Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

Ramonela, n-am stiut ca nu-ti plac tatuajele. Bine, uita de tatuaje!
Propun cercel in forma de ce vrei tu.
Dupa ce se satura nevoiasii sa munceasca moka pe pamanturile tale, le iei cerceii, ii topesti si mai cumperi o ferma. Asa e bine?

In caz ca nu se intelege ceva, am raspuns la mesajul tau de mai jos:

quote:

Sincer eu m-am gandit la chestia asta de mult timp.Daca as avea bani,as face o ferma mare,cu case,unde sa aduc familii nevoiase care sa munceasca si sa se intretina din roadele pamantului.
Nu vad de ce le-as da bani,din moment ce le dau casa si pamantul pe care il lucreaza.
Daca vor intradevar sa munceasca si sa se intretina,se vor descurca ei.
La tara cum traiesc oamenii???Cu pensii de 50 lei???Sau cu nimic...
Eu cred ca sunt familii nevoiase,acum important e sa vrea sa munceasca,ca asta e mai greu pentru unii.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Daca le dau casa si pamant,de ce ar trebui sa le dau si bani???Chiar nu inteleg???Ei nu ar trebui sa lucreze pentru mine,ar lucra pentru ei.Totul ar fi al lor.Ar fi o mica comunitate.Citez"daca as avea bani".La ce bun mi-ar mai trebui sa-mi lucreze mie pamanturile???Dac as avea bani multi.Doar i-as ajuta.Le-as da casa si pamant.Nu e destul???
Dar n-are rost sa mai povestim ca discutiile astea nu duc la nimic...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Daca le dau casa si pamant,de ce ar trebui sa le dau si bani???Chiar nu inteleg???Ei nu ar trebui sa lucreze pentru mine,ar lucra pentru ei.Totul ar fi al lor.Ar fi o mica comunitate.Citez"daca as avea bani".La ce bun mi-ar mai trebui sa-mi lucreze mie pamanturile???Dac as avea bani multi.Doar i-as ajuta.Le-as da casa si pamant.Nu e destul???

A... deci ii improprietaresti inteleg eu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Fetelor,

Si eu am o casa de vacanta undeva pe o insula, noi mergem doar in vacanta vara sau in mai.
acolo locuieste o familie de localnici mai tot anul,ei se ocupa de taiat boscheti,curatat pomii etc.

Si se simt minunat.
eu le ofer posibilitatea sa locuiasca intr-o casa la plaja, iar ei o intretin in schimb,

cand mergem noi in luna august ,ei merg la copii lor in nord ,fiind prea cld pt varsta lor.

Ce rele sunteti unele pe aici.....

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ionica, fii atenta ca intri in vizorul celor care te vor eticheta drept exploatatoare de iobagi/sclavi, capitalista salbatica ce traieste pe spinarea oamenilor saraci, cate si mai cate.

Din partea mea, felicitari pt. solutia gasita !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
citat din mesajul lui ramiris

quote:
citat din mesajul lui RAMONELLA

A... deci ii improprietaresti inteleg eu....

In sfarsit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

quote:
Vad ca aici deja nu se mai discuta daca cineva cunoaste o familie care ar dori sa stea in casa si pe proprietatea lui B.nica in schimbul unei bucati de pamant, ci se discuta deja intentiile acesteia sau culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii! Se mai fac si presupuneri jignitoare, cum ca B.nica ar fi egoista si profitoare (eu asta am inteles din unele posturi de pe-aici ) Putin mai lipseste sa i se dea in cap acestei persoane pentru ca a indraznit sa faca o oferta pentru cineva care poate ar fi interesat. Eu nu pricep, nu ne intereseaza si nu cunoastem pe nimeni interesat de oferta ei, ok, nu o intelegem, nu dorim sa-i dam un sfat, sau o sugestie cum au facut alte fete aici, dar venim si discutam discutii si facem supozitii de genul: Vaiii, ce uraaaatt! Oare o vrea femeia sa se imbogateasca pe seama genericei famili defavorizateee? Penibil si de toata jena!

Marilena12, "penibil si de toata jena" ar fi ca tu sa spui "NU!!" angajatorului tau care, te-ar anunta ca de maine (din lipsa de fonduri) te plateste in carnati, cartofi si sarafane Gucci de prin dulapurile neveste-sii .
dar, cum stiu ca tu nu faci chestii "penibile si de toata jena", presupun ca ai fi mai mult decat incantata de asemenea oferta.

quote:
ci se discuta ... culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii!!

P.S. imi cer mii de scuze si fac orice sa ma ierti, fiindca am indraznit sa pronunt cuvantul bani (mai mic de atat nu se poate scrie ) intr-o discutie despre oameni saraci .

Mai tu n-ai sesizat ca nu mai port demult discutii cu tine? Ma mir, chiar te evit de ceva vreme si tot insisti sa-ti dai cu parerea privitor la persoana mea...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
citat din mesajul lui Marilena12

Mai tu n-ai sesizat ca nu mai port demult discutii cu tine? Ma mir, chiar te evit de ceva vreme si tot insisti sa-ti dai cu parerea privitor la persoana mea...

Marilena
Blogul meu

mai, nu sesizasem ca nu mai vorbesti cu mine. Da' am sesizat acuma, ok .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
citat din mesajul lui ladyJ

quote:
citat din mesajul lui Marilena12

Vad ca aici deja nu se mai discuta daca cineva cunoaste o familie care ar dori sa stea in casa si pe proprietatea lui B.nica in schimbul unei bucati de pamant, ci se discuta deja intentiile acesteia sau culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii! Se mai fac si presupuneri jignitoare, cum ca B.nica ar fi egoista si profitoare (eu asta am inteles din unele posturi de pe-aici ) Putin mai lipseste sa i se dea in cap acestei persoane pentru ca a indraznit sa faca o oferta pentru cineva care poate ar fi interesat. Eu nu pricep, nu ne intereseaza si nu cunoastem pe nimeni interesat de oferta ei, ok, nu o intelegem, nu dorim sa-i dam un sfat, sau o sugestie cum au facut alte fete aici, dar venim si discutam discutii si facem supozitii de genul: Vaiii, ce uraaaatt! Oare o vrea femeia sa se imbogateasca pe seama genericei famili defavorizateee? Penibil si de toata jena!

Marilena
Blogul meu

Marilena,nu e vorba de asta.
B.Nica a initiat un subiect.Cu o nume problema.Insa se cer detalii pentru a recomanda pe cineva,nu?
Iar detaliile oricum sunt incerte.Asa ca fiecare isi da cu parerea cu privire la ideea B.Nicai.Titlul e ceva,posturile sunt altceva,ideea B,nicai e altceva.Nu trebuie sa te miri de consecinte.

LadyJ, nu ma mir de faptul ca oamenii nu au inteles bine ce a vrut de fapt B.nica in acest topic, nu mai mir nici ca s-au creat confuzii sau ca s-au cerut detalii suplimentare, insa ma mir strasnic de modul in care unii au ajuns sa catalogheze persoana care a facut o oferta care oricum nu-i interesa. Ma mir de interpretari, de afirmatii jignitoare, de presupuneri aiuristice...cam atat.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu

quote:
citat din mesajul lui ladyJ

Ramonela,un om munceste nu doar pentru a avea o farfurie cu mancare,o haina pe el.Doresc sa cred ca am depasit demult acel stadiu,ok?

Cum spuneam,omenirea a depasit perioada ´´muncesc ca sa am ce sa manac´´.Exista multe alte nevoi importante.Cel putin intr-o tara ca Romania.

Buuuun.Eu nu sunt de acord cu sustinerea muncii doar pentru a nu-ti ploua in cap,o farfurie cu mancare si o haina pe tine.Astea le primeau si sclavii,apropos.Munceau pe rupte,stapanul le dadea mancare si un pat.A..si vro doo zdrente.

dar cum lumea a evoluat,sclavia s-a abolit,exista angajatii,care presteaza contra cost.Si cu banii,poate fiecare sa-si asigure cea ce crede de cuviinta.

Si psihic e important.Cum te-ai simti tu sa stii ca muncesti doar ca sa ai mancare,acoperis deasupra capului(nu casa ta)?
Si cum te-ai simti sa muncesti pe recompense financiare,care chiar mici fiind, sunt ale tale si le poti folosi asa cum iti place tie?

"Una dintre problemele majore ale României moderne o constituie s#259;r#259;cia #351;i corup#355;ia. Aproximativ 25% din popula#355;ia României tr#259;ie#351;te în s#259;r#259;cie conform unui raport amplu de evaluare a s#259;r#259;ciei din 2003, al exper#355;ilor CASPIS #351;i al B#259;ncii Mondiale.

În zonele urbane se înregistreaz#259; o s#259;r#259;cie de 13.8%, iar în zonele rurale de 38%.

Pe 2003 statistica saraciei in functie de statutul ocupational este urmatoarea: taranii continua sa reprezinte de departe categoria cu nivelul cel mai ridicat al saraciei (aproximativ 51% dintre ei sunt clasificati drept saraci).

Pentru #355;ara noastr#259;, nivelul s#259;r#259;ciei severe presupune pe fiecare membru de familie un venit de circa un milion de lei vechi pe lun#259;, respectiv 32-33 de euro, f#259;r#259; a lua în calcul resursele provenite din economia natural#259;. Potrivit rapoartelor anterioare, citate de Vosganian, în 2002, circa 11% din popula#355;ie era sub nivelul de s#259;r#259;cie sever#259;, ceea ce reprezint#259; 2,3-2,4 milioane de români în pericol de a nu-#351;i putea asigura supravietuirea. Anul trecut, nivelul a coborît la 4,1%.

Si daca tot suntem off-topic, hai sa vedem cum sta omenirea la capitolul saracie - si e vorba numai de Asia in exemplul meu. In ciuda eforturilor tarilor asiatice de a invinge saracia, 1,85 miliarde de oameni traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi, releva un raport al Bancii Asiatice de Dezvoltare, cu sediul la Manila, citat de Reuters. Potrivit aceleiasi surse, numarul celor ce traiesc intr-o extrema saracie - cu mai putin de un dolar pe zi - este estimat la 621 milioane.

LadyJ, ce parere ai ? Tu despre ce "omenire" vorbesti ?

Maria

Sorry,dar mi-e greu sa inteleg ceva din mesaj...
Presupun ca e vorba despre saracia din Ro,despre faprul ca multi tarani traiesc in saracie.

DAR de ce traiesc in saracie? Pentru ca sunt nevoiti sa munceasca doar pentru a avea ce manca,pentru ca nu le da nimeni alta alternativa.Pentru ca sunt nevoiti sa munceasca pamantul ca in evul mediu,cu extrem de putine subventii(poate chiar deloc,insa daca chiar exista nu stie nici draq de ele)

Si noi ce facem? Iar ii trimitem pe nevoiasi la pamant!!! Iar sa munceasca ca sa aiba ce manca! De ce nu i-am angaja?DE ce nu i-am recompensa cu bani?

A..si nu vorbesc de Africa,doamne vreau totusi sa cred ca nu e chiar asa de rau in RO.Daca b.nica ar fi avut casa asta undeva prin Kenya nici nu apuca sa zica despre ce e vorba si se bateau deja doritorii.Dra vorbim de RO.Totusi....
Sau vrem sa regresam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Maria,eu cred ca societatea a evoluat de la ultima rascoala de la Bobalna si tind sa cred ca si mentalitatile au avut acelasi curs.

Iar solutia "bartter" se foloseste de mult in multe domenii,de ce nu?
Iar daca voi fi catalogata, so what?

B.nica iti apreciez bunatatea,sunt convinsa ca vei gasi oamenii potriviti pentru proprietatea voastra.

quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Ionica, fii atenta ca intri in vizorul celor care te vor eticheta drept exploatatoare de iobagi/sclavi, capitalista salbatica ce traieste pe spinarea oamenilor saraci, cate si mai cate.

Din partea mea, felicitari pt. solutia gasita !

Maria

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput