Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

denizel draga,

chiar ai PH ridicat azi, mergi la colt si suge cateva lamai fara zahar si-ti revii.

Nimeni nu intretine saracia in romania, eu nicidecum ,m-am detasat de mult,
se pare ca mentalitati invechite ca cea pe care tu o detii romania se saraceste si se saraceste si iar se saraceste.

scoate-ti capul din nisip si vezi sau priveste daca nu stii sa vezi.....

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
citat din mesajul lui ionica

Denitzel, asa am avut impresia doar.
Atat prunele cat si portocalele au aceleasi nevoi,ma rog cu cateva exceptii.

Dar se face mare polemica pe cat de mare e proprietate si cat de mult se munceste.

Daca asi fi nevoita sa platesc o companie sa se ocupe de casa,probabil m-ar costa 500euro pe luna, daca familia care e la pensie evident, isi doreste sa locuiasca la plaja intr-o casa inchiriata ,ar plati poate mai mult.

Ce este interesant la mentalitatea vestica; stiu sa imbine utilul cu placutul,
da pentru b.nica ar trebui sa gaseasca o familie de pensionari care-si doresc sa se retraga in provincie.

Tocmai a inceput ploaia iar pitica mea o admira.

Ionica, mie mi se pare foarte corect ca tu iei in consideratie costul muncii celor care locuiesc pe proprietatea ta si costul chiriei vilei tale.
Daca pe ei i-ar costa mai mult de 500 de euro chiria in alta parte, dar tu ii lasi cu 500 de euri in casa ta, atunci da, le faci un bine!!

In cazul de fata, se considera o mare indrazneala (tocmai am citat-o pe Marilena12) sa luam in considerare banii pe care ar trebui sa ii castige un muncitor care lucreaza pe pamantul bnicai.

In plus, aici nu e vorba numai de pomi fructiferi. Bnica doreste ca pamantul sa ii fie cultivat. Pomii fructiferi exista deja.

edit

Ha, ha, iar ai sarit degeaba la mine :-)). Vezi daca nu astepti sa iti raspund? :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Hai ca va astept la subsol,sunt sigura ca moderatorii sunt cu ochii pe noi ca pe butelie

Merg sa fac un tiramisu si revin!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Voi aveti pretentia ca B.nica sa rezolve eradicarea saraciei in Ro ?

A, nicidecum! Dorim doar ca bnica si sustinatoarele ei sa intretina saracia din Romania .

Iar pamantul donat despre care tot vorbiti, va fi donat (zice bnica) doar daca aceia vor merita. Acuma depinde ce inseamna "merita" asta...

[

Lume-lume, s-au descoperit cauzele saraciei in Ro !

Treaba ei cum judeca meritele.
Da' ce inseamna "merita" ? Da' ce inseamna "familie vrednica" ? E pamantul ei, il face cadou cui vrea si in ce conditii vrea.

Va vedea daca gaseste acea familie sau nu. Poate exista o familie care ar fi multumita cu asemenea conditii. Ca e de munca, asta e. Lasa ca e plin Bucurestiul de oameni care au fugit de munca de la tara si au ajuns la bloc - sunt usor de identificat dupa mizeria si cojile de seminte lasate in urma, dupa manele si dupa multe alte apucaturi.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

O sa va rog respectos sa incercati sa ramaneti cat de cat on-topic.

Adica, tema subiectului este urmatoarea: o casa cu teren la tara care sta nelocuita si in care ar putea veni sa locuiasca o familie care nu are unde sa stea. Proprietarul terenului si al casei isi rezerva dreptul ca de doua ori pe an sa vina sa isi petreaca cateva zile in casa respectiva.

De la aceasta problema s-a ajuns la acuzatii sforaitoare privind exploatarea omului de catre om, feudalism, saracia mondiala, migratia la oras si discrete lovituri din varful penitei cand crezi ca moderatorul doarme.
Plus polite vechi ce musai la acest topic trebuie platite.

Va rog frumos dragele mele Doamne, nu uitati ca suntem pe un forum de mamici si copii minunati, ca viata e frumoasa, ca avem un acoperis deasupra capului si nu trebuie sa ne inghesuim 10 suflete intr-o camera insalubra fiindca nu avem alta alternativa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

am cunoscut la un moment dat o familie tanara, cu un copil pe drum, foarte amarati, n-aveau unde locui si nu isi permiteau o chirie in oras. Asa ca au inchiriat pentru o suma modica(inchiriat, nu gratis!) o casa la tara, si erau fericiti ca proprietarul le-a permis sa se foloseasca si de gradina. El repara televizoare, si ea se ocupa de copil, de casa si de gradina. M-am intalnit odata cu ei si erau foarte multumiti, incepusera sa se mai aranjeze financiar cat de cat.b.nica, cel mai bine dai un anunt in ziarul local, sigur vei gasi pe cineva potrivit, care va fi bucuros sa locuiasca pe proprietatea ta. Niste pensionari, cum s-a mai zis, sau chiar o familie tanara. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Am cateva intrebari:

De ce contractul de arendare nu este bun acest caz? 30% este prea mult sau prea putin?

In cazul unei familii care munceste pamantul propriu pentru agricultura exista un risc asumat ca recolta sa fie proasta intr-un an. In acest caz totusi familia respectiva va presta o munca pentru altcineva(intretinerea casei si pamantului) si nu va avea nici un rezultat in urma muncii lor.

Discutia este foarte interesenta in schimb, ca s-ar putea sa exprime un trend in formare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
citat din mesajul lui ile77

Eu nu cred ca acele persoane se vor numi slugi, sclavi, iobagi pe pamintul lui b.nica, atita timp cit ea nu va pretinde nimik din munca lor: lapte,oua, pasari, mere ,etc.
Totul va fi deasemenea ok si in cazul in care, in vacantele petrecute acolo, ea isi va plati lumina, butelia, mincarea si ceea ce mai are ea nevoie.
Dupa cum a specificat, sint 2 case acolo, deci ea si familia ei nu vor locui in aceeasi casa cu fam respectiva.
In mare ideea lui b.nica mi se pare buna, si cum in ro sint multi, prea multi saraci,sigur va gasi o familie.
E munca multa la tara, e adevarat ,insa daca te tii de treaba si esti vrednic si gospodar, traiesti binisor acolo.

Deci intre a lasa un loc sa se umpla de pĺienjeni si a oferi proprietatea unor oameni sarmani, voi ce ati alege???

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Este munca lor dar neplatita, ei cand vin la mosie isi gasesc casuta intretinuta, pamantul lucrat....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mai sa fie,ce subiect!
Vezi B.nica,ca nu puteai tu sa scrii clar ce oferi si ce doresti...
Oricum,ajutor nu este.Nu in schimbul ´´vredniciei´´.O familie vrednica nu cred ca are nevoie de o casa unde sa stea in schimbul muncii la camp,chiar daca munca e in folos propriu.(partial).

Poate felul exprimarii tale B.nica a adus atatea voci contra.Ceri vrednicie, munca si plata impozitelor.Oferi un acoperis deasupra capului si eventual o bucata de pamant(daca merita familia) Acest merit este incert,cum spunea Denizel.

Eu daca vreau sa ajut pe cineva,nu cer nimic in schimb!
Daca vreau sa fac o afacere,cu avantaje de ambele parti,asta nu se mai cheama ajutor.
Iar daca iau niste amarati care nu au casa si le cer sa-mi lucreze pamantul si sa-mi curete pomii(nu de alta,da ca sa nu se pustiasca) si sa plateasca impozitele atunci nici asta nu e ajutor.E o intelegere,o afacere:
´´eu iti dau casa sa stai in ea,dar tu trebuie sa fii vrednic si sa muncesti pamantul.Poti folosi roadele pamantului(ar fi si culmea sa nu).A..si sa platesti impozitele.Iar daca esti asa cum vreau eu sa fii,primesti o bucata de pamant gratis.In plus,sa stii ca eu voi veni de doua-tri ori pe an sa ma bucur de livada mea proprie´´.

Cam asa suna ce ai spus tu,B.nica.Ei? Suna a ajutor? Sorry,da pentru mine nu.
Mai bine iti angajezi oameni care sa faca toate astea.Le dai casa sa stea in ea(locuinta asigurata de ´´angajator´´ pentru ca, chiar e nevoie) te tocmesti la un pret pe an si oamenii iti ingrijesc gradina si pomii.Si mananci legume proaspete fara sa-ti stea in gat.Sunt ale tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printesa_roz spune:

quote:
citat din mesajul lui ionica

Fetelor,

Si eu am o casa de vacanta undeva pe o insula, noi mergem doar in vacanta vara sau in mai.
acolo locuieste o familie de localnici mai tot anul,ei se ocupa de taiat boscheti,curatat pomii etc.

Si se simt minunat.
eu le ofer posibilitatea sa locuiasca intr-o casa la plaja, iar ei o intretin in schimb,

cand mergem noi in luna august ,ei merg la copii lor in nord ,fiind prea cld pt varsta lor.

Ce rele sunteti unele pe aici.....

Ionica, ai descris foarte bine o situatie similara cu ceea ce isi doreste autoarea acestui subiect. Sint pur si simplu socata de majoritatea raspunsurilor de la acest subiect. Nu inteleg de ce atitea discutii....se pare ca in Romania daca nu sint "ia o pauzati pozmajii" nu e bine....
In plus, fetelor, familiei care va accepta sa stea acolo, i se va explica dinainte care sint conditiile....iar ei nu sint obligati sa accepte,,,,,

Mergi la inceput