Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 26
ilse spune:
stancutza ai descris exact ce mi se intampla mie acum cu bebelinu, e o lupta continua, sunt varza de oboseala...mai mult se joaca cu tzatza mea decat sa suga, dar asta e, stiu ca trece...nu stiu cum sa fac sa se concentreze doar pe supt, nu pe "vorbit"(gangurit) cu mine si tzatzica, are aproape 4 luni, pe 1 noiembrie...si n-ar fi toate astea o problema, dar mai am unul de aproape 3 ani si efectiv nu pot lasa caprita mare de 5 ani sa aiba grija de fra'su...cum sa fac sa-l "stimulez" sa se concentreze doar pe supt si pe urma sa ne jucam...daca aveti ceva sfaturi, ar fi super, ca in curand cedez psihic, daca ar fi dupa el, ar sta si cu orele la tzatza, si nu numai ca efectiv nu pot sa-i las pe ceilalti atata timp alergand prin casa fara sa vad ce fac, dar si simt ca nu mai pot fizic, sunt sleita de puteri, ametesc, as dormi non-stop.
mutlumesc
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
simodina spune:
Salutare tuturor fetelor! Ieri v-am descoperit gratie irinei de la odiseea noastra si ma bucur ft mult. Am o fetita de aproape 2 luni si alaptez exclusiv dar nu merge tocmai bine in sensul ca:
1) s-a nascut cu 3950, scaderea fiziologica a fost pana la 3590 iar la sf primei luni aveam 4150 gr, adica a luat ft putin in prima luna. Acum avem cam 4900 deci luna asta va lua undeva la 800 gr ceea ce pare mai bine.
2) nu am lapte prea mult in sensul ca mie nu mi-au curs ever sanii; ba mai mult in ultimele 3-4 zile cand incerc sa mulg manual nu mai curge in jet din niciun san. Sunt mai mult moi, doar peste noapte se mai umplu. Ziua suge cam la 2-3 ore iar noaptea dupa baita avem 2 mese la 4-5 ore. Un supt dureaza 30 min - 1 ora.
3) in ultimel zile a inceput sa regurgiteze mai mult decat de obicei si ca frecventa si dpdv cantitate.
Am fost ieri la un pediatru ft bun dealtfel care mi-a zis ca e subnutrita si d-aia varsa atat si tre' sa-i bag lapte praf o masa si sa ma odihnesc eu sa cresc productia de lapte. Il resptect ft mult pe pediatru dar nu sunt convinsa ca mi-a dat cel mai bun sfat in aceasta privinta - mi-a zis ca e ft putin 1 kg in 2 luni sa ia in greutate, trebuia min 1,5 kg.
Nu as avea cea mai mica indoiala sa nu merg pe sfatul lui si sa continui cu alaptatul exclusiv dar mara de vreo saptamana nu mai doarme prea bine ziua, sta si o ora la o masa iar sanii mei e clar ca nu au atata lapte ca ai majoritatii mamelor deoarece vad ca toate vorbiti de curgerea sanilor iar mie nu mi-au curs nici macar in primele zile. Dar tot 200 gr pe saptamana a luat pe de alta parte.
Mi-ar prinde foarte bine sa aud daca mai sunt mamici care nu au avut lapte din abundenta dar au alaptat exclusiv cateva luni!
puisorul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simodina Salutare tuturor fetelor! Ieri v-am descoperit gratie irinei de la odiseea noastra si ma bucur ft mult. Am o fetita de aproape 2 luni si alaptez exclusiv dar nu merge tocmai bine in sensul ca: 1) s-a nascut cu 3950, scaderea fiziologica a fost pana la 3590 iar la sf primei luni aveam 4150 gr, adica a luat ft putin in prima luna. Acum avem cam 4900 deci luna asta va lua undeva la 800 gr ceea ce pare mai bine. 2) nu am lapte prea mult in sensul ca mie nu mi-au curs ever sanii; ba mai mult in ultimele 3-4 zile cand incerc sa mulg manual nu mai curge in jet din niciun san. Sunt mai mult moi, doar peste noapte se mai umplu. Ziua suge cam la 2-3 ore iar noaptea dupa baita avem 2 mese la 4-5 ore. Un supt dureaza 30 min - 1 ora. 3) in ultimel zile a inceput sa regurgiteze mai mult decat de obicei si ca frecventa si dpdv cantitate. Am fost ieri la un pediatru ft bun dealtfel care mi-a zis ca e subnutrita si d-aia varsa atat si tre' sa-i bag lapte praf o masa si sa ma odihnesc eu sa cresc productia de lapte. Il resptect ft mult pe pediatru dar nu sunt convinsa ca mi-a dat cel mai bun sfat in aceasta privinta - mi-a zis ca e ft putin 1 kg in 2 luni sa ia in greutate, trebuia min 1,5 kg. Nu as avea cea mai mica indoiala sa nu merg pe sfatul lui si sa continui cu alaptatul exclusiv dar mara de vreo saptamana nu mai doarme prea bine ziua, sta si o ora la o masa iar sanii mei e clar ca nu au atata lapte ca ai majoritatii mamelor deoarece vad ca toate vorbiti de curgerea sanilor iar mie nu mi-au curs nici macar in primele zile. Dar tot 200 gr pe saptamana a luat pe de alta parte. Mi-ar prinde foarte bine sa aud daca mai sunt mamici care nu au avut lapte din abundenta dar au alaptat exclusiv cateva luni! Nadina, mama de Serban (20.08.05 ) si Mara (27.08.08) |
Eu sunt una dintre mamicile ca si tine. Si mie foarte putin mi-au curs sanii si mai mult noaptea. Daca incerc sa scot cu pompa transpir pana scot 40 ml si totusi pitica mea a fost alaptata exclusiv pana la 6 luni si mergem inainte. Parerea me e sa nu asculti de pediatrul care ti-a recomandat sa introduci lapte praf pentru ca astfel numai o sa iti scada productia de lapte. Atata timp cat copilul ia in greutate, uda scutecele, e vioaie si doarme bine nu trebuie sa iti faci probleme. Cel mai bine e sa iti scoti din cap ideea ca nu ai lapte suficient si sa te relaxezi.Si o sa vezi ca totul va fi bine.
Din cate ai scris fetita doarme bine, a luat destul in greutate asa ca sa nu iti mai faci probleme. Nu toti copii sunt standard si iau la fel in greutate. Despre faptul ca sta mult la san, probabil ca sta si de placere. Sau ar putea fi un puseu de crestere si dureaza cateva zile pana se adapteaza si productia de laptic. Am patit si noi la fel pe la 6-7 saptamani.
Daca ai timp sa citesti si celelalte capitole din topic o sa vezi ca multe mamici au trecut prin aceasta problema.
Alapteaza in continuare pentru ca e cel mai bun lucru pentru copilasul tau
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
simodina spune:
Ani merci mult pt raspuns, nu voi baga lapte praf incerc sa mai maresc lactatia prin odihna+lichide ca sunt cam chiauna dupa amiaza. Vad ca astazi nu a mai varsat asa, am facut pauze la 10 min si am tinut-o la eructat.
luny spune:
Simodina, incearca sa bei cel putin un litri/zi de ceai de chimen si anason, mie mi-a mers ff bine,mi s-a dat la maternitate imediat dupa ce am nascut si am continuat cu el 3 luni.. si la fel a mers bine si Galactogilul!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
stancutza spune:
citat din mesajul lui ilse stancutza ai descris exact ce mi se intampla mie acum cu bebelinu, e o lupta continua, sunt varza de oboseala...mai mult se joaca cu tzatza mea decat sa suga, dar asta e, stiu ca trece...nu stiu cum sa fac sa se concentreze doar pe supt, nu pe "vorbit"(gangurit) cu mine si tzatzica, are aproape 4 luni, pe 1 noiembrie...si n-ar fi toate astea o problema, dar mai am unul de aproape 3 ani si efectiv nu pot lasa caprita mare de 5 ani sa aiba grija de fra'su...cum sa fac sa-l "stimulez" sa se concentreze doar pe supt si pe urma sa ne jucam...daca aveti ceva sfaturi, ar fi super, ca in curand cedez psihic, daca ar fi dupa el, ar sta si cu orele la tzatza, si nu numai ca efectiv nu pot sa-i las pe ceilalti atata timp alergand prin casa fara sa vad ce fac, dar si simt ca nu mai pot fizic, sunt sleita de puteri, ametesc, as dormi non-stop. mutlumesc eu si 3 banditi: ilse, sven si thor |
Ilse, s-a mai scris aici dar stiu ca nu ai timp sa citesti: unii bebelusi pe la 3 luni sau dupa incep sa fie foarte usor de distras de la san. Cum face puiul tau: zambesc, ganguresc, se joaca, papa - ioc. Recomandarile pe care le-am citit si eu au fost sa ii dai sa pape intr-o camera mai intunecoasa, in liniste daca se poate, sau cand e semiadormit.
Deci esti mami de trei pui...felicitari!
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
simodina spune:
citat din mesajul lui luny Simodina, incearca sa bei cel putin un litri/zi de ceai de chimen si anason, mie mi-a mers ff bine,mi s-a dat la maternitate imediat dupa ce am nascut si am continuat cu el 3 luni.. si la fel a mers bine si Galactogilul! LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008) Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Luny, beau cam 1 litru de ceai nu mai mult si iau si Galactogil ( cand imi amintesc ) si Galafor zilnic. La mine problema este odihna mi se pare, pana dupa-amiaza am lapte OK, de la masa de dupa 14 si pana seara scade vertiginos iar mie mi-e somn de mor dar nu prea pot sa dorm. De asta vreau sa-mi fac program de luni ca maine avem botezul iar cel mic-mare e racit asa ca ultimele 2 zile nu prea am putut - noroc ca doarme noaptea ft bine fata si atunci chiar ma odihnesc.
baby_boy spune:
Va salut si eu fetelor..si va rog sa ma sfatuiti si pe mine. Eu dupa cezariana am ajuns a doua zi la bebelul meu si l-am pus la san..stateam cu el la san si 45 de min..o ora..apoi ii dadeam si cei 20 ml de lapte praf care ni-l dadeau asistentele...de unde ma gandesc ca de la mine nu sugea mare lucru...apoi am ajuns acasa..si am facut rani la sani...probabil de atata stat la sani...si am inceput sa-i dau formula ..si sa trag cu pompita de la mine si sa-i dau ..ma gandeam sa reusesc sa-mi treaca ranile..Acum am ajuns si toata ziua ii dau lapte de la san...laptic este...insa el suge bine doar 10 min..daca sunt 10 si apoi doarme...si daca nu se satura se trezeste,,si iar la san...si tot asa o tinem..NOaptea dupa 10 la prima trezire dupa baita din pacate ii dau lapte praf...ziua nu reusesc sa dorm deloc..iar noaptea daca ii dau formula- bea cam 60 ml din 2 in 2 ore. Dimineata la 8 ma trezesc cu sanii beton ..sa explodeze.. Acum eu am procese de constiinta..nu stiu ce sa fac...sa renunt de tot la lapte praf si sa-i dau doar san....asta inseamna somn deloc..i-am dat azi-noaptea o masa de san.dar dupa o ora iar s-a trezit ..ca suge putin si adoarme..si incerc cu toate metodele sa-l trezesc...tras de picioruse...obrajori, nasuc...degeaba.
VA rog daca puteti sa-mi spuneti si mie parerea voastra..nu stiu ce sa fac...mi-e frica sa nu pierd laptele daca continui asa mixt..mentionez ca avem 2 sapt si 5 zile . la externare aveam 3180 iar sapt asta la cantarit aveam 3700.Va si astept sfaturile voastre
mamica fericita de Radu Gabriel
pozici
puisorul spune:
Babyboy, parerea mea e ca ar trebui sa nu ii mai dai lapte praf. In scurt timp o sa isi regleze si mesele si va papa la 2-3 ore. E inca foarte mic si papa putin. Daca ai lapte e pacat sa ii dai supliment. Stiu ca e greu la inceput si nu prea ai timp sa dormi, dar incearca sa dormi de cate ori doarme el sau macar sa stai intinsa in pat langa el. Poate te ajuta cineva cu celelalte treburi si o sa iti fie mai usor. Dureaza putin sa va acomodati unul cu celelalt dar in scurt timp o sa fie mult mai bine.
Alaptare placuta in continuare
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
stancutza spune:
citat din mesajul lui baby_boy Va salut si eu fetelor..si va rog sa ma sfatuiti si pe mine. Eu dupa cezariana am ajuns a doua zi la bebelul meu si l-am pus la san..stateam cu el la san si 45 de min..o ora..apoi ii dadeam si cei 20 ml de lapte praf care ni-l dadeau asistentele...de unde ma gandesc ca de la mine nu sugea mare lucru...apoi am ajuns acasa..si am facut rani la sani...probabil de atata stat la sani...si am inceput sa-i dau formula ..si sa trag cu pompita de la mine si sa-i dau ..ma gandeam sa reusesc sa-mi treaca ranile..Acum am ajuns si toata ziua ii dau lapte de la san...laptic este...insa el suge bine doar 10 min..daca sunt 10 si apoi doarme...si daca nu se satura se trezeste,,si iar la san...si tot asa o tinem..NOaptea dupa 10 la prima trezire dupa baita din pacate ii dau lapte praf...ziua nu reusesc sa dorm deloc..iar noaptea daca ii dau formula- bea cam 60 ml din 2 in 2 ore. Dimineata la 8 ma trezesc cu sanii beton ..sa explodeze.. Acum eu am procese de constiinta..nu stiu ce sa fac...sa renunt de tot la lapte praf si sa-i dau doar san....asta inseamna somn deloc..i-am dat azi-noaptea o masa de san.dar dupa o ora iar s-a trezit ..ca suge putin si adoarme..si incerc cu toate metodele sa-l trezesc...tras de picioruse...obrajori, nasuc...degeaba. VA rog daca puteti sa-mi spuneti si mie parerea voastra..nu stiu ce sa fac...mi-e frica sa nu pierd laptele daca continui asa mixt..mentionez ca avem 2 sapt si 5 zile . la externare aveam 3180 iar sapt asta la cantarit aveam 3700.Va si astept sfaturile voastre mamica fericita de Radu Gabriel pozici |
Baby_boy<
Alaptatul de noapte creste selectia lactata. Deci nu renunta la el. Daca organismul tau nu primeste semnal ca e nevoie sa produca laptic si noaptea, nu va mai produce...Cand bebe plange de foame, ia-l langa tine si da-i sa pape culcata. Asa poti dormi si tu in timp ce el papa. La urmatoarea masa, te intorci pe partea cealalta si ii dai din celalalt san. Multe mamici fac asa... ...
Se poate sa fie pragul de crestere de la 3 saptamani si de aia sa pape asa des...
Cu ranile la san, te inteleg foarte bine, durerile pot fi cumplite. Eu le-am avut pana la 6 saptamani ale Sofiei...dar tot timpul a fost GRESEALA MEA, NU O POZITIONAM BINE LA SAN, EU STATEAM APLECATA PE SPATE INTR-UN FOTOLIU DE ALTFEL COMOD, DAR POZITIA ERA DE VINA! In momentul in care am hotarat ca nu se mai poate, am inceput sa fiu mai atenta la pozitia mea si a ei. Si durerile au disparut...Nu imi venea sa cred ca se poate si asa, in sfarsit nu mai asteptam ca pe ghimpi sa isi termine masa!
Si eu ii dadeam Sofiei la inceput completare, eram speriata ca nu se satura, pe urma ca luase f putin in greutate (doar 450 gr in prima luna)...dar astia micii papa in plus chiar daca nu le trebuie, mai ales de la biberon. Concluzia mea a fost ca 20 sau 30 ml de completare de fapt sunt inutili, ii papa din lacomie. Deci ai incredere in tine si da-i doar san. Si dormi ziua, cand doarme el. Muta-te in pat daca e cazul :-)
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei