Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
Raspunsuri - Pagina 10
Adela99 spune:
pai daca ar fi spus ca vrea sa gaseasca o familie care sa ia in arenda si in plus sa ii lase sa-si petreaca si concediile pe proprietatea arendata s-ar fi numit anunt (care probabil se plateste si pe acest forum) asa se cheama ajutor
scuze, b.unica, nu te cunosc ... da' pana si titlul are o tenta tendentioasa ... nu ajunge ca familia sa fie defavorizata ci trebe sa si merite ... asa o sansa. pai, mie mi se pare ca vrei sa defavorizezi o familie deja defavorizata. da' poate o merita, ca de ce a ajuns ea defavorizata?
spune domne ca vrei sa dai in arenda, apoi dintre interesati ii alegi pe cei mai defavorizati si care dupa parerea ta merita sa ia in arenda.
b.nica spune:
Balaioara daca citeai toate postarile mele si pe ale fetelor poate nu te axprimai asa.
Adela 99,cunosc Legea Arendei si de aceea nu am dorit sa folosesc aceasta cale:70% arendasului si 30% proprietarului.
Eu doresc sa ma duc de 2 ori pe an ca sa alerge copiii intr-o zona de vis, sa poata sa culeaga cateva fructe din pom si sa locuim in casa mea pe care o pun la dispozitie cu un confort pe care il pot asigura.
Crezi ca aceste pretentii depasesc cei 30%?
Imi pare sincer rau ca nu stiu cat este exact impozitul;ultima oara cand l-am platit era derizoriu iar acum cu pomii taiati cred ca este si mai mic.
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Adela 99,cunosc Legea Arendei si de aceea nu am dorit sa folosesc aceasta cale:70% arendasului si 30% proprietarului.
Eu doresc sa ma duc de 2 ori pe an ca sa alerge copiii intr-o zona de vis, sa poata sa culeaga cateva fructe din pom si sa locuim in casa mea pe care o pun la dispozitie cu un confort pe care il pot asigura.
Crezi ca aceste pretentii depasesc cei 30%?
Imi pare sincer rau ca nu stiu cat este exact impozitul;ultima oara cand l-am platit era derizoriu iar acum cu pomii taiati cred ca este si mai mic.
nu pot sa-mi dau seama daca pretentiile tale depasesc cei 30% (ca 100% mi-e necunoscuta);
si tot nu inteleg de ce nu poti da in arenda cu o clauza ca in schimbul celor 30% tu vrei sa mergi in condedii planificate acolo.
hannen spune:
quote:
Originally posted by andrath
B.nica si XIO, iertati-ma dar raspunsurile voastre sunt raspunsurile tipice ale unor oameni care habar n-au cu ce se maninca problema!!!!
Nu e mare filozofie?
B.nica, din cate inteleg esti de formatie medic ca si XIO, ce parere aveti, daca ma apuc sa citesc niste carti despre medicina, pot sa practic? Cred ca nu!
Nu ma dau io mare agricultor (nici nu sunt de altfel), dar gradina din fata casei nu-ti permite XIO, sa dai copii la scoala, sa strangi ceva bani si sa duci un trai decent!!!! Iar faptul ca la tine la tara se cultivau absolut de toate, iarasi nu inseamna ca si puteau sa traiasca numai din ce cultivau acolo!!!Banuiesc ca aveau si animale si pamant la camp, vie sau poate livada, si probabil ca aveau serviciu in oras sau lucrau in CAP, ceea ce le asigura rezerva de bani lichizi cu care cumparau paine, haine, isi plateau impozitul, cumparau lemne iarna, samd.
IAr in privinta regulilor generale gen calendar, unelte, iertati-ma dar nu fac 2 bani cand nu stii ce fel de seminte sa cumperi (nu deosebesti morcovul de pastarnac decat daca are poza pe plic), daca nu stii ce soi de rosii trebuie plantat si cum, cum trebuie copilite si multe alte chestii.
Cultivatul florilor in ghiveci n-are a face cu agricultura. D-aia au si existat inginerii agronomi ( o meserie care trebuie reinviata daca vrem sa facem agricultura ) si nu s-a lasat cultivatul pamantului la nivelul de stiinta al taranilor, fie ei si chiaburi.
Si ca un final, Moromete avea 14 (patrusprezece)pogoane de pamant a.k.a. 7 hectare si abia se putea descurca cu banii lichizi. Imaginati-va ce puteti face cu 1 ha, acum cand munca in agricultura n-are nici o valoare.
epilog: B.nica iti doresc sa gasesti o familie asa cum iti doresti, dar fii pregatita pentru ce e mai rau.
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou
"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."
Bunicii mei aveau 2ha de pamint in afara de locul casei,care avea curte mare in se puteau parca lejer doua masini in fata ,doua in spate.Gradina din fata plina de flori si pomi fructiferi,vie de toate soiurile,livada de meri,peri,visini,cires,pruni,caisi,piersici,pepeni,legume de tot soiul .4 vaci,1-2 cai sau 1 cal si un magar,oi la stina,capre,gaini,gaste,ratze,porci 2-3-4 .
In afara de asta (pamintul in jurul casei) aveau porumb,vie,pepeni,fasole....in zone impartite ale satului (dupa 89 cind le-a fost dat ce le-au furat inainte).
Amindoi au lucrat la CAP,bunica s-a imbolnavit ,dar bunicul a continuat la ferma de vaci a CAP^ului!!
Plus ca e de meserie timplar.Are atelier complet dotat!Face cele mai trainice butoaie pe o raza de "citeva comune","riduieste" scinduri pt. garduri...
Toata vara era plin de solicitari,citeodata nu aveai loc sa te misti de butoaie si scinduri aduse la reparat,facut,rinduit.
cu toate astea greu face fata taxelor...
E drept si ca acum a imbatrinit,nu mai poate munci in ritmul de acum 10 -15 ani ,insa cred ca este greu sa traiesti numai din munca cimpului.
Si ma uitam si la un alt unchi,pamint aveau,casa aveau,si ce casa!el muncea in industria petroliera,meserie banoasa!Cu toate astea,copiii erau zilnic cu traista la bunica .Luau tot ce se gasea ,nimic nu era de "lasat".Malai,faina,fructe,legume,un pui,o ratza,un calup de sapun de casa...hehee absolut de toate!Zilnic!!!
De parca ei nu traiau tot la tzara,dar ce sa faci daca munca era grea(el ca el,ca lucra 8 ore zilnic,poate si mai mult,libere ff rar,dar ea,hhhhhhhmmm,era buna de gura doar)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
anya spune:
Prea multe polemici. Chiar exista oameni care vor ceea ce le propui tu, nu e o absurditate. Cunosc o familie (pensionri, dar in putere) care au avut grija ani de zile de casa unui sas plecat afara. Iarna stateau in apartamentul de la oras, iar cum dadea coltul ierbii se mutau in casa "de la tara". Nu era o mosie mare: casa, cateva gaini, cativa pomi fructiferi, niste rasaduri (ca sa nu aiba nevoie de piata pt muraturi). Au platit tot ce tinea de intretinerea casei (impozit, reparatii, ce au consumat) si au fost foarte multumiti. Ca sa nu mai zic ca vara se mutau si nepotii la mosie (inclusiv cei din America). N-au iesit nici in castig, nici in pierdere, doar ca au avut niste veri superbe.
Marilena12 spune:
Mda. B.nica, ar fi trebuit sa expui mai clar de la inceput cam ce iti doresti, asa te-ai fi scutit de reactii aiurea din partea unora. In alta ordine de idei, eu stiu multe situatii asemanatoare, familii venite din zona saraca a Moldovei, care muncesc pentru altii, contra traiului zilnic. Si aici ma refer la casa, masa si haine. Sunt sigura ca B.nica nu punea problema sa faca vreun amarat o ferma dupa standardele europene acolo in beneficiul ei, ci numai sa nu lasa sa se aleaga praful de proprietate. In plus pune la dispozitie tot ce are acolo ca sa poata sa si produca ceva familia respectiva. Am inteles intentia si o consider buna si pertinenta. Stiu familii tinere, cu sau fara copii, care chiar s-au stabilit intr-un loc in situatii similare celei propuse de tine: au muncit la cineva, si incet, incet, au primit o casuta sau o bucata de pamant langa, unii au ramas acolo, altii au plecat, insa cert este ca se poate! Problema este sa gasesti exact persoane care sa nu aiba unde locui, sa aiba nevoie de o casa cu curte, si sa nu ajunga sa profite de tine, sa trebuiasca sa-i evacuezi cu politia cand nu te vor mai primi in casa ta, pe motiv ca ei au muncit de s-au rupt. La asta trebuie sa ai mare grija, cand ai de-a face cu oameni necunoscuti. Eu gandesc ca ar trebui sa te orientezi si la batrani fara locuinta, sunt destui chiar si pe la tara care nu mai au unde sta, chiar fiind in putere.
Si eu a trebuit sa o iau pe mama iarna la noi si a costat-o destul de scump sa aiba un vecin grija de gospodarie cat timp a lipsit. La bunica, la fel, cultivau niste vecini gradina si la un moment dat am constatat ca nu-i mai dadeau voie nici sa intre in gradina ei, nu mai vorbesc de a primi ceva roade, au spus ca e de ajuns ca nu ii intra serpii in casa!
O altfel de situatie, avem o plantatie imensa de pomi fructiferi, cu cateva cladiri, am adus niste ciobani sa stea cu turmele acolo ca sa izgoneasca hotii de lemne si sa ne anunte cand se fura ca sa intervenim. Fara sa cerem nimic pentru pasune, pur si simplu au crescut acolo sute de animale, porci, oi, vaci, pasari. Am tocmit si un om, cunostinta buna, sa pazeasca acolo, contra cost. Rezultatul: au inceput baietii sa faca afaceri cu lemne, taiau si vindeau pomii nostri si bagau banutii in buzunar.
Mult mi-as fi dorit sa reusesc si eu sa rezolv cat de cat aceste situatii. Din pacate, la noi nu s-a rezolvat decat situatia bunicii: s-a mutat un frate al mamei intr-un orasel la 10 km si are grija de tot. Mama s-a intors acasa pt ca deja nu mai merita sa plateasca pe cineva sa aiba grija in locul ei, iar plantatia am hotarat sa o vindem. Eu cred ca e fezabil ce vrei tu sa faci, dar sa ai grija cu cine pornesti la drum. Iti doresc sa reusesti! Doamne ajuta!
Marilena
Blogul meu
J G spune:
Sincer, eu nu te inteleg - nu stiu, poate sunt off-topic insa sper sa te ajute postarea mea!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
adusca spune:
nici io n-o inteleg, da' nici n-o pot ajuta.
(ca sa raspund si io la sondaj)
fetele de pe DC
Marilena12 spune:
Va fi greu sa gasesti pe cineva. Eu nu am reusit, si dupa cum ti-am spus am incercat diverse variante, pentru ca nu doream si nu era cazul sa vindem. Nu era o solutie pt noi. Insa nu este acesta un motiv sa renunti la idee. Nu stiu pe cineva care sa te poata ajuta, insa daca apare ceva...sigur!
Marilena
Blogul meu