displazie de sold

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

am trecut si noi prin spaimele acestei displazii de sold...inca din maternitate mi-au spus ca este suspecta si sa ma duc cu ea in dinti la ortoped...asa ca la doua saptamani a avut prima vizita la doctor si i s-a facut eco...eco a iesit buna dar mi-a spus ca abia pe la 4 luni, cand se putea face radiografie se va sti cu exactitate daca e vreo pb sau nu...mi-a spus ca treaba cu doua scutece e basm...mi-a dat sa ii fac masaj la picioruse si din fericire radiografia a aratat ca nucleii femurali s-au dezvoltat normal si egal...
Sfatul meu este sa te duci la un medic ortoped, el e cel mai in masura sa te linisteasca si sa te indrume cel mai bine...si chiar daca insemana maraton de forta dute la Burnei la Budimex, pana in prezent recunoscut ca cel mai bun din tara...si poti sa ceri mai multe pareri sa vezi ce obtii...

Succes...

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de Mariuci si cu samburelu' - baietelu'
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

porumbita, nu se vede cu ochiul liber decit de cineva care stie sa faca o manevra calumea (de ex eu nu-s in stare, desi-s medic).
inseamna ca articulatia soldului nu e dezvoltata si capul femurului (osul de la coapsa) nu sta fixat in adincitura de pe osul bazinului. e acelasi lucru cu luxatia congenitala de sold si se intilneste aproape exclusiv la fetite.
ideea tratamentului e sa fixezi oasele astfel incit sa creasca asa cum trebuie si sa se formeze adincitura in osul de la bazin astfel incit capul femural sa nu mai scape de-acolo (de-asta statul cu doi pampersi e basm, fiindca aia nu fixeaza nimic)

sper ca am fost cit de cit inteligibila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

am inteles, merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana_28

Dar de ce vi se pare voua ca o sa chinuie copilul cu 2 pampersi?
este mult mai incomod hamul de 1000 de ori decta 2 pampersi. Eu am folosit la calinut 2 pampersi si nu a avut nici cea mai mica problema.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut




parerea mea este ca vazand acel ham poate ar fi mai greu dar mai sigur
imagineaza-ti sa ai oasele de la incheietura mainii deplasate cum te-ai vindeca:cu un ghips care nu-ti permite ca oasele sa se prinda stramb sau cu un pasamentmai gros infasurat....?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Fetelor, nu va mai contraziceti. Si hamul si cei doi pampersi au fiecare rolul lor. Depinde de recomandarea medicului. Cand apare o problema, nu conteaza cat de comod sau nu este, depinde de ce trebuie!!!! sa faci, nu ce vrem. De exemplu noi nu am purtat ham.

Displazia este un fel de predispunere la luxatie. In mod normal cand e mic nu se vede pentru ca copilul inca nu merge. Daca nu se rezolva, asa cum a scris Farah, capul femural nu se stabileste in acetabul si rezulta o scurtate a piciorului. Deja atunci se vede cu ochiul liber la mers. Nu sunt specialista, dar ii multumesc dr Neagoe, care a avut rabdare sa imi explice totul in detaliu, de la ce e pana la ce se poate intampla.

Am scris despre asta in articolul acela, am dat linkul la subiectul respectiv unde am un articol adunat din alte articole traduse. Materialul a fost verificat de doctorul ortoped inainte de a fi publicat.

Steffan, ati ajuns la dr?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steffan spune:

sunt un tata fericit...
am fost la Budimex la doamna dr Georgescu si ne-a spus ca din vedere clinic nu simte nimic si am facut si o ecografie la o doamna doctorita la fel de draguta care ne-a zis ca totul este in limitele normale..
Dna Dr ne-a spus sa ii facem masaj, sa nu il punem in premergator niciodata si ca nu trebuie sa tinem 2 pampersi ca daca era ceva ne dadeau de acolo un chilotel de abductie.
Din fericire era acolo si dr. Brunei care l-a examinat si el.

Recomand din tot sufletul sa va duceti la Budimex la sectia de ortopedie, veti intalni oameni minunati.

Multa sanatate la toti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

ma bucur ,sanatate multa bebelului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

si fetitelor mele le-a recomandat dr, la iesirea din spital, purtarea a doua scutece timp de minim doua-trei luni. Le-am pus "cand - cum", adica mai si uitam... (mai ales noaptea, cand eram zombi )

Acum au niste picioruse drepte si frumoase si un alearga de mama focului. Am fost cu ele la o radiografie, chiar, dupa un anisor, cand au inceput sa mearga, pentru ca a inceput sa ma mustre constiinta, ca nu m-am tinut strict de recomandari. Dar... totul ok, frumos, drept.

Va dorim si voua numai bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui steffan

buna ziua,

la o ecografie la 1 luna si jumatate, doctorul pediatru nea- spus ca bebe-ul nostru are displazie de sold si ca trebuie sa poarte cate 2 scutece dar ne-a recomandat sa il vada di un medic ortopedru..
Vreau sa zic ca de cand am aflat vestea asta suntem foarte ingrijoratii, nu stim la ce sa ne asteptam...imi vin in minte cele mai urate scenarii.
ne-ar fi de mare folos sa ne impartasiti din experientele voastre.


Patti a fost diagnosticata de la nastere cu displazie de sold, asa ca de la 2 zile de viata a stat intr-un ham special, 3 luni. Am facut raze X la fiecare luna sa vedem evolutia, si o data pe saptamana mergeam la spital pt. a adjusta hamul, deoarece fetita crestea. Dupa 3 luni se pare ca a fost OK, daca nu era trebuia sa poarte un fel de gips, nu stiu preamulte despre asta. Acum mai ramane sa mergem din nou, cand Patti v-a incepe sa mearga, sa speram ca nu vor fi probleme


P.S. Am vazut acum ca nu mai e cazul de ham la voi. Felicitari. Am sa sterg si pozele atunci.Poze de tot felul
P a t t y - la 7 luni
P a t t y - la 6 luni


PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p.a.ade spune:

si noi am trecut prin asta dar acum este totul ok.La o luna doctorita pediatra a observat displazia si ne-a dat acel chilotel special dar fiindca fetita mea este o neastimparata de mica nu a fuctionat pt.ca ea in permanenta batea din picioruse si acel chilotel aluneca asa ca am mers la 3 luni la ortoped si ne-a dat un ham in care a stat doua luni jumatate si cind am mers la control totul era reasezat.Acum fetita mea merge si nu are nici o problema,bineinteles ca ea abia a inceput sa mearga dar vrea sa fuga mai mult.Tot ce va spun este ca nu este usor sa treci prin asa ceva dar cu rabdare si optimism se poate.Sunt multe informatii pe internet dar unele parca sunt facute sa te sperie,eu asa am patit dar sotul meu a fost cel care nu m-a lasat sa intru in panica.Lilia Toma sa sti ca am citit toata povestea ta de pe forum si imi pare sincer rau ca a-ti trecut prin atitea dar cred ca acum cel mai important este sa fiti sanatosi si sa va bucurati ca aveti un copil minunat.

Mergi la inceput