Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
Raspunsuri - Pagina 15
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui xxx
"Una dintre problemele majore ale României moderne o constituie s#259;r#259;cia #351;i corup#355;ia. Aproximativ 25% din popula#355;ia României tr#259;ie#351;te în s#259;r#259;cie conform unui raport amplu de evaluare a s#259;r#259;ciei din 2003, al exper#355;ilor CASPIS #351;i al B#259;ncii Mondiale.
În zonele urbane se înregistreaz#259; o s#259;r#259;cie de 13.8%, iar în zonele rurale de 38%.
Pe 2003 statistica saraciei in functie de statutul ocupational este urmatoarea: taranii continua sa reprezinte de departe categoria cu nivelul cel mai ridicat al saraciei (aproximativ 51% dintre ei sunt clasificati drept saraci).
Pentru #355;ara noastr#259;, nivelul s#259;r#259;ciei severe presupune pe fiecare membru de familie un venit de circa un milion de lei vechi pe lun#259;, respectiv 32-33 de euro, f#259;r#259; a lua în calcul resursele provenite din economia natural#259;. Potrivit rapoartelor anterioare, citate de Vosganian, în 2002, circa 11% din popula#355;ie era sub nivelul de s#259;r#259;cie sever#259;, ceea ce reprezint#259; 2,3-2,4 milioane de români în pericol de a nu-#351;i putea asigura supravietuirea. Anul trecut, nivelul a coborît la 4,1%.
Si daca tot suntem off-topic, hai sa vedem cum sta omenirea la capitolul saracie - si e vorba numai de Asia in exemplul meu. In ciuda eforturilor tarilor asiatice de a invinge saracia, 1,85 miliarde de oameni traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi, releva un raport al Bancii Asiatice de Dezvoltare, cu sediul la Manila, citat de Reuters. Potrivit aceleiasi surse, numarul celor ce traiesc intr-o extrema saracie - cu mai putin de un dolar pe zi - este estimat la 621 milioane.
LadyJ, ce parere ai ? Tu despre ce "omenire" vorbesti ?
Maria
Lady, Balaioara, probabil ca sunteti de acord cu mine ca, din cauza acestui tip de mentalitate, oamenii fug pe rupte din tara asta. S-au saturat ca munca sa nu le fie respectata, ca ei insisi sa nu fie respectati si sa le fie mereu adusa inainte saracia unei parti a populatiei, drept motiv pentru salariile de mizerie.
Noroc cu multinationalele totusi (care multinationale, oricum isi platesc angajatii la sfert, din cauza de saracia din Africa si Moldova . Da' macar ii platesc :-)).
Marilena12 spune:
quote:
citat din mesajul lui olympia
Ca sa muncesti pamantul la tara, pe langa banii pentru investitii, e nevoie de pricepere si de putere de munca, rezistenta fizica. Lasand deoparte investitiile necesare rentabilizarii unei suprafete de teren ca cea despre care discutam, spuneti-mi va rog, de ce ar alege niste oameni sanatosi si priceputi sa lucreze pamantul altuia fara bani, in loc sa lucreze pe bani, oriunde? Chiar Bnica spunea ca in satul respectiv nu mai sunt familii tinere. S-au dus acolo unde au erau locuri de munca platite si daca nu s-au intors, inseamna ca au gasit si unde sa locuiasca. In jurul orasului meu, sunt multe comune si toti cei apti de munca au servici si lucreaza si in gospodariile proprii, iar ziua de munca se plateste cu cel putin 40 RON,suma la care se poate adauga masa si ...tuica!
Ai dreptate Olympia, insa repet: chiar sunt multi oameni in tara asta care neavand unde sa locuiasca si nici loc de munca, prefera in momente de criza sa se angajeze si la o astfel de munca. Mai ale sin zonele unde se face agricultura. Acum chiar nu cred ca B.nica are pretentia sa munceasca cineva pamantul ei cu rezultate fantastice (mai ales ca nu a cerut nimic din roade), mai degraba asa cum a spus, numai sa intretina cat de cat. Faptul ca ar munci gradina, nu este o conditie impusa ci mai degraba o permisiune, adica ii lasa sa o foloseasca. Eu asa inteleg din posturile ei. In mod normal, se pot limita si la a tunde pomii si o ingrijire minima, daca au alte surse de venit. Sunt foarte multi care traiesc practic din ajutorul dat de primarie si alocatiile copiilor.
Marilena
Blogul meu
Marilena12 spune:
quote:
citat din mesajul lui ramirisquote:
citat din mesajul lui RAMONELLA
Daca le dau casa si pamant,de ce ar trebui sa le dau si bani???Chiar nu inteleg???Ei nu ar trebui sa lucreze pentru mine,ar lucra pentru ei.Totul ar fi al lor.Ar fi o mica comunitate.Citez"daca as avea bani".La ce bun mi-ar mai trebui sa-mi lucreze mie pamanturile???Dac as avea bani multi.Doar i-as ajuta.Le-as da casa si pamant.Nu e destul???
Dar n-are rost sa mai povestim ca discutiile astea nu duc la nimic...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
A... deci ii improprietaresti inteleg eu....
Pai si B.nica a spus ca ar fi dispusa sa ofere ceva teren...
Marilena
Blogul meu
denizel spune:
Ionica, boschetii pe care ii tund cei care locuiesc in casa voastra din insule, se intind pe suprafata de 1 hectar?
In afara de faptul ca iti tund boschetii, ii pui sa-ti lucreze pamantul, sa investeasca in cultura pamantului tau? Cultiva ceva acolo, pe proprietatea ta?
Impozitul pe proprietatea ta cine il plateste? Tu sau ei?
ionica spune:
Denitzel,
Este vorba de 5000m2, si boscheti sunt dupa gust si plac.
Impozitul i-l platim noi,deoarece este proprietatea noastra.
Da a ei vor sa cultive, o pot face eu nu am nici o pretentie la produsele lor.
Se pot cultiva mandarini,lamaii,masline etc.
Daca te intereseaza oferta??
http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY
ionica spune:
Denutzel,
Chiar nu inteleg,de ce ti-a devenit saliva cu PH ridicat asa pe mine?
http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY
mariamunteanu spune:
Denizel, despre ce mentalitate vorbesti ? Ce legatura e intre mentalitate si datele prezentate de mine (sorry pt ca citatele sunt greu lizibile, am observat dupa postare) ? Asta este realitatea cruda, sa nu uitam ca la baza piramidei nevoilor stau hrana si adapostul - de lipsa acestora fiind afectati multi oameni in Ro.
Discutia s-a indepartat mult de la subiect. Voi aveti pretentia ca B.nica sa rezolve eradicarea saraciei in Ro ? Pt. asta exista Guvern care are mijloacele sa puna la punct o intreaga stategie si masuri practice pt. ridicarea nivelului de trai. Noi nu putem decat sa ajutam cate o familie, cate un copil, dar asta nu va avea efect la nivel de tara.
Cineva a venit cu o propunere care poate nu e atat de realista, dar poate fi imbunatatita. Dupa cum spune B.nica ca ar improprietari acea familie cu o parcela de teren, inseamna ca s-a gandit la mai mult. Abia a schitat ideea si, in afara de cateva postari care i-au cerut lamuriri si altele care i-au dat sugestii, restul au sarit s-o acuze de tendinte sclavagiste.
In final raspunsul e unul singur: nu cunoastem o asemenea familie. Mai bine intreaba in alta parte pt ca aici lumea e prea ocupata sa critice.
Maria
denizel spune:
Ionica, nu am nimic impotriva ta. Foarte sincer!
Ti-am pus acele intrebari doar pentru a vedea daca situatia ta este identica celei propusa de bnica. Nu, nu este! :-)
Suprafata ta este mult mai mica si, nu cunosc amanunte despre agricultura, dar presupun ca lamaii si portocalii presupun mult mai putina munca decat rosiile, cartofii, porumbul si ce se mai cultiva pe-aici.
In plus, bnica doreste ca impozitul pe proprietate sa fie platit tot de cei nevoiasi.
ionica spune:
Denitzel, asa am avut impresia doar.
Atat prunele cat si portocalele au aceleasi nevoi,ma rog cu cateva exceptii.
Dar se face mare polemica pe cat de mare e proprietate si cat de mult se munceste.
Daca asi fi nevoita sa platesc o companie sa se ocupe de casa,probabil m-ar costa 500euro pe luna, daca familia care e la pensie evident, isi doreste sa locuiasca la plaja intr-o casa inchiriata ,ar plati poate mai mult.
Ce este interesant la mentalitatea vestica; stiu sa imbine utilul cu placutul,
da pentru b.nica ar trebui sa gaseasca o familie de pensionari care-si doresc sa se retraga in provincie.
Tocmai a inceput ploaia iar pitica mea o admira.
http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Voi aveti pretentia ca B.nica sa rezolve eradicarea saraciei in Ro ?
A, nicidecum! Dorim doar ca bnica si sustinatoarele ei sa intretina saracia din Romania .
Iar pamantul donat despre care tot vorbiti, va fi donat (zice bnica) doar daca aceia vor merita. Acuma depinde ce inseamna "merita" asta...