i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 8
Cristina_A spune:
Mi-e scarba de lumea in care traim.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
desprecopii spune:
Eu una nu pot decat sa ma declar scandalizata de ideea de ucide un prunc. Asa cum spune si Elise: raul a fost facut, violul s-a produs. Acum ce e de facut - se ucide pruncul si gata ne-am facut datoria fata de societate? Si daca fata nu suporta avortul si moare si ea?
Ce se alege de clubul matusilor proavort?
Ca fapt, fata de 11 ani va ramane in continuare traumatizata.
Nu pot sa cred ca aveti suflet pentru asa ceva ...
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
voljena spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Eu una nu pot decat sa ma declar scandalizata de ideea de ucide un prunc. Asa cum spune si Elise: raul a fost facut, violul s-a produs. Acum ce e de facut - se ucide pruncul si gata ne-am facut datoria fata de societate? Si daca fata nu suporta avortul si moare si ea?
Ce se alege de clubul matusilor proavort?
Ca fapt, fata de 11 ani va ramane in continuare traumatizata.
Nu pot sa cred ca aveti suflet pentru asa ceva ...
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
daca nu moare la nastere nu moare nici la avort...
ce facem acum se cheama damage limitation...
io incerc sa ma gandesc mai intai la copila care este deja nascuta si care nu are de ce sa sufere in plus de dragul principiilor altora...
flaviutza spune:
Nu s-au dezbatut doua probleme.
1) Cine face respectiva procedura? ati fi in stare vreunul dintre voi s-o faceti cu mana voastra? am avut ocazia sa vad bebelusul uneia de si-a provocat nasterea. desteptele de asistente au lasat-o sa nasca in salon la gineco,alaturi de restul mamicilor. au venit doar au luat fatul si l-au pus sa moara la toaleta. l-au lasat pe tavita aia rece de metal,noi l-am infasurat intr-un prosopel de fata. este OM,un om micut,rosu aprins, i se vad venele pe sub pielea care nu are grasime,se vad intestinele ,e aproape transparent. .incerca sa respire si misca duin maini si picioare. eu nu m-am uitat,eram gravida in 8 luni jumate, dar au vazut femeile mai tari de inima, care au stat cu el pana a murit. a murit dupa vreo 10 minute aproximativ.
mai stiu o faza, cand m-am dus la ecograf prin 5 luni. erau una cu fat de 14 saptamani si voia avort.intreba care doctor o fi dispus sa faca asta. imagistul i-a spus ca nu crede ca-i va face careva, pentru ca dupa ce i se formeaza scheletul(din cate retin cam asta a fost exprimarea) majoritatea doctorilor nu se mai baga.
Voi ati putea sa omorati un copil,indiferent de scuza gasita? si doctorii sunt tot oameni ca mine si ca tine.
Copii unora dintre voi sunt nascuti la 26-27 de saptamani si-s bine mersi sanatosi si voiosi. Acesta are doar o luna jumate in minus...cred ca cel mai mic bebelus care a supravietuit avea vreo 400 grame, un chinez..
2) Poate cineva sa ne lamureasca ce probleme poate prezenta un copil nascut dintr-o relatie incestuoasa? are sanse sa fie normal fizic si psihic?
Elise spune:
quote:
a fost violata la 10 ani, a ramas insarcinata, a purtat sarcina mai mult de jumatate de termen - daca i se intrerupe sarcina acum diferenta de 'damage' e atit de mare incit justifica o crima?!
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by Elise
Sneeuwklokje,
copilul respectiv a fost violat. Pe langa asta, faptul ca se proclama sus si tare ca "i se fura viitorul" pentru ca nu i se face avort in cinci luni mi se pare o gluma sinistra.
Pina la urma, problema principala a acestui caz este ca nu i se ucide pruncul?
Problema este ca sustinere psihologica dupa viol nu va face prea mult in .ro. Asa ca exista calea naturala: uitarea, impacarea. Atat. Ma indoiesc ca cineva ii va oferi altceva.
Picatura chinezeasca timp de atatea luni mi se pare sinistra. Nu-i oferim nimic, atunci las-o sa faca ce vrea.
quote:
Asta e furtul viitorului?
Daca ucidem pruncul, totul e musamalizat si ok?
Drama consta in faptul ca o sa rida baietii din cartier?
Sau ca o sa isi aminteasca fetita aceea violeta la 10 ani cu dezgust miscarile fatului? Dupa un viol, crezi ca trauma psihica ar fi provocata de miscarile fatului?!
Nu, nu e ok. Baietii de cartier o vor viola probabil, nu o vor rade... desi si ideea ca-n toata copilaria si adolescenta se va gasi cineva sa-i aduca aminte... mereu... mi se pare oribila.
Trauma este continuata de sarcina. Retrairea violului. Dar si dilema imposibila de adult care o asteapta. Ura fata de violator, incertitudinea privind copilul violului care a distrus-o si sentimentul de maternitate tarzie ratata fata de un copil pe care nu l-a putut creste si de care se va simti poate responsabila.
quote:
De ce avem ce avem cu bebelusul - si nu privim situatia in ansamblu?
Si de ce nu luam in calcul ca el EXISTA deja - si trebuie ucis, nu e vorba de planificarea lui acum?
Ba-l luam in calcul.
In mod logic parintii fetei nu prea par de incredere ca sa le dai pe mana si un copil nedorit. In cazul unui viol din afara, dublata de mutarea familiei si platirea unor ani de terapie daca nu a unor vieti... ar fi fost sa zicem o solutie crestina de purtat crucea. Daca familia l-ar fi vrut.
Fetita-mama nu este responsabila legal. Ea nu-l poate creste. Daca parintii nu-l vor va fi crescut de stat. Nu stiu daca ea are sau nu dreptul de a se opune adoptiei... daca i se poate da dreptul sa se razgandeasca la maturitate. Copilul oricum isi va cunoaste originile si va fi marcat de asta daca mama naturala il refuza. Daca nu-l refuza va suferi ea maternitatea ratata, poate singura.
Vezi tu vreo solutie de a avea doua vieti nu zic fericite ci normale? Sau macar pentru fatul pe care-l aduci acum pe lume?
voljena spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
a fost violata la 10 ani, a ramas insarcinata, a purtat sarcina mai mult de jumatate de termen - daca i se intrerupe sarcina acum diferenta de 'damage' e atit de mare incit justifica o crima?!
"There's no vice as advice!"
Elise & BBLisa
la ce crima te referi exact? avortul in uk pana la 24 de saptamani este legal si in anumite conditii nu exista nici o limita... ca mama de fata, chiar daca a mea e mai marisoara, consider ca in cazul acestei fetite de 11 ani avortul - DA - este justificat... mai ales ca din ce am citit am inteles ca asta este si dorinta fetei si a parintilor ei...
Cristina_A spune:
Da, e o mare diferenta de "damage". Mi se pare imbecila, sinistra, de un sadism extrem, decizia de a o obliga sa nasca. Biata fetita, a ajuns carne de tun...
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
Cristina_A spune:
Si daca tot e atat de morala obligatia de a pastra sarcina... ce viata, ce viitor poate avea copilul care a venit pe lume in aceste conditii?
Preparing to run away.