Da' barbatii vostri ce mai mananca???

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

Uite veve si o reteta de chec cu ulei, nu e foarte uleios si iese si pufos ca un pandispan
10 oua, 3 pahare de zahar (din alea de 250ml), 10 linguri de ulei, 3 pahare tot din alea de faina si un pachet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat. Se separa ouale si se bat albusurile spuma, se pune zaharul cite putin si se bate pina se dizolva zaharul de tot si pe urma se pun alternativ cite un galbenus si o lingura de ulei. Urmeaza faina si dupa primul pahar de faina pui intr-un castron niste compozitie( cam 10 linguri te orientezi si tu) pe care o amesteci cu o lingura de cacao pentru decorat si in restul de compozitie adaugi faina care a mai ramas incetul cu incetul, asa pina te plictisesti A nu se uita praful de copt sau bicarbonatul care se adauga odata cu faina. In compozitie se pot pune si nuci chiar trebuie daca vrei sa iasa perfect Din compozitia asta se fac 4 checuri, dar poti sa o reduci si la jumatate daca nu are cine le minca pe toate. In sperantza ca o sa itzi iasa cum trebuie si nu o sa ma injuri la sfirsit va urez pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piskot spune:

Draga VEVE,
Iata o reteta de chec mai uleios, foarte simplu de facut
Ingrediente:
6 oua
6-10 linguri faina;
6 linguri zahar(sau dupa gust);
6 linguri ulei(cu 5 iese mai bine);
1-2 linguri cacao;
praf de copt (sau ce ai tu pe acolo pentru afanare);
unt sau margarina pentru uns tava;
arome dupa preferinta: zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie sau rom.
Preparare:
Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul care se adauga treptat pana se topeste.Poti sa le bati cu telul sau mixerul.Apoi se adauga cate un galbenus si se amasteca pana se incorporeaza toate galbenusutile, apoi adaugi uleiul, pe rand cate o lingura, si aromele, si praful de copt.Apoi pui faina, mestecand usor ca sa nu se faca cocoloase si ca sa nu se lase compozitia. Cantitatea de faina este relativa...s-ar putea sa-ti mai trebuiasca o lingura. Daca ai mai facut chec stii cam cat de groasa trebuie sa fie compozitie. Inainte de a adauga ultimile doua linguri de faina, separa cam o ciasca de compozitie in care pui cacao. In restul compozitiei termina de adaugat faina apoi o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra torni pe toata lungimea tavii compozitia cu cacao.Dai la cuptor cam 30 min. Iese foarte bun si nu foarte pufos.Sper sa-i placa sotului tau
Daca tie iti iese compozitia de chec pufos poti s-o transformi intr-o prajitura care pe la noi se face la sarbatorile de iarna.Se chiama "TAVALITA"
Compozitia de chec sau pandispan care o faci tu de obicei se coace imtr-o tava intinsa. Dupa ce s-a racit se taie in romburi sau patratele potrivit de mari(cat sa musti odata din ele). Separat faci un sirop de zahar cu rom sau alta aroma care-ti place tie si insiropezi patratelele si apoi le tavalesti prin nuca pisata si cacao.(amesteci in prealabil nuca cu 1-2 linguri de cacao) Sunt delicioase si au si un aspect placut
Sper sa-ti reuseasca !!!


Piskotel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Gia,daca nu ese keku uleios si-mi pierd timpu' pretzios de pe forum dejeaba...tzi-arat io tzie!...
Mersik pt.retzeta!o s-o incerc...mai redusa putzin...Nu ca n-ar avea cin'sa pape (hap-hap) da' tothusi!4 kekuri is prea mult si pt.stomakoiul meu antrenat!!!
Nush' cit de uleios o sa iasa ca eu am incercat o retzete c-o cana de ulei la 2 kekuri si tot n-a iesit cum vrea sotzu meu,da' ma las' la mina ta!Si daca n-o iesi cum ii placesa mai manince 'nealui ce-si gateshte singurel![:P]

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia spune:

Multumim jiriro, ptr reteta de tort! e super delicios, l-am savurat azi, am facut imediat ce am citit reteta ca mi s-a parut tare interesanta, am pus si putina esenta de rom si deasupra am pus frisca, deliciossssssssssss!!!Multumim, daca mai ai mai scrie-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Piskotzelule,iaca mi-au trebuit vreo 14 ore ca sa vad raspunsul tau;probabil mi-ai raspuns cind eu ii scriam Giei si-apoi n-am mai intrat...Multzam pt.retzeta de chek;am treaba de-acuma.Tavalite ne facea si noua mama la greu,numai ca ea facea sosul de ciocolata si le tavalea prin cocos...Mai exotice oleaca...ca eu am mama exotica,ce stitzi voi!
Mersi inca odata!te pup!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iusti spune:


Veve,
Am descoperit recent un chec foarte uleios si ieftin :

- 2 oua ( eu pun 3-4)
- un pahar ulei
- un pahar lapte
- un pahar zahar
- zahar vanilat, esente
- un praf de copt
- faina cit cuprinde

Dupa ce amesteci bine ouale cu zaharul, inglobezi celelalte ingrediente si pui in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Daca vrei poti pune pe o parte din el si cacao.
La inceput il pui la foc mai tare pina se rumeneste putin, iar apoi la foc mic.
Pofta buna!
Iusti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Acum daka s-a ivit okazia, hai sa ma laud shi io: vineri am plekat mai devreme de la servici, shi, ca o sotzie iubitoare ce ma simt, zic hai sa fiu super-gospodina azi..... zis shi fakut, adica intai am fakut o piatza adevarata (apropos, daca va intereseaza, am fost plakut impresionata de Piata Timpuri Noi, care e curata, cochetzika, shi eu am gasit tot ceea ce cautam).
Asha ca, ajunsa mai devreme akasa, m-am apukat cu spor de gatit shi in final, am cosntatat ca statusem 4 ore in bucatarie.
Am fakut ciorba de perishoare (cu borsh), musaka (cu cartofi, vinete shi dovlecei), varza calita shi.....nu in ultimul rind..... chiftelutze cu susan (retzeta de la claudiap). Nu pot sa va zic cit a fost de incintat sotziorul meu de toate cele minkate...

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

quote:
Originally posted by danac

Irinuca cum faci ciorba aia de rosii cu suc la cutie ca mie tare imi placea ciorba de rosii in romania dar in germania pur si simplu nu iese buna din cauza rosiilor care nu prea au gust



Pai sa vezi: prajesti in ulei 2 morcovi rasi pui in oala o cutie de suc si o lasi sa fiarba(+ sare,piper etc...).Dupa ce fiebe mai pui niste apa ca sa nu fie prea groasa si o mai lasi pe foc. Separat, fierbi taieteii si dupa ce ii clatesti cu apa rece ii arunci in oala cu suc.Si....gata!!!!Iese beton!

Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

quote:
Originally posted by irinuca

quote:
Originally posted by danac

Irinuca cum faci ciorba aia de rosii cu suc la cutie ca mie tare imi placea ciorba de rosii in romania dar in germania pur si simplu nu iese buna din cauza rosiilor care nu prea au gust



Pai sa vezi: prajesti in ulei 2 morcovi rasi pui in oala o cutie de suc si o lasi sa fiarba(+ sare,piper etc...).Dupa ce fiebe mai pui niste apa ca sa nu fie prea groasa si o mai lasi pe foc. Separat, fierbi taieteii si dupa ce ii clatesti cu apa rece ii arunci in oala cu suc.Si....gata!!!!Iese beton!

Irinuca


Multumesc,pare fff simplu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Pui ca la rotisor, dar la cuptor:

Un pui intreg se sareaza si pipereaza, se unge cu ulei.
Intr-o cratita puneti apa ca 3/4 si o acoperiti cu un capac dar cu toarta in jos. Puneti puiul uns pe capac si il dati la cuptor la foc potrivit circa 1 ora - 1 ora si 1/2. Il intoarceti din cind in cind sa nu se arda.
Se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta ca la mama acasa.
Pofta buna.

vinv

Mergi la inceput