Da' barbatii vostri ce mai mananca???
Raspunsuri - Pagina 7
alma spune:
Eu nu ma omor cu tocaturile, dar imi place pestele, asa incat am adaptat musacaua traditionala.
Iti trebuie 2-3 pesti (eu folosesc macroul, e mai usor de dezosat), cartofi, morcov, ceapa, suc de rosii, sare, piper.
Se fierbe pestele, se dezoseaza, se taie bucati. Separat, se caleste ceapa cu morcovul ras, se adauga pestele si putin suc de rosii, sare, piper. Se prajesc cartofii taiati rondele (mai mult inabusiti).
Se unge cu ulei o tava sau un vas de yena, se aseaza un rand de cartofi, un rand de peste si tot asa pana se umple vasul, depinde de cantitate (ultimul rand sa fie de cartofi). Mai pui un pic de suc de rosii si bati un ou sau doua deasupra.
PS: Cui nu-i place sucul de rosii, merge si fara...
Veve spune:
quote:
Originally posted by iusti
Veve,
Am descoperit recent un chec foarte uleios si ieftin :
- 2 oua ( eu pun 3-4)
- un pahar ulei
- un pahar lapte
- un pahar zahar
- zahar vanilat, esente
- un praf de copt
- faina cit cuprinde
Dupa ce amesteci bine ouale cu zaharul, inglobezi celelalte ingrediente si pui in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Daca vrei poti pune pe o parte din el si cacao.
La inceput il pui la foc mai tare pina se rumeneste putin, iar apoi la foc mic.
Pofta buna!
Iusti
Multumesc,Iusti!Aku am 3 retzete uleioase!pe care s-o fac???Dau si eu cu banu'!Pupicei![:x][:x]
Irina & Veve cea cumintzica foc!
diana12 spune:
Alma, numai citind reteta de la musacaua de...peste, a inceput sa imi ploua in gura de pofta. Saptamana asta cand am timp am sa o fac ca pare tare, tare buna, mai ales ca si mie imi place pestele la nebunie.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Nu dispera!
Gia spune:
Cel mai in flacari subiect este asta. Mai e si ala cu soacrele, dar asta il bate de departe. Pina la urma se pare ca totul trece prin stomac totusi
papadie spune:
Gia de cāte ori väd cāte o retetä pe aici īmi plouä īn gurä si am tornade īn stomac :-)
Deci da
päpä
Nu conteazä ce-ai pierdut...Conteaza ce-ai cāstigat!
palmyrah2002 spune:
O reteta de cozonac ,zic eu, destul de simpla :
1 kg de faina pt.cozonac,8 oua,250-300 ml lapte,250 ml ulei,70 g drojdie,300-350 g zahar,stafide,nuca,rahat,coaja rasa de la 1 lamaie,esenta de rom.Toate ingredientele trebuie sa fie foarte proaspete si nu cumpara faina de la taraba,conditiile de pastrare nu sint cele indicate.Faina cea mai buna,testata de mine este cea de Bacau si cea de Dobrogea.Deci sa incepem:
Se oparesc 200 g faina cu lapte si se lasa sa se raceasca bine.Dupa ce s-a racit se pune drojdia alaturi si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar pina devine alifioasa si apoi se amesteca cu faina oparita.Se lasa sa creasca cam 20',dar daca drojdia si faina sint bune si fac bule in 10'se poate continua.Galbenusurile si patru dintre albusuri se amesteca f.bine cu zaharul si se adauga apoi restul de lapte,coaja rasa de la 1 lamaie,esenta de rom,zahar vanilat,50 ml ulei,se amesteca bine si se toarna peste maiaua de sus.Se amesteca si se adauga faina si se incepe framintatul,adaugindu-se uleiul treptat.Eu framint pina se incorporeaza tot uleiul,cam 1/2 ora si apoi se lasa la crescut la cald.(E bine ca in bucatarie sa nu se faca curenti de aer)Intre timp,cele patru albusuri se bat bine cu zahar(dupa gust),se adauga cacaoa ,nucile macinate,esenta de rom si un pic de lapte(ca sa nu te usture stomacul de la nuca).Cantitatea de cacao,nuca,esenta se pune dupa gust(deci cit vrei de inchisa umplutura,cit de aromata,...),
dar cantitatea de nuca necesara pt 1 albus este de 1 lingura cu virf si jumatate de nuca.Dupa ce aluatul a crescut(cam intr-o ora)se imparte in patru,daca il vrei impletit si : intinzi o foaie,pui peste ea umplutura de nuca,stafidele -inmuiate in prealabil in rom-si o rulezi;peste cea de a doua foaie pui rahatul taiat bucatele,sau tot umplutura de nuca si rahat taiat bucatele si o rulezi ,apoi le impletesti si asezi in tava de cozonoca tapetate cu hirtie(ca sa-l scoti mai usor)si unsa cu ulei.Procedezi la fel si cu celelate 2 foi si apoi lasi cozonacii sa creasca in tava cam 1/2 de ora sau 3/4 ora,dupa care ii ungi cu ou si ii pui in cuptorul fierbinte(incalzit in prealabil)la foc potrivit.Sint gata cam in 45'-depinde de cuptor.
Si cu 5'inainte de a-i scoate poti sa-i mai ungi o data cu oua.Ei,cam asta-i si daca am gresit ceva pe aici atrage-mi atentia sa fac corectura de rigoare.Pa!Pa!Mult succes.Cristina
palmyrah2002 spune:
Anexa la reteta de cozonac:
- INGREDIENTELE TREBUIE SA STEA LA TEMPERATURA CAMEREI DE SEARA(mai putin laptele).
- Cozonacul se scoate imediat din tavi si in timp ce se raceste trebuie ferit de curent.
- stafidele se pun in rom citeva ore.
- cit timp creste aluatul,lighenasul sa fie acoperit cu un prosop.
diana12 spune:
Alma, sarumana pentru ideea de a face musaca de...peste. Am facut-o ieri, este o bunatate, barbate-miu m-a laudat si aproape a mancat-o toata.
Fetelor, celor care va place pestele, nu ezitati si incercati reteta, nu o sa regretati.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Nu dispera!