Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?
Raspunsuri - Pagina 11
denizel spune:
Eu tot nu inteleg: de ce nu este de la sine inteles pentru unii ca, munca oamenilor trebuie sa fie platita????
Ce-i aia: "lasa, vin niste saraci si ii tii pe casa si masa, eventual haine"??
Da' poate saracii aia n-au nevoie de vechiturile de haine ale altora.
Da' poate saracii aia vor sa manance o rosie si o bucata de branza pe zi, ca sa poate strange ceva bani, ca sa iasa odata din saracie.
Da' poate saracii aia vor si ei bani, nu vor sa fie iobagi o viata intreaga pe pamanturile altora .
Repet: un bun prieten al bunicului meu a preluat pentru numai 2 ani (imediat dupa ce a iesit la pensie) o gospodarie din Germania (nu mai mare decat a bnicai).
Si, repet, a fost platit atat de bine incat, pana la sfarsitul vietii (a murit la 82 de ani) nu si-a mai facut griji in legatura cu banii.
Eh, da' nu se compara Germania cu Romania, nu?
mariamunteanu spune:
Nu, nu se compara Germania cu Romania, iar noi vorbim aici de Romania.
Cred ca nu intelegi un lucru: nu este nimeni obligat sa accepte propunerea lui B.nica dar, daca totusi exista o familie care are nevoie de ceea ce ofera ea, atunci se vor multumi cu atat. Asta e ce poate ea sa ofere. Pt. unii oameni este vital sa fie "tinuti pe casa, masa si haine" cand ei nu au unde sa locuiasca sau locuiesc cate 3 generatii in 2 camarute si abia au cu ce sa-si duca zilele.
Maria
maraki spune:
Si cu buzele unse si cu slanina in pod! Cam asa vrea Nica! A ales drumul strainatatii,nu are neamuri care sa aiba grija de gospodaria din RO,asta e....vinde si gata! slugi gaseste,titlul subiectului ne-a facut sa credem altceva...daca scria de la inceput ca vrea pe cineva sa-i tina gospodaria fara salariu,nu mai ieseau atatea polemici!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Cred ca nu intelegi un lucru: nu este nimeni obligat sa accepte propunerea lui B.nica dar, daca totusi exista o familie care are nevoie de ceea ce ofera ea, atunci se vor multumi cu atat. Asta e ce poate ea sa ofere. Pt. unii oameni este vital sa fie "tinuti pe casa, masa si haine" cand ei nu au unde sa locuiasca sau locuiesc cate 3 generatii in 2 camarute si abia au cu ce sa-si duca zilele.
Maria
Exact, suntem in Romania, nu in Germania. Pana si cei plecati din Romania in Germania, stiu ca in Romania nu se da 2 bani pe oameni, mai ales pe cei "defavorizati". Excelenta observatie, mariamunteanu! .
"Defavorizatii" sa faca bine sa nu ceara bani pentru munca lor, sa accepte ce vrem noi, favorizatii sa le dam: mancare si haine vechi .
quote:
Asta e ce poate ea sa ofere
Yeps! Ofera pamant pt. lucrat cu vrednicie, posibilitate de investitii in lucrul cu vrednicie al pamantului, casa de reparat, taxe de platit. Io cred ca o sa gaseasca totusi doritori. E prea faina oferta, ca sa stea cineva prea mult pe ganduri .
mariamunteanu spune:
quote:
citat din mesajul lui maraki
Si cu buzele unse si cu slanina in pod! Cam asa vrea Nica! A ales drumul strainatatii,nu are neamuri care sa aiba grija de gospodaria din RO,asta e....vinde si gata! slugi gaseste,titlul subiectului ne-a facut sa credem altceva...daca scria de la inceput ca vrea pe cineva sa-i tina gospodaria fara salariu,nu mai ieseau atatea polemici!
Monica
Unde scrie ca a ales drumul strainatatii, eu vad ca scrie din Bucuresti.
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
citat din mesajul lui denizelquote:
Maria
Exact, suntem in Romania, nu in Germania. Pana si cei plecati din Romania in Germania, stiu ca in Romania nu se da 2 bani pe oameni, mai ales pe cei "defavorizati". Excelenta observatie, mariamunteanu! .
"Defavorizatii" sa faca bine sa nu ceara bani pentru munca lor, sa accepte ce vrem noi, favorizatii sa le dam: mancare si haine vechi .
quote:
Asta e ce poate ea sa ofere
Yeps! Ofera pamant pt. lucrat cu vrednicie, posibilitate de investitii in lucrul cu vrednicie al pamantului, casa de reparat, taxe de platit. Io cred ca o sa gaseasca totusi doritori. E prea faina oferta, ca sa stea cineva prea mult pe ganduri .
B.nica, asta vrei ? Lamureste-ne ca sa nu mai creada fiecare ce vrea.
Maria
denizel spune:
quote:
B.nica, asta vrei ? Lamureste-ne ca sa nu mai creada fiecare ce vrea.
Maria
mariamunteanu, ai citit de la inceput acest subiect?
Se pare ca nu! da-mi voie sa te ajut:
"
Andrada am un colt de rai unde pot sa ajung de 2-3 ori pe an;ultima oara cand am fost mi-am dat seama ca as putea sa ofer unei familii posibilitatea sa-si traiasca viata din produsele pamantului fara alte obligatii decat cele care se refera la achitarea taxelor locale ,ingrijirea gospodariei(ff.mare)si sa fim gazduiti de 2-3 ori pe an cu copiii care sa zburde si sa se bucure de cateva fructe din numerosii pomi care sunt tare neingrijiti acum."
Citeste si restul subiectului (adica pareri ale persoanelor care cunosc exact veniturile care ies din munca pamantului) si poate ca vei avea o imagine completa a favorizarii defavorizatilor saraci si fara bani (a, nici nevoie de bani ).
mariamunteanu spune:
Denizel, am citit mesajele citate de tine, dar si pe cele postate de persoane care au pareri pozitive bazate pe experienta cunoscuta in mod direct. B-nica a spus ca suporta cheltuielile de renovare a casei, urmand ca familia vrednica sa munceasca gradina pt. sine.
Te intreb: atunci cum traiesc familiile nevoiase care locuiesc ingesuite cate 6 persoane in 2 camere in conditii grele, cu o curte mica ? Muncind cu ziua pe la unul si pe la altul pt. cativa bani si o masa pe zi. Ei bine, familia in cauza ar trai intr-o casa mare, ar munci o gradina mare si din productie si-ar asigura mancarea. In plus, mai pot munci si in alta parte.
Iar cu hainele vechi e relativ - ce inseamna pt. unii vechi e purtat 2 sezoane si arata ca nou, iar pt. altii reprezinta un lux pe care nu si l-ar putea permite. Eu am dat un sifonier intreg femeii de serviciu din bloc si a venit cu surorile si fetele ei, s-au bucurat grozav si chiar au plecat imbracate cu lucrurile acelea. Una dintre ele - grasa - atata mai tragea de bluze ca sa-i vina si ei, era cea mai fericita cu o bluza care pocnea pe ea.
Maria
denizel spune:
quote:
Denizel, am citit mesajele citate de tine, dar si pe cele postate de persoane care au pareri pozitive bazate pe experienta cunoscuta in mod direct. B-nica a spus ca suporta cheltuielile de renovare a casei, urmand ca familia vrednica sa munceasca gradina pt. sine.
Te intreb: atunci cum traiesc familiile nevoiase care locuiesc ingesuite cate 6 persoane in 2 camere in conditii grele, cu o curte mica ? Muncind cu ziua pe la unul si pe la altul pt. cativa bani si o masa pe zi. Ei bine, familia in cauza ar trai intr-o casa mare, ar munci o gradina mare si din productie si-ar asigura mancarea. In plus, mai pot munci si in alta parte.
Iar cu hainele vechi e relativ - ce inseamna pt. unii vechi e purtat 2 sezoane si arata ca nou, iar pt. altii reprezinta un lux pe care nu si l-ar putea permite. Eu am dat un sifonier intreg femeii de serviciu din bloc si a venit cu surorile si fetele ei, s-au bucurat grozav si chiar au plecat imbracate cu lucrurile acelea. Una dintre ele - grasa - atata mai tragea de bluze ca sa-i vina si ei, era cea mai fericita cu o bluza care pocnea pe ea.
Maria
mariamunteanu, este clar, si aici gandim diferit.
Eu sunt pentru plata muncii cu bani, tu esti pt. plata muncii cu orice altceva in afara de bani. Esti probabil de parere ca saracilor nu le sta prea bine cu bani in buzunar.
Eu sunt pt. "omul defavorizat are dreptul sa isi cumpere ce haine doreste, cu banii castigati din munca lui", tu esti pt. "omul defavorizat tre' sa se multumeasca cu ce ii dau eu".
Incheiem si de asta data discutiile, in regula? :-)
mariamunteanu spune:
Ok si daca B.nica nu poate sa le dea bani, atunci sa nu dea nimic ? Asa gandesti tu - ori bani, ori nimic ? Pana la haine e vorba de o locuinta si de mancare, pe care eu inteleg ca B.nica le asigura. Fiecare da ce poate, da ?
Maria