Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Balaioara, ti-as raspunde eu in locul Ramonellei: cunosc familii din Moldova, copii amarati care nu aveau nici dupa ce bea apa, care s-au mutat in casa cuiva si s-au dus sa munceasca cu ziua pe la altii pentru un banut, intretinand in acelasi timp si curtea in care stateau. Asta se intampla in zona Munteniei. Si sunt chiar multi de acest fel. Unii dintre ei (vecini cu parintii mei) chiar s-au casatorit acolo dupa ce au muncit pe la diverse familii. Exista oameni atat de saraci care nu au nici o perspectiva si care vin in zonele unde se face agricultura sau unde se practica cresterea animalelor (in zona despre care vorbesc eu, erau angajati sa pazeasca turmele de porci si oi in camp). Acum nu inteleg de ce sunteti atat de sigure ca B.nica nu ar oferi si bani sau alte beneficii, ca doar nu e obligata sa discute aici chiar toate aspectele. A recunoscut femeia ca s-a exprimat mai lacunar la inceputul topicului si a dat mai multe detalii pe parcurs si despre renovarea casei si depsre faptul ca ar fi dispusa sa ofere o bucata de pamant, etc. Ce nu e clar de fapt? Deja nu mai inteleg unele comentarii de pe-aici...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Vad ca aici deja nu se mai discuta daca cineva cunoaste o familie care ar dori sa stea in casa si pe proprietatea lui B.nica in schimbul unei bucati de pamant, ci se discuta deja intentiile acesteia sau culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii! Se mai fac si presupuneri jignitoare, cum ca B.nica ar fi egoista si profitoare (eu asta am inteles din unele posturi de pe-aici ) Putin mai lipseste sa i se dea in cap acestei persoane pentru ca a indraznit sa faca o oferta pentru cineva care poate ar fi interesat. Eu nu pricep, nu ne intereseaza si nu cunoastem pe nimeni interesat de oferta ei, ok, nu o intelegem, nu dorim sa-i dam un sfat, sau o sugestie cum au facut alte fete aici, dar venim si discutam discutii si facem supozitii de genul: Vaiii, ce uraaaatt! Oare o vrea femeia sa se imbogateasca pe seama genericei famili defavorizateee? Penibil si de toata jena!

Marilena12, "penibil si de toata jena" ar fi ca tu sa spui "NU!!" angajatorului tau care, te-ar anunta ca de maine (din lipsa de fonduri) te plateste in carnati, cartofi si sarafane Gucci de prin dulapurile neveste-sii .
dar, cum stiu ca tu nu faci chestii "penibile si de toata jena", presupun ca ai fi mai mult decat incantata de asemenea oferta.

quote:
ci se discuta ... culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii!!

P.S. imi cer mii de scuze si fac orice sa ma ierti, fiindca am indraznit sa pronunt cuvantul bani (mai mic de atat nu se poate scrie ) intr-o discutie despre oameni saraci .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Eu nu cred ca acele persoane se vor numi slugi, sclavi, iobagi pe pamintul lui b.nica, atita timp cit ea nu va pretinde nimik din munca lor: lapte,oua, pasari, mere ,etc.
Totul va fi deasemenea ok si in cazul in care, in vacantele petrecute acolo, ea isi va plati lumina, butelia, mincarea si ceea ce mai are ea nevoie.
Dupa cum a specificat, sint 2 case acolo, deci ea si familia ei nu vor locui in aceeasi casa cu fam respectiva.
In mare ideea lui b.nica mi se pare buna, si cum in ro sint multi, prea multi saraci,sigur va gasi o familie.
E munca multa la tara, e adevarat ,insa daca te tii de treaba si esti vrednic si gospodar, traiesti binisor acolo.

Deci intre a lasa un loc sa se umpla de pĺienjeni si a oferi proprietatea unor oameni sarmani, voi ce ati alege???

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui ile77

Eu nu cred ca acele persoane se vor numi slugi, sclavi, iobagi pe pamintul lui b.nica, atita timp cit ea nu va pretinde nimik din munca lor: lapte,oua, pasari, mere ,etc.
Totul va fi deasemenea ok si in cazul in care, in vacantele petrecute acolo, ea isi va plati lumina, butelia, mincarea si ceea ce mai are ea nevoie.
Dupa cum a specificat, sint 2 case acolo, deci ea si familia ei nu vor locui in aceeasi casa cu fam respectiva.
In mare ideea lui b.nica mi se pare buna, si cum in ro sint multi, prea multi saraci,sigur va gasi o familie.
E munca multa la tara, e adevarat ,insa daca te tii de treaba si esti vrednic si gospodar, traiesti binisor acolo.

Deci intre a lasa un loc sa se umpla de pĺienjeni si a oferi proprietatea unor oameni sarmani, voi ce ati alege???

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Ile, oamenii nu vor fi slugi/iobagi/sclavi, atata timp cat se evalueaza in bani contributia lor la munca pamantului/casei precum si, cat din ceea ce iese in urma muncii lor le revine lor!!

Atata timp cat munca este rasplatita doar prin rosii, prune si 4 pereti, fara a se lua in seama costul muncii uriase si al investitiilor oamenilor respectivi (ba inca li se mai cere sa plateasca si impozitul anual pe pamant ), da, ei sunt un niste iobagi moderni :-).

Nu conteaza ca, in lipsa acestei oferte, ei nu ar avea ce sa manance.
Conteaza doar ca se foloseste faptul ca ei nu au ce sa manance, ca sa poata fi platiti doar in hrana si acoperis deasupra capului.

Apoi, una e sa vorbim despre niste oameni saraci care traiesc si se descurca asa cum pot pe proprietatea lor si, alta e sa vorbim despre oameni care nu au nimic si muncesc pentru altii.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui Marilena12

Vad ca aici deja nu se mai discuta daca cineva cunoaste o familie care ar dori sa stea in casa si pe proprietatea lui B.nica in schimbul unei bucati de pamant, ci se discuta deja intentiile acesteia sau culmea! cum trebuie platiti in general muncitorii! Se mai fac si presupuneri jignitoare, cum ca B.nica ar fi egoista si profitoare (eu asta am inteles din unele posturi de pe-aici ) Putin mai lipseste sa i se dea in cap acestei persoane pentru ca a indraznit sa faca o oferta pentru cineva care poate ar fi interesat. Eu nu pricep, nu ne intereseaza si nu cunoastem pe nimeni interesat de oferta ei, ok, nu o intelegem, nu dorim sa-i dam un sfat, sau o sugestie cum au facut alte fete aici, dar venim si discutam discutii si facem supozitii de genul: Vaiii, ce uraaaatt! Oare o vrea femeia sa se imbogateasca pe seama genericei famili defavorizateee? Penibil si de toata jena!

Marilena
Blogul meu

Marilena,nu e vorba de asta.
B.Nica a initiat un subiect.Cu o nume problema.Insa se cer detalii pentru a recomanda pe cineva,nu?
Iar detaliile oricum sunt incerte.Asa ca fiecare isi da cu parerea cu privire la ideea B.Nicai.Titlul e ceva,posturile sunt altceva,ideea B,nicai e altceva.Nu trebuie sa te miri de consecinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
citat din mesajul lui ladyJ

Ramonela,un om munceste nu doar pentru a avea o farfurie cu mancare,o haina pe el.Doresc sa cred ca am depasit demult acel stadiu,ok?

Cum spuneam,omenirea a depasit perioada ´´muncesc ca sa am ce sa manac´´.Exista multe alte nevoi importante.Cel putin intr-o tara ca Romania.

Buuuun.Eu nu sunt de acord cu sustinerea muncii doar pentru a nu-ti ploua in cap,o farfurie cu mancare si o haina pe tine.Astea le primeau si sclavii,apropos.Munceau pe rupte,stapanul le dadea mancare si un pat.A..si vro doo zdrente.

dar cum lumea a evoluat,sclavia s-a abolit,exista angajatii,care presteaza contra cost.Si cu banii,poate fiecare sa-si asigure cea ce crede de cuviinta.

Si psihic e important.Cum te-ai simti tu sa stii ca muncesti doar ca sa ai mancare,acoperis deasupra capului(nu casa ta)?
Si cum te-ai simti sa muncesti pe recompense financiare,care chiar mici fiind, sunt ale tale si le poti folosi asa cum iti place tie?

"Una dintre problemele majore ale României moderne o constituie s#259;r#259;cia #351;i corup#355;ia. Aproximativ 25% din popula#355;ia României tr#259;ie#351;te în s#259;r#259;cie conform unui raport amplu de evaluare a s#259;r#259;ciei din 2003, al exper#355;ilor CASPIS #351;i al B#259;ncii Mondiale.

În zonele urbane se înregistreaz#259; o s#259;r#259;cie de 13.8%, iar în zonele rurale de 38%.

Pe 2003 statistica saraciei in functie de statutul ocupational este urmatoarea: taranii continua sa reprezinte de departe categoria cu nivelul cel mai ridicat al saraciei (aproximativ 51% dintre ei sunt clasificati drept saraci).

Pentru #355;ara noastr#259;, nivelul s#259;r#259;ciei severe presupune pe fiecare membru de familie un venit de circa un milion de lei vechi pe lun#259;, respectiv 32-33 de euro, f#259;r#259; a lua în calcul resursele provenite din economia natural#259;. Potrivit rapoartelor anterioare, citate de Vosganian, în 2002, circa 11% din popula#355;ie era sub nivelul de s#259;r#259;cie sever#259;, ceea ce reprezint#259; 2,3-2,4 milioane de români în pericol de a nu-#351;i putea asigura supravietuirea. Anul trecut, nivelul a coborît la 4,1%.

Si daca tot suntem off-topic, hai sa vedem cum sta omenirea la capitolul saracie - si e vorba numai de Asia in exemplul meu. In ciuda eforturilor tarilor asiatice de a invinge saracia, 1,85 miliarde de oameni traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi, releva un raport al Bancii Asiatice de Dezvoltare, cu sediul la Manila, citat de Reuters. Potrivit aceleiasi surse, numarul celor ce traiesc intr-o extrema saracie - cu mai putin de un dolar pe zi - este estimat la 621 milioane.

LadyJ, ce parere ai ? Tu despre ce "omenire" vorbesti ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

:-)))))))))))))
Uaaaaaau!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ramonel dear, sa nu uiti sa faci rost si de instrumente din alea trendy pt. tatuat numele tau si al fermei pe bicepsii nevoiasilor .

Deci chiar nu inteleg mesajul tau rautacios!
Al tau si al altora...Se pare ca pe acest forum nu se mai poate vorbi nimic...Daca vine cineva cu o ideea,ba e luata in ras,ba e atacata din toate partile...Pacat de acest forum,care nu mai e ceea ce a fost odata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citez din .... mine:

quote:
citat din mesajul lui ramiris

Asta nu inseamna ca ajuti o familie defavorizata, gesturile umanitare nu urmaresc beneficii.

Asta este barter, troc, spune-i cum vrei... dar nu ajutor dat unei familii amarate.

Ce cauti tu se cheama administrator intern, de fapt este un job, nu un ajutor, vrei sa administreze si sa lucreze pe proprietatea ta de la tara contra cazare si eventual un salariu nedeclarat.

Totusi eu eram optimista la inceput, ma gandeam ca salariu exista, doar ca e nedeclarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ca sa muncesti pamantul la tara, pe langa banii pentru investitii, e nevoie de pricepere si de putere de munca, rezistenta fizica. Lasand deoparte investitiile necesare rentabilizarii unei suprafete de teren ca cea despre care discutam, spuneti-mi va rog, de ce ar alege niste oameni sanatosi si priceputi sa lucreze pamantul altuia fara bani, in loc sa lucreze pe bani, oriunde? Chiar Bnica spunea ca in satul respectiv nu mai sunt familii tinere. S-au dus acolo unde au erau locuri de munca platite si daca nu s-au intors, inseamna ca au gasit si unde sa locuiasca. In jurul orasului meu, sunt multe comune si toti cei apti de munca au servici si lucreaza si in gospodariile proprii, iar ziua de munca se plateste cu cel putin 40 RON,suma la care se poate adauga masa si ...tuica!

Mergi la inceput

Ramonela, n-am stiut ca nu-ti plac tatuajele. Bine, uita de tatuaje!
Propun cercel in forma de ce vrei tu.
Dupa ce se satura nevoiasii sa munceasca moka pe pamanturile tale, le iei cerceii, ii topesti si mai cumperi o ferma. Asa e bine?

In caz ca nu se intelege ceva, am raspuns la mesajul tau de mai jos:

quote:

Sincer eu m-am gandit la chestia asta de mult timp.Daca as avea bani,as face o ferma mare,cu case,unde sa aduc familii nevoiase care sa munceasca si sa se intretina din roadele pamantului.
Nu vad de ce le-as da bani,din moment ce le dau casa si pamantul pe care il lucreaza.
Daca vor intradevar sa munceasca si sa se intretina,se vor descurca ei.
La tara cum traiesc oamenii???Cu pensii de 50 lei???Sau cu nimic...
Eu cred ca sunt familii nevoiase,acum important e sa vrea sa munceasca,ca asta e mai greu pentru unii.

Mergi la inceput