Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu una nu l-as inchide ptr ca mi se pare o idee buna atita timp cit nici una din parti nu profita de cealalta.
De ex daca nu le ceri sa-ti trimita rosii organice saptaminal iar ei nu incearca sa iti ia casa ar putea iesi ceva frumos, parerea mea.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Trebuie sa cauti acolo in zona unde vrei sa stea. Dar nu cred ca pot trai numai muncind la cimp, e nevoie sa le dai si bani pentru asta.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Uite ce am inteles eu:
- vrei ca o familie de tineri sa vina sa locuiasca pe proprietatea ta, eventual sa renoveze casa in care vor locui;
- in timpul asta, ei vor ingriji pamantul si vor trai din roadele sale fara sa aiba alt venit. Evident sunt ani mai buni si ani mai putin buni, iar lucrarile agricole costa destul de mult. Este aproape imposibil sa sustii lucrarile agricole de peste an numai cu banii obtinuri pe recolta precedenta (crede-ma, sunt agricultoru' de serviciu pe pamantul parintilor mei, care nu vor sa-l vanda dar nici sa-l lase in paragina si atunci ingropam banii in tarina in fiecare an)
- de doua - trei ori pe an, voi veti merge si veti locui acolo fara sa platiti un ban cum e si firesc, dat fiindca e proprietatea voastra.
- in cazul in care decideti sa vindeti, normal, ei vor trebui sa-si ia bagajul si sa plece.

Acum te intreb eu: si ei cu ce se aleg?Sau, mai bine spus, cum se schimba situatia lor "dramatica"? Ce anume i-ar putea determina sa accepte oferta ta?

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Andrath, daca familia care o sa se ofere sa locuiasca pe pamantul nostru va fi vrednica,crede-ma va avea f. multe motive sa fie si motivata.Nu le-am expus pt. ca realmente doresc sa fie o familie care sa i se ofere o sansa;inteleg prin asta ca o familie motivata,muncitoare ,poate sa primeasca niste surprize care sa le usureze munca dar numai daca se dovedesc de incredere.
Casa care trebuie renovata nu este si casa familiei;daca se va face o intelegere intre noi categoric aceasta se va face in mod legal la notar cu clauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Initial creeata de b.nica
Eu pot sa asigur unei familii vrednice traiul zilnic,

b.nica,in situatia expusa de tine tu cel mult oferi cazare gratuita (la schimb cu plata taxelor pe pamint,ingrijirea proprietatii si cu gazduirea voastra de 2 ori pe an) si nu traiul zilnic.ma indoiesc ca familia va reusi sa traiasca doar de pe urma pomilor fructiferi de pe proprietatea ta.inseamna ca familia respectiva va trebui sa aiba si alta sursa de venit,sa lucreze si in alta parte.in aceste conditii nu stiu cit se vor putea ocupa de proprietatea ta,de renovari,de ingrijirea pomilor etc.gindeste-te bine ce poti oferi si ce pretinzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Inteleg ce spui, dar in situatii d-astea surprizele nu sunt punctul forte al intelegerii...

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:
Initial creeata de b.nica
Eu pot sa asigur unei familii vrednice traiul zilnic,

b.nica,in situatia expusa de tine tu cel mult oferi cazare gratuita (la schimb cu plata taxelor pe pamint,ingrijirea proprietatii si cu gazduirea voastra de 2 ori pe an) si nu traiul zilnic.ma indoiesc ca familia va reusi sa traiasca doar de pe urma pomilor fructiferi de pe proprietatea ta.inseamna ca familia respectiva va trebui sa aiba si alta sursa de venit,sa lucreze si in alta parte.in aceste conditii nu stiu cit se vor putea ocupa de proprietatea ta,de renovari,de ingrijirea pomilor etc.gindeste-te bine ce poti oferi si ce pretinzi.

Speed se vede ca nu traiesti la tara;din 1,5 ha,cam 1 ha este liber sa fie cultivat;asta inseamna ca pe aceasta suprafata se pot cultiva legume si porumb.Asta inseamna sa ai pt. hrana si pt. porc si pasari mai mult decat suficient.
Cat despre taxe,acestea sunt minime,ceva de pana 100 ron/an sau chiar mult mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Tocmai ce am citit niste cifre despre o agricultura d-asta restrinsa. Un hectar e destul de strimt pentru o familie in conditiile in care exista anotimpuri in Romania si propriu zis nu e decit o recolta pe an. Poate doar daca reusesc sa faca un fel de pensiune sa mai faca un profit si din asta, asta ar insemna casa sa fie renovata cind incep.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

scuzele mele,n-am prins ideea ca ai vrea sa investesti atit de mult in proprietatea respectiva...eu sper sa-ti gasesti o familie potrivita ,ca ideea nu e rea,asa cum a spus si Andrada,doar ca nu e prea clar ceea ce oferi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai nu cred ca le-ar da b.Nica in cap daca pe langa casa s-ar ocupa si cu altceva atata timp cat ar fi ceva legal.
E totusi un lucru sa ai un acoperis deasupra capului.
Poate lejer sa se mute acolo o familie care va avea parte de o locatie buna , acoperis ,oportunitatea de a scoate bani din ce produc si de a face si altceva pe langa.
Si P.S: parintii unei colege de facultate se ocupa strict cu vanzarea rosiilor pe care le cultiva ei . Atat. Si au bani sa-i plteasca apartamtnul in care sta cu chirie , cheltuieli , carti si cheltuiala lunara.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput