Mamici martie-aprilie 2004
Raspunsuri - Pagina 9
machetuza spune:
buna!
sunt Simona din Cluj si subscriu si eu micului vostru club.
se pare ca eu voi fi mamica de martie 2004. sunt in sapt. 12 de sarcina si am facut deja o ecografie unde am vazut o "mogaldeata" cat degetul meu mic de la mana (aprox. 5 cm), care era bb-lul meu.
pana acum am facut si eu analizele specifice sarcinii pe care diana76 le-a enumarat si am primit de la medicul de familie vitamine Supradine si pastile de iod
voi cele care mai aveti pana ma ajungeti, astept sa ma intrebati si am sa incerc sa va raspund cat mai la subiect!
Va pup si va doresc sanatate si sarcina usoara !
katalina spune:
BINE AI VENIT PRINTRE NOI,SIMONA, SI FELICITARI.SA AI UN BEBE FRUMOS SI SANATOS.
Spune-mi si mie cind ai facut analizele, si cine ti le-a vazut si interpretat.La ginecolog ai fost deja?
Echografia cind ai facut-o?.Cum a fost vizita la ginecolog?DETALII....PLEASE!!!!!!!!!
pupici
cata.
diana76 spune:
Bine ai venit, Machetuza!
Cata, in sfarsit, ai sosit si tu!
Despre scurgerea metionata de tine mie mi s-a spus ca e este normala pe vremuri la chestia asta i se spunea "insemnarea" adica semnul ca esti insarcinata). Mie mi-a aparut cam de cateva zile si va disparea treptat (e un fel de tendinta a organismului de a avea ciclu).
In rest ati citit ce semnalmente mai am.
Macheduza, pentru ce ti-a dat sa iei pastile de iod? Eu mai stiam si de fluorura de sodiu ca trebuie sa luam pentru ca bb sa aibe dintii sanatosi..Voi ati auzit de asa ceva?
pupici multi, Diana
machetuza spune:
quote:
Originally posted by katalina
BINE AI VENIT PRINTRE NOI,SIMONA, SI FELICITARI.SA AI UN BEBE FRUMOS SI SANATOS.
Spune-mi si mie cind ai facut analizele, si cine ti le-a vazut si interpretat.La ginecolog ai fost deja?
Echografia cind ai facut-o?.Cum a fost vizita la ginecolog?DETALII....PLEASE!!!!!!!!!
pupici
cata.
draga Cata
Am facut analizele prin saptamana a 8-a de sarcina si le-a interpretat medicul meu de familie. acum am sa le duc si la ginecolog sa le vada. Ecografia am facut-o la ginecolog. Vizita a decurs normal, spun normal pentru ca eu merg la acet medic ginecolog de mai multi ani. Control "manual" :-)) si apoi o ecografie. Medicul a fost dragut si mi-a expilcat, e drept, pe scurt ec trebuie sa stiu in mare despre sarcina. Acum ma asteapta cu analizele medicale
Sunt la prima sarcina dar am o experienta mai lunga si neplacuta inainte : in urma cu 6 ani am facut un avort, iar anul trecut in mai am fost nevoita sa renunt la o sarcina care nu era dezvoltata normal. Eram atunci in 2 luni jumate de sarcina.
Getuta spune:
Imi place ca toate gravidutele muncesc intens. Eu am non stop deschis DC si printre mormanele mele de dosare mai trag cu ochiul la ce se mai spune. Cred ca m-am virusat. Va dati seama cum o sa fiu dupa ce raman insarcinata?
Saptamana asta este intens. Sper ca in 2-3 saptamani sa pot sa va dau vestea cea mare.
Am citit pe la alte subiecte ca fetele folosesc tot felul de metode de depistare a ovulatiei, pe voi va ajutat in vreun fel. Fiind pt prima data cand o sa incercam, m-am gandit ca este de ajuns sa ne iubim mai mult in saptamana fertila, restul ar trebui sa se intample de la sine.
Spor la treaba, daca mai sunteti pe la munci, ca deja este 16:30, daca nu, sa aveti o seara minunata daca sunteti acasa. Eu cred ca o sa intru si de acasa un pic.
Geta
malina_mircu spune:
machetuza bine ai venit. iti doresc ce ne dorim toate: sarcina fara probleme si bb sanatosi
getuta noi am facut din doua in doua zile in perioada fertila. si am ramas din a 2 inercare.
Pupici
Malina
Kiara spune:
Machetutza, te intreb si eu ceva: ce simptome ai avut la sarcina de 2 luni jumate care nu a evoluat normal? iar daca n-ai avut simptome, cum ti s-a depistat treaba asta?
recunosc ca sunt un pic stresata. La sarcina asta totul este diferit fata de prima sarcina: am mult mai mult timp greturi, la prima eram constipata, acum din contra, la prima n-am avut dureri de cap, acum imi plezneste capul....nu stiu daca este normal sau e cumva vreun semn ca ceva nu merge cum trebuie (basca ca am si niste ganduri cam negre)
malina_mircu spune:
dr mea a spus ca fiecare sarcina e alfel. difera de la femeie la femeie, dar si la aceeasi femeie difera de la sarcina la sarcina.
chestia cu gandurile cred ca o avem toate; si cu cat ma gandesc mai mult cu atat imi dau seama ca trebuie sa ne rugam sa fie bine, caci tine foare mult de hazard.
diana76 spune:
Kiara, asa gandim toate, cum spune si Malina, ne pasc ganduri negre pentru ca e imposibil sa nu ne facem griji sa nu ne uitam in jur sa nu vedem cate probleme sunt, cati factori influenteaza sanatatea unui copil, ce poluata e atmosfera, etc
Si pe mine m-a durut extrem de tare capul saptamana trecuta, dupa ora 15:00 in fiecare zi m-a durut.. Acum m-au mai lasat durerile de cap....Colegele mele de la serviciu spun ca daca ti-e foarte rau si ai greturi si ti-e foarte nasol, sunt sanse mari ca bb sa fie fetitza, iar la baieti se pare ca sarcina e putin mai usoara... asa se spune... trebuie sa gandim pozitiv . Si eu imi fac mii de griji si ganduri si am mii de intrebari...din pacate nimeni nu imi poate inca raspunde. Cum vrea Dumnezeu, si sa speram ca va avea grija de noi taote si de copiii nostri.
vasce spune:
Buna, am revenit si noi. Eu citesc tot ceea ce scrieti voi dar sunt un pic mai lenta la scris. Vineri am fost la ginecolog care mi-a masurat uterul si zicea ca s-a dezvoltat bine(cu un aparat cu ultrasunete-eu avusesem 2 sapt scurgeri maronii pt ca uterul nu era bine dezvoltat) si apoi am auzit inima bebeluisului. Si azi am fost la ecograf unde am vazut ca bebelusul care este foarte zgubilitic, se da peste cap si misca tot timpul.
Se pare ca sunt in 12 sapt si 3 zile.
Nu m-am ingrasat deloc si inca nu am pus nimic din cele 4 kg pe care le-am pierdut in primele 9 sapt.
Ceci