HIDROCEL - OPERATIE SAU NU?
Baietelului meu care are 1 an si 10 luni i s-a recomandat operatie pentru hidrocel drept! Chirurgul Bogdan Andrei de la Budimex ne-a explicat ca este mai bine sa fie operat ca sa nu apara complicatii!
A mai trecut cineva printr-o astfel de operatie?
Cum decurge o astfel de operatie la Budimex?
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006
RARES are ...
Raspunsuri
Corina75 spune:
Buna Princess,
Eu am aflat ca Andrei a avut hidrocel cu ocazia operatiei de hernie inghino-scrotala inchistata....
Daca doctorul ti-a spus asa, poate stie el ce spune, dar cred ca e bine sa mai ceri o parere...vezi la vreun cabinet privat de chirurgie pediatrica, doctorul Basca de la Grigorescu, de exemplu.
Ai intrebat la ce se referea dr. Bogdan Andrei cand a vorbit de complicatii? Sau hidrocelul e asociat si cu altceva?
daca dai cautare aici pe forum cu cuvantul hidrocel o sa gasesti dezbatut subiectul...poate te ajuta!
Sanatate la micut si
Corina si Andrei (24.11.2004)
roxana c. spune:
In luna martie, cand am fost internata cu Calin la sp. Grigore Alexandrescu, a fost o mamica cu noi in salon al carei baietel a fost operat de hidrocel. Copilul avea atunci 1,6 ani, operatia a durat aprox 30 minute( de cand l-a luat la sala si pana l-a adus), a fost putin agitat cand si-a revenit( cum de altfel sunt toti, indiferent de operatie), iar a 2-a zi a plecat acasa, topaind ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Degeaba iti voi spune ca e o operatie usoara si sa stai linistita, ptr ca oricum iti vei face tz-spe griji, dar pe bune acum, daca dr spune s-o faci, fa-o ca stie el ce spune si stai linistita ca va fi bine. Ptr linistea ta, bine ar fi sa te mai duci la un medic, sa mai ceri o parere- asa cum ti-a spus ci Corina- pe baietelul meu tot dr Basca l-a operat, si ti-l recomand cu toata increderea.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
anacami spune:
Daca este hidrocel necomunicant nu se opereaza,daca este hidrocel comunicant trebuie operat.Hidrocel comunicant inseamna ca acel canal prin care coboara testiculele din abdomen in scrot nu s-a inchis (acest proces se face in ultimele saptamani de sarcina).
Daca este hidrocel comunicant si nu se opereaza la timp pot apare diverse complicatii- printre care si atrofierea si necrozarea testicolului(/testicolelor daca este bilateral), hernie abdominala- intestinele pot migra catre scrot,etc...Acest canal nu se mai poate inchide dupa nastere decat chirurgical.Noua asa ni s-a spus...
Operatia este asemantoare cu o operatie de apendice, se face o mica taietura la nivelul abdomenului inferior pentru a se inchide acest canal.Este de tip "one day", poti sa pleci acasa in aceeasi zi-pentru copii asa mici se recomanda insa sa ramana acolo peste noapte, sa nu apara vreo complicatie (se face cu anestezie generala)
Hidrocelul necomunicant se intalneste la un pocent f. mare de nou-nascuti-este cel in care canalul s-a inchis dar ramane lichid in scrot, lichid care se poate absorbi cu timpul,in mod natural (in cateva luni,1-2 ani).
Pentru a afla de care tip este am inteles ca se poate face ecografie,dar poate fi depistat si de un medic bun prin evaluarea simptomelor (de ex. la cel comunicant poate fluctua mult cantitatea de lichid din scrot, functie de momentele zilei-un fel de flux-reflux datorita circulatie libere dinspre/spre abdomen,etc)
Bafta si multa sanatate!
mami de Sebastian si Stefania
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
anacami spune:
aaa,ni s-a mai spus ca daca este cazul de operatie,aceasta tebuie facuta cat este mai mic- daca este mai mare si este constient de ce se intampla, poate ramane si cu "traume psihice"
mami de Sebastian si Stefania
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
princess spune:
Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri! Sunteti niste dragute!
Chirurgul care l-a consultat pe Rares ne-a spus ca are hidrocel comunicant, deci complicatiile tocmai de aici ar putea pleca, in sensul ca prin acea deschidere din abdomen poate iesi o parte din intestin si s-ar ajunge la o hernie.
As fi vrut sa mai consult si un alt medic (eventual ecografist) ca sa stiu sigur ca este vorba despre acest tip de hidrocel.
Insa inclin sa cred ca rezolvarea este pe cale chirurgicala...Daca este necesara o vom face!
Va pup!
RARES are ...
Corina75 spune:
Printeso,
Andrei a fost operat de hernie inghino-scrotala inchistata, probabil ca la origine a avut un hidrocel comunicant, dar noi nu am stiut...
Am mai povestit pe undeva pe forum ce spaima am tras cu el intr-o seara cand un testicol se invinetise si era beton....am fost operati de urgenta (a 2-a zi dimineata, ca el mancase in seara aia), a 3-a zi deja topaia si am plecat acasa ...
Operatia dureaza putin, e chestia cu trezirea din anestezie si putina durere pe urma, dar fata de altele, crede-ma, e o nimica toata. Cand o sa vezi alte cazuri in spital o sa-ti faci cruce ca voi aveti asa o problemutza de usoara ...
Mult curaj si sanatate!
Cornelia spune:
Buna!
Princess, scuza-ma ca ma bag peste subiectul tau, dar am zis ca nu are rost sa fac unul separat.
Stefan are hidrocel de la nastere. Ni s-a spus ca cel mai probabil se retrage in cateva luni. In jur de 1 an i-a disparut, ca peste cateva luni sa paara din nou. La 2 ani ni s-a spus sa il operam si noi am tot tergiversat (sicera sa fiu imi este foarte frica de anestezie). Cand sa spun din nou hop, pentru ca parea ca s-a retras, a reaparut de cateva zile si este mai mare si testicolul cam tensionat.
Vinerea viitoare venim la Gr. Alexandrescu pentru operatie. Il va opera dr. Viorel Danila. Stiti ceva despre el? Imi puteti spune cate ceva despre practicile din acest spital? Deja m-a luat cu lesin de emotii si mai e o saptamana.
Princess, voi ati luat vreo hotarare?
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Cornelia spune:
Tot eu .
Cam cu ce ar trebui sa ma duc pregatita la spital pentru internare de o zi? Pijamale pentru el, pentru mine? Altceva? Nu am fost internata niciodata, decat cand am nascut si nu am idee cum se procedeaza.
Va pup,
princess spune:
Buna, Cornelia!
Nu am de ce sa te scuz, din contra, ma "bucur" sa stiu ca mai este cineva in situatia noastra, ca putem sa schimbam impresii referitoare la operatie!
Hotararea noastra este in proportie de 95% pentru operatie, de care, normal, mi-e foarte frica, insa mai teama imi este de complicatiile care pot aparea din cauza hidrocelului!
Noi il vom opera la spitalul Budimex, la dr pe care l-am mentionat in primul meu mesaj. Maine mergem la pediatra lui Rares sa discutam mai multe detalii despre operatie, spital, internare etc
Te tin la curent cu ceea ce imi va spune danssa!
Si eu am o stare tare nasoala, mi-e teama, foarte teama chiar, de anestezie, de branula, de incizie, de tot de fapt, dar asta este situatia, trebuie rezolvat cumva.
Rares a mai avut anul acesta o interventie la ochisor, tot cu anestezie generala, dar prin masca, nu injectabila. Atunci totul a mers foarte bine, nu au fost efecte adverse, conditiile au fost f bune fiind vorba de o clinica privata...
Sanatate multa puiului tau si mult curaj!
Ti-am trimis si un PM.
RARES are ...
Cornelia spune:
Princess, si voua multa sanatate! Astept sa vad ce v-a spus pediatra.
Si mie imi spune toata lumea ca e o interventie f. usoara. Si cred lucrul asta, dar emotiile sunt oricum f. mari.
Nu e nimeni care sa stie stie ceva despre Dr. Danila?
Va pup,