i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 9
Elise spune:
In povestea asta sint doua victime.
Cred ca foarte greu fetita va mai putea avea o viata normala. Dar asta nu din cauza pruncului, ci din cauza unor parinti iresponsabili - si care par scandalizati mai mult de nepot decit de viol - si a unei bestii de om.
Probabil normalitatea ei ar necesita ani luni de terapie - pe care, la fel de probabil, nu va avea ocazia sa-i faca.
Diferenta dintre a face cezariana acum si a o face peste trei sau patru luni, cind fatul ar fi viabil, nu consider ca ar fi definitorie pentru psihicul fetei.
Repet, raul principal oricum a fost produs. Avortul nu sterge faptele cu buretele.
A doua victima este pruncul nenascut.
Insa parerea mea ramine ca atit pentru un copil, cit si pentru un adult, o viata fie ea si grea e de preferat ipotezei de A FI UCIS.
Inca n-am intilnit pe nimeni care sa spuna ca ar fi mai bine sa vina cineva maine si sa-l transeze bucati. Nu stiu de ce pentru copilul respectiv ar fi.
Daca as considera interesele ambelor victime, probabil decizia de a nu ii face avort este cea mai apropiata de corecttudine. Intr-un film de groaza in care oricum nimic nu mai poate fi corect...
mihaela_80 spune:
Eu ma intreb daca medicii si avocatii din comisia aceea au incercat pentru un moment macar sa se puna nu in locul fetei de 11 ani, ci in cel al copilului ei. Viata e o minune, e o sansa extraordinara, dar nu in orice conditii, iar asupra conditiilor in care va veni si va fi pe lume fetita aceasta nu exista nici o indoiala. Nimic din pachetul de baza care ii da unui copil sansa la fericire nu exista penru ea: incepand cu genetica, nutritia, continuand cu disponibilitatea mamei ei de a purta o sarcina, de a-i oferi nutrientii adecvati, de a o alapta si terminand cu sentimentele ambivalente care i se transmit.
Copiii nedoriti se nasc deja cu o trauma, in plus copilul nu va avea tata, va avea niste bunici incapabili sa-si creasca propriul copil, va trebui sa suporte un mediu ostil, va fi judecat, suspectat, analizat in permanenta.
E f trist si dureros ce povesteste flaviuta, ce se vede in filmulete cu avorturi, dar cum putem compara cateva minute de chin cu o viata torturata?
Despre mama s-au spus deja destule, nu vreau sa repet.
Cristina_A spune:
quote:
Originally posted by Elise
In povestea asta sint doua victime.
Cred ca foarte greu fetita va mai putea avea o viata normala.
Dar tu crezi ca copilul pe care-l va naste va avea o viata normala?
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Eu una nu pot decat sa ma declar scandalizata de ideea de ucide un prunc. Asa cum spune si Elise: raul a fost facut, violul s-a produs. Acum ce e de facut - se ucide pruncul si gata ne-am facut datoria fata de societate? Si daca fata nu suporta avortul si moare si ea?
Ce se alege de clubul matusilor proavort?
Ca fapt, fata de 11 ani va ramane in continuare traumatizata.
Nu pot sa cred ca aveti suflet pentru asa ceva ...
"Matusile pro-avort".... Lasa exprimarea asta in gura unora mai needucati desprecopii. Tu poti purta o discutie fara jigniri colaterale. Stiu sigur.
Se numeste pro-choice si-n alte tari e legal pana 24 in anumite cazuri. Fetita are sub 24 de saptamani de sarcina. Nu 25-26.
Trebuie lasata sa aleaga. Ea va trai cu asta, nu eu. Eu refuz sa cred ca voi o obligati sa faca ceva.
Riscul creste pe masura ce creste uterul si avanseaza sarcina. Daca moare in timpul cezarienei pentru avort mai mult ca sigur murea si la nastere.
De fapt stiti cum se petrece... simplu copila aceea risca ruptura uterina. Adica i se face rau pe strada si sangereaza... si cam asa risca sa fie nasterea ei prematura... cezariana de urgenta pentru ruptura uterina... soldata cu histerectomie.
Copila ramane traumatizata, dar mai are inca o sansa la liniste, la lipsa presiunii sociale care o va afunda si mai adanc.
Elise spune:
Cristina,
am spus asta deja, si o repet:
A doua victima este pruncul nenascut.
Insa parerea mea ramine ca atit pentru un copil, cit si pentru un adult, o viata fie ea si grea e de preferat ipotezei de A FI UCIS.
Inca n-am intilnit pe nimeni care sa spuna ca ar fi mai bine sa vina cineva maine si sa-l transeze bucati. Nu stiu de ce pentru copilul respectiv ar fi.
Sigur, e doar parerea mea, intr-o tara in care nici macar copiii deja nascuti nu prea au drepturi, cu atit mai putin cei nenascuti...
Dariucha spune:
Nu-mi vine sa vred cu cita usurinta se vorbeste despre omorirea unui copilas pe un forum despre copii .........As vrea sa stiu ce as putea sa fac sa o ajut pe fetita , ce as putea sa fac pt ea si copilas ?
Eu cred , ca ii va fi mult mai usor fetitei ,daca va da nastere pruncului ..... numai cind se v-a uita in ochisorii lui de pui nevinovat , cind o v-a stringe tare cu minuta lui micuta de aratator
sau cind o sa-i zimbeasca timid ....copilasul poate fi ca o alinare pt suferintele ei si de ce nu , poate o va ajuta sa fie o ambitioasa si o luptatoare in viata ....pt el sau pt ea ...
Copilasul asta poate fi alinarea altei femei care nu a putut avea copii pe cale naturala ....
Copilasul asta iti poate salva viata intr-o zi ...
Copilasul asta poate v-a schimba lumea intr-o zi ...
De ce sa-l omorim daca i se acorda sansa sa se nasca ?!?
desprecopii spune:
Da, foarte trist. Se face cheta si se pune mana de la mana pentru a ucide un copil nevinovat.
Incredibil. Se poate da spre infiere chiar de la nastere. Se poate da unei familii iubitoare. Cu ce a gresit acel suflet?
Snee - scuza-mi limbajul mai virulent creat de emotia subiectului - insa nu este nici pe departe o jignire. Cred ca ma intelegi. Stiu ca poti.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
mihaela_80 spune:
Elise, ba eu am cunoscut oameni cu o viata grea care ar fi preferat sa nu se fi nascut si copii pentru care nu exista nici un dram de fericire pe lume. Normal ca nu vrea nimeni sa fie transat bucati acum, cand exista o constiinta, dar la 17 saptamani nu se pune problema asa.
In plus, sa nu transformam discutia in vesnica : e avortul moral sau nu, aici nu e vorba de o studenta care s-a imbatat in excursie la munte si a uitat sa-si ia pastila anticonceptionala. Chiar si pe vremea comunistilor se putea face avort daca sarcina era rezultata in urma unui viol, am ajuns mai rau ca atunci?
XIO spune:
quote:
Originally posted by mihaela_80
Eu ma intreb daca medicii si avocatii din comisia aceea au incercat pentru un moment macar sa se puna nu in locul fetei de 11 ani, ci in cel al copilului ei. Viata e o minune, e o sansa extraordinara, dar nu in orice conditii, iar asupra conditiilor in care va veni si va fi pe lume fetita aceasta nu exista nici o indoiala. Nimic din pachetul de baza care ii da unui copil sansa la fericire nu exista penru ea: incepand cu genetica, nutritia, continuand cu disponibilitatea mamei ei de a purta o sarcina, de a-i oferi nutrientii adecvati, de a o alapta si terminand cu sentimentele ambivalente care i se transmit.
Copiii nedoriti se nasc deja cu o trauma, in plus copilul nu va avea tata, va avea niste bunici incapabili sa-si creasca propriul copil, va trebui sa suporte un mediu ostil, va fi judecat, suspectat, analizat in permanenta.
E f trist si dureros ce povesteste flaviuta, ce se vede in filmulete cu avorturi, dar cum putem compara cateva minute de chin cu o viata torturata?
Despre mama s-au spus deja destule, nu vreau sa repet.
Exact , mai bine sa-l omoram!!!!!
Numai ca nu stiu cum ar fi mai bine pt. el : sa-l scoata viu si sa-l lase sa moara , sau sa-i injecteze niste digitalice ca sa moara mai repede?
Voi ce ziceti?
Asa si fetita aceasta va fi mai impacata ca a fost insarcinata , i-a fost omorat copilul , nu mai poate avea copii niciodata , da' macar nu a fost lauza si nu a avut burta mare.
Eu v-as propune 1 minut sa vaamintiti de copiii rromi care nu mor pe strada desi nasc la varste fragede rau de tot.
ca din cate vad , faptul ca vreti sa omorati un FAT perfect viabil nu e un impediment , iar faptul ca psihologi , doctori , avocati au hotarat ca e mai bine sa duca sarcina la sf. , nici atat.
Si cu siguranta nu conteaza ca mama fetitei nua spus ca va da copilul in adoptie , ca il va parasi la spital sau altceva.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mihaela_80 spune:
desprecopii, daca sufletul acela trebuie sa vina pe pamant va veni iar, si de data asta direct in bratele unei familii iubitoare, fara toate tarele genetice si emotionale pe care le-ar avea acum.
cum ar fi putut chiar si d-zeul crestin sa lase la mana oamenilor puterea de a distruge un suflet, mai ales altul decat cel propriu?