Da' barbatii vostri ce mai mananca???

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

danat, te rog spune-mi unde pot gasi reteta de chiftelutze cu susan !
Multumesc mult!

Catrinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara spune:

Hai sa va scriu si eu o reteta tocmai descoperita care suna 'periculos' de bine (pentru mine si bebelusa pofticioasa din burtica):
LASAGNA DE CARTOFI CU BURETI GALBENI
-1 ceapa
-50 g slanina
-250 ciuperci (iutari)
-50 g unt
-500 g carne tocata amestec
-1 cutie de rosii (850ml)
-1 lingura busuioc tocat (asta suna cam cih pentru mine, poate pentru ca nu l-am incercat)
-sare, piper
-1 kg de cartofi
-5 rosii
-50 g faina
-250 ml supa (instant)
-80 g svaiter
Preparare: se caleste ceapa impreuna cu slanina taiata cubulete; se adauga ciupercile peste ceapa, se calesc 5 minute si se scoate amestecul intr-o farfurie; se prajeste carnea in tigaie, se adauga sucul din cutie, busuiocul, se condimenteaza si se inabuse 20 de minute; se curata rosiile, se taie legumele felii, se caleste faina in unt, se toarna laptele, supa si se fierbe 5 minute; se condimenteaza, se toarna intr-un vas uns cu unt sau slanina si se presara deasupra svaiterul; se coace cca.70 de minute in cuptorul incalzit la 200 de grade.
Nu stiu cum vi se pare voua. Poate mai puteti inlocui unele chestii care nu va prea incanta (slanina de exemplu). La noi inn Ardeal se gateste mai gras. Lasagna de mai sus are 770 kcal. Sotzul meu de exemplu mananca foarte rar fara carne. E drept ca s-a cam rotunjit...
Eu o sa incerc reteta in week-end si daca vreti o sa va spun cum a iesit. Va pupa Dara si bebelusha !

......dara......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Draga Cat, (de la Katerinne???)
retzeta de chiftelutze o am de la claudiap, care o are de la o colega super-talentata intr-ale bukatariei, dar in citeva cuvinte tzio pot spune (din amintiri....)
(itzi spun cu ce cantitatzi an fakut-o eu)

- 1kg carne vita+pui tocata
- o conserva de 400 gr naut fiert 9pe care il faci piure)
- un cartof fiert (tot piure)
- 3 oua
- o ceapa
- sare, piper, usturoi
- verdeatza
- susan (cam 200 gr)


Ceapa se prajeshte f ushor ca sa nu se arda (pina devine sticloasa) shi se adauga peste carnea tocata. Apoi adaugi nautul fakut piure shi cartoful la fel, ouale intregi (dar arunca, totushi, coaja), apoi verdeatza maruntzita bine, sarea piperul shi citziva catzei de usturoi tocatzi (cam 4-5, potrivitzi ca marime).
Amesteci f. f. bine totul shi faci chiftelutze rotunde, destul de micutze (ca sa se patrunda ushor) pe care le tavaleshti prin susan sa se acopere bine de tot.
Pui ulei intr-un ceaun (sau un vas mai inaltutz) shi incepi sa scufunzi chiftelutzele (numai dupa ce uleiul este bine incins).
Se tzin cam 7-10 minute pe foc potrivit (le supraveghezi indeaproape!!! ) - daca e prea mare focul se ard semintzele de susan shi nu mai st boone.
Pohta boona!

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Draga danat,

Multumesc tare mult pt retzeta, au iesit super delicioase si i-au placut mult sotiorului meu. Promit sa vin curand si eu cu o retzeta buna, deocamdata sunt cam lipsita de inspiratie


Catrinel

Mergi la inceput