Mamici martie-aprilie 2004
Raspunsuri - Pagina 10
malina_mircu spune:
Salve
cum stati cu greutatea? ca eu am pus un kg in 2 sapt de cand am aflat , mi se pare ca in ultima saptamana. de, am fost la tara pe langa Arad unde se mananca nu gluma (3 feluri + desert).
se poate sa fi retinut apa? ca vineri abia am reusit sa-mi scot verigheta de pe deget, desi in mod normal scapa singura.
machetuza spune:
quote:
Originally posted by Kiara
Machetutza, te intreb si eu ceva: ce simptome ai avut la sarcina de 2 luni jumate care nu a evoluat normal? iar daca n-ai avut simptome, cum ti s-a depistat treaba asta?
recunosc ca sunt un pic stresata. La sarcina asta totul este diferit fata de prima sarcina: am mult mai mult timp greturi, la prima eram constipata, acum din contra, la prima n-am avut dureri de cap, acum imi plezneste capul....nu stiu daca este normal sau e cumva vreun semn ca ceva nu merge cum trebuie (basca ca am si niste ganduri cam negre)
Am sa-ti spun ca simptomele au fost ca la o sarcina normala, Kiara draga, cam pana in saptamana 8 (greata, sani umflati, dureri de cap). Apoi treptat toate aceste simptome au disparut si am inceput sa ma simt foarte bine. Numai ca acest lucru a fost un semn de alarma. Si in sufletul meu am simtit ca ceva nu e in regula. M-am dus la control ginecologic pentru a 2-a oara in acea luna si mi s-a spus ca sarcina
s-a oprit din evolutie si va trebui sa renunt la ea. Explicatiile medicilor - pt ca am fost la 2 medici diferiti - au fost aceleasi. Mi-au spus ca motivul exact pt ceea ce mi s-a intamplat nu poate fi stabilit, dar
m-au asigurat ca sunt perfect sanatoasa si voi putea avea copii. Chiar daca m-au asigurat ca avortul pe care-l facusem in urma cu 5 ani nu are nici o legatura cu pierderea sarcinii, eu sunt convinsa ca este principalul motiv pt. ceea ce mi s-a intamplat.
In ceea ce te priveste, cred ca nu are nici un rost sa-ti faci ganduri negre, mai ales daca ai deja un copil sanatos. Fii optimista si ai grija de tine!
Simona
Kiara spune:
Simona,
multumesc mult pentru informatii, parca m-am mai linistit un pic.
Sarcina usoara in continuare!
Kiara spune:
Legat de greutate, aveti grija sa nu va ingrasati prea tare acum, ca daca tineti seama de ultimul trimestru cand va ingrasati cu adevarat, o sa fiti niste mici balenute, si credeti-ma, ca iti este foarte greu sa te deplasezi, sa dormi!
Eu la prima sarcina am luat peste 20 kg (mancam ca o sparta, greseala mea!) si dupa sarcina am ramas cu vreo 7-8 kg in plus de care nu am mai scapat.
Acum, multumesc lui Dumezeu nu m-am ingrasat si sper nici sa nu ma ingras prea tare!
Din pacate mi-e foame din 2 in 2 ore si daca nu mananc mi se face rau. Iar de mancat nu mananc doar un iaurt sau un mar, mananc senvisuri cu branza topita la greu (stau si ma intreb cum de nu m-am ingrasta la ce regim alimen5tar am)
machetuza spune:
eu am, ca si ceci 12 saptamani si 2 zile, dar spre deosebire de ea eu m-am ingrasat 3 kg.
1,60 si 55 kg erau masurile initiale; acum am 58 kg.
malina, si eu retin apa. m-a trezesc uneori, dimineata cu fata ca un borcanel si degetele de la mini imi sunt pernite. eu am avut ceva probleme cu rinichii - litiaza renala (pietricele). trebuie sa nu maninci greu seara si mai ales sa eviti mancarurile sarate.
simo
malina_mircu spune:
chiar voi faceti gimnastica? ce exercitii avem voie, ca eu as mai face abdomene (ca nu mai incap in haine la talie), dr mi-a spus ca pot sa fac ce faceam inainte, dar imi este cam frica. in rest ma staduiesc sa merge pe jos si mai jucam si tenis de masa.
si alta intrebare: v-ati luat alte haine? ca eu deja nu mai incap in anumiti pantaloni. salopetele de gravida au ceva diferit? ca vreau sa-mi iau luna viitoare
diana76 spune:
hop si eu! Buna dimineata!
cum va mai simtiti fetelor? Kiara, darga, eu stiu ca nu e bine sa mananci branzeturi moi, insa cand ma gandesc ca tu numai asta poti manca, numai de la asta nu ti-e rau, nu stiu ce sa zic... Si mie mi-e foame din 2 in doua ore si asta daca mananc iaurt, fructe, d-astea, insa am constatat ca daca mananc mancare k-lumea, gatita, si pe saturate, cateva ore bune, aproape o juma de zi nu mai am treaba. Dar momentul in care simt ca mi-e foame e groaznic, simt ca ma ia cu lesin daca nu mananc. Asa ca fetelor, noroc ca am cuptor cu microunde la serviciu si asa imi aduc mancare gatita de mine acasa, mi-o incalzesc si calmez spiritele..Intre pauzele de la serviciu, mai rod cate un fruct...Mai mult cand ajung la serviciu am senzatia asta de lesin. Azi noapte mi s-a intamplat ceva ciudat. Eu nu am avut niciodata dureri de stomac si nu am stiut ce inseamna. Azi dim. pe la 5 m-am dus pana la baie si cand m-am intors, m-a luat o durere de stomac (nu de burta) groaznica. M-am intors pe partea cealalata si in cca. 3 min. mi-a trecut complet...Nu stiu ce a fost chestia asta..
va pupicesc pe toate, Machetuza si pe tine.
diana76 spune:
buna Malina si tie!
eu , inainte sa raman m-am ingrasat cu vreo 2-3kg si nu ma mai incape decat o fusta , restul= history.. norocul meu este ca la pantaloni sunt inca ok, si am cateva perechi chiar elastice si nu e nici o problema. Sarafane, salopete cred ca mi le voi cumpara mai incolo cand voi constatat ca nu ma mai incape nimic.
machetuza spune:
si eu port doar pantaloni si bluzite mulate care inca imi mai acopera burtica, pentru ca fustele mele dragi nu ma mai cuprind in talie. noroc cu pantalonii astia moderni cu talia joasa!!
mai aman putin momentul investitiei in haine de graviduta.
pupici si de la mine, pentru toate.
simo
malina_mircu spune:
inca mai am cu ce ma imbraca, am panataloni cu talie joasa.
mai avem si doua nunti, una pe 7 sept si una pe 28 oct si ma gandesc daca o sa ma mai incapa ceva din ce am.
dar nu-i bai, sanatoase sa fim.