HIDROCEL - OPERATIE SAU NU?
Raspunsuri - Pagina 5
mateigabriel spune:
Multumesc mult!
A ramas ca Luni sa mergem sa ne faca internare si tot setul de analize si apoi sa mergem acasa si sa revenim Marti pentru operatie.
Domnul doctor a zis ca ne da drumul apoi acasa desi nu stiu daca asa o sa se intample...depinde probabil de cum va trece peste Matei...
Noi am fost si ieri si saptamana trecuta si ne-a facut decalotare si Matei parca e o fetita..imediat plange si se zbate ...ma gandesc cu groaza.(numai cand ma gandesc la operatie ma apuca plansul).
Aseara la insistentele mele am facut ecografie ca sa fiu sigura ca e nevoie de operatie si d-na de la ecograf ne-a zis ca nu lichidul este problema ci faptul ca un canal nu este inchis la capatul de jos si ca acolo trebuie operat.Am ajuns inapoi la domnul doctor si el n-a zis la fel (ca trebuie sa elimine cauza, ca lichidul poate f bine sa il scoata cu o seringa dar ca apoi se reface daca nu inchide si canalul.La stangul d-na doctor a zis ca este lichid in limite normale si d-l doctor a zis ca nu e nevoie sa il opereze.
Plus ca mi-a zis ca sunt f suspicioasa...eu venisem pregatita cu tot setul de intrebari(pusa in tema de pe diferite forumuri)si cand a vazut ca mai vreau si ecografie...dar na a fost dragut si nu s-a suparat...ne-a dat trimiterea sa facem ecografia si apoi m-am dus inapoi.Eu i-am explicat domnului doctor ca am facut o operatie fara sa fie nevoie(dupa un timp destul de lung de la operatie am aflat ca nu fusese nevoie sa suport acea operatie)si nu vreau sa pateasca si Matei la fel.
Apoi, na e gandacelul meu si nu vreau sa sufere...ma gandesc cu groaza la anestezia generala.
Multumesc mult pentru tot ...am sa iau in considerare toate sfaturile!
O zi buna fetelor!
mateigabriel spune:
AS fi preferat sa merg la o clinica particulara(eu sunt din Bucuresti, dar nu cred ca dl doctor opereaza decat la spital si prefer sa stiu ca totul e in regula.
Tu i-ai dat inainte de operatie sau dupa?
Nici nu stiu cum sa actionez...cred ca o sa fiu pierduta!
cezremus spune:
eee..am mai scris o data, ce se intampla cu forumul asta...deci..banii eu i-am dat inainte la anestezist, ca am avut ocazia, vine in salon sa vada copilul, pune niste intrebari..la doct i-am dat a doua zi.
DANILA Viorel cred ca numai la Gr ALEXANDRESCU opereaza,mai este la o clinica, dar ceva in scop umanitar, nu cred ca au sali de operatie.
Sa nu te stresezi de fata cu Matei, el se va pune pe plans si jelit ca te vede pe tine, daca se va plange de dureri dupa rogi asistenta sa-i bage in perfuzie un calmant( la asistente am dat cate 20ron), unele sunt dragute si-i fac oricum, altele sunt netrebnici si acre si degeaba i-ai da banul, alea mai in varsta sunt mai rele.
In salon eram cate trei mamici cu copii, mai mari sau mai mici, aveam si tv in camera...nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar am vazut ca selectau, mamicile cu studii stateau in camere de trei, cele fara in camere cu 6-7 paturi, in bataie de joc la puneau in camere in care nu existau decat patuturi ptr copii...de alea mici, de fier , cu gratii.
Sa ai ceaiul preferat la tine si cate 50-60ml imi dadaea voie sa-i dau, sa treaca defintiv efectul anestezicului , daca nu exista riscul sa vomite.
Sanatate multa si bafta ! cum zic multe mamici e o operatie usoara care nu are urmari !
mateigabriel spune:
Buna fetelor!
Am trecut cu bine peste operatie!Suntem bucurosi ca nu avem nici o urmare si totul e ok.
Noi ne-am dus Luni dimineata, ne-a luat sange si ne-a facut internarea si am plecat acsa.Ne-a chemat Marti dimineata la 08.00.
A doua zis(Marti), la 08.00 ne-am prezentat si am avut de asteptat f mult.
Am intrat in salon, ne-am jucat totul bine si frumos.Dar lui mati i se facuse foame si sete, deja era 12.00 si nimeni nu mai venea ptr operatie.
Intr-un final a venit d-na anestezist care a zis ca nu ne baga in operatie deoarece eu aveam analizele facute cu 2 saptamani in urma la plamani cand fusese racit.Am refacut analizele(din nou raze)si am mers in salon sa asteptam rezulatele.
Mai tarziu in jur de 13.30 deja simteam ca o iau razna nu stiam ce sa ii mai spun ca "vine tati cu apa", ca a plecat sa cumepre suc ptr baiat...in fine..am vazut pe dl doctor sui l-am intrebat ce se intampla.
El a inceput sa tipe la sistente si pana la urma a venit si ne-a pus o perfuzie.
Nu va mai zic ca a fost totul asa...facut in sila desi 100 nu lipsea bagat in buzunar la asistente...dar traim in Romania...
In salon cu noi mai era o mamica cu un baietel de 1 an si cateva luni care era operat de hernie la dl doctor Basca.
Au avut puse perfuziile odata si a baietelului deja se terminase si a lui Matei nu mergea deloc.
Am onceput sa fac gura cand au venit sa il ia pe acel baietel la operatie ca de ce nu merge perfuzia lui Matei.
In momentul cand i-au facut injectia cu anestezicul acelui baietel a inceput sa tremure si sa faca urat.
M-am speriat eu f tare cand am vazut asa ceva(va dati seama cum era mamica).
A venit la mine o asistenta si mi-a zis ca din cauza ca perfuzia baietelului a fost mai rapida de aceea a facut asa.
In fine, matei a adormit putin
si exact xcand se trezea a venit un tip sa il ia la operatie.
I l-am dat in barte exact cand se trezea(sunt sigura ca a inceput sa planga apoi si sa se agite).
L-au luat la 14.06 si la 14.50 mi l-au adus inapoi.
Deja motaia(nu dormea, asa cum s-a intamplat cu acel baietel).
S-a trezit exact in salon si a inceput sa se agite si a scos perfuzia(am tipat la asitenta sefa care a fost f draguta a venit repede).
Am mers si i-a schimbat din nou branula si pana la urma a adormit in brate la mine.
Am vorbit cu anestezista care mi-a spus ca nu l-a mai tinut la oxigen deoarece inca se mai vede ceva la plaman si sa nu ii faca rau, ca intr-adevar s-a trezit in sala de operatie si a inceput sa se agite si ia-u pus masca ca sa il adoarma si sa ii poata sa faca anestezia(sa nu il mai chinuie).
Putin mai tarziu a venit si doctorul s-a uitat la el si a zis ca e ok.
Cand s-a trezit matei il durea putin dar mai apoi a fost problema ca ii era foame si toti imi spuneau ca sa ii dau decta ceai(el vroia neaparat papa).Pana la urma in jur de ora 20.00 i-am dat iaurtel si desi tot mai vroia am oprit ca mi-a fost frica.
aaaaa...a mai fost faptul ca el invatat sa faca la olita nu putea s faca in pampers si tinea in el si spunea ca il doare, cand dl doctor a venit l-a apasat putin pe vezica si s-a eliberat.
Overall, am fost multumita si de anestezista(200 )si de doctor(400.
A doua zis Matei a inceput sa alerge prin salon de nu puteam sa ne mai tinem dupa el.
Ajunsi acasa imi era frica ca era tare nebunatic si nu statea linistit nici o clipa(incerca sa se urce pe scaun, sa sara).
Dupa ce ne-am scos firele parca suntem mai nebunatic decat inainte, dar sper ca acum sa il linisteasca la gradi:).
Noua nu ne-a dat nici un unguent ptr rana acea(o sa mai mergem la un consult la dl doctor sa fim linistiti, mai incolo).
Va pup pe toate!
Sanatete!
florentaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui princess Baietelului meu care are 1 an si 10 luni i s-a recomandat operatie pentru hidrocel drept! Chirurgul Bogdan Andrei de la Budimex ne-a explicat ca este mai bine sa fie operat ca sa nu apara complicatii! A mai trecut cineva printr-o astfel de operatie? Cum decurge o astfel de operatie la Budimex? Va multumesc mult pentru raspunsuri! Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006 RARES are ... Buna, Princess! Baietelul meu a fost operat de hidrocel la Spitalul Budimex, dr. Secheli Ionut, un medic de exceptie. Cu cat faceti operatia cat este mai mic, cu atat o sa fie mai usor pentru el. E normal sa te panichezi, insa nu imi aduc aminte sa fi avut vreo problema dupa operatie. (spun asta pentru ca fiul meu are acum 6 ani si 4 luni, iar operatia am facut-o acum 5 ani, daca nu ma inseala memoria). |
cezremus spune:
Ma bucur ca ati trecut cu bine peste operatie. Noua ne-a prescris unguent Lioton gel aplicat local si sa evitam traumatismele locale, ungunetul era ptr buna circulatie a sangelui, avand in vedere ca probabil au umblat pe la ceva vene..pe acolo...daaa...asa mi s-a zis si mie, cu cat e mai mic cu atat suporta operatia mai bine...si noi am intrat cam tarziu in operatie, dar mi-a fost usor sa-l adorm atunci cu suzeta( de atunci nu o mai suporta) si il tineam asa...mai mult adormit, ca de fapt ne tot frecau ba cu analizele, ba cu razele la plamani, ba cu date medicale personale..
Sanatate multa si va sarutam cu drag ! sper sa ne mai auzim !