Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 25
ama1357 spune:
Adriana,
1.) cum zicea si veronica, greutatrea luata de fetita este perfecta. minimul minim este chiar de 500gr pe luna (125gr pe saptamana in primul trimestru).
2.) copii nu stau la san numai pentru foame ci si de dragul de a sta in bartele lui mami, ei au stat cu mami in burtica atat de mult timp, i-au simtit gustul prin intermediul lichidului amniotic, incat stand la san este ca o mangaiere pentru ei, o alinare, o aducere aminte a timpurilor petrecute la mami. cateodata pot plange de sete (mai ales vara) si cateodata din cauza foamei in momentele de puseuri de crestere care in primele 6 saptamani sunt foarte dese. nu trebuie sa te uiti la ceas, daca fetita ta cauta sanul, pune-o la san mangai-o pe manuta sau pe piciorus si admira minunea din brate.
3.) in ceea ce privesc sfaturile celor din jur, cel mai bine le spui sa evite sa-ti dea sfaturi pe tema asta. tinand cont ca esti pe calea cea buna si nu stiu sa te incurajeze, mai bine lipsa...
4.) bea lichide cat simti tu nevoie si odihneste-te cat mai mult.
si cel mai important mai treci pe aici si avem noi grija sa-ti ridicam moralul!!!
pupici la mari si mici!
luny spune:
Adriana, si bebele meu pana pe la 3 luni, imi cerea sa suga (sau sa se alinte la san) foarte des, cateodata si la 30 min! eu il puneam asa cum cerea el si a fost bine ce am facut!am incercat la un moment dat sa-i fac cat de cat un program, ptr ca si e regurgita des si cateodata mult, dar n-a mers! inca mai da afara..am si ajuns la urgenta cu el cand avea 2 luni jumate, ptr ca varsa de 2-3 ori dupa supt si mi se pare mult si m-a speriat..ma rog, m-am plimbat in 3 spitale, noapte si nimeni n-a fost in stare sa-mi spuna ce se intampla si daca e normal sau e vreo problema, dar asta-i altceva...cert e ca nu are el nicio problema, reflux sau mai stiu eu ce, dar daca ti se pare ca e prea rau, fa-i niste investigatii!
am fost de atunci la mai multi medici, am incercat diverse remedii si am inteles ca pana la urma va trece si asta..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Sheannamp spune:
Adriana, e normal sa suga si la 1 ora in primele 3 luni de viata.
Spre deosebire de laptele praf care "cade mai greu" si se digera intr-un timp mai lung, de aceea bebele hranit cu lapte praf nu cere asa des de mancare, laptele matern este foarte hranitor dar nu are nevoie de prea mult timp ca sa fie digerat de stomacel si atunci se absoarbe mai usor si acesta se goleste mai repede si apare senzatia de foame....
Laptele tau e cel mai bun din lume pentru bebelusul tau, nu exista alt lapte care sa se compare iar daca vin altii sa iti zica altfel spune-le ca habar nu au ce spun....
Daca corpul tau a crescut un bebelus timp de 9 luni fii sigura ca sanii tai sunt la fel de capabili sa il hraneasca cu exact cantitatea si calitatea de lapte de care are nevoie bebele tau in urmatoarele 6 luni....
Regurgitarea e si ea normala la varsta asta, la unii mai mult, la altii mai putin, o sa treaca. Remedii: pune-l sa stea in pat cu capul si trunchiul mai sus, cam la 45 de grade (adica pune sub saltea niste carti ca sa stea inclinata), si obligatoriu dupa ce suge tine-l in sus pana da aerutul afara, chiar daca e cu putin laptic, nu e problema...
Nicoleta spune:
Salut.
NU am mai dat pe aici de ceva timp... dar asta pentru ca suntem ok. Ama, am citit ce ti-a zis tipa de la LL. Matei nu are suzeta, nu l-am infometat niciodata, i-am oferit sanul de multe ori in perioada asta ciudata de aproape 3 luni (care s-a cam terminat, desi nu chiar...), l-am tinut in brate mult, nu-l las deloc sa planga, doarme cu mine in pat 90% din timpul de somn. A ajuns in situatia asta: de la sanul drept (cel cu mult lapte) a inceput sa suga treaz, dar si in somn, de cateva zile uneori vrea el sa suga si din brate, de la stangul azi a supt treaz dupa extrem de mult timp. Uneori, cand este prea obosit, vrea intai sa adoarma si apoi sa suga, alteori vrea sa suga si apoi sa adoarma, uneori, rar, adoarme la san, mai ales seara.
Dar mi.a trecut disperarea, m-am obisnuit cu situatia... Se face el mare si asa, pe 25 incepem diversificarea (va face 6 luni) si sunt in dubiu: fructe sau legume??
Va pup pe toate si succes cu alaptatul.
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)
Mirtha spune:
Saluare fetelor.
va scriu cu o mina- epiziotomie. Vineri dimineata la 5,50 am nascut in Bucuresti.
noi suntem din Craiova.
Acum suntem acasa cu fetita.
suge la ambii sanii.
desi se spune ca la aceatsa virsta nu trebuie lasata mai mult de 10 minute/ tzatza am lasat-o sa suga cit vrea de la fiecare san.
acum nu numai ca nu vrea sa doarma dar plinge forte tare.
plus ca a sughiutat dupa supt .
ce ma sftatuiti
care e parerea voastra. e oboseala de pe drum sau a minact prea mult
MIrtha mama de Eva - 17.10.2008
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
luny spune:
poate fi si una si alta si a inghitit si aer! tine-o pe umar in sus sa ragaie..si las-o la san cat doreste, e micuta rau! neaparat sa goleasca primul san inainte de a il oferi pe celalalt!..nu e musai sa adoarma dupa ce suge, iar cu plansul, cauta-i cauza discomfortului, schimba scutecul, sa nu-i fie prea cald sau prea frig, sau poate mai vrea la san..succes si sa-ti traiasca micuta!
AdrianaSM spune:
Va multumesc mult fetelor pentru raspunsurile si incurajarile voastre.Sa stiti ca e foarte important sa te incurajeze cineva cand vine vorba de alaptat.Si e important sa stii ca si alte mamici s-au descurcat cu bine in lupta aceasta.
Noi mancam in continuare tot la san,dar in ultimele zile alaptatul dureaza foarte mult.Daca pana acum in 15 minute se satura si dormea cate 2-3 ore acum trage o jumatate de ora, o ora si se trezeste foarte repede, plangand si cautand cu gurita...si se tare enerveza in timpul suptului...Nu stiu ce se intampla...lapte este pt ca inca curge dupa ce lasa ea sanul...
Problema nu este ca manaca asa de mult timp, ci faptul ca ma storce pe mine de puteri...pur si simplu simt cum ma obosesc peste masura, cu toate ca am o pozitie comoda in timpul alaptatului...vi s-a intamplat si voua asa ceva...???este normal sa ma obosesca asa de tare faptul ca ea suge?
Va pe toate si pe bebeii vostrii...
AdrianaSM de Estera
http://community.webshots.com/user/AdrianaSM
stancutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AdrianaSM Va multumesc mult fetelor pentru raspunsurile si incurajarile voastre.Sa stiti ca e foarte important sa te incurajeze cineva cand vine vorba de alaptat.Si e important sa stii ca si alte mamici s-au descurcat cu bine in lupta aceasta. Noi mancam in continuare tot la san,dar in ultimele zile alaptatul dureaza foarte mult.Daca pana acum in 15 minute se satura si dormea cate 2-3 ore acum trage o jumatate de ora, o ora si se trezeste foarte repede, plangand si cautand cu gurita...si se tare enerveza in timpul suptului...Nu stiu ce se intampla...lapte este pt ca inca curge dupa ce lasa ea sanul... Problema nu este ca manaca asa de mult timp, ci faptul ca ma storce pe mine de puteri...pur si simplu simt cum ma obosesc peste masura, cu toate ca am o pozitie comoda in timpul alaptatului...vi s-a intamplat si voua asa ceva...???este normal sa ma obosesca asa de tare faptul ca ea suge? Va pe toate si pe bebeii vostrii... AdrianaSM de Estera http://community.webshots.com/user/AdrianaSM |
Intr-adevar, cateodat alaptatul poate fi si o lupta...cu tine, cu bebele chiar... Si da, poti sa simti ca te stoarce de puteri. Si Sofia mea pe la 3 luni se enerva foarte rau la san. Sugea ce venea cu viteza si pe urma incepea sa faca figuri: se departa, plangea, ma lovea, ma zgaria etc. Era criminal, foarte frustrant pentru amandoua. O tot mutam de la un san la altul, asa o mai pacaleam sa ia o gura-doua dar incepea din nou circul. Dupa aproape o ora de alaptat si lupte, si dupa "n" mutari de-astea, simtam ca-mi cad mainile si ca cedez psihic. Si cedam...Ea plangea in continuare de foame, asa ca ii dadeam formula, ca lapte muls n-am avut niciodata pe stoc.
Nu spun ca asta e cazul vostru, sau ca trebuie sa faci ca mine, ce spun este ca este doar o faza, poate e intr-un prag de crestere si simte nevoia sa stea mai mult la san...Nu stiu cat are fetita ta, in cazul nostru dupa 4 luni lucrurile s-au reglat ca prin minune, din mese de o ora a ajuns sa aiba mese de 10 minute, fara mofturi, o placere pentru amandoua.
Deci drumul poate fi lung, si greu, dar cu rabdare o sa treceti peste momentele dificile.
Asteptam vesti bune!
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
stancutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mirtha Saluare fetelor. va scriu cu o mina- epiziotomie. Vineri dimineata la 5,50 am nascut in Bucuresti. noi suntem din Craiova. Acum suntem acasa cu fetita. suge la ambii sanii. desi se spune ca la aceatsa virsta nu trebuie lasata mai mult de 10 minute/ tzatza am lasat-o sa suga cit vrea de la fiecare san. acum nu numai ca nu vrea sa doarma dar plinge forte tare. plus ca a sughiutat dupa supt . ce ma sftatuiti care e parerea voastra. e oboseala de pe drum sau a minact prea mult MIrtha mama de Eva - 17.10.2008 http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0 |
Felicitari pentru bebelina!
De plans, asa cum zicea si Luny, un bebe mic poate plange din multe motive: diverse disconforturi - inclusiv faptul ca din bratele tale o pui in patutul ei - , aer ramas in stomacel, etc.
Daca ii dai sa pape dintr-un san la o masa, incearca sa o faci sa scoata aerul dupa cateva minute de supt. Sau cam cand crezi tu ca e jumatatea mesei. Daca ii dai din amandoi, scoate aerul inainte sa o treci la al doilea. Daca adoarme la san, nu o trezi pentru ragaici. Mai tine-o on brate pana ce este in somn profund (mainile moi, ochii nu mai misca sub pleoape), si abia apoi pune-o in patutul ei. Sau inveleste-o intr-un tricou de-al tau.
Sughitul e fiziologic - normal - la bebelusi, dar poate fi cauzat si de lacomie :-) Nu te teme, nu ii deranjeaza asa cum ne deranjeaza pe noi adultii, dar ii poate impiedica sa doarma.
Cum mai sunteti? Mai da-ne de veste despre voi!
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
luny spune:
stancutza, ai completat exact ce uitasem eu!..