i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 37
XIO spune:
quote:
Originally posted by Ripley
Cu multa drag si respect am citit de-a lungul anilor pareri ale unor membre vechi, ca Simina, She, Mirela, Elise si le apreciez enorm. Insa de data asta, sunt de cu totul alta parere decat ele.
Am 2 fetite, si cu mana pe inima, dupa ce am citit intreg subiectul, m-am gandit, am tremurat, am discutat cu sotul meu, am plans. Va spun ca nu le-as lasa sa nasca un copil la 11 ani. Sa fie crima acest avort, sa fie cum vreti sa-i ziceti. Dar crima ar fi sa imi las fetele sa treaca printr-o sarcina nedorita 40 de saptamani. Si mai ales dupa trauma unui viol. Pentru ca la 11 ani sunt COPII nu FEMEI pregatite sa fie mame asa cum se prolifereaza aici.
Sa fiu mai directa? Eu tremur cand fetita mea de 2 ani si 8 luni face un kk tare si o vad cum se chinuie, cum sa pot accepta ca peste cativa ani (8) va trebui sa NASCA un copil de 2-3 kg? Nu e o operatie de apendicita, e o CEZARIANA!
Mamici: Va mai amintiti de cele 10 - 15 sapt peste 25? Calduri, inapetenta, disconfort, picioare umflate, contractii braxton-hicks? Si sarcinile atata de dorite au disconfortul lor pe care nu il poate nimeni nega. Doar ca la o sarcina dorita si constientizata de o FEMEIE toate sunt trecatoare si nu le percepi decat ca trecatoare si aducatoare de fericire.
Va mai amintiti, voi cele care ati nascut - mai ales prin cezariana - de durerile de dupa medicamentele de contractare a uterului? De sete, neputinta de a merge la baie in primele ore, de nenorocitele de plosti si de sete, foame, insomnii? De saptamani de lohii, de dureri de sani, de ragade, de plansete de bebelusi si trezit din ora in ora, cand voi erati inca slabite? De responsabilitatea imensa a unei MAME? Ce putere are un copil sa treaca prin stari care o femeile le accepta altfel? Si le constientizeaza?
Asta vreti pentru UN COPIL DE 11 ANI?
Va mai amintiti unele dintre voi de varsta de 11 ani? Clasa a4a sau a5a, primele indragostiri, jocurile acelea ingenue prin curtea scolii? Orele de educatie fizica cand in tricoul alb obligatoriu nu era nimic sau comparatii cu capsunele sau cartofiori? Eu nu le-am uitat. La 11 ani cand vedeam o proaspata mamica sau o gravida eram impresionata, si atat. Nu ma pot gandi la fetita din mine atunci ca la victima unui viol si apoi a unei sarcini nedorite, neconceopute, neintelese. Voi chiar nu ati avut vreodata 11 ani?
Mi-a venit primul ciclu la 11 ani, a tinut 1 zi si apoi a inceput sa-mi vina normal la 13-14 ani. Stiam de menstruatie - teoretic, provin dintr-o familie de medici, dar tot a fost pentru mine un soc emotiv.
La 11 ani m-am speriat si i-am spus mamei: sunt bolanava, am sa mor, imi curge sange.
La 11 ani nu aveam sani, nu aveam hormoni, nu eram nici macar ADOLESCENTA, darmite FEMEIE SI VIITOARE (posibila) MAMA.
Poate sunt egoista, poate sunt ingusta la minte, poate sunt inumana, dar eu personal nu vad absolut nimic in fata decat durerea si marcarea pe viata a acestui COPIL CARE PROBABIL NU INTELEGE CE I SE INTAMPLA , SI NICIODATA NU VA INTELEGE DE CE.
Nu ma pot abtine, o tot duc cu mine de luni bune.
XIO, si da - o sa-mi merit cartonasul rosu [pentru atac la persoana si pentru exprimare si pt tot], esti o rusine pentru domeniul medical si pentru acest forum in care te-ai bagat ca musca in lapte din lipsa de ocupatie si pentru incitare si pentru a-ti dovedi tie insati ceva.... nu stiu ce, pt. ca esti destul de tare incat sa nu mai conteze. Foloseste-ti resursele intelectuale si emotionale mai bine, esti prea tanara si lispita de experienta pentru a fi atat de inversunata in chestiuni despre care habar nu ai. Poti fi studenta la medicina, poti fiiintelgienta, si educata, si spirituala - si esti, insa denoti o atata lipsa de suflet pentru umanitate incat mi se face greata sa te citesc - dar din respect pentru topicurile unde am postat am facut-o.
Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)
Aaaa deci sa inteeg ca sunt o rusine pt. domeniul medical
De ce ? Canu mi se pare noral sa omor un fat la o varsta inaintata?
sa inteleg ca sunt singura rusine? CElelalte poers. din domeniul medical care au aceeasi parere sunt ok , da io nu .
Ca musca in lapte m-oi fi bagat , da' am eu o banuiala vagab ca sunt cateva pers. care apreciaza sederea mea pe aici.
Si P.S: respecta-i pe cei care au o alta parere
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
XIO spune:
quote:
Originally posted by avmariaquote:
Originally posted by desprecopii
Cred ca nu se poate face o discutie obiectiva fara a accepta dreptul la viata.
Eu cred ca nu se poate purta o discutie obiectiva
- atata timp cat datele concrete sant mereu trecute cu vederea :
"Fetita a ajuns la medic la 17 saptamani."
"Pre#351;edintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), medicul Vasile Astarastoae, afirma ca ...o fiinta de peste 20 de saptamani simte durerea, misca! "
- atata timp cat medici de pe acest forum sau medici in devenire practica dezinformarea (exemplul care m-a infuriat cel mai tare : lectia de ginecologie a lui Sheannmp trece cu vederea postul lui Xio care tocmai il precede in care pt a tzspea oara ne evoca nasterea unui copil viu in cazul avortului), vorbesc de aruncatul in galeata al avortonului, samd
Eu cred ca pe cele care acuza criminalele cu atata vehementa, nimic nu le-ar convinge, decat Doamne fereste, sa treca prin asa ceva. Desi s-a sugerat in cateva randuri ca atata timp cat treci prin asa ceva nu ai de unde sa stii. Convingerea lor e de nestramutat, si nu mai e loc de toleranta fata de fetita asta nenorocita, fata de avort in generalquote:
Originally posted by desprecopii
("Infiorator si despre ne-respectul pentru viata
http://www.mediafax.ro/social/gorj-o-femeie-si-a-injunghiat-bebelusul-nou-nascut.html?1688;2734349
LA fel ca un avort.")
Nici nu le da de gandit, ca in mod ciudat, putinele fete care au trecut prin asa ceva si s-au exprimat s-au alaturat criminalelor. Si ma alatur si eu lor : mi-am nascut copilul mort la 29 saptamani, nastere naturala (pt cultura ta generala She, ca ai fost total off topic in verva ta lacrimogena, cum ti s-a atras atentia : este alegerea ta sa-ti tii copilul in brate daca doresti, sa petreci timp cu el (si aici chiar esti consiliat s-o faci, sa-ti iei ramas bun), sau sa nu-l vezi si sa-l duca dar nu arunca nimeni nimic in galeata. Este alegerea ta daca vrei sa te ocupi tu de inmormantare, sau daca se ocupa ei de incinerare si de depusul intr-o groapa cumuna pe care poti s-o vizitezi. Cel putin in Franta.) Si da, sant o criminala odioasa, o mama nedemna, si mai stiu ce epitete am auzit pe aici, mi-am dat acordul sa-mi omoare copilul din burta (si acuma ma ocup de cultura ta generala Xio se practica o injectie), norocul meu in toata tragedia asta a fost ca a murit saracutul singur peste noapte, si nu a mai trebuit s-o fac/s-o faca. Nu doresc nici celui mai mare dusman sa aiba o asemenea decizie de luat - cu atat mai mult in scurt timp : mi s-au dat 2 ore de gandire. Pana atunci aveam si eu convingerea nestramutata ca daca as afla in timpul sarcinii de Sindrom Down, as face avort. Din momentul acela le-am inteles si le-am iubit pe acele mame care nu gandisera ca mine. Si la a 2a doua sarcina, cand am facut amniocenteza datorita analizelor proaste, pana in ultimul moment nu am stiut ce voi face. Si n-am sa stiu niciodata ce as fi facut daca ...
Socati-va, militati in continuare impotriva "crimelor", dar continuati sa o faceti din aceeasi postura ca acuma : la rece in fata ecranului. Va prefer asa, decat schimbate in urma unei tragedii din viata voastra.
Avmaria , eu ce am spus referitor la acea seringa? Ca sa nu ma intreb cumva de ce tehnicile de avort ar face parte din cultura mea generala.
Am o banuiala ca sarcina prin care ai trecut tu era cu probleme , nu?
Si ca sa o mai lase toti moale cu medicii , rusinea in domniul medical si altele :
e OK avortul. Pana in 12 saptamani.
Dupa aceea omori pe cineva viu, in cazul asta si sanatos.
O crima sterge o nenorocire?
De ce nu se leaga nimeni de povestea postata de Desprecopii , cu femeia care a fost violata copil fiind si care a facut avort?
Eu sunt de acord si cu eutanasierea si cu avortul , dar chestia asta nu as putea sa o fac .
Pt. ca este vorva de un fat sanato , viabil
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
CristinaT spune:
quote:
Vai tu mi-e incredibil sa cred....fetita de 10 ani,cu menstruatie,hormonii facandu-si de cap,intrata la o pubertate precoce si ea stand cu catelusul de plus in brate.Nici chiar asa!
Cititi presa si faceti comentarii pe spusele altora.Nu uitati ca e vb de presa.Pana acum nimeni nu a stat de vb personal cu aceasta fetita ptr a trage asemenea concluzii.
In subiectul asta s-au format doua tabere.Pro si contra avort.Nu se va ajunge niciodata la un numitor comun.E pur si simplu inutil sa-ti mai pierzi vremea citind subiectul acesta apoi sa mai raspunzi.Sigur te trezesti citind cu un qoute dat la mesajele tale ca cineva spune rastit si tare ca are dreptate iar tu sa stai in banca ta.
Oricum io in mintea mea bolnava am cu totul alta ipoteza a faptelor petrecute.
quote:
Nu Lilanda.Nu ma distrez.Ba chiar deloc.
S-a deschis acest subiect ptr a discuta despre acea fetita,ce soarta va avea...nicidecum ptr a discuta despre experienta mea personala asa cum a specificat Cristina, nicidecum ptr a ne certa...La fiecare postare in parte exista un quote unde intelegerea mesajului original deviaza cu mult.
Te rog frumos sa ne explici ce ai vrut sa scrii. Postul asta m-a scarbit total. Dupa ce scrii asta te ascunzi cum ca mesajul initial e deviat....
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
CristinaT spune:
Pentru mine discutia s-a incheiat, fetita va pleca, operatia va fi efectuata, , asa ca va salut din mers, si imi doresc ca niciodata sa nu cunosc unele din persoanele din spatele nick-urilor (acum zic doamne fereste!)
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
addinel spune:
ce subiect sensibil... si cata inversunare din partea unor MAME.
am citit tot subiectul inca de ieri... dar nu am avut curaj sa postez. e extrem de greu sa ne dam cu parerea despre ce am face noi daca fetitza noastra ar fi intr-o asemenea situatie. cred ca empatia nu poate functiona in asemenea situatii. eu una ma blochez cand vreau sa ma gandesc la situatia asta.
totusi nu inteleg niste aspecte:
- de ce fetita de 11 ani are brusc 10??? (prin presa se spune 11 ani si militantele avortului spun peste tot 10)
- tot militantele pro-avort vorbesc despre chinul celor 9 luni de sarcina; eu stiu ca cele mai grele luni de sarcina sunt primele 3, de care fetitza a trecut. iar mama (care, nu-i asa, nu poate suporta sa isi vada fata trecand prin acest chin), privind-o zi de zi, nu a observat nimic dubios.
- de ce vorbiti despre dorinta fetitei de a face avort? credeti ca e decizia ei? eu cred ca parintii au hotarat pentru ea. mititica nu intelege ce i se intampla.
ambele tabere create (pro-life si pro-avort) sunt de acord ca fetita e prea mica si prea imatura (poate ar fi mai corect ne-matura in cazul de fata?) ca sa constientizeze ce i se intampla si sa ia o decizie proprie. personal, ca parinte, cred ca mi-ar fi mai usor sa ii explic peste cativa ani, cand va intelege, de ce a facut un copil la 11 ani decat sa ii explic de ce a facut un avort.
este doar parerea mea!
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
b.nica spune:
Initial am crezut ca este de vina caldura dar brusc mi-am dat seama ca este inca un subiect in care forumiste mai combative de felul lor incearca sa-si sustina parerile dupa cat le tine educatia si bunul-simt, atacand vehement pe oricine este contra opiniilor lor;cred ca la un moment dat se pierde busola deoarece duelurile iscate nu mai sunt in folosul topicului rezumandu-se numai la impunsaturi si atac la persoana.
Ceeace mi se pare de neinteles,incredibil,este constatarea ca daca facem un bilant, cine este pro-life si cine pro-avort, rezulta ca in prima categorie predomina userii cu studii medicale(dupa unii niste tampiti,cu studii din neolitic, care ar face bine sa se mai instruiasca si ei pe google)iar in categoria pro-avort..MAME care frecventeaza Forumul Desprecopii!
Morgano spune:
Eu cred ca b.nica, addinel si inca cateva postante fac o mare confuzie. Nu este vorba de a fi o mama pro-avort ca generalizare, ci e vorba de acest caz in sine. Cel putin la mine asa este. Nu sunt absolut deloc pro-avort, decat in cazuri extreme, insa acest copil si povestea lui m-au impresionat puternic si desigur, ca mama de fetite, mi-am iesit din fire, recunosc. Nu mi-am inchipuit ca fetele mele ar putea pati asa ceva, nici eu nu as putea vizualiza o asemenea oroare. Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)
terry spune:
nu sunt medic. dar ma intreb si eu si va intreb si pe voi ce ati face ca mame in situatia data:
1. fetita minora violata... ramane insarcinata... iar dr spune ca in urma avortului, fata este foarte posibil sa nu mai poata avea copii niciodata.
2. sarcina evolueaza, apoi urmeaza cezariana si fetita, cand va creste va putea avea copiii ei...- eu, acum, la rece, zic ca as alege 2 fara sa ma gandesc la alte treburi (pro-avort, pro-life...) decat strict la fetita mea.poate ne explica un medic mai bine care sunt implicatiile strict medicale ale unui avort la o varsta frageda.
b.nica spune:
Ripley, m-am referit la cazul discutat aici.
Terry,tu nu ai citit postarile de pana acum?
Medicii care au consultat fetita,medicii de pe forum au incercat sa explice ce inseamna d.p.v. medical intreruperea sarcinii acum in cazul acesta.
S-au trezit,,cum se intampla din nefericire destul de des pe forum atunci cand raspund fara a fi solicitati.
blackpanterro spune:
Se tot spune pro avort....se numeste pro choice.Adica ai dreptul sa alegi daca sa il faci s-au nu.Nici eu nu sunt de acord cu avortul ca metoda de contraceptie si niciodata nu as face avort daca as ramane insarcinata.Dar in cazul asta nu am cum sa nu ma revolt cand e vorba de o fetita de 10 ani violata care la 11 ani e obligata sa dea nastere unui copil.
Oameni buni intelegeti odatata pt totdeauna ca aici nu e vorba de tipa de la trei care a ramas insarcinata ca nu isi poate tine chilotii pe ea, aici e vorba de o fetita violata de unchiul ei care nu a ales sa i se intample asta si care nu alege sa tina sarcina.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner