumita as fi daca si-ar strange toti gunoaiele in urma lor, insa aici e in principal vina autoritatilor - nu fac nimic, nu pedepsesc...degeaba scot hotarari locale daca nu le si aplica...vorbele zboara-n vant...
Lora, mami de Iustina
chris27 spune:
Drgostea ma face fericita!Restul lucrurilor ma bucura,doar!...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anda141 Generalizezi...exact cum fac italienii, spaniolii si altii ..vai romanii sunt un popor de tigani, de hoti , feriti-va de ei ! Natasa are dreptate, daca nu tragi tare cu munca , nu ai cum sa traiesti, nu mai vorbesc de o casa a ta, o masina etc. Ei, uite eu muncesc si am timp sa ma gandesc si la fericire si sunt multe lucruri care ma fac fericita , nu trebuie sa le expun aici. Insa nu ma mira cum gandesti, ca toti romanii plecati din tara ..se mira cum de rezistam noi in tara asta de rahat, continuat de sfatul binevoitor...de ce nu plecati din tara ? |
Te contrazic! Eram mult mai fericita in Romania!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5